Ferguson Ariva T650i

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Για μένα το WiFi είναι άχρηστο, με το τωρινό λογισμικό τουλάχιστον. Οι περισσότεροι ψάχνουν για καλό δέκτη\media player και σε αυτό τα καταφέρνει άριστα.
Ορθόν. Εγώ από καιρό ζαχάρωνα τον δέκτη, αλλά τον παράγγειλα τώρα που έπεσε η τιμή του. Το στικ μου ήταν άχρηστο, υπάρχει υπολογιστής γιαυτή την δουλειά. Απλά μεγάλωνε την τιμή του για εμένα, και με απέτρεπε να τον αγοράσω. Το συνολικό πακέτο (μαζί με το καλώδιο για να φέρνει μπροστά την θύρα USB) μου φαινόταν πολύ υπερτιμημένο. Τώρα και φθηνό καλώδιο έφερε το eshop (το έχω ήδη πάρει εδώ και κανένα μήνα, δουλεύει μία χαρά), και η τιμή του δέκτη έπεσε.

Χθες δοκίμασα τον player του με αρχείο 1,5GB - 720p mkv και ήχο AC3, από usb2 stick (εγγραφή - ανάγνωση σταθερά πάνω από 11mb).
O player δεν κολλάει πουθενά, όσο και να παίξεις γρήγορα μπροστά-πίσω, ακόμα και με x24! Ήχος και εικόνα πολύ καλά. Υποθέτω πλέον αυτό το κάνουν πολύ καλά ακόμα και τα μηχανάκια των 20 ευρώ. Μόνο μετά το FF/FW ξεκινούσαν ξανά οι (απενεργοποιημένοι) υπότιτλοι. Έπρεπε να μπω στο μενού και να τους ξαναρυθμίσω.
Η απόκριση στις εντολές του remote άμεση. Σταματάει ακριβώς εκεί που βλέπεις στην tv!
Χρήσιμη λειτουργία το κουμπί find που ανοίγει μια λίστα με (υποτιθέμενα) chapters ανά 8-9 λεπτά, Επιλέγεις αυτό που θες και πας απευθείας, αποφεύγοντας μεγάλα ταξίδια με FF/FW.
MP3 με σωστά ελληνικά στα αρχεία και πολύ καλό ήχο.

Άψογα και με καλό ήχο και εικόνα, δούλεψε και το PVR. Σε sd αλλά στο HD κανάλι. Το μόνο κακό είναι ότι ενώ γράφει, θα ήθελα να φαίνεται κάπου στην οθόνη οτι γίνεται εγγραφή. Η infobar ξεκινάει με το rec, αλλά μετά από λίγο χάνεται.

Για τον βόμβο καθώς αλλάζουν τα χρώματα στην εικόνα, το παρατήρησα ελαφρώς και εγώ (ειδικά όταν είναι πολύ έντονα). Όμως δεν συμβαίνει πάντα στο ίδιο κανάλι, ούτε με όλα τα κανάλια. Κυρίως όταν το κανάλι δίνει χαμηλή στάθμη ήχου. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι προβλήματα στην διαμόρφωση του σήματος από τον σταθμό και όχι από τον δέκτη.
Περισσότερα από Τετάρτη που θα παραλάβω και τον crystal hd

Last edited:
Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Οn-off
Διαφάνεια μενού
Μέγεθος υποτίτλων 1-10
Χρώμα υποτίτλων
Χρώμα φόντου υποτίτλων
Θέση υποτίτλων

Το μόνο που με μπέρδεψε είναι ότι καθώς ψάχνεις το αρχείο βίντεο που θες να αναπαράγεις από την λίστα, δεν εμφανίζεται το "ζευγάρι" υποτίτλων του. Να ξέρεις τι υπότιτλους έχεις απευθείας...

Για το θέμα του θορύβου δοκίμασα δύο διαφορετικούς ίδιους δέκτες σε τρεις τηλεοράσεις και με διαφορετικά καλώδια. Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και εντονότατο μόνο στον ένα δέκτη ενώ στον άλλον ανύπαρκτο. Οπότε θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να ωφελεται στα κανάλια.

Για το θέμα του θορύβου δοκίμασα δύο διαφορετικούς ίδιους δέκτες σε τρεις τηλεοράσεις και με διαφορετικά καλώδια. Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και εντονότατο μόνο στον ένα δέκτη ενώ στον άλλον ανύπαρκτο. Οπότε θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να ωφελεται στα κανάλια.

Δοκιμάζοντας τον Crystal Hd σήμερα, άλλαξα κατά λάθος την έξοδο βίντεο από YUV σε RGB και παρατήρησα ότι ξεκινούσε βόμβος. Άλλαξα ξανά πίσω και καθόλου θόρυβος.
Πήγα στον T650 και άλλαξα από RGB (οπού το είχα βάλει από την αρχή) σε YUV και ο βόμβος χάθηκε.

Δοκιμάζοντας τον Crystal Hd σήμερα, άλλαξα κατά λάθος την έξοδο βίντεο από YUV σε RGB και παρατήρησα ότι ξεκινούσε βόμβος. Άλλαξα ξανά πίσω και καθόλου θόρυβος.
Πήγα στον T650 και άλλαξα από RGB (οπού το είχα βάλει από την αρχή) σε YUV και ο βόμβος χάθηκε.
Τελικά αφού τους δοκίμασες και τους 2, ποιον προτείνεις;

Θες καλό τηλεχειριστήριο και καλύτερο μενού?: Τ650i

Θες φτηνότερα, ένα τηλεχειριστήριο/tv και δεν σε νοιάζουν η κακή εργονομία στα κουμπιά χειρισμού του player, τα άσχημα μενού και οι μεγάλοι τίτλοι?: Crystal Hd

Εικόνα / ήχος / ταχύτητα εναλλαγής καναλιών, είναι σχεδόν ίδια.

Θες καλό τηλεχειριστήριο και καλύτερο μενού?: Τ650i

Θες φτηνότερα, ένα τηλεχειριστήριο/tv και δεν σε νοιάζουν η κακή εργονομία στα κουμπιά χειρισμού του player, τα άσχημα μενού και οι μεγάλοι τίτλοι?: Crystal Hd

Εικόνα / ήχος / ταχύτητα εναλλαγής καναλιών, είναι σχεδόν ίδια.
Ευχαριστώ. Είσαι πολύ κατατοπιστικός.
Μια τελευταία ερώτηση: από ευκολία εγγραφής ποιος απ' τους δύο τα πάει καλύτερα;

Την προηγούμενη βδομάδα είχα παραγγείλει τον Τ650i από το eshop, και έγραφε ότι θα έχουν νέα παραλαβή στις 22 Οκτωβρίου. Αλλά τώρα που μπήκα μέσα είδα ότι έχει αλλάξει η ημερομηνία. Έχουν παραλάβει τους δέκτες και φαίνονται άμεσα διαθέσιμοι, ή μετά από 1-2 μέρες, ανάλογα με το κατάστημα που θα τον παραλάβουμε. Η συνηθισμένη προθεσμία δηλαδή. Ακόμα και για τον δικό μου δέκτη, μου βγάζει ότι είναι στην διαδικασία τιμολόγησης και μεταφοράς στο κατάστημα. Αύριο-μεθαύριο μάλλον θα είναι έτοιμος. Θα το παρακολουθήσω, και αν βγάλει πάλι αργότερα παραλαβή 22 Οκτωβρίου σημαίνει ότι διαθέτουν κάποιους επιστρεφόμενους. Αλλά ελπίζω να είναι νέα παραλαβή, αφού και σε άλλον φίλο είχαν πει ότι από μέρα σε μέρα θα έρθει η νέα παραλαβή.

Τελικά τον παρήγγειλα κι εγώ χτες βράδυ για μένα. Τώρα μένει να επιλέξω άλλους 2 για άτομο κάπως μεγάλης ηλικίας, το οποίο όμως θα κάνει χρήση εγγραφής και αναπαραγωγής για να αντικαταστήσει (επιτέλους) το παλιό vcr. Ελπίζω να παραλάβουμε σύντομα.

Καμιά ιδέα για καλώδιο scart? Παίζουν σημαντικό ρόλο στο θόρυβο και στην εικόνα;

Τώρα μίλησα με το e-shop σχετικά για τον Τ650 που περιμένω εδώ και έναν μήνα και βάλε από αντικατάσταση και μου είπαν ότι για άγνωστους λόγους η παραλανή καθυστερεί. Θα ειδοποιηθώ όταν έχουν νεότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με πήραν πίσω τηλέφωνο μόλις τώρα και μου είπαν ότι παρέλαβαν κάποια κομάτια και δρομολογείται για αύριο μεθαύριο η παράδοση στο κατάστημα της περιοχής μου. Για να δούμε.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Με πήραν πίσω τηλέφωνο μόλις τώρα και μου είπαν ότι παρέλαβαν κάποια κομάτια και δρομολογείται για αύριο μεθαύριο η παράδοση στο κατάστημα της περιοχής μου. Για να δούμε.
Ήρθε σήμερα (χτες για εσάς όταν θα διαβάζετε το post) η ειδοποίηση ότι ο δέκτης ήρθε, και να πάω να τον παραλάβω. Βλέπω ότι πάλι στον δέκτη στο site γράφει νέα παραλαβή 22 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι βρήκαν μερικά κομμάτια και τα έδωσαν, και πάλι εξαντλήθηκε. Το θέμα είναι που τα βρήκαν, και μήπως είναι μεταχειρισμένοι.
Πάντως εγώ πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα αυτό ακριβώς το πράγμα. Αφού έψαξε στον υπολογιστή του ο υπάλληλος μου είπε ότι είναι νέες παραλαβές, καινούρια κομμάτια, αλλά λίγα κομμάτια προς το παρόν. Με διαβεβαίωσε ότι είναι καινούριος πάντως.
Αφού βλέπω ότι και στον άλλον φίλο είπαν το ίδιο, και πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι που δεν γράφουν εδώ, μου φαίνεται δύσκολο να βρέθηκαν ξαφνικά με τόσους μεταχειρισμένους ή επιστρεφόμενους δέκτες. Μάλλον όπως μου είπε θα είναι.
Οπότε θα πάω να τον παραλάβω, αλλά με επιφύλαξη. Αν δω κάτι περίεργο δεν θα τον παραλάβω. Είναι εύκολο να διαπιστωθεί αυτό αν τα σακουλάκια είναι περίεργα συσκευασμένα, ή χύμα το καλώδιο κτλ. Από την άλλη τα μεταχειρισμένα τα δίνουν ως stock και με άλλες τιμές. Ή τα κρατάνε για το service. Θα δείξει. Είναι ένας λόγος που παραλαμβάνω πάντα από κάποιο κατάστημα.

Τον έχω παραγγείλει από τις 30-9 όταν ήταν μαζί με το WI-FI stick και τον περιμένω σήμερα.
Και σε μ´ένα μου είχαν πει στις 2-10 στο τηλέφωνο ότι τους περίμεναν να έρθουν και ότι ο δικός μου θα είναι με το WI-FI stick όπως τον παρήγγειλα.