Ferguson Ariva T650i

Καλησπέρα σας

Αν στη θύρα usd βάλουμε ένα HUB και πάνω σε αυτό βάλουμε το WIFI STICK (Wifi Dongle) μαζί με ένα usb stick θα λειτουργήσουν και τα δύο μαζί?

Μέχρι την προηγούμενη έκδοση λογισμικού, δεν γινόταν. Δεν ξέρω αν το έφτιαξαν στην τελευταία, αν και δεν νομίζω.

Ήρθε και ο δικός μου χωρίς στικ σήμερα. Πανεύκολη εγκατάσταση τα έκανε όλα μόνος του. Χάθηκα λίγο μέχρι να καταλάβω τι γίνεται με το μενού.
Γρήγορες αλλαγές από τα κουμπιά +- . Μόνο όταν αλλάζεις προς HD της νεριτ κάνει 4 δεύτερα. Με σύνδεση scart προς μια από τις τελευταίες wega trinitron, και ρύθμιση εξόδου σε RGB, μου έδωσε πολύ έντονο κοντράστ και κορεσμένα χρώματα που διορθώθηκαν με ρύθμιση σε δέκτη και TV. Και πάλι τα λευκά σε κάποια ψηφιακά σκηνικά στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ και γενικά στο πρόγραμμα του ALPHA τα υπερφωτίζει.

Πάντως δεν εντυπωσιάστηκα από το hd ψηφιακό σήμα. Διακρίνω ψηφιακό θόρυβο αυτή τη στιγμή στο ματς του Ολυμπιακού στις σκιές. Στην εικόνα που δίνει η UEFA παρακαλώ. Ναι η τηλεόραση είναι παλιά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι με το αναλογικό και την καλή λήψη που είχα έβλεπα καλύτερα. Φυσικά με μια νέα LCD τα πράγματα αλλάζουν.

Ο δέκτης πάντως είναι ποιοτικός και το χειριστήριο ελαφριάς κατασκευής, αλλά μεγάλο και πολύ βολικό στο χέρι.
Δε βλέπω την ώρα να δοκιμάσω τον player!

Με σύνδεση scart μην περιμένεις να δεις wow-διαφορά στην εικόνα. SD σήμα περνάει ακόμα και όταν παίζει HD κανάλι.

Γιατί ήρθε χωρίς stick; Περιμένω αντικατάσταση από μέρα σε μέρα από το e-shop.

Σήμερα που μίλησα με e-shop μου είπαν ότι παραλαμβάνουν εντός των ημερών και θα ειδοποιηθώ με sms για παραλαβή. Όπως και να έχει σου εύχομαι να τον ευχαριστηθείς.

Τώρα μάλιστα, αυτή είναι η σωστή τιμή για να πουλήσει τρελά!

screenshot_36.jpg

Ελπίζω να φέρουν αρκετά κομμάτια.

Δυστυχώς δοκιμάζοντας τον δέκτη μου με την Samsung LCD TV/Monitor SyncMaster 225MD (HD ready-2007 μοντέλο), δεν κατάφερα με τίποτα να πάρω εικόνα μέσω της HDMI.

"Mode not supported" το μύνημα.

Έπαιξα με το F3 για να πάει σε default ανάλυση ο δέκτης, έβγαλα από την πρίζα την τηλεόραση και την άφησα εκτός για 5 λεπτά. Την ξεκίνησα με μόνο το hdmi συνδεδεμένο. Της έκανα καθολικό reset.
Τίποτα.
Το καλώδιο είναι μια χαρά, αφού παίζει μια χαρά από τον υπολογιστή μου.
Kρίμα. Ήθελα να δω, τι εικόνα μπορεί να δώσει ο δέκτης σε ένα καλύτερο μονιτορ.
Φυσικά δε νομίζω οτι είναι πρόβλημα του δέκτη. Πολλές Samsung έχουν άγρια βίτσια όσον αφορά την συμβατότητα στην hdmi...

Last edited:
Τα μόνιτορς γενικά παρουσιάζουν ασυμβατότητες γιατί έχουν διαφορετικά refresh rates. Αλλά το δικό σου δεν είναι σκέτο μόνιτορ. Από ότι λες είναι και LCD TV. Οπότε δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο πρόβλημα.

αλλαξε καλωδιο hdmi ειχα ενα παρομοιο προβλημα δε επαιζε πουθενα μονο σε pc ,laptop σε tv,home cinema δεκτες επιγειους η δορυφορικους τιποτα κοιτα να λει hdmi 1.3 αν ειναι 1.4 η 2.0 δε νομιζω να παιξει η τβ σου ειναι 10ετιας σχεδον...

Μου έχει τύχει να μην δουλεύει δέκτης με συγκεκριμένο καλώδιο που δούλευε με άλλες συσκευές. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος, μπορεί να ήταν ο Τ650 ή ο Τ65.

Καλύτερη τιμή μόνο αν δεν θέλεις το wifi dongle. Γιατί αν το θέλεις και αυτό, το δίνει με 10 ευρώ, δηλαδή πήγε τη τιμή στα 41! (εγώ είχα πάρει ένα κομμάτι από τα τελευταία που έδινε τον Αύγουστο με το wifi, στα 40 ευρώ. Άρα, ουδεμία προσφορά, ίσα ίσα, είναι και 1 ευρώ ακριβότερος! (το ξαναλέω, για όσους θέλουν το wi-fi)
Άσε που απ' ότι βλέπω το wifi το έχουν κατόπιν παραγγελίας και τρέχα γύρευε...

Τώρα μάλιστα, αυτή είναι η σωστή τιμή για να πουλήσει τρελά!

screenshot_36.jpg

Ελπίζω να φέρουν αρκετά κομμάτια.

Για μένα το WiFi είναι άχρηστο, με το τωρινό λογισμικό τουλάχιστον. Οι περισσότεροι ψάχνουν για καλό δέκτη\media player και σε αυτό τα καταφέρνει άριστα.

Αν και μου λένε από μέρα σε μέρα ότι θα μου στείλουν τον καινούργιο από αντικατάσταση από το e shop ακόμα τίποτα. Λογικά πρέπει να μου δώσουν και το wifi stick αχρησιμοπίητο όπως τους το παρέδωσα.