Ferguson Ariva T650i

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Τόσο μεγάλο κείμενο και για το...προκείμενο μόνο 5 γραμμές...
Ορίστε;;;;;;;;;;;;;;
Υπάρχει κανένα όριο στις λέξεις που πρέπει να γράφουμε; Πρώτη φορά μου γίνεται τέτοια παρατήρηση. Και με αρκετά απαξιωτικό ύφος μάλιστα. Και αν κρίνω και από την άλλη σημερινή απάντηση προς εμένα σε άλλο thread (Crystal Audio Smart SD), που ήταν και αυτή λίγο επιθετική (αν και όχι τόσο όσο εδώ), μήπως υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα; Μήπως κάτι έκανα και σε εκνεύρισε γενικά; Αν έχω κάνει κανένα λάθος να ζητήσω συγνώμη.

Τέλος πάντων, θα αναφέρω με ανακούφιση ότι το ίδιο ακριβώς σκίσιμο είχε και ο δικός μου. Πολύ χοντροκομένο σκέφτηκα για να έχει γίνει από το εργοστάσιο. Αλλά τώρα που το βλέπω και σε άλλους, δεν μπορεί να έχει γίνει από αγοραστή που τους σκίζει όλους στο ίδιο σημείο της ζελατίνας. Μάλλον το εργοστάσιο ή ο εισαγωγέας το έκανε. Δεν ξέρω πως βρέθηκε με ελληνικό μενού, αφού μετά την δική μου αναβάθμιση (στο ίδιο λογισμικό), βρέθηκε με πολωνική γλώσσα μενού. Οπότε κάποιος έλληνας πρέπει να το έκανε.
Και τα δύο αυτά συμπίπτουν στο ότι και τα δύο αυτά πράγματα τα έχει κάνει μάλλον ο έλληνας εισαγωγέας. Το ένα ίσως για την ταινία ασφαλείας, το άλλο για να έχει το τελευταίο λογισμικό στους δέκτες. Και να έκανε και την αλλαγή στην γλώσσα, αφού είναι ο πρώτος ALI 3801 που βλέπω να έχει μόνο 10 sec όριο για να αλλάξεις την γλώσσα στην αρχική οθόνη καλωσορίσματος, και αν στα 10 sec δεν προλάβεις να αλλάξεις την γλώσσα, γυρνάει αυτόματα στην πολωνική. Και πρέπει να έχεις σχετική εμπειρία μετά για να βρεις που είναι η αλλαγή γλώσσας στο μενού. Για να μην προκύψουν προβλήματα μάλλον το έκανε εξαρχής ο εισαγωγέας.
Λίγο χοντροκομμένες επεμβάσεις μάλλον, αλλά ανακουφιστικό που δεν είναι ο δέκτης μεταχειρισμένος. Αν και έτσι και αλλιώς δεν βλέπω να έχει κανένα πρόβλημα ο δέκτης, και θα τον κράταγα έτσι και αλλιώς.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

O δικός σου με τι λογισμικό και ρυθμίσεις γλώσσας ήρθε;

Και εμένα Ελληνικά ήταν. Και μέχρι να επιλέξω την σωστή είσοδο scart στην τηλεόρασή μου, είχε ήδη παράσει σε κατάσταση σκαναρίσματος όταν "βρήκα" εικόνα.

Κι εμένα έτσι ηταν στο πλάι. Το θεώρησα φυσιολογικό για να μπει η ταινία ασφαλείας, αν και λιγο χοντροκομμένο.
Μια χαρα δουλεύει ο δέκτης, είδα και την πρώτη μου ταινία σε 720p.
Μου άρεσε που μπορεις να επιλέξεις χρώματα σε υπότιτλους και φόντο υποτιτλων.
Δεν μου άρεσε που αν μεγαλώσεις τη γραμματοσειρά πέραν του 4 αλλάζει σε times new roman.
Επίσης στο epg αυξάνει το μέγεθος μόνο των αριθμών και του αγγλικού κειμένου.

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

μήπως υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα; Μήπως κάτι έκανα και σε εκνεύρισε γενικά; Αν έχω κάνει κανένα λάθος να ζητήσω συγνώμη.

Κανένα προσωπικό πρόβλημα, ούτε λόγος για συγνώμη. Απλά περίμενα, βλέποντας το μακροσκελές σου κείμενο, οτι τα 4\5 θα ήταν για την λειτουργία του δέκτη (τα σημαντικά δηλαδή) και το υπόλοιπο 1\5 για τις ζελατίνες και τα υπόλοιπα (τα ελαφρώς εκτός θέματος). Περίμενα με ενδιαφέρον να διαβάσω τη γνώμη σου για τον δέκτη και μου έκατσε λίγο στραβά η κατανομή.

Και εμένα έτσι ήταν στο πλάι στην περιοχή της ταινίας ασφαλείας.

Έριξα μια ματιά στο αγγλικό manual, είναι άλλων αντί άλλων σε ορισμένα σημεία. Λέει για παράδειγμα ότι μόνο η μία usb θύρα μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά. Επίσης παρουσιάζει ότι έχει επιλογή για εμφάνιση ώρας στην οθόνη του stand by, όπως κάνει ο νέος craystal HD, η οποία φυσικά δεν υπάρχει.

Ο δέκτης έχει ρολόι, απλά πρέπει να είναι σε Standby Mode>Quick στο μενού System Setup>Other

Το λάθος για το USB πρέπει να είναι "κατάλοιπο" απο manual δορυφορικού δέκτη που έχει το ίδιο λογισμικό αλλα δύο USB.

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ρυθμίζεται το μέγεθος του κειμένου στο EPG;

Υποτίθεται ότι πατάς το κουμπάκι Aa και αλλάζει το μέγεθος. Όταν είναι στα ελληνικά αλλάζουν μόνο οι αριθμοί και οι αγγλικές λέξεις. Στα αγγλικά μεγαλώνει κανονικά. Έχει δύο θέσεις μεγάλο και μικρό

Eδω και λιγες μερες διαπιστωσα οτι σε καποια καναλια το epg που εμφανιζεται οταν αλλαζεις καναλι, δεν γραφει το προγραμμα που παρακολουθεις, αλλα για μισο δευτερολεπτο κατι συμβολα και υστερα μονο την ωρα που παιζει το προγραμμα που παρακολουθεις εκεινη τη στιγμη. Μιλω για την πρωτη σειρα και οχι για τη δευτερη του προγραμματος που ακολουθει.

Οταν το κανει αυτο, καποια αλλα καναλια γραφουν απλα "χωρις πληροφορια" (ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι)
Οταν πατησω μια φορα να εμφανιστει το epg το μεσαιο, το παραθυρο ειναι κενο, αλλα αν ξανα πατησω να βγει το μεγαλο παραθυρο με ολο το προγραμμα, εκει μεσα ολα εμφανιζονται κανονικα.

Αυτο το εχω παρατηρησει τις μεταμεσονυχτιες ωρες. Δοκιμασα φυσικα να κανω και χειροκινητο download epg, αλλα δεν αλλαξε τιποτε.
Καποια στιγμη παω να ξανα παρακολουθησω tv και το προβλημα δεν υφισταται, μεχρι να το ξανα κανει.

Να ειναι θεμα firmware. ? Νομιζω εχω το τελευταιο.

Υποτίθεται ότι πατάς το κουμπάκι Aa και αλλάζει το μέγεθος. Όταν είναι στα ελληνικά αλλάζουν μόνο οι αριθμοί και οι αγγλικές λέξεις. Στα αγγλικά μεγαλώνει κανονικά. Έχει δύο θέσεις μεγάλο και μικρό
Ναι, είναι προβληματάκι αυτό. Αν σκεφτείς οτι στην αρχή δεν έβλεπε καν το ελληνικό EPG, πάλι καλά να λέμε :p

Κάτι γίνεται και με τους υπότιτλους μεγέθους 3: οι αγγλικοί χαρακτήρες φαίνεται σαν να είναι με διαφορετική γραμματοσειρά και δεν είναι στο ίδιο ύψος με τους ελληνικούς. Σε όλα τα άλλα μεγέθη είναι εντάξει.

Eδω και λιγες μερες διαπιστωσα οτι σε καποια καναλια το epg που εμφανιζεται οταν αλλαζεις καναλι, δεν γραφει το προγραμμα που παρακολουθεις, αλλα για μισο δευτερολεπτο κατι συμβολα και υστερα μονο την ωρα που παιζει το προγραμμα που παρακολουθεις εκεινη τη στιγμη. Μιλω για την πρωτη σειρα και οχι για τη δευτερη του προγραμματος που ακολουθει.

Οταν το κανει αυτο, καποια αλλα καναλια γραφουν απλα "χωρις πληροφορια" (ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι)
Οταν πατησω μια φορα να εμφανιστει το epg το μεσαιο, το παραθυρο ειναι κενο, αλλα αν ξανα πατησω να βγει το μεγαλο παραθυρο με ολο το προγραμμα, εκει μεσα ολα εμφανιζονται κανονικα.

Αυτο το εχω παρατηρησει τις μεταμεσονυχτιες ωρες. Δοκιμασα φυσικα να κανω και χειροκινητο download epg, αλλα δεν αλλαξε τιποτε.
Καποια στιγμη παω να ξανα παρακολουθησω tv και το προβλημα δεν υφισταται, μεχρι να το ξανα κανει.

Το είδα στα κρατικά αθλητικά κανάλια. Η πάνω γραμμή δεν είχε τίτλο προγράμματος και η δεύτερη έδειχνε ίδιους χρόνους έναρξης λήξης και τον τίτλο του προγράμματος. Μετά απο ένα zapping στις υπόλοιπες συχνότητες έστρωσε.

Με λιγο ζαπινγκ που εχω δοκιμασει δεν εφτιαχνε.
Παρατηρησα ομως οτι την ημερα ειναι οκ και το προβλημα εμφανιζεται καπου απο τα μεσανυχτα και υστερα. (και το κανει και σε διαφορα καναλια, οχι μονο στα κρατικα)
Την ημερα αν παω να παρακολουθησω ειναι και παλι οκ. Νομιζω οτι πριν το τελευταιο firmware δεν το ειχα παρατηρησει.

Κανένα προσωπικό πρόβλημα, ούτε λόγος για συγνώμη. Απλά περίμενα, βλέποντας το μακροσκελές σου κείμενο, οτι τα 4\5 θα ήταν για την λειτουργία του δέκτη (τα σημαντικά δηλαδή) και το υπόλοιπο 1\5 για τις ζελατίνες και τα υπόλοιπα (τα ελαφρώς εκτός θέματος). Περίμενα με ενδιαφέρον να διαβάσω τη γνώμη σου για τον δέκτη και μου έκατσε λίγο στραβά η κατανομή.
Α, ωραία. Δεν το κατάλαβα εξαρχής. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι "έγινε παρεξήγηση και εξήγηση δεν δόθηκε" :music-smiley-006:
Βέβαια δεν ήταν όλα εκτός θέματος. Νόμιζα ότι με δούλεψαν και μου έδωσαν μεταχειρισμένο δέκτη. Ίσως επισκευασμένο, και θα φοβόμουν ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξαναχαλάσει. Αυτό προκάλεσε τις απαντήσεις και των άλλων φίλων που με καθησύχασαν ότι δεν είναι μεταχειρισμένος, αλλά έτσι έρχεται πια. Οπότε εγώ ησύχασα. Δηλαδή αυτό που ήθελα εγώ το έμαθα:a0210:
Για τον δέκτη δεν έχω να γράψω πολλά. Τα έχετε γράψει όλα. Εδώ εγώ απλώς ακολουθώ. Από τις δικές σου δοκιμές που τον πήρες πρώτος τον είχα βάλει στο μάτι. Και τώρα που έπεσε η τιμή του , έφτασε η ώρα να τον πάρω και εγώ.
Επίσης δεν τα έχω δοκιμάσει όλα ακόμα. Αλλά από αυτά που είδα, υπάρχουν κάποια δευτερεύοντα ή τριτεύοντα θέματα. Όπως πχ ότι μετά από άμεση εγγραφή ο δέκτης δεν κλείνει, αλλά μένει ανοιχτός. Εμένα δεν μου αρέσει. Πολλές φορές πατάω το REC και φεύγω. Τώρα πρέπει να είμαι εκεί όταν τελειώσει η εγγραφή. Υπάρχει ρύθμιση σχετική στο μενού, αλλά αφορά την προγραμματισμένη εγγραφή.
Ότι στο παράθυρο εγγραφής η πρώτη επιλογή είναι η προβολή και όχι η εγγραφή. Γιατί έτσι θέλουν λέει οι πελάτες της Ferguson. Δεν ισχύει, αλλά τι να κάνουμε.
Επίσης εδώ επιτέλους φαίνονται όλα τα γράμματα ενός προγράμματος ή ενός αρχείου στον media player, αλλά για να γίνει αυτό έχει μικρύνει η γραμματοσειρά σε σχέση με άλλους ALI 3801. Σε μικρή τηλεόραση, ή από απόσταση, μπορεί να μην φαίνονται εύκολα.
Επίσης η μπάρα προόδου ενός καναλιού είναι στο ίδιο σημείο με το όνομα του προγράμματος. Και έχουν και τα ίδια ανοιχτά χρώματα. Όσο μεγαλώνει η μπάρα, τόσο δυσκολότερα διαβάζεται το όνομα. Στον Lifeview A2 πχ είναι σε άλλο σημείο και δεν ενοχλεί η μπάρα.
Ψιλοπράγματα δηλαδή.
Από την άλλη είναι ο δέκτης με τα πιο όμορφα μενού, με την μεγαλύτερη πληροφόρηση προγράμματος στα κανάλια. Ακόμα και με το OK όταν πας στο κανάλι σου βγάζει έξτρα παραθυράκι με το τρέχον και το επόμενο πρόγραμμα. Και με τις ώρες προβολής τους. Απίθανα πράγματα.
Κύλιση στα ονόματα αρχείων στον media player, κράτηση του σημείου που σταμάτησες ένα βίντεο...Τι να πω. Έχει όλα έχουμε ζητήσει κατά καιρούς από την ALI σε διάφορες λίστες που φτιάχναμε για διάφορους δέκτες. Λες και μας διαβάζουν.
Είχα διαβάσει ότι έχει προβλήματα με αρχεία βίντεο χαμηλής ανάλυσης, και βγάζει μία παραμόρφωση στο κάτω μέρος. Ούτε αυτό δεν μου έβγαλε εμένα. Κάνα δύο βιντεάκια χαμηλής ανάλυσης που έβαλα τα έδειξε μία χαρά.
Τα υπόλοιπα τα έχετε ήδη γράψει. Ακόμα και το πόσο ισχυρό media player έχει.
Το μόνο που θα με ενοχλούσε είναι η θύρα USB στο πίσω μέρος. Δοκίμασα να βάλω στικάκι, αλλά δεν τα κατάφερα. Ότι μπει πρέπει να μένει μόνιμο. Αλλά και αυτό λύθηκε με το κοντό καλωδιάκι 20 εκατοστών που έφερε τελευταία το eshop.
Έχω δοκιμάσει αρκετούς ALI 3801, αλλά αυτός είναι ο βασιλιάς. Κρίμα που δίνεται μόνο σε δύο μαγαζιά, eshop.gr και Μπέσκας.
Έριξα μια ματιά στο αγγλικό manual, είναι άλλων αντί άλλων σε ορισμένα σημεία. Λέει για παράδειγμα ότι μόνο η μία usb θύρα μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά. Επίσης παρουσιάζει ότι έχει επιλογή για εμφάνιση ώρας στην οθόνη του stand by, όπως κάνει ο νέος craystal HD, η οποία φυσικά δεν υπάρχει.
Το manual είναι εμφανισιακά εντυπωσιακό σε σχέση με άλλους δέκτες που έχουν ένα φυλαδιάκι, αλλά όντως γράφει άλλα αντ'άλλων. Διάβασα και εγώ την δεύτερη θύρα USB και άρχισα να ψάχνω, αν και ήξερα ότι έχει μόνο μία. Με υποψίασε όταν είδα ότι έγραφε ότι στο loop πρέπει μόνο η μία συσκευή να είναι ανοιχτή γιατί θα προκληθεί ζημιά. Έχω 4 δέκτες στην ίδια τηλεόραση αυτή την στιγμή, οι 2 με loop. Καμία ζημιά βέβαια. Και σιγουρεύτηκα όταν είδα ότι τα μισά πλήκτρα του τηλεκοντρόλ τα γράφει λάθος. Το μόνο που με βοήθησε είναι στην επιλογή διάρκεια που έχει στις ρυθμίσεις pvr. Και είναι για να ορίζεις την αρχική επιλογή διάρκειας εγγραφής στην άμεση εγγραφή που στους άλλους ALI είναι στάνταρ 2 ώρες. Εδώ ρυθμίζεται.
Για το ρολόι υπάρχει επιλογή στο μενού. Eco mode ή quick start mode. Το ρολόι εμφανίζεται στην quick start, αλλά εκεί ο δέκτης στην ουσία δεν κλείνει. Πέφτει σε λήθαργο. Οπότε μεγαλύτερη φθορά, και κατανάλωση.

Αν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε πάλι καλά. Ο T650i έχει την καλύτερη διαχείριση στο συγκεκριμένο θέμα.
Πρόκειται για ένα θέμα που έχουν όλοι οι ALI 3801. Κάποιο μπλακάουτ παθαίνουν στο EPG στις ώρες μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 3 το πρωί.
Και για να καταλάβεις τι γίνεται, ο Lifeview A2 μου χάνει το EPG μετά τα μεσάνυχτα, και θέλει επανεκκίνηση για να ξανάρθει. Και πάλι μετά από λίγη ώρα χάνεται, και πάλι επανεκκίνηση.
Ο Lifeview A1 μου ακόμα χειρότερα, δεν κάνει προγραμματισμένη εγγραφή μετά τα μεσάνυχτα!
Το πρόβλημα λύνεται στις 3 το πρωί, και οι δέκτες για κάποιον λόγο ξεμπλοκάρουν. Αυτό κάθε βράδυ.
Εδώ το μόνο που βλέπω είναι όντως μία ελαφρά καθυστέρηση στο EPG σε μερικά κανάλια. Πάλι καλά δηλαδή.
Και τώρα που το θυμήθηκα, πρέπει να δοκιμάσω προγραμματισμένη εγγραφή μεταξύ 12 και 3 το πρωί. Όπως είπα στον Lifeview A1 δεν γίνεται. Να δοκιμάσω και εδώ.

Επίσης εδώ επιτέλους φαίνονται όλα τα γράμματα ενός προγράμματος ή ενός αρχείου στον media player, αλλά για να γίνει αυτό έχει μικρύνει η γραμματοσειρά σε σχέση με άλλους ALI 3801. Σε μικρή τηλεόραση, ή από απόσταση, μπορεί να μην φαίνονται εύκολα.
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ χθες κατα σύμπτωση. Τον έχω προτείνει σε τόσο κόσμο χωρίς να λάβω υπ' όψιν το μέγεθος οθόνης που θα παίζει.
Υπάρχει όντως πρόβλημα στις μικρότερες οθόνες;

Επίσης η μπάρα προόδου ενός καναλιού είναι στο ίδιο σημείο με το όνομα του προγράμματος. Και έχουν και τα ίδια ανοιχτά χρώματα. Όσο μεγαλώνει η μπάρα, τόσο δυσκολότερα διαβάζεται το όνομα.
Αυτό ποτέ δεν με ενόχλησε αλλα έχω ακούσει παράπονα απο άλλους.

Ακόμα και με το OK όταν πας στο κανάλι σου βγάζει έξτρα παραθυράκι με το τρέχον και το επόμενο πρόγραμμα. Και με τις ώρες προβολής τους. Απίθανα πράγματα.
Αυτό το κάνει και ο Opticum\Globo T90-N2, με ακόμα καλύτερα γραφικά κατα τη γνώμη μου.

Κύλιση στα ονόματα αρχείων στον media player, κράτηση του σημείου που σταμάτησες ένα βίντεο...Τι να πω. Έχει όλα έχουμε ζητήσει κατά καιρούς από την ALI σε διάφορες λίστες που φτιάχναμε για διάφορους δέκτες. Λες και μας διαβάζουν.
Δεν μας διαβάζουν νομίζεις; Τόσες παρατηρήσεις έχουμε στείλει ;)

Είχα διαβάσει ότι έχει προβλήματα με αρχεία βίντεο χαμηλής ανάλυσης, και βγάζει μία παραμόρφωση στο κάτω μέρος. Ούτε αυτό δεν μου έβγαλε εμένα. Κάνα δύο βιντεάκια χαμηλής ανάλυσης που έβαλα τα έδειξε μία χαρά.
Το έχω δει μόνο σε SD MKV\MP4. Αν δεν το είδες, δύο πιθανότητες υπάρχουν: ή ήταν ακριβώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές ή έχεις ενεργοποιημένο overscan στην οθόνη σου. Στη δεύτερη περίπτωση, το overscan κρύβει την παραμόρφωση.

Το μόνο που θα με ενοχλούσε είναι η θύρα USB στο πίσω μέρος. Δοκίμασα να βάλω στικάκι, αλλά δεν τα κατάφερα. Ότι μπει πρέπει να μένει μόνιμο. Αλλά και αυτό λύθηκε με το κοντό καλωδιάκι 20 εκατοστών που έφερε τελευταία το eshop.
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν πάρεις για οδηγό τα διπλανά καλώδια, το βρίσκεις αμέσως. Μετά απο λίγες μέρες θα το βάζεις με κλειστά μάτια.
Το καλώδιο είναι καλή λύση, αν δεν κρέμεται και φαίνεται άσχημα. Φυσικά πρέπει να έιναι όσο πιο κοντό γίνεται για να μην έχουμε απώλειες ρεύματος.

Και τώρα που το θυμήθηκα, πρέπει να δοκιμάσω προγραμματισμένη εγγραφή μεταξύ 12 και 3 το πρωί. Όπως είπα στον Lifeview A1 δεν γίνεται. Να δοκιμάσω και εδώ.
Δοκίμασε τον κι εσύ. Νομίζω είναι λίγο ασταθής σε αυτό το σημείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ χθες κατα σύμπτωση. Τον έχω προτείνει σε τόσο κόσμο χωρίς να λάβω υπ' όψιν το μέγεθος οθόνης που θα παίζει.
Υπάρχει όντως πρόβλημα στις μικρότερες οθόνες;
Για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος αν είναι μικρότερη η γραμματοσειρά. Δεν έχω τόσο μικρή οθόνη, καλύτερα να απαντήσει κάποιος με παλιότερη crt οθόνη. Αλλά στο δωμάτιο έχω και το γραφείο του υπολογιστή που είναι πιο μακριά, και με κάποια γωνία από την τηλεόραση. Απλά με αυτόν τον δέκτη μερικές φορές δεν μπορώ να διαβάσω τόσο άνετα τις πληροφορίες, ειδικά της μπάρας πληροφοριών με την μπάρα προόδου, όσο με τους άλλους μου ALI. Στην κανονική θέση που κάθομαι για να δω τηλεόραση δεν έχω πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι μικρότερη η γραμματοσειρά ή αν είναι πιο ευανάγνωστη η άλλη χρωματική αντίθεση των άλλων ALI. Εκεί υπάρχει μαύρη γραμματοσειρά σε ανοιχτόχρωμο φόντο, εδώ έχουμε άσπρη γραμματοσειρά σε σκούρο φόντο. Ίσως να μην είναι τόσο ευανάγνωστη, αν και είναι σίγουρα πιο όμορφη.

Το έχω δει μόνο σε SD MKV\MP4. Αν δεν το είδες, δύο πιθανότητες υπάρχουν: ή ήταν ακριβώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές ή έχεις ενεργοποιημένο overscan στην οθόνη σου. Στη δεύτερη περίπτωση, το overscan κρύβει την παραμόρφωση.
Δύο sd mp4 ήταν. Το δοκίμασα πάλι τώρα με ένα από αυτά. Στην τηλεόραση άλλαξα όλες τις διαθέσιμες αναλογίες οθόνης, αλλά δεν μου έβγαλε τίποτα περίεργο. Αυτό αλλάζει κατά την προβολή. Στον δέκτη έχω επιλογή αναλογίας "αυτόματο", και δεν ξέρω αν έχει σημασία. Αυτό δεν ξέρω αν αλλάζει στην διάρκεια της προβολής, και δεν το δοκίμασα να το αλλάξω.

Δεν είναι τόσο δύσκολο. Αν πάρεις για οδηγό τα διπλανά καλώδια, το βρίσκεις αμέσως. Μετά απο λίγες μέρες θα το βάζεις με κλειστά μάτια.
Το καλώδιο είναι καλή λύση, αν δεν κρέμεται και φαίνεται άσχημα. Φυσικά πρέπει να έιναι όσο πιο κοντό γίνεται για να μην έχουμε απώλειες ρεύματος.
Ευτυχώς έφερε τελευταία το eshop ένα κοντό 20 εκατοστών που απλά φέρνει το στικ στο πλάι, παράλληλα με τον δέκτη. Τόσο φτάνει. Παλιότερα είχα ψάξει και εκεί, και αλλού, και το κοντότερο που είχα βρει ήταν 1,8 μέτρα. Τότε είχα σταμπάρει ένα-δύο αντάπτορες που είχαν και άρθρωση και έβγαζαν την θύρα προς τα πάνω. Αλλά ήταν ακριβότεροι, ήταν και ο δέκτης ακριβότερος, και το πακέτο έβγαινε τότε περίπου ένα πενηντάρι. Ευτυχώς τώρα και τα δύο μου ήρθαν φθηνότερα.
Θέλει και δύο χαρακτήρες για να φύγει το μήνυμα, γιατί σκέτο quote δεν φεύγει. Οπότε...2 χαρακτήρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Ξαφνικά έγινε άμεσα διαθέσιμος και μπήκε στην δική μου παραγγελία.
Επιστρεφόμενος από κάποιον εδώ μέσα είναι. Αν έχει ξετυλιχτεί το καλώδιο του (φαίνεται αμέσως από το συρματάκι), δεν θα παραληφθεί !@#$!@$%#

Ξαφνικά έγινε άμεσα διαθέσιμος και μπήκε στην δική μου παραγγελία.
Επιστρεφόμενος από κάποιον εδώ μέσα είναι. Αν έχει ξετυλιχτεί το καλώδιο του (φαίνεται αμέσως από το συρματάκι), δεν θα παραληφθεί !@#$!@$%#

Μπορεί να είναι ο δικός μου που τον επέστρεψα και περιμένω έναν καινούργιο εδώ και σαράντα ημέρες. Θα αρχίσουν τα μπιν@%$^)/κια μου φαίνεται γιατί και οι πολλές ευγένειες βλάπτουν!

:furious3:

Μπορεί να είναι ο δικός μου που τον επέστρεψα και περιμένω έναν καινούργιο εδώ και σαράντα ημέρες. Θα αρχίσουν τα μπιν@%$^)/κια μου φαίνεται γιατί και οι πολλές ευγένειες βλάπτουν!

Πραγματικά αν υπήρχε διαθέσιμος από αλλού σε αυτή την τιμή, δεν θα ξαναγόραζα από το κιτρινομάγαζο. Την τελευταία φορά, μου καθυστερήσαν την αποστολή 1 εβδομάδα γιατί προφανώς δεν είχαν αποστολή πολλών δεμάτων για Καβάλα. !@#$%@
Οι crystal που πήρα από εκεί, ήρθαν την επόμενη εργάσιμη. Δεν βγαίνει άκρη.
Υπάρχει λόγος που το κιτρινομάγαζο βγήκε εκτός Skroutz. Τα αρνητικά σχόλια περισσέψανε...

Πάντως και ο BESKAS που τον εισάγει έχει καβαλήσει το καλάμι για να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Πραγματικά αν υπήρχε διαθέσιμος από αλλού σε αυτή την τιμή, δεν θα ξαναγόραζα από το κιτρινομάγαζο. Την τελευταία φορά, μου καθυστερήσαν την αποστολή 1 εβδομάδα γιατί προφανώς δεν είχαν αποστολή πολλών δεμάτων για Καβάλα. !@#$%@
Οι crystal που πήρα από εκεί, ήρθαν την επόμενη εργάσιμη. Δεν βγαίνει άκρη.
Υπάρχει λόγος που το κιτρινομάγαζο βγήκε εκτός Skroutz. Τα αρνητικά σχόλια περισσέψανε...

Στην Αλεξανδρούπολη πάντως ποτέ δεν είχα θέμα με καθυστερήσεις εκτός απο μία φορά που το πακέτο πήγε μέχρι την Ορεστιάδα και ξαναγύρισε.

Δεν έφταιγαν τα αρνητικά σχόλια για την αποχώρηση απο τον Τσιγκούνη, τα λεφτά που ζητούσε ήταν πολλά.

Είναι δική τους εισαγωγή άραγε ή τους προμηθεύει ο Μπέσκας; Μου φάνηκε παράξενο που οι τελευταίες παραλαβές είχαν ήδη ρυθμισμένη τη γλώσσα στα Ελληνικά.