Ferguson Ariva T650i

Καλημέρα.
Υποτίθεται ότι η επιλογή By Native βγάζει τη μεγαλύτερη ανάλυση που υποστηρίζει η TV.
Στη δική μου που είναι Full HD έβγαζε 720p_50. Γι' αυτό επέλεξα χειροκίνητα τη μέγιστη που είναι 1080p_60.

Με την ίδια λογική, στο Aspect Mode επέλεξα 16:9 (αντί για Auto).
Ωστόσο κάποια κανάλια μου τα δείχνει σε 4:3 ενώ εκπέμπουν σε 16:9 (π.χ. Αντ1).
Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορώ να αλλάξω το κάδρο για συγκεκριμένα κανάλια (όχι για όλα);

Κάτι δεν γίνεται σωστά. Στην δική μου τηλεόραση, το By Native βγάζει 1080p. Η ανάλυση που επέλεξες είναι λάθος, η σωστή για ευρωπαϊκά κανάλια είναι η 1080p_50.

Ο ΑΝΤ1 έχει μείνει κάτι χρόνια πίσω (φυσικά) και εκπέμπει ακόμα σε 4:3 Το ίδιο και το Ε. Φοβάμαι μάλιστα οτι εκπέμπουν εικόνα 16:9 χωρίς το κατάλληλο flag και οι δέκτες την αντιμετωπίζουν ως 4:3 (ότι έκανε το Mega πριν 2 χρόνια δηλαδή). Αποτέλεσμα; Να φαίνεται ο Σταρόβας ψηλόλιγνος :p
Με τη ρύθμιση Auto διορθώνεται.

Σ' ευχαριστώ πολύ Κώστα γι' αυτές τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Ειδικά για το 1080p_50 των καναλιών δεν το γνώριζα.
Νόμιζα ότι το μέγιστο (1080p_60) είναι το σωστό γιατί αυτό προτείνεται από το manual του media player μου (Popcorn C-200) και αυτό βάζω.

Όσο για τον Αντ1 και κάποια άλλα η εικόνα που παίρνω είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις (16:9 σε τετράγωνο κάδρο)!
Επιλέγω Auto λοιπόν...

Στους δέκτες με αυτόν τον επεξεργαστή η επιλογή 16:9 δείχνει το κανάλι όπως εκπέμπει. Η επιλογή auto τα μεγεθύνει όλα και τα κάνει 16:9 πιάνοντας όλη την οθόνη. Θεωρητικά η σωστή επιλογή είναι η 16:9. Αλλά με τα κανάλια να κάνουν ακόμα αρκετά λάθη, πολλές φορές είναι καλύτερη η επιλογή auto. Όσες εγγραφές πχ έχω κάνει από τον ΑΝΤ1, ο υπολογιστής μου αρνείται να τις δει σαν 16:9. Φαίνονται σαν 4:3 αλλά συμπιεσμένο στον οριζόντιο άξονα, και τις φιγούρες ψηλόλιγνες. Όπως το λέει ο Kostas_Y δηλαδή, και προφανώς κάτι λάθος κάνει ο ΑΝΤ1. Οπότε με τέτοια θέματα η λύση είναι η επιλογή auto.
Για την επιλογή των 50 Hz, είναι γιατί έτσι εκπέμπεται η μορφή σήματος PAL που έχουμε στην Ευρώπη. Γιαυτό οι απλές τηλεοράσεις είναι 50 Hz, και στους δέκτες καλύτερη εικόνα δίνουν οι επιλογές πολλαπλάσιο ή υποπολλαπλάσιο του 50.
60 Hz έχει το αμερικάνικο NTSC.
http://en.wikipedia.org/wiki/PAL

Είχα την εντύπωση ότι όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις μπορούν να παίξουν χωρίς πρόβλημα σήμα NTSC. Οπότε σε αυτή την περίπτωση πιο είναι το καλύτερο σήμα που μπορούμε να στείλουμε ???

Όλες οι LCD/LED μπορούν να παίξουν τα 60HZ, απλά βάζεις τον δέκτη να κάνει μετατροπές.
Τον βάζεις σε έξοδο 720p ή 1080p στα 50 και ξεμπερδέυεις από μετατροπές.
Ο ΑΝΤ1 δεν στέλνειι παλμό (WSS) για να αναγνωρίσει ο δέκτης το 16:9

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Καποιες φορες το σημα του wifi ειναι χαμηλοτερο, ενω παλιοτερα ηταν παντα σταθερο... Σε ευχαριστω

Περιμένω τις παρατηρήσεις σου . Είχα το ίδιο θέμα με χαμηλότερο σήμα wifi ,ενώ πριν ήταν σταθερά και υψηλότερο. Επίσης μετά τις αναβάθμισεις άρχισέ να μην φορτώνει και να μην ανοίγει τις σελίδες .

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Περιμένω τις παρατηρήσεις σου . Είχα το ίδιο θέμα με χαμηλότερο σήμα wifi ,ενώ πριν ήταν σταθερά και υψηλότερο. Επίσης μετά τις αναβάθμισεις άρχισέ να μην φορτώνει και να μην ανοίγει τις σελίδες .

Τελικα ξαναγυρισα στο τελευταιο firmware (v1.11B9). Για την σταθμη μαλλον εφταιγε κατι στο router... Oχι, οτι εχω δει και καμια διαφορα στο 1.11B9 v 1.10B3. Παντως συνολικα ειναι ο καλυτερος ψ.δεκτης που εχει περασει απο τα χερια μου.

Ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα αυτή την λεπτομέρεια.

Είδες διαφορά στην κίνηση της εικόνας όταν τον γύρισες απο 60p σε 50p;

Ρωτάω επειδή μου φαίνεται οτι αυτές οι επιλογές είναι κάπως...διακοσμητικές και δεν επηρεάζουν πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Σε μια Philips LCD 32" βλέπω καλύτερη εικόνα στα 60hz. Αλλά βλέπω ακόμη καλύτερη στα 1080i_30 που το maximum που μπορεί να δείξει η τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Τελικα ξαναγυρισα στο τελευταιο firmware (v1.11B9). Για την σταθμη μαλλον εφταιγε κατι στο router... Oχι, οτι εχω δει και καμια διαφορα στο 1.11B9 v 1.10B3. Παντως συνολικα ειναι ο καλυτερος ψ.δεκτης που εχει περασει απο τα χερια μου.

Συμφωνώ ότι είναι ο καλύτερος ψηφιακός δέκτης και για μένα. απλά είχα διαφορά θεματάκια μετά τις αναβαθμίσεις και μέχρι την 1.10B3 σε ότι αφορά το wifi και την λήψη - αναπαραγωγή από αυτό . Ίσως να έτυχα σε ελαττωματικό δέκτη (στικακι άλλαξα μια φορά αλλά ήταν χειρότερό από το αρχικό) , τον οποίο έχω επιστέψει και πήρα τα χρήματα μου πίσω . Περιμένω νέα εισαγωγή για να τον ξανα-προμηθευτώ.

Να επισημάνω για άλλη μια φορά αυτό έχει ξανα ειπωθεί και ισχύει και για άλλους δέκτες : Πριν αλλά και μετά την αναβάθμισή φροντίστε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Last edited by a moderator:
Σε μια Philips LCD 32" βλέπω καλύτερη εικόνα στα 60hz. Αλλά βλέπω ακόμη καλύτερη στα 1080i_30 που το maximum που μπορεί να δείξει η τηλεόραση.

Λογικό, σε 1080i30 η εικόνα περνάει από μια μετατροπή λιγότερη.
Θα περίμενα βέβαια να παίζει καλύτερα σε i25, τουλάχιστον με τηλεοπτικό σήμα.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Είδες διαφορά στην κίνηση της εικόνας όταν τον γύρισες απο 60p σε 50p;

Ρωτάω επειδή μου φαίνεται οτι αυτές οι επιλογές είναι κάπως...διακοσμητικές και δεν επηρεάζουν πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
Σε παλιότερους δέκτες με επεξεργαστή ALI 3601, η επιλογή 60p έδινε περισσότερο το φαινόμενο της μη ομαλής κίνησης, που η εικόνα κινούνταν με σκαλοπατάκια σαν να είχε λόξυγκα. Judder νομίζω λέγεται; Επίσης η εικόνα ήταν πιο έντονη και με περισσότερο ψηφιακό θόρυβο από ότι στα 50 Hz. Δηλαδή 1080p_50 και 1080p_60. Στους ALI 3801 δεν υπάρχει το φαινόμενο του judder. Αλλά έχουν και αυτοί πιο έντονη εικόνα και περισσότερο ψηφιακό θόρυβο στα 60Hz. Δηλαδή είναι φανερό ότι ο δέκτης επεμβαίνει πολύ στην εικόνα. Ήδη επεμβαίνει με την μετατροπή σε 1080, τα 60 Hz είναι μία ακόμα έξτρα μετατροπή που τον βάζω να κάνει. Υπάρχει εικόνα βέβαια, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει μεγαλύτερη επέμβαση στην αρχική εικόνα.
Με αυτή την έννοια η καλύτερη επιλογή θα ήταν η original ανάλυση των καναλιών. Αλλά είναι πολύ flat η εικόνα. Οι ALI 3801 δίνουν πολύ βάθος στην εικόνα, αν τους βάζεις να επέμβουν λίγο. Αλλά η επιλογή 1080p_50 μάλλον σημαίνει αρκετή επέμβαση στην εικόνα, και η επιλογή 1080p_60 ακόμα περισσότερη. Εγώ επιλέγω την χρυσή τομή. 720p_50.

Έχουμε ζητήσει ποτέ απ´πο την εταιρεία, να κοιτάξει αυτό το θέμα, ότι στα youtube κλπ δεν έχεις δυνατότητα να πας μπρος πίσω μια ταινία στο γρήγορο? Μεγάλο πρόβλημα αυτό. Έβλεπα για παράδειγμα μια ταινία 1,30 ώρας, και στα 40 λεπτά χάθηκε το wifi. Μετά έπρεπε να τη ξαναδώ από την αρχή, μιας και δεν είχα δυνατότητα να τη προχωρήσω στα 40 λεπτά...

Απορώ πως με τόσα updates και τόσο προσεγμένο δέκτη, δεν έχουν κάνει κάτι για αυτό... :(

Θα ηθελα να ρωτησω, αν με τη δυνατοτητα που εχει ο δεκτης αυτος να μπανει στο Internet, υπαρχει τροπος να βλεπει και καποιος καποια ξενα καναλια απο stream.

H επιλογη του δεκτη για webtv τι καναλια εχει και αν αυτα παιζουν συνέχεια.

Θα ηθελα να ρωτησω, αν με τη δυνατοτητα που εχει ο δεκτης αυτος να μπανει στο Internet, υπαρχει τροπος να βλεπει και καποιος καποια ξενα καναλια απο stream.

H επιλογη του δεκτη για webtv τι καναλια εχει και αν αυτα παιζουν συνέχεια.

Σ' ότι αφορά το πρώτο ερώτημα, μπορείς μεν να δείς κάποια κανάλια "live" αλλα.... για λίγο! Συνήθως βλέπεις 30-40 δευτερόλεπτα! Ωστόσο μπορείς να δεις κανονικα streaming που "παράγει" το VLC στον Η/Υ σου... Αν βγάλεις άκρη με τους υπότιτλους!!!!!

Σ' ότι αφορά το δεύτερο ερώτημα, το "web tv" είναι στην πραγματικότητα το αντίστοικο "κανάλι" youtube. Δεν είναι live. Ουσιαστικά εμφανίζει τα βίντεο κάποιων "καναλιών". Εχει πολωνικά, αγγλικά, ιταλικά, τσέχικα, ολλανδικά, γερμανικά...

Παρόλα όμως τα παραπάνω τον θεωρώ από τους καλύτερους δέκτες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απάντηση στο email δεν έχω πάρει και διαφορά, σημαντική τουλάχιστον, δεν είδα.

Οι διαφορές που εντόπισα στην έκδοση V1.11B9 είναι οι παρακάτω:
1) Εχουν προστεθεί κάποια "κανάλια" στο webtv. Κυρίως πολωνικά και τσέχικα.
2) Στα αποτελέσματα youtube πλέον δεν εμφανίζει τον αριθμό των αποτελεσμάτων αλλά τη σελίδα αποτελεσμάτων π.χ. (1-4)/1 (5-8)/2

Εγώ πάντως από τότε που έβαλα το τελευταίο firmware, μου κάνει κόλπα το wi-fi. Στο youtube συχνά μου βγάζει "movie not found" όταν πατάω να δω μια ταινία που ήδη έχει βρει στην αναζήτηση! Μετά από 3-4 προσπάθειες, τελικώς παίζει τη ταινία.

Αυτό γίνεται και στις δύο συσκευές που έχω και έβαλα το τελευταίο formware

Εγώ πάντως από τότε που έβαλα το τελευταίο firmware, μου κάνει κόλπα το wi-fi. Στο youtube συχνά μου βγάζει "movie not found" όταν πατάω να δω μια ταινία που ήδη έχει βρει στην αναζήτηση! Μετά από 3-4 προσπάθειες, τελικώς παίζει τη ταινία.

Αυτό γίνεται και στις δύο συσκευές που έχω και έβαλα το τελευταίο formware

Εχεις δίκιο. Κι εμένα το ίδιο μου κάνει...
Για το connection failed τι έχεις να πείς; Το εμφανίζει σε αρκετά video (κυρίως VEVO και όχι μόνο)...