Τελικά όντως υπάρχει πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές. Στις δοκιμές που έχω κάνει έχει χάσει μερικές. Αλλά εμένα μου έχει χάσει εγγραφή μόνο από τα κανάλια της Νέριτ. Εξάλλου και η πρώτη εγγραφή που είχα χάσει πριν μερικές μέρες, πάλι από Νέριτ ήταν, και ξεκίνησα να ψάχνω τι γίνεται. Από Digea δεν έχει χάσει εγγραφές, από τις αρκετές που έχω δοκιμάσει τις τελευταίες μέρες.
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν θέμα του στικ. Έκανα τις πρώτες δοκιμές και δεν έβγαλε άλλο πρόβλημα. Αλλά θυμήθηκα ότι η πρώτη χαμένη ήταν από Νέριτ, και άρχισα να ψάχνω τι γίνεται με την Νέριτ. Δεν ξέρω αν έχει σχέση ότι η χαμένη της Νέριτ είναι πάντα μετά από εγγραφή πετυχημένη από Digea. Σαν να μπερδεύεται με την αλλαγή μεταξύ Digea και Νέριτ.
Αλλά χθες είδα ότι ούτε αυτό είναι μάλλον. Έχασε πάλι μία της Νεριτ plus. Ο δέκτης άνοιξε κανονικά, άρα παίρνει κανονικά ώρα. Το στικ το αναγνώρισε κανονικά, οπότε δεν θα έπρεπε να φταίει αυτό. Αλλά η εγγραφή δεν ξεκίνησε. Κοιτάζοντας την μπάρα ειδοποιήσεων είδα ότι έδειχνε σωστά την ώρα, αλλά ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπρεπε να δείχνει ως όνομα προγράμματος το τρέχον πρόγραμμα, μου έδειχνε το προηγούμενο πρόγραμμα. Δηλαδή τον είχα βάλει να γράψει κάτι που ξεκίναγε 9.10, άνοιξε κανονικά 9.10, η εγγραφή δεν ξεκίνησε, και όταν η ώρα πήγε 9.17 άρχισα να ψάχνω. Την ώρα την έδειχνε κανονικά 9.17, αλλά στην μπάρα προγράμματος μου έδειχνε ως όνομα προγράμματος το πρόγραμμα που είχε τελειώσει 9.10 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δηλαδή δεν πήγαινε στο τρέχον πρόγραμμα ως όνομα. Επίσης παλιότερα είχα δει ως όνομα εγγραφής σε χειροκίνητη εγγραφή Νέριτ που είχα κάνει, το όνομα Ν1, δηλαδή το όνομα του καναλιού, ενώ κανονικά δίνει ως όνομα εγγραφής το όνομα του προγράμματος βάσει EPG. Που σημαίνει ότι τουλάχιστον στην Νέριτ μερικές φορές δεν μπορεί να δει σωστά το όνομα του προγράμματος, και ίσως αυτό να χαλάει την εγγραφή, αφού χρειάζεται το όνομα του προγράμματος για να κάνει την εγγραφή.
Πάνω που νόμιζα ότι αυτό είναι το πρόβλημα, δοκίμασα χειροκίνητη άμεση εγγραφή. Αλλά έβγαλε μήνυμα ότι η ταχύτητα του στικ είναι πολύ χαμηλή για εγγραφή! Κάτι που δεν ισχύει, αφού το ίδιο στικ χρησιμοποιώ πάντα, και αμέσως μετά ξαναδοκίμασα και άρχισε κανονικά άμεση εγγραφή.
Μπάχαλο δηλαδή. Φαίνεται μερικές φορές ξυπνάει στραβά ο δέκτης και του φταίνε διάφορα. Δεν ξέρω τελικά αν φταίει η Νέριτ και το EPG της, η μετάβαση από Digea σε Νέριτ, ή δεν βλέπει σωστά το στικ τις συγκεκριμένες φορές. Αλλά τελικά έχει πρόβλημα στις εγγραφές, και ίσως για αυτό βλέπω ότι στο site της Ferguson αυτή την στιγμή υπάρχει και το προηγούμενο λογισμικό, ενώ από τότε που έχω τον δέκτη και μπαίνω στο site με κάθε νέο λογισμικό κατέβαινε και το παλιό.
Αλλά σίγουρα αφού υπάρχει και θέμα με το You Tube θα βγάλουν και νέο λογισμικό. Ελπίζω να λύνει και αυτό το θέμα.
Αλλά να πω ότι εκτός αυτή την μία που είχε στραβώσει ο δέκτης, δεν μου είχε χάσει άμεση εγγραφή και σε Νέριτ, και ούτε άμεση ούτε προγραμματισμένη από Digea. Επίσης τώρα θυμήθηκα ότι μπορώ να κατεβάσω πάλι το EPG. Θα το κάνω, και θα ξανακάνω δοκιμές για να δω αν φτιάχνει το θέμα.