Ferguson Ariva T650i

Eυχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Ναι δοκίμασα τα πλήκτρα F και δεν βρήκα αυτό που θέλω. Συγκεκριμένα:

Το F1 αλλάζει τα κανάλια τηλεόρασης σε κανάλια ραδιοφώνου και το αντίστροφο
Το F2 ανοίγει το μενού για μελλοντική εγγραφή με χρονοδιακόπτη (όχι το μενού με τους προγραμματισμούς που έχεις ήδη βάλει)
Το F3 αλλάζει το σύστημα TV π.χ. 1080i_50 (με την ευκαιρία, κάποιο από αυτά τα συστήματα είναι προτιμότερο?)
Το F4 χωρίζει την οθόνη σε 9 τετραγωνάκια και δείχνει ισάριθμα κανάλια, αλλά μόνο το ένα από αυτά παίζει, ενώ στα υπόλοιπα απλά υπάρχει σταθερή εικόνα.
Πήτε μου ότι τα πλήκτρα F είναι προγραμματιζόμενα........

Όχι, δεν είναι προγραμματιζόμενα. 3 απο τα 4 θυμόμουν τι κάνουν, η αλλαγή συστήματος ΤV με το F3 μου διέφευγε.

Σχετικά με το EPG, στις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού άρχισε να βγάζει πληροφορίες μόνο για 3 ημέρες. Δεν ξέρω γιατί.

Στον A2 lifeview, όταν κάνεις εγγραφή, ενώ μπορείς την ίδια στιγμή να δεις παλαιότερες εγγραφές, δε συμβαίνει το ίδιο με άλλα αρχεία εικόνας. Στο ferguson τι γίνεται;

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Μόλις το δοκίμασα. Το ίδιο ακριβώς κάνει κι ο T650i.

Όποιον δέκτη και να έπαιρνες θα χρειαζόταν να κάνεις αυτή τη δουλειά. Δεν υπάρχει εξωτερικός επίγειος ψηφιακός δέκτης αυτής της κατηγορίας που να έχει DTS υποστήριξη. Υπήρχε κάποτε ένας αλλά δεν πωλείται πια.

Sorry για το post για ένα θέμα που μπορεί να έχει καλυφθεί ήδη.
Προσπαθώ να ρυθμίσω ένα t650i που πείρε ένας θείος μου και μου ανέφερε κάποια θέματα που έχει.
Το EPG του δείχνει μισά ελληνικά και μισά αγγλικά. ΠΧ. ΔΤ δείχνει EPG στα ελληνικά αλλά STAR ALPHA κτλπ το δείχνει στα αγγλικά.
Δεν έχω κάνει κάποιο Software Upgrade ακόμα.
Υπάρχει κάποια λύση? Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις αλλά καμία δεν το διόρθωσε.

Πρέπει να έχεις λογισμικό 1.01B3 test ή νεότερο.

- Βάζεις τα ελληνικά ως γλώσσα των μενού.
- Με τριπλό (ή διπλό; ) πάτημα του info πηγαίνεις στην υπόθεση μιας εκπομπής. Εκεί με το πράσινο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ αλλάζεις τη γλώσσα.Την αλλάζεις μια φορά και τη θυμάται απο εκεί και πέρα.

θα το δω και θα το κανω το απογευμα.

θα γυρισω να αναφερω το αποτελεσμα.

Last edited by a moderator:
Καλημερα παιδια και απο εμενα. Μετα απο 1.5-2 χρονια περιπου λειτουργιας ο CA HD παρεδωσε πνευμα... Κατεληξα και εγω στον Ariva T650i (απο e-shop 40 με το wifi μαζι) .Οντως πρεπει να ειναι απο τους 1-2 καλυτερους αποκωδικοποιητες που υπαρχουν και στην τιμη αυτη! Θελω την βοηθεια σε καποια μικρα θεματακια (εχω περασει το τελευταιο firmware):

a) Στους ενσωματωμενους υποτιτλους μπορεις να αλλαξεις μεγεθος,θεση,....?

b) Σε εξωτερικους ,αναγνωριζει μονο UTF-8 και οχι unicode ? (ρυθμιση γλωσσας menu -> English)

c) Στο youtube παρολο που εχω ρυθμιση 480 αναλυση πολλα video τα εμφανιζει σε 720 !

d) Οι ρυθμισεις στο PVR menu αφορουν το timeshift ? (μεγιστη διαρκεια, η μεταβαση τι ειναι ?)

Ευχαριστώ

Καλημέρα. Ως ραδιο-ηλεκτρο-ηλεκτρονικο-τεχνικο-επιστήμονες μπορεί να βρείτε την ερώτηση απλοική. Θέλω να κάνω δύο εγγραφές ταυτόχρονα. Και οι δύο με χρονοδιακόπτη. Και οι δύο την ίδια ώρα. Αρνείται πεισματικά. Γιατί, εφόσον ο αποκωδικοποιητής μπορεί να κάνει δύο άμεσες εγγραφές ταυτόχρονα ή μια εγγραφή με χρονοδιακόπτη και μια άμεση?

Βασικό είναι να είναι στην ίδια συχνότητα. Τσέκαρε μήπως τα κανάλια που θες είναι σε διαφορετική, γιατί αν είναι έτσι, προϋποθέτει 2πλο tuner, που φυσικά δεν έχει.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Καλημερα παιδια και απο εμενα. Μετα απο 1.5-2 χρονια περιπου λειτουργιας ο CA HD παρεδωσε πνευμα... Κατεληξα και εγω στον Ariva T650i (απο e-shop 40 με το wifi μαζι) .Οντως πρεπει να ειναι απο τους 1-2 καλυτερους αποκωδικοποιητες που υπαρχουν και στην τιμη αυτη! Θελω την βοηθεια σε καποια μικρα θεματακια (εχω περασει το τελευταιο firmware):

a) Στους ενσωματωμενους υποτιτλους μπορεις να αλλαξεις μεγεθος,θεση,....?

b) Σε εξωτερικους ,αναγνωριζει μονο UTF-8 και οχι unicode ? (ρυθμιση γλωσσας menu -> English)

c) Στο youtube παρολο που εχω ρυθμιση 480 αναλυση πολλα video τα εμφανιζει σε 720 !

d) Οι ρυθμισεις στο PVR menu αφορουν το timeshift ? (μεγιστη διαρκεια, η μεταβαση τι ειναι ?)

Ευχαριστώ
Δεν έχω τον δέκτη, οπότε θα απαντήσω μόνο σε δύο ερωτήματα, με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά των δεκτών με αυτόν τον επεξεργαστή.
a) Στους δέκτες με αυτόν τον επεξεργαστή συνήθως δεν μπορείς να κάνεις καμία ρύθμιση στους εσωτερικούς υπότιτλους. Όχι σε ενσωματωμένους "καμένους" δηλαδή πάνω στην ταινία που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς τίποτα, αλλά ούτε στους εσωτερικούς που δεν είναι "καμένοι".
d) Οι ρυθμίσεις στο PVR συνήθως είναι για το timeshift. Αν θα είναι ενεργό κτλ. Αλλά αυτή η επιλογή για μετάβαση μάλλον δεν είναι για το timeshift. Δεν την έχουν όλοι οι ALI 3801 και είναι μάλλον για την διάρκεια που θα έχει η λειτουργία "βήμα" που υπάρχει στις εγγραφές. Πατώντας δηλαδή το πλήκτρο next ή previous η προβολή της εγγραφής πάει μπροστά ή πίσω κατά χρόνο που μάλλον ορίζεται από αυτή την επιλογή. Για παράδειγμα, μισό λεπτό, 1 λεπτό, 5 λεπτά κτλ.

Αν κάποιος το γνωρίζει, ας απαντήσει παρακαλώ. Οι εγγραφές που έχουμε κάνει εμφανίζονται πάντα με την ημερομηνία τους πρώτα και το όνομα της εκπομπής μετά.
1) Με το κόκκινο κουμπί ανοίγει ένα τετραγωνάκι με τον τίτλο της εγγραφής και περιμένει μετονομασία. Επάνω από το κουτάκι της μετονομασίας εμφανίζει "αβγ" στα ελληνικά για να δειξει ότι γράφεις με μικρά γράμματα ή πατώντας το κίτρινο κουμπί εμφανίζει "ΑΒΓ" στα ελληνικά για να δείξει ότι γράφεις με κεφαλαία γράμματα. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνω να έχω ελληνικούς χαρακτήρες, παρά μόνο λατινικούς. Υπάρχει λύση?
2) Επειδή μερικές εγγραφές τις κρατάω πάνω από ένα χρόνο και επειδή στον τίτλο της εγγραφής και συγκεκριμένα στην ημερομηνία δεν εμφανίζεται το έτος, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτούν. Υπάρχει τρόπος να εμφανίζει στον τίτλο της εγγραφής το έτος ή ακόμα καλύτερα να εμφανίζει ότι θελήσω εγώ? Για παράδειγμα: θέλω να εμφανίζεις με την σειρά το έτος, τον μήνα, την ημερομηνία και το κανάλι εγγραφής (MEGA, ΑΝΤ1 κλπ).
Ναι, ξέρω πως με 30 (+10 το στικ) ζητάω πάρα πολλά, αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις......
Ευχαριστώ.

Και τα δύο είναι προβλήματα\βελτιώσεις που μπορούν εύκολα να διορθωθούν απο την εταιρία, δεν έχει σχέση η τιμή.

Το κακό είναι οτι η Ferguson έχει μειώσει αρκετά τον ρυθμό ανανέωσης του λογισμικού.

Ευχαριστώ για την απάντηση, υποθέτω είναι αρνητική και για τα δύο ερωτήματα.

Για εγγραφές που διατηρούνται για μεγάλο διάστημα, ίσως αξίζει η αντιγραφή τους σε mkv (με το mkvtoolnix) και h μετονομασία τους μέσω υπολογιστή.

Το κακό είναι οτι η Ferguson έχει μειώσει αρκετά τον ρυθμό ανανέωσης του λογισμικού.
Και εμείς τις λίστες που στους στέλναμε :p

Αν κάποιος το γνωρίζει, ας απαντήσει παρακαλώ. Οι εγγραφές που έχουμε κάνει εμφανίζονται πάντα με την ημερομηνία τους πρώτα και το όνομα της εκπομπής μετά.
1) Με το κόκκινο κουμπί ανοίγει ένα τετραγωνάκι με τον τίτλο της εγγραφής και περιμένει μετονομασία. Επάνω από το κουτάκι της μετονομασίας εμφανίζει "αβγ" στα ελληνικά για να δειξει ότι γράφεις με μικρά γράμματα ή πατώντας το κίτρινο κουμπί εμφανίζει "ΑΒΓ" στα ελληνικά για να δείξει ότι γράφεις με κεφαλαία γράμματα. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνω να έχω ελληνικούς χαρακτήρες, παρά μόνο λατινικούς. Υπάρχει λύση?
2) Επειδή μερικές εγγραφές τις κρατάω πάνω από ένα χρόνο και επειδή στον τίτλο της εγγραφής και συγκεκριμένα στην ημερομηνία δεν εμφανίζεται το έτος, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτούν. Υπάρχει τρόπος να εμφανίζει στον τίτλο της εγγραφής το έτος ή ακόμα καλύτερα να εμφανίζει ότι θελήσω εγώ? Για παράδειγμα: θέλω να εμφανίζεις με την σειρά το έτος, τον μήνα, την ημερομηνία και το κανάλι εγγραφής (MEGA, ΑΝΤ1 κλπ).
Ναι, ξέρω πως με 30 (+10 το στικ) ζητάω πάρα πολλά, αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις......
Ευχαριστώ.
1) Στους ALI μπορείς να μετονομάσεις τις εγγραφές και τα κανάλια. Αλλά στους ALI που έχω πιάσει στα χέρια μου δυστυχώς η μετονομασία μπορεί να γίνει μόνο στα αγγλικά. Δεν έχω τον δέκτη, αλλά φαίνεται ότι και εδώ το ίδιο ισχύει. Δεν νομίζω ότι θα λυθεί αυτό το πρόβλημα ή θα κάτσει μόνο η Ferguson να προσθέσει ελληνικά στις μετονομασίες. Μάλλον έτσι θα μείνει αυτό το θέμα.
2) Η μετονομασία γίνεται μόνο στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν και αριθμοί. Μπορείς εσύ να προσθέσεις με μετονομασία το έτος στο όνομα της εγγραφής. Δεν νομίζω να υπάρχει αυτόματος τρόπος να αλλάζεις το όνομα της εγγραφής, παρά μόνο η χειροκίνητη μετονομασία. Όπως είπα δεν έχω τον δέκτη, αλλά σε όλους τους ALI που έχω πιάσει το όνομα των εγγραφών δίνεται αυτόματα και δεν ρυθμίζεται.