Ferguson Ariva T650i

Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τον ενλόγω δέκτη ,τον οποίο πήρα στα 26ε από το stockhouse του eshop ,πρώτον έχω μια κλασσική crt τηλεόραση Grundig από τις τελευταίες που τις έφτιαχνε η τουρκική Beko σε τι ανάλυση να βάλω τον δέκτη ?Και δεύτερον το οποίο είναι το πιο σημαντικό μόλις συνδέσω τον δέκτη μέσω scart στην ενλόγω τηλεόραση ακούγεται ένας πολύ εκνευριστικός θόρυβος σαν βόμβος μέλισσας ακόμα και αν το κάνω mute από το χειριστήριο του δέκτη.

Καμιά βοήθεια?

Θα έπεσες πάνω στον δικό μου που τον επέστρεψα και μου έδωσαν άλλον. Είχα πάρει δύο. Ο ένας δεν είχε πρόβλημα ενώ ο άλλος με είχε τρελάνει στον βόμβο. Η αυξομείωση του βόμβου γινόταν ανάλογα και με τα χρώματα. Ότι και να ρυθμίσεις δεν γίνεται τίποτε. Δεν τον δοκίμασα με HDMI σε άλλη τηλεόραση να δω τι γίνεται γιατί βαριόμουν. Πάντως εξυπηρετικότατοι μου τον αντικατέστησαν. Τον επιστρέφεις. Πολύ απλά.

Καλά το περίμενα πως θα μου την φέρναν πάλι θα τον δοκιμάσω με 2-3 καλώδια scart και αν συνεχίζει να έχει θέμα ,θα τον επιστρέψω αλλά το θέμα είναι πως είμαι εκτός Αθηνών σε νησί...

Καλά το περίμενα πως θα μου την φέρναν πάλι θα τον δοκιμάσω με 2-3 καλώδια scart και αν συνεχίζει να έχει θέμα ,θα τον επιστρέψω αλλά το θέμα είναι πως είμαι εκτός Αθηνών σε νησί...

Τον δοκίμασα με δεν θυμάμαι πόσα καλώδια και με επώνυμα πανάκριβα scart καλώδια που είχα αγοράσει στο παρελθόν που ψαχνόμουν. Δεν έγινε τίποτε.

καλά να πάθω αφού ήθελα να πάρω πιο φθηνά για ελλάχιστα ευρώ τον μεταχειρισμένο από το καινούριο από το κάκιστο stockhouse του eshop..

Δεν εχω καταλαβει. Υπαρχει θορυβος κατα την παρακολουθηση των καναλιων ή στην εναλλαγη τους;

Έχει κάποιος να μου προτείνει ένα καλό usb hub για τον t650i; Θα ήθελα να έχω μόνιμα τουλάχιστον ένα στικάκι και έναν σκληρό, ιδανικά και μία-δύο θύρες για οτιδήποτε χρειαστεί. Το παλιό που είχα δεν δούλεψε ποτέ αξιόπιστα και τελικά πέθανε. Ένα D-Link DUB-H4 που έχω, δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται καθόλου από τον αποκωδικοποιητή αν και δουλεύει άψογα με οτιδήποτε άλλο. Έχει τύχει σε κάποιον άλλο μη συμβατό hub? Αν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο φυσικά, ακόμα καλύτερα.

καλά να πάθω αφού ήθελα να πάρω πιο φθηνά για ελάχιστα ευρώ τον μεταχειρισμένο από το καινούριο από το κάκιστο stockhouse του eshop..
Έχω πάρει πολλούς δέκτες και δε μου βγήκε κανένας με πρόβλημα, οπότε το "κάκιστο" δεν ισχύει.

Αν και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από το e-shop πέρα από αυτά που διαβάζω από εδώ και από εκεί κατά καιρούς.
Δεν θα έπρεπε όμως στο stock house να έχει ελεγχθεί ο συγκεκριμένος δέκτης και να έχει επισκευασθεί αφού ξαναπωλείται ;
Για κάποιο λόγο βρέθηκε εκεί λόγω κάποιου προβλήματος ή επιστροφής. Δεν βρέθηκε τυγχαία.

Δίκιο έχεις. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Πιστεύω πάντως ότι δε θα έχει πρόβλημα ο φίλος αν επιστρέψει το δέκτη.

Φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα. Εγώ τον είχα συνδέσει πάνω σε τηλεόραση και τον είχα έτσι πάνω από δυό μήνες. Δεν είχα παρακολουθήσει όμως πρόγραμμα. Τον σύνδεσα δυό λεπτά, δούλεψε με τον ήχο πολύ χαμηλά και τέλος, Όταν μετά από ένα διάστημα αναγκάστηκα να κοιμηθώ στο δωμάτιο και ήθελα να δω λίγο τηλεόραση τότε κατάλαβα τι έπαιζε με τον θόρυβο. Τον πήγα πίσω μου τον αντικατέστησαν και τελείωσε το θέμα.

Τελικά όντως υπάρχει πρόβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές. Στις δοκιμές που έχω κάνει έχει χάσει μερικές. Αλλά εμένα μου έχει χάσει εγγραφή μόνο από τα κανάλια της Νέριτ. Εξάλλου και η πρώτη εγγραφή που είχα χάσει πριν μερικές μέρες, πάλι από Νέριτ ήταν, και ξεκίνησα να ψάχνω τι γίνεται. Από Digea δεν έχει χάσει εγγραφές, από τις αρκετές που έχω δοκιμάσει τις τελευταίες μέρες.
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν θέμα του στικ. Έκανα τις πρώτες δοκιμές και δεν έβγαλε άλλο πρόβλημα. Αλλά θυμήθηκα ότι η πρώτη χαμένη ήταν από Νέριτ, και άρχισα να ψάχνω τι γίνεται με την Νέριτ. Δεν ξέρω αν έχει σχέση ότι η χαμένη της Νέριτ είναι πάντα μετά από εγγραφή πετυχημένη από Digea. Σαν να μπερδεύεται με την αλλαγή μεταξύ Digea και Νέριτ.
Αλλά χθες είδα ότι ούτε αυτό είναι μάλλον. Έχασε πάλι μία της Νεριτ plus. Ο δέκτης άνοιξε κανονικά, άρα παίρνει κανονικά ώρα. Το στικ το αναγνώρισε κανονικά, οπότε δεν θα έπρεπε να φταίει αυτό. Αλλά η εγγραφή δεν ξεκίνησε. Κοιτάζοντας την μπάρα ειδοποιήσεων είδα ότι έδειχνε σωστά την ώρα, αλλά ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπρεπε να δείχνει ως όνομα προγράμματος το τρέχον πρόγραμμα, μου έδειχνε το προηγούμενο πρόγραμμα. Δηλαδή τον είχα βάλει να γράψει κάτι που ξεκίναγε 9.10, άνοιξε κανονικά 9.10, η εγγραφή δεν ξεκίνησε, και όταν η ώρα πήγε 9.17 άρχισα να ψάχνω. Την ώρα την έδειχνε κανονικά 9.17, αλλά στην μπάρα προγράμματος μου έδειχνε ως όνομα προγράμματος το πρόγραμμα που είχε τελειώσει 9.10 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Δηλαδή δεν πήγαινε στο τρέχον πρόγραμμα ως όνομα. Επίσης παλιότερα είχα δει ως όνομα εγγραφής σε χειροκίνητη εγγραφή Νέριτ που είχα κάνει, το όνομα Ν1, δηλαδή το όνομα του καναλιού, ενώ κανονικά δίνει ως όνομα εγγραφής το όνομα του προγράμματος βάσει EPG. Που σημαίνει ότι τουλάχιστον στην Νέριτ μερικές φορές δεν μπορεί να δει σωστά το όνομα του προγράμματος, και ίσως αυτό να χαλάει την εγγραφή, αφού χρειάζεται το όνομα του προγράμματος για να κάνει την εγγραφή.
Πάνω που νόμιζα ότι αυτό είναι το πρόβλημα, δοκίμασα χειροκίνητη άμεση εγγραφή. Αλλά έβγαλε μήνυμα ότι η ταχύτητα του στικ είναι πολύ χαμηλή για εγγραφή! Κάτι που δεν ισχύει, αφού το ίδιο στικ χρησιμοποιώ πάντα, και αμέσως μετά ξαναδοκίμασα και άρχισε κανονικά άμεση εγγραφή.
Μπάχαλο δηλαδή. Φαίνεται μερικές φορές ξυπνάει στραβά ο δέκτης και του φταίνε διάφορα. Δεν ξέρω τελικά αν φταίει η Νέριτ και το EPG της, η μετάβαση από Digea σε Νέριτ, ή δεν βλέπει σωστά το στικ τις συγκεκριμένες φορές. Αλλά τελικά έχει πρόβλημα στις εγγραφές, και ίσως για αυτό βλέπω ότι στο site της Ferguson αυτή την στιγμή υπάρχει και το προηγούμενο λογισμικό, ενώ από τότε που έχω τον δέκτη και μπαίνω στο site με κάθε νέο λογισμικό κατέβαινε και το παλιό.
Αλλά σίγουρα αφού υπάρχει και θέμα με το You Tube θα βγάλουν και νέο λογισμικό. Ελπίζω να λύνει και αυτό το θέμα.
Αλλά να πω ότι εκτός αυτή την μία που είχε στραβώσει ο δέκτης, δεν μου είχε χάσει άμεση εγγραφή και σε Νέριτ, και ούτε άμεση ούτε προγραμματισμένη από Digea. Επίσης τώρα θυμήθηκα ότι μπορώ να κατεβάσω πάλι το EPG. Θα το κάνω, και θα ξανακάνω δοκιμές για να δω αν φτιάχνει το θέμα.

Να ρωτήσω κάτι για τους ενσωματωμένους υποτίτλους.
Πώς γίνεται, αν γίνεται να αλλάζει το μέγεθός τους;

Πάντως εγω η μονη εγγραφη που εχω χάσει ήταν επειδή αντί να διαλέξω "εγγραφή", εκ παραδρομής επέλεξα "κανάλι". Και με τη Νεριτ κανενα προβλημα, γράφω το Newrsroom κάθε Τρίτη.
Η ώρα είναι σωστά ρυθμισμενη; Αυτόματη, Θερινή; Το Lcn απενεγοποιημενο;
Ο δέκτης βγηκε μήπως από το ρευμα; Γιατί αν έχει ένα bug ο προγραμματισμός εγγραφής, είναι ότι μετά από μια διακοπή ρευματος, όταν ο δεκτης ξανανοίγει δείχνει 10/06/15 και μεχρι να πάρει την σωστη ημερομηνια από το epg, όλες οι προγραμματισμενες εγγραφές μεταφέρονται για μετά τις 10/06.

Θα έπεσες πάνω στον δικό μου που τον επέστρεψα και μου έδωσαν άλλον. Είχα πάρει δύο. Ο ένας δεν είχε πρόβλημα ενώ ο άλλος με είχε τρελάνει στον βόμβο. Η αυξομείωση του βόμβου γινόταν ανάλογα και με τα χρώματα. Ότι και να ρυθμίσεις δεν γίνεται τίποτε. Δεν τον δοκίμασα με HDMI σε άλλη τηλεόραση να δω τι γίνεται γιατί βαριόμουν. Πάντως εξυπηρετικότατοι μου τον αντικατέστησαν. Τον επιστρέφεις. Πολύ απλά.

τελικά με το υπάρχον scart (φθηνό) το κάνει όντως όταν τα χρώματα είναι πολύ έντονα και κυρίως στο κίτρινο,θες να πεις πως ο ένας δέκτης δεν είχε κανένα θέμα και αυτός που επέστρεψες είχε το θέμα του θορύβου?

Ο ένας εκ των δύο δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα είτε με φθηνιάρικο καλώδιο είτε με ακριβό. Πάνω στην ίδια τηλεόραση στην ίδια είσοδο και με την ίδια συνδεσμολογία. Υπήρχε πρόβλημα hardware στον έναν.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Να ρωτήσω κάτι για τους ενσωματωμένους υποτίτλους.
Πώς γίνεται, αν γίνεται να αλλάζει το μέγεθός τους;
Δεν μιλάμε για "καμένους" υπότιτλους πάνω στο βίντεο. Εκεί φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μιλάμε για εσωτερικούς υπότιτλους. Δυστυχώς ούτε εδώ δεν γίνεται τίποτα. Οι εσωτερικοί υπότιτλοι δεν ρυθμίζονται, και μάλιστα υπάρχει και το πρόβλημα ότι εμφανίζονται και σχετικά μικροί. Ισχύει για όλους τους δέκτες με επεξεργαστή ALI, και είναι ένα από τα αρνητικά των ALI. Σε αυτόν τον τομέα είναι καλύτεροι οι δέκτες με επεξεργαστή M-Star. Ούτε και εκεί ρυθμίζονται, αλλά εκεί τουλάχιστον εμφανίζονται μεγαλύτεροι.

Πάντως εγω η μονη εγγραφη που εχω χάσει ήταν επειδή αντί να διαλέξω "εγγραφή", εκ παραδρομής επέλεξα "κανάλι". Και με τη Νεριτ κανενα προβλημα, γράφω το Newrsroom κάθε Τρίτη.
Η ώρα είναι σωστά ρυθμισμενη; Αυτόματη, Θερινή; Το Lcn απενεγοποιημενο;
Ο δέκτης βγηκε μήπως από το ρευμα; Γιατί αν έχει ένα bug ο προγραμματισμός εγγραφής, είναι ότι μετά από μια διακοπή ρευματος, όταν ο δεκτης ξανανοίγει δείχνει 10/06/15 και μεχρι να πάρει την σωστη ημερομηνια από το epg, όλες οι προγραμματισμενες εγγραφές μεταφέρονται για μετά τις 10/06.
Φυσικά, όλα είναι ρυθμισμένα όπως πρέπει, και δεν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Είναι δοκιμαστικές εγγραφές λίγη ώρα (ή ώρες) μετά τον ορισμό τους, και δεν υπάρχει διακοπή ενδιάμεσα. Το μόνο εξωτερικό που μπορεί να φταίει είναι ίσως κάποιο πρόβλημα πότε πότε στο EPG που στέλνεται από τα κρατικά κανάλια. Έχουν και τα δικά τους θέματα τώρα πια εκεί στην Νέριτ. Αλλά δεν φαίνεται να πειράζει τους άλλους ALI μου. Το πρόβλημα το διαπίστωσα την πρώτη φορά που προγραμμάτισα να γράψω την Αθλητική Κυριακή πριν 10 μέρες. Πάντα γινόταν κανονική εγγραφή με τους άλλους ALI. Αλλά εκείνη την ώρα έγραφαν κάτι άλλο, και έβαλα τον T650i. Είναι ο μόνος που απέτυχε.

Η αληθεια ειναι πως δεν εχω κανει πολλες εγγραφες αλλα παρατηρησα κατι στις 2 τελευταιες. Εχω ορισει την διαρκεια χειροκινητης εγγραφης εως 8 ωρες. Οταν πηγα να κανω εγγραφη ειδα πως στην μπαρα πληροφοριων δειχνει 2 ωρες εκτος και αν την σταματησω και ξαναπατησω για εγγραφη. Ολα αυτα με το τελευταιο firmware γιατι με τα προηγουμενα δεν ειχα δωσει σημασια

2 ώρες είναι η αρχική επιλογή των ALI για χειροκίνητη εγγραφή. Φαίνεται σαν να μην έχει δεχτεί την επιλογή για 8 ώρες που έχεις βάλει. Δεν ξέρω αν είναι πολλές οι 8 ώρες και δεν το δέχεται, ή αν είναι θέμα λογισμικού. Εγώ έχω ορίσει 4 ώρες και όποτε κάνω χειροκίνητη εγγραφή ξεκινάει κανονικά με 4 ώρες όπως έχω ορίσει. Οι υπόλοιποι ALI δεν έχουν τέτοια επιλογή και εξορισμού έχουν αρχική επιλογή τις 2 ώρες. Εκτός από ένα λογισμικό για τον Lifeview A2 που είχε αρχική επιλογή τις 4 ώρες. Πάντως αν δεν θέλεις να παιδεύεσαι μέχρι να ξεκαθαρίσει το πράγμα, μπορείς κάθε φορά να ορίζεις τον χρόνο της χειροκίνητης εγγραφής που θέλεις. Πατώντας μία φορά το REC ξεκινάει μία χειροκίνητη εγγραφή, πατώντας και δεύτερη φορά το REC βγαίνει παράθυρο όπου μπορείς να ορίσεις εσύ τον χρόνο εγγραφής που θέλεις με ακρίβεια λεπτού.

Ειναι πολυ πιο ευκολο οπως ειπα να σταματησω την εγγραφη και απλα να την ξαναρχισω αλλα ειναι θεμα αν δεν το προσεξω.
Ενα αλλο θεμα ειναι πως εκανα μετατροπη τους υποτιτλους μεσω του AVIaddxsubs απο srt σε idx/sub. Το προβλημα ειναι πως ενω εγιναν ολα μια χαρα ο δεκτης δεν διαβαζει την τελευταια σειρα στην καθε ταινια και προφανως δεν ειναι οτι πιο ευκολο να προσθεσω σε ολες τις ταινιες μια εξτρα γραμμη ωστε να μην χανω τον τελευταιο διαλογο. Οποτε υπαρχει καποια λυση να το κανω μαζικα σε ολους τους υποτιτλους;