Ferguson Ariva T650i

Νομίζω υποστηρίζει. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Επεξεργασία:
Τελικά δεν υποστηρίζει πολλαπλά SRT.

Μια λύση είναι να αποθηκεύσεις κάθε γλώσσα σε διαφορετική μορφή π.χ. MicroDVD (.sub), Advanced SSA (.ass), SAMI (.smi)
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ελπίζω κάποια στιγμή να το φτιάξουν και αυτό.
Πάντως, αν και γενικά ευχαριστημένος, με το playback mp4 έχει κάποια θεματάκια. Lag, κάπου κάπου χάνει frames ενώ και οι υπότιτλοι ενώ στο PC εμφανίζονται ακριβώς στην ώρα τους, στον media player δεν υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός. Εμφανίζονται είτε γρηγορότερα είτε αργότερα κατά 0.5" περίπου.
Ίσως φταίει ότι έχω σετάρει έξοδο προς την τηλεόραση στα 1080p 50Hz. Θα δοκιμάσω στα 25Hz που είναι συνήθως το fps των ταινιών μήπως φταίει αυτό.

To ίδιο πρόβλημα με τους υποτίτλους το έχουν και άλλοι δέκτες με ALi3801. O A1 της Lifeview μου κάνει τα ίδια.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η παραμόρφωση στο κάτω μέρος της εικόνας όταν παίζει SD βίντεο. Σαν να μην είναι ακριβώς 16:9 η εικόνα και προσπαθεί να γεμίζει το κάδρο. Θα βγάλω φωτογραφίες για να το στείλουμε στο επόμενο πακέτο διορθώσεων.

Η ρύθμιση αναλογίας εικόνας είναι 16:9; Στους ALI αυτή η ρύθμιση δίνει την σωστή αναλογία εικόνας, ενώ οι υπόλοιπες κάνουν παραμορφώσεις. Εγώ που χρησιμοποιώ αρκετά SD βίντεο δίνει σωστή εικόνα σε όλους τους ALI μου. Αν εδώ δεν δίνει τότε κάτι όντως δεν θα πηγαίνει καλά.

Σε 16:9 είναι ρυθμισμένος ο δέκτης αλλα δεν εννοώ αυτό που εννοείς. :)

Δεν είναι θέμα παραμόρφωσης όλης της εικόνας στον κάθετο άξονα. Κάτι τέτοιο δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα. Δες στο κάτω μέρος των παρακάτω φωτογραφιών και θα καταλάβεις τι κάνει ο Τ650. Φαίνεται καθαρά στη γραμμή της πίστας, την διαφήμιση ρολογιού και στο χαλίκι στην πρώτη και στο κάτω αυτοκίνητο στη δεύτερη:

Και μια λεπτομέρεια απο τον τρόπο που παραμορφώνει το αυτοκίνητο στην δεύτερη φωτογραφία:

Σαν να πήρε κάποιος πινέλο και τράβηξε φρέσκο χρώμα προς τα κάτω.

Στο ίδιο screenshot (απο υπολογιστή αυτή τη φορά), φαίνεται οτι δεν χάνεται μέρος της εικόνας.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι το βίντεο δεν έχει ακριβώς αναλογία 16:9 με αποτέλεσμα να μένει ένα κενό στο κάτω μέρος της οθόνης. Άλλοι δέκτες αφήνουν μαύρο εκεί αλλα ο Τ650 βγάζει αυτή την ενοχλητική παραμόρφωση. Ειδικά σε γρήγορες σκηνές, είναι εκνευριστική.

Αυτό το κάνει μόνο σε MKV και ΜΡ4. Κάποιο πρόβλημα με το AVC υποθέτω αλλα μόνο σε SD ανάλυση.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Kostas_Y, αν μπορείς ανέβασε ένα πολύ μικρό δείγμα για να το δοκιμάσει όποιος μπορεί και σε άλλους δέκτες και να μας πει αν εμφανίζεται κι εκεί.

Κι αν έχεις και μια φωτογραφία με τα μαύρα κενά που εμφανίζουν οι άλλοι δέκτες, ώστε να έχουμε να τους στείλουμε μια φωτογραφία με το κανονικό κάδρο εικόνας και μια με του Τ650.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Σε 16:9 είναι ρυθμισμένος ο δέκτης αλλα δεν εννοώ αυτό που εννοείς. :)

Δεν είναι θέμα παραμόρφωσης όλης της εικόνας στον κάθετο άξονα. Κάτι τέτοιο δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα. Δες στο κάτω μέρος των παρακάτω φωτογραφιών και θα καταλάβεις τι κάνει ο Τ650. Φαίνεται καθαρά στη γραμμή της πίστας, την διαφήμιση ρολογιού και στο χαλίκι στην πρώτη και στο κάτω αυτοκίνητο στη δεύτερη:

Και μια λεπτομέρεια απο τον τρόπο που παραμορφώνει το αυτοκίνητο στην δεύτερη φωτογραφία:

Σαν να πήρε κάποιος πινέλο και τράβηξε φρέσκο χρώμα προς τα κάτω.

Στο ίδιο screenshot (απο υπολογιστή αυτή τη φορά), φαίνεται οτι δεν χάνεται μέρος της εικόνας.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι το βίντεο δεν έχει ακριβώς αναλογία 16:9 με αποτέλεσμα να μένει ένα κενό στο κάτω μέρος της οθόνης. Άλλοι δέκτες αφήνουν μαύρο εκεί αλλα ο Τ650 βγάζει αυτή την ενοχλητική παραμόρφωση. Ειδικά σε γρήγορες σκηνές, είναι εκνευριστική.

Αυτό το κάνει μόνο σε MKV και ΜΡ4. Κάποιο πρόβλημα με το AVC υποθέτω αλλα μόνο σε SD ανάλυση.
Κατάλαβα τι εννοείς. Δεν εννοούσα αυτό όταν έλεγα για 16:9. Αυτή η ρύθμιση επηρεάζει ολόκληρη την εικόνα. Δίνει σε 16:9 οθόνες την σωστή αναλογία εικόνας. Η auto μακραίνει την εικόνα και καταλαμβάνει πάντα ολόκληρη την οθόνη, και οι 4:3 κάνουν μόνο για 4:3 οθόνες, και σε 16:9 οθόνες παραμορφώνουν τα 16:9 κανάλια δείχνοντας ένα μέρος της εικόνας ή μπάρες πάνω και κάτω.
Αυτό που έχεις εσύ είναι άλλο και δεν το έχω δει στους δέκτες μου, κυρίως στην auto επιλογή που χρησιμοποιώ. Αντίθετα αυτό το βλέπω συχνά στον υπολογιστή μου με τον KM Player που χρησιμοποιώ. Όχι σε βίντεο, αλλά σε εγγραφές που βάζω στον υπολογιστή. Όταν τις βάζω στον δέκτη όμως δεν κάνει τίποτα τέτοιο. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από εσένα. Σε SD mp4 και σε mkv δεν το έχω δει ούτε σε δέκτη ούτε σε υπολογιστή.

Εχω παρατηρήσει ότι ο αποκωδικοποιητής πρέπει να έχει ίδια αναλογία με την tv για να μην κάνει αυτά τα σπασίματα. Εγω είχα 16:9 τον αποκωδικοποιητή και την lg σε "πλήρες πλάτος" και μου τα έκανε..

Πολύ αργεί το νέο λογισμικό. Συνήθως έφτανε μερικές μέρες μετά απο τις αναβαθμίσεις των υπόλοιπων ALi της εταιρίας. Τώρα έχει περάσει σχεδόν μήνας και τίποτα ακόμα.

Για την παραμόρφωση της εικόνας που έγραψα πιο πάνω, φαίνεται οτι δεν κάνει σωστό scaling στα ΜΡ4.

Πολύ αργεί το νέο λογισμικό. Συνήθως έφτανε μερικές μέρες μετά απο τις αναβαθμίσεις των υπόλοιπων ALi της εταιρίας. Τώρα έχει περάσει σχεδόν μήνας και τίποτα ακόμα.
Καλοκαιράκι, διακοπούλες, Αύγουστος... Από Σεπτέμβριο θα ήλπιζα σε νέα.

Για την παραμόρφωση της εικόνας που έγραψα πιο πάνω, φαίνεται οτι δεν κάνει σωστό scaling στα ΜΡ4.
Το έβαλες σε Mkv και φαινόταν σωστά;

Καλησπέρα σας.
Χτες που έβλεπα το τελευταίο επεισόδιο γνωστής σειράς αυτοκινήτου σε μορφή MP4 παρατήρησα και εγώ την παραμόρφωση στο κάτω μέρος της οθόνης.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά νομίζω ότι είχα την αναλογία του δέκτη στο αυτόματο.

Και σε ρύθμιση 16:9 το ίδιο κάνει.

Δοκίμασα τα ίδια αρχεία στον Lifeview A1, με ίδιο επεξεργαστή. Ο Α1 κάνει σωστό scaling, αφήνοντας στενότερες μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά της εικόνας και καθόλου παραμόρφωση στο κάτω μέρος.

Να συμπληρώσω οτι ο Α1 σε "Auto" γεμίζει εντελώς την οθόνη, εξαφανίζοντας τις μπάρες. Στον Τ650 δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ 16:9 και Auto.

Last edited:
Ενδιαφέρον. Ο μοναδικός ALI 3801 ή 3601 που ξέρω να το κάνει αυτό. Σε όλους (7) που έχω δοκιμάσει η auto γεμίζει εντελώς όλη την οθόνη. Σε πολλούς αρέσει αυτή η δυνατότητα, οπότε η απώλεια αυτή μάλλον μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα.

Μιλάμε για 1-1,5 εκατοστά δεξιά και αριστερά. Σε μαύρη τηλεόραση δεν το προσέχω καν. Το μειονέκτημα είναι αυτό που κάνει στο κάτω μέρος της εικόνας.

Όλα αυτά βέβαια κρύβονται όταν ενεργοποιώ το overscan της τηλεόρασης αλλα δεν μου αρέσει να το έχω ανοιχτό όταν βλέπω απο εξωτερικές πηγές.

Άλλο παλαβό μου κάνει τις τελευταίες μέρες: σε κάποια ΜΡ4 η αναπαραγωγή δεν ξεκινάει απο την αρχή αλλα 5-10 λεπτά πριν το τέλος! Έβαλα χθες να δω μια αστυνομική σειρά και ξεκίνησε απο το σημείο που αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος! :furious3:

Αυτό φαίνεται να είναι γενικότερο πρόβλημα με το 3801. Το ίδιο έκανε και ο Α1. Αν βρω μικρό αρχείο, θα το ανεβάσω για δοκιμές.

Τον πήρα κι εγώ... Αρκετά καλός φαίνεται. Αναγνώρισε χωρίς θέμα ένα στικάκι και έναν σκληρό που δοκίμασ και έπαιξε ότι του δοκίμασα. Έκανα και την αναβάθμιση σε Β7 από το Β4 fw που είχε μέσα. Έχω όμως μερικές απορίες:1. Το HDMI-CAC δουλεύει μόνο για το σβήσιμο της TV. Αλλά για αυτό μάλλον πρέπει να φταίει η τηλεόρασή μου (panasonic 42pz8e).2. Στα αρχεία βίντεο που δεν έχουν ακριβώς 16:9 ανάλυση, κάνει stretch την μικρότερη διάσταση. υπάρχει τρόπος να μην το κάνει, ή καλύτερα να κάνει μεγέθυνση ώστε να κόβει λίγο από τα πλαϊνά?3. Τί ανάλυση προτιμάτε? Κάποιες είναι αρκετά πιο θολές.

1. Η δική μου Panasonic 42G10 και ανοίγει και κλείνει με τον δέκτη. Ίσως έχει πιο εξελιγμένο Viera Link.

2. Με το stretching έχει ένα θεματάκι που δεν έχει ο άλλος δέκτης μου με 3801. Δοκίμασε με ρύθμιση 16:9 και Auto στο μενού TVSystem.

3. Δεν έχω παρατηρήσει σημαντικές διαφορές στην ευκρίνεια. Τον έχω στο 1080i25 ή 1080p50.

Δεν έχω τον συγκεκριμένο δέκτη, αλλά σε όλους τους ALI 3801 και 3601 που έχω δοκιμάσει, έχω δει ότι οι p αναλύσεις έχουν λίγο πιο έντονη εικόνα, και με λίγο περισσότερο βάθος. Αλλά έχουν και λίγο ψηφιακό θόρυβο. Οι i αναλύσεις έχουν μία ανεπαίσθητη θολούρα που δίνει μία πολύ ελαφριά ατονία σε σχέση με τις p αναλύσεις, αλλά κρύβει και λίγο τον ψηφιακό θόρυβο. Μικρές διαφορές βέβαια, μην φανταστείς εντελώς διαφορετική εικόνα.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Ναι, για αυτές τις μικρές διαφορές λέω κι εγώ, όχι κάτι το σοβαρό.

Κάπως ψιλοβελτίωσα την κατάσταση του HDMI-CAC με το hotel mode της τηλεόρασης.

Άλλο προβληματάκι είναι ότι πότε πότε χάνεται ο συγχρονισμός του ήχου στα βιντεάκια. Όμως διορθώνεται εύκολα με το να πατήσω το pause ή το forward/backward και μετά ξανά το play. Ανάλογα την ταινία μπορεί να χρειαστεί 2-3 φορές, μπορεί και όχι.

Γενικά όμως οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Με έχει βολέψει το καλό τηλεκοντρόλ και το μπροστινό πάνελ είναι χρήσιμο χωρίς να ενοχλεί το μάτι στη θέαση. Προσωπική γνώμη βέβαια, αλλά το έχω και σχεδόν κολλητά με το κάτω πλαίσιο της οθόνης...

Ωραίο feature είναι ότι ενώ πλοηγείσαι στους φακέλους του δίσκου, εμφανίζει την ανάλυση κάτω δεξιά και έχει παράθυρο πάνω δεξιά που αν πατήσεις το play ξεκινάει και το παίζει σε αυτό το παραθυράκι.