Ferguson Ariva T650i

Βασικα εχει και Arial γραμματοσειρα, φαινεται σε μια φωτο.
Το "κανονικο" μεγεθος εχει Arial γραμματοσειρα, το "μεγαλο" εχει Times New Roman και ουσιαστικα δεν αλλαζει το μεγεθος.

Οντως ο δεκτης εχει αρκετα λαθη (bug) και σιγουρα το αρχικο λογισμικο τον αδικει πολυ.
Οπως το οτι τις περισσοτερες φορες δεν πιανει το πρασινο κουμπι (προγραμματισμος εγγραφης) στο Ημερησιο Προγραμμα Καναλιου (καθετο EPG) και αλλα λαθη ή παραλειψεις.

Προσωπικα προτιμω το OSD του STB. Εμφανιζει τις πληροφοριες σε καλυτερη θεση, λιγοτερες εκει που πρεπει ωστε να μην σε μπερδευουν και περισσοτερες εκει που χρειαζονται οπως στο μενου εγγραφων. Καθως και η infobar που εχει αλλη δομη. Και το EPG επισης, με την διαφορα οτι θα ηθελα να εχει την αλλαγη ημερας οπως ο T650i, με βελακια αριστερα δεξια.
Αλλά αν φτιαχτουν μερικες λεπτομερειες στον T650i θα ζησω και με αυτο το OSD μια χαρα.

Εδω ενα βιντεο με τους υποτιτλους. Δεν ειναι και τοσο μεγαλοι οσο φαινονται στο βιντεο, δεν ειναι και μικροι παντως. Αν το μεγεθος τους ειναι 22, υποθετικα μιλωντας, θα επρεπε να παει στο 24.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάποιο λάθος έχει το ink του βίντεο.

Κάτι που με ενοχλεί κάπως στον BOXHDA1 ειναι η αρκετά μικρότερη γραμματοσειρά όταν διαβάζει ενσωματωμένους υπότιτλους. Στον Τ650 πως είναι;

Στους εσωτερικους υποτιτλους δεν μπορεις να κανεις καμια ρυθμιση. Τις εχει ολες ανενεργες (σκιασμενες).
Ετσι τους εμφανιζει κατω - κατω, μικρους οπως ειναι η ρυθμιση small στους εξωτερικους και με Arial γραμματοσειρα.

Το βιντεο λογικα θα ειναι διαθεσιμο σε λιγα λεπτα, μιας και διαθετω δωρεαν λογαριασμο στο vimeo και ετσι ακομα το επεξεργαζεται, βασικα με εχει βαλει αναμονη μπας και ψηθω να πληρωσω... χαχα
Πιο γρηγορα εκανε στο αλλο video Ferguson Ariva T650i menu and OSD vimeo

Χμμμ...ήλπιζα οτι θα διόρθωναν το μικρό μέγεθος των ενσωματωμένων υποτίτλων.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της επιλογής γραμματοσειράς στο μεγάλο μέγεθος. Ακόμα και αν υπήρχε πρόβλημα με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί στα άλλα μεγέθη, υπάρχουν αρκετές sans serif για να βάλουν.

Παμε στα bug, στις παραλειψεις και στις βελτιωσεις:

• Ενω υπαρχει σε εξελιξη χειροκινητη εγγραφη δυο καναλιων ταυτοχρονα (απο την ιδια συχνοτητα) αν δουμε μια παλια εγγραφη τοτε αν σταματησουμε πρωτα την εγγραφη που αρχισε πριν απο την δευτερη ο δεκτης επανεκκινει.
  • Σε προγραμματισμο εγγραφης δυο καναλιων ταυτοχρονα (απο την ιδια συχνοτητα) αν η ληξη της πρωτης πρωτης εγγραφης τελιωνει πιο γρηγορα απο την ληξη της δευτερης τοτε ο δεκτης επανεκκινει.
  • Θα επρεπε να σε ρωταει οταν κανεις προγραμματισμο εγγραφης σε ωρα που συμπιπτει σε αλλο υπαρχον προγραμματισμο, ωστε αν οι εγγραφες δεν ειναι στο ιδιο μπουκετο να μην χασεις καποια. Να βγαζει μηνυμα δηλαδη "η ωρα συμπιπτει, ειστε σιγουρος για τον προγραμματισμο; "
  • Στο Ημερησιο Προγραμμα Καναλιου (καθετο EPG) δεν μπορεις να αλλαξεις καναλι ωστε να σου εμφανισει το προγραμμα, EPG, του αλλου καναλιου. Ενω ισως θα μπορουσαν να ειχαν βαλει τα πληκτρα CH-/+ για αυτη την λειτουργια ή κατι αλλο.
  • Τις πιο πολλες φορες δεν δουλευει ο προγραμματισμος εγγραφης (πρασινο κουμπι) μεσα απο το Ημερησιο Προγραμμα Καναλιου (καθετο EPG)
  • Δεν δειχνει στα Ελληνικα τις πληροφοριες των καναλιων Digea, ουτε στην infobar, ουτε στις πληροφοριες προγραμματος, ουτε στο GUIDE, ουτε στο Ημερησιο Προγραμμα Καναλιου. Δηλαδη πουθενα.
  • Στον προγραμματισμο μεσω Guide ή μεσω Ημερησιου Προγραμματος Καναλιου η προεπιλογη ειναι το "καναλι" αντι της "εγγραφη"
  • Το ονομα εγγραφης δεν παιρνει τον τιτλο εκπομπης αλλά το ονομα καναλιου.
  • Το PVR δεν θυμαται το τελευταιο σημειο διακοπης της αναπαραγωγης μιας εγγραφης για να ξεκινησει να παιζει απο κει που σταματησαμε την προηγουμενη φορά (remember last played position).
  • Παντωντας το REC δεν δινει εκτιμωμενο εναπομειναντα διαθεσιμο χρονου εγγραφης του δισκου.
  • Δεν βλεπει καν τον φακελο ALIDVR που εχει φτιαξει αλλος δεκτης με ALi M3601, ετσι δεν μπορουμε να δουμε τις εγγραφες του αλλου δεκτη στον T650i. Ουτε στις εγγραφες, ουτε στο "βιντεο".
  • Στην αναπαραγωγη μιας εγγραφης πατωντας το ΟΚ δεν εμφανιζει την infobar, θα επρεπε. Δηλαδη το ΟΚ να εμφανιζει την infobar στην αναπαραγωγη εγγραφων.
  • Δεν ρυθμιζει σωστα την ωρα αν βαλεις στην ρυθμιση ωρας του μενου BY Region. Μας βαζει ωρα Βραζιλιας, -3 ωρες ενω επρεπε να ειμασταν στο +2 ωρες.
  • Οι υποτιτλοι να αποκτησουν περιγραμμα αντι φοντου.
  • Το "κανονικο" μεγεθος στους υποτιτλους να μεινει ως εχει. Το "μεγαλο" μεγεθος να μεγαλωσει λιγο ακομα , οχι πολυ, και να εχει και αυτο γραμματοσειρα Arial.
  • Να ενεργοποιηθει η ρυθμιση υποτιτλων και για τους ενσωματωμενους υποτιτλους.
  • Υπάρχουν και καποια θεματα μεταφρασεων που εμφανιζονται στα Αγγλικα. Ισως αργοτερα.
  • Επεξεργασια: Να αυξηθει και ο αριθμος θεσεων προγραμματισμου εγγραφων απο 8 στις 30 θεσεις.

Παμε στις βελτιωσεις. Εφτιαξα φωτο με βελτιωσεις:

ΥΓ. αν τα φτιαξουν αυτα ο δεκτης θα ειναι μια παρα πολυ καλη προταση αγορας.

Last edited by a moderator:
Ωραια τους εστειλα την λιστα και ελπιζω να απαντησουν θετικα.
Ξεχασα βεβαια να στειλω να προστεθουν οι εξης επιλογες στον προγραμματισμο εγγραφης:

Weekly -> Εβδομαδιαιως (every week, eg if it is set to record this Tuesday then every Tuesday to record again -> καθε βδομαδα, πχ καθε Τριτη)
Weekdays -> Καθημερινές

Τωρα εχει επιλογη Once -> Μια φορά και Daily -> Καθημερινως

Εαν μαλιστα προσθεσουν να βλεπει με την συνδεση wifi αρχεια απο Η/Υ για streaming video τοτε θα σηκωθουν ολοι απο καναπεδες, ντιβανια, καρεκλες να τρεξουν να αγορασουν !

Ασυγκράτητος είσαι! ;)

Το λογισμικό Β2 το δοκίμασες; Ίσως λύνει προβλήματα με τα ελληνικά και την αυτόματη ρύθμιση ώρας.

Το ειχα πει οτι θα πεσει λιωσιμο το ΣΚ. Οσο βρηκα χρονο δηλαδη.
Ναι, το περασα και το μονο που κοιταξα στο Β2 ειναι οι θεσεις προγραμματισμου, παλι 8 μενουν ενω στο εγχειριδιο χρησης δειχνει πανω απο 10, και καπου λεει 30 αν δεν κανω λαθος, και στην infobar παλι στα Αγγλικα δειχνει στα καναλια της Digea. Μαλλον εννουν μεταφραση στο μενου σε ορισμενα σημεια, και αν συμπεριλαμβανει διορωσεις στην Ελληνικη.

Τωρα που τελειωσα με τις φωτογραφιες και τα βιντεο θα παιξω πιο πολυ με τον δεκτη. Εχω βαλει την V1.00B2 εκδοση λογισμικου και δεν διορθωνει ουτε την ρυθμιση ζωνης ωρας.
Με το νεο λογισμικο ο δεκτης κλεινει γρηγορα. Με το αρχικο αργει να κλεισει.

Με το νεο λογισμικο οταν ανοιγει ο δεκτης βγαζει μηνυμα USB disk A connected και οταν διαβασει και το δευτερο στικακι αντι να γραψει USB disk Β connected γραφει παλι USB disk A connected.
Δηλαδη αντι για καλο παμε σε αλλα bug.

Επιπλεον δεν φερνει πληροφοριες προγραμματος στην ΕΤ1, ΝΕΤ, VOULI και μερικες φορες στο STAR.

Τωρα θα περιμενω να απαντησουν, αν απαντησουν, και τι θα κανουν στην συνεχεια. Εγω στην θεση τους αν εβλεπα καποιον να εχει ασχοληθει τοσο πολυ θα απαντουσα αμεσως. Ειδωμεν.

Δυστυχως μετα απο την πρωτη επαφη και τις καλες εντυπωσεις απο τα χαρακτηριστικα του και τις δυνατοτητες του η εικονα που μου αφηνει δεν ειναι καλη. Το λογισμικο θελει πολυ δουλεια για να πω πως ο δεκτης αξιζει την αγορα του.
Κριμα, ειναι μεταλλικος, εχει οθονη (προσωπικα δεν μου αρεσει αλλά ειναι προσθετο κοστος), εχει καλο τηλεχειριστηριο, νεο τσιπακι, εχει πολλες δυνατοτητες και νεα χαρακτηριστικα, κτλ, αλλά χανει παρα πολυ απο το λογισμικο. Που εκει πονταρα εγω, στο οτι θα εχει προσεγμενο λογισμικο και οχι καποιο universal σε πρωιμο σταδιο.

Last edited:
Αν σου φαίνεται οτι το λογισμικό του Τ650 θέλει δουλειά, που να δεις και το generic των άλλων 3801 που κυκλοφορούν...

http://www.beskas.gr/prod.php?pr=ARIVAT650i
Η πρώτη αναφορά του στην Ελλάδα. Αν και τα 50 ευρώ είναι πολλά. Αφού μπορεί κάποιος να τον πάρει απέξω με 38. Και είναι και στο αναμένεται στο ελληνικό site.
Έχω την εντύπωση ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την πλήρη υποστήριξη ελληνικών και στο EPG δύσκολα θα έχει κανονική εισαγωγή στην Ελλάδα. Οι έμποροι το αποφεύγουν. Και είχα την απορία γιατί δεν έχει εισαχθεί ακόμα, παρά την κουβέντα που έχουμε κάνει για αυτόν εδώ και τόσο καιρό.

καλημερα παιδες,
εχω τον t65 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αλλα βρεθηκε η αναγκη να παρω αλλον 1 , να παρω τον ιδιο ή τον 650ι? μου αρεσει που ειναι πιο μικρος και φυσικο εχει αλλο μενου πιο φανταζε :)

Επισης , δεν βλεπω ethernet οποτε λογικα μεσω wifi stick θα εχει ιντερνετ ε ? Θα μπορει να στρειμαρει δλδ και ταινιες απο τον σερβερ μου ?

καλημερα παιδες,
εχω τον t65 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αλλα βρεθηκε η αναγκη να παρω αλλον 1 , να παρω τον ιδιο ή τον 650ι? μου αρεσει που ειναι πιο μικρος και φυσικο εχει αλλο μενου πιο φανταζε :)

Επισης , δεν βλεπω ethernet οποτε λογικα μεσω wifi stick θα εχει ιντερνετ ε ? Θα μπορει να στρειμαρει δλδ και ταινιες απο τον σερβερ μου ?

Στην παρουσα φαση του λογισμικου δεν θα συνιστουσα την αγορα του.

Παρουσιασε δυο φορες και κολλημα και χρειαστηκε να βγει απο την μπριζα.
Στην μια με το αρχικο λογισμικο δεν ακουγε καμια εντολη, στην δευτερη με το νεο δεν αναγνωρισε ενα στικακι μετα απο αποσυνδεση και επανασυνδεση και επειτα δεν εσβηνε ο δεκτης αλλά αλλαζε καναλια.
Εντωμεταξυ δεν εχω παρει απαντηση ακομα, ωστε να τους δωσω και τα υπολοιπα λαθη.

Αλλο bug ειναι οτι βγαζει μηνυμα USB speed too low to action και δεν κανει εγγραφη.
Αυτο συμβαινει αν ανοιξουμε τον δεκτη, παμε στο PVR και δουμε μια εγγραφη, σταματησουμε την εγγραφη και παμε σε ενα καναλι να γραψουμε.

ΥΓ. Δοκιμασα να αναπαραγω το bug και συνεβηκε οσες φορες το δοκιμασα. Και με το στικακι μονο του, χωρις HUB. Μετα απο κλεισιμο του δεκτη κανει εγγραφη κανονικα. Οχι μονο κανει εγγραφη, αλλά κανει δυο εγγραφες οσο βλεπουμε μια παλια εγγραφη ή ακομα και εγγραφη ERT-HD οσο βλεπουμε μια παλια εγγραφη ERT-HD. Δεν ειναι θεμα του στικ (που και σε αλλο δεκτη μια χαρα δουλευει)

ΥΓ2. Κριμα δεν προλαβα να κανω πολλες δοκιμες στην ERT-HD. Επαιζε προγραμμα με διαφορα φορμα ηχου, και Dolby D+, καποιες φορες δεν ακουγοταν βεβαια ουτε στον T650i ουτε στον STB HD N1, και ηθελα να δοκιμασω εγγραφη ERT-HD και NET ταυτοχρονα την ιδια στιγμη που παιζει μια παλια εγγραφη ERT-HD. Αυτο δεν προλαβα να το δοκιμασω.

Last edited:
Ο δέκτης παίζει Dolby Digital + σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Και ο Lifeview Α1 παίζει ήχο σε ένα αρχείο με ήχο DD+ που έχω. Δηλαδή φαίνεται ότι έχει μπει το DD+ στις προδιαγραφές των ALI 3801. Στους περισσότερους δηλαδή, γιατί γίνονται και επιλογές από τις εταιρίες. Αλλά δεν πρόλαβα τις δοκιμές του ΕΡΤHD και δεν ξέρω τι ήχο έβγαζαν και αυτοί.

Ειδα την πρωτη ολοκληρη ταινια μεσα απο αυτον τον δεκτη.
Σε 1080p25 παιζει με μικρα και πολυ συχνα κομπιασματα. Σε 720p50, 1080p50 και 1080p24 η κινηση ειναι τελεια. Ευτυχως δεν χρειαζεται 1080p24.

Η εικονα σε ταινιες, 720p ειδα, ειναι παρα πολυ καλη.

Η ταινια ειχε και δυο εσωτερικους υποτιτλους Vobsub, εβγαινε η επιλογη για εσωτερικους και με ενεργες τις ρυθμισεις για τους εσωτερικους αλλά δεν τους εμφανιζει καθολου. Το οτι εχοντας βαλει υποτιτλους εξωτερικους srt σε αρχειο με εσωτερικους υποτιτλους και ετσι η ρυθμιση για τους εσωτερικους ειναι ενεργη με εκανε να δοκιμασω ξανα σε ταινια με εσωτερικους UTF-8 και εξωτερικους ANSI για να δω αν τωρα ρυθμιζουν οι εσωτερικοι σε μεγεθος. Τιποτα, ειναι ενεργες οι ρυθμισεις, δεν ειναι σκιασμενες, αλλά οι εσωτερικοι δεν ακουνε σε καμια ρυθμιση.

Τελικα οι (εξωτερικοι) υποτιτλοι ειναι μια χαρα σε μεγεθος απλα η γραμματοσειρα στο μεγαλο μεγεθος πρεπει να αλλαξει σε Arial και να αποκτησουν μαυρο περιγραμμα αντι φοντου. Ειδικα στην ταινια που ειδα ειναι απαραιτητο.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

η γραμματοσειρα στο μεγαλο μεγεθος πρεπει να αλλαξει σε Arial .

ImagingService.ashx

272585.png

Γιατί στην Arial (η οποία είναι μία κακή απομίμηση της Helvetica) και να μην πάει στην αυθεντική, διαχρονική και γοητευτική Helvetica;

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ας φτιαξουν τα βασικα και ας μεινει η γραμματοσειρα στο μεγαλο μεγεθος υποτιτλων Serif. Μαλλον ειναι η Times New Roman.
Ετσι και αλλιως η Helvetica, η Arial, η FreeSans και αλλες Sans-Serif ευαναγνωστες -μη καλλιγραφικες- γραμματοσειρες μοιαζουν μεταξυ τους. Καποια νομιζω εχει μεγαλυτερο διαστημα στα μικρα "σ" και "τ" και ετσι λεξεις με "στ" διαβαζονται πιο ευκολα καθως επισης το διπλο ταυ "ττ" δεν διαβαζεται σαν πι.

Αλλά αυτο δεν ειναι το μεγαλο προβλημα του δεκτη.
Το προβλημα ειναι οτι το λογισμικο στην παρουσα φαση εχει bug, παραλειψεις, κακη υποστηριξη Ελληνικων, και μη ευχρηστο OSD λογω μικρων λεπτομερειων.

Εχω ενεργοποιησει μια ρυθμιση Auto Channel Update ή καπως ετσι.
Πριν λιγο κανοντας ζαπινγκ στα καναλια και φτανοντας στο πρωτο απο το μπουκετο της ΕΡΤ εβγαλε μηνυμα "Do you want to update the channel list (ΝΑΙ/ΟΧΙ) " και απο περιεργεια πατησα ναι.
Μετακινησε ολα τα καναλιου του μπουκετου της ΕΡΤ στο τελος και τα υπολοιπα τα αφησε με την ιδια σειρα αλλά πλεον αλλο νουμερο μιας και εφυγαν 4 καναλια απο τις θεσεις 6 εως 9 που τα ειχα βαλει.

Δεν ξερω τι κανουν εκει στην ΕΡΤ και τι βρηκε ο δεκτης.