Ferguson Ariva T650i

επιειδη και εγω σκεφτομαι να τον παρω το θεμα με τους υποτιτλους που με ενδιαφερει εχει λυθει η θα πρεπει να κάνω μετατροπές στα αρχεια πράγμα που δεν θελω?

διαβαζοντας καποιες σελιδες ανεφεραν προβλημα με την αναγνωρισει τους από ότι καταλαβα των αρχειων srt. αν καταλαβα λαθος sorry.

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα αναγνώρισης του αρχείου. Ίσως όμως υπήρχε\υπάρχει πρόβλημα με την κωδικοποίηση των ελληνικών και δεν το θυμάμαι.
Ας μας πει κάποιος που χρησιμοποιεί συχνά ελληνικούς υπότιτλους.

Mου αναγνωρίζει Ελληνικούς υπότιτλους srt, αρκεί βέβαια να έχουν ακριβώς την ίδια ονομασία ταινία και υπότιτλοι.

διαβαζοντας καποιες σελιδες ανεφεραν προβλημα με την αναγνωρισει τους από ότι καταλαβα των αρχειων srt. αν καταλαβα λαθος sorry.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Και έχω παίξει πάμπολλες ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους srt

Εγώ παιδιά έπεσα σε ελατωματικό κομάτι. Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε από την αρχή αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί δεν χρησιμοποιούσα την τηλεόραση την συγκεκριμένη στο δωμάτιο. Τώρα που βάφω τους υπόλοιπους χώρους στο σπίτι και κοιμάμαι εκεί και ανοίγω την TV ακούω έναν εκνευριστικό βόμβο κατά την εναλλαγή των χρωμάτων στα διάφορα κανάλια. Άλλαξα scart, άλλαξα ρυθμίσεις στην συσκευή και στην τηλεόραση αλλά τίποτε. Έχω έναν δεύτερο της ίδιας μάρκας σε άλλη τηλεόραση και όλα ΟΚ. Η τηλεόραση με το πρόβλημα είναι μία Samsung από τις τελευταίες που έβγαλε CRT η σειρά slim line.

Αυτό τελικά δεν παίζει ρόλο βέβαια αλλά σε κάποια φάση προχθές είπα να φουντάρω την τηλεόραση.

Χθες βράδυ όμως μου την έδωσε και έκανα σκάντζα τον δέκτη με έναν της Crystal audio. Το πρόβλημα του βόμβου εξαφανίστηκε στην Slim line και παρουσιάσθηκε ξανά στην τηλεόραση που τοποθετήθηκε ο Ariva οπότε μπαίνουμε στην διαδικασία αντικατάστασης ή επισκευής.
Τώρα βέβαια έχουν περάσει κάποιες μέρες ή και μήνας.

Που να απευθυνθώ στο e-shop απ´όπου τον αγόρασα ή στον Μπέσκα; Μένω αρκετά κοντά. Από το e-shop είχα αγοράσει και τους δύο και τον Crystal αλλά και τον Ariva T650i.

Μάθημα λοιπόν. Ξετινάζουμε το μηχάνημα όσο είναι μέσα στο DOA.
Ακούω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα.

:smash:

Last edited:
Παιδιά είμαι νέος στο θέμα. Αγόρασα μόλις αυτό τον αποκωδικοποιητή και αύριο θα τον έχω στα χέρια μου. Ο δικός μου δεν είχε WiFi φλασάκι μαζί οπότε ήθελα να ρωτήσω αν δουλεύει με απλό φλασακι WiFi που είναι για υπολογιστές. Επίσης θα ήθελα να μάθω σε τι σελίδες του internet μπορεί να συνδεθεί και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να δω streem ταινίες απευθείας χωρίς download. Ευχαριστώ

1. Επιβεβαιώνω το πρόβλημα με το movie not found όταν πας να δεις video στο youtube. Πολύ εκνευριστικό.
2. Νομίζω (φίλε chrisπαπ) ότι μόνο το δικό τους φλασάκι είναι συμβατό, δεν μπορείς να βάλεις ένα οποιοδήποτε usb wifi module
3. Σελίδες internet δεν μπορείς να επισκεφτείς σαν να έχεις browser. Μπορείς σε συγκεκριμένα sites μόνο.
3. STREAM ταινίες θες να κάνεις από το internet ή από τοπικό σκληρό δίσκο;

Παρέλαβα σήμερα τον δέκτη. Από αύριο ξεκινάει η ψηφιακή εκπομπή εδώ οπότε προς το παρόν κάνω κάποιες ρυθμίσεις.
Έχω κάποιες ερωτήσεις:
1. Όταν στην ανάλυση εικόνας αλλάζω τις αναλύσεις, από ανάλυση σε ανάλυση υπάρχει αρκετή καθυστέρηση. Είναι φυσιολογικό;
2. Το καπάκι μπαταριών του τηλεχηριστηρίου βγαίνει σχεδόν μόνο του. Αναγκαστηκά θα πρέπει να βάλω κολλητική ταινία. Και σε εσάς έτσι είναι;
3. Στην ανάλυση εικόνας ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση; Η tv μου είναι hd ready (Pioneer PDP-428XD).
4. Στην Έξοδο βίντεο YUV ή RGB να επιλέξω για καλύτερη εικόνα;
5. Το hdmi cec υποθέτω ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω οπότε το αφήνω στο "Ανενεργό".

Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ!

Last edited:
1. Ναι υπάρχει αλλά δεν είναι και τραγική η καθυστέρηση. Άλλωστε μια φορά λογικά θα το κάνεις.
2. Όχι δεν είναι έτσι, κάποιο θεματακι θα έχει
3. 720p
4. YUV
5. σωστά υπέθεσες, άστο ανενεργό.

Ευχαριστώ, προσπαθώ να αναβαθμίσω και στο μενού Εργαλεία το Αναβάθμιση με usb είναι γκρι ό,τι usb φλασάκι και να βάλω. Ήταν FAT32, το έκανα NTFS και είναι πάντα γκρι. Κάνω κάτι λάθος;
Στην ερώτηση 3 να βάλω 720p50 ή 720p60;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κατάφερα με εξωτερικό usb σκληρό δίσκο. Δε γίνεται με φλασάκι;

Άλλη ερώτηση: Η ώρα θα ρυθμιστεί αυτόματα όταν αρχίσει η ψηφιακή εκπομπή;

Ευχαριστώ

Την ώρα ρύθμισε την χειροκίνητα. Έχει απο την αρχή ένα bug στην αυτόματη ρύθμιση.

Δεν είναι επιλεκτικός, έχει "μασήσει" ό,τι στικάκι και να του έβαλα, εκτός απο ένα που για κάποιο λόγο δουλεύει μόνο σε υπολογιστή.

Το HDMI CEC, είναι πρωτόκολλο επικοινωνίας της Hitachi.
Νομίζω ότι πρέπει να έχεις τηλεόραση Hitachi, κάτι αντίστοιχο με το Anynet+ ή το Viera

Άρα υποστηρίζει, καλά θυμάμαι.

Το HDMI-CEC είναι μια από τις λειτουργίες που προσφέρει το HDMI. Η κάθε εταιρία έχει δημιουργήσει το δικό της εμπορικό όνομα για αυτήν, η Hitachi διατήρησε το αυθεντικό.

Από τα αρχεία μετάφρασης του Α2 θυμάμαι ότι το ALI M3801 το υποστηρίζει, αλλά μόνο η Ferguson ενεργοποίησε την δυνατότητα.
Παλιότερα, το υποστήριζε και το Mstar MSD7828, αλλά δεν είχαμε δέκτη που το είχε ενεργό.
Ήλπιζα η Crystal να το ενεργοποιούσε στους Micro-HD, Prime-HD και Premium-HD (MStar 7818), αλλά εδώ και 14 μήνες δεν έχουν βγάλει καν αναβάθμιση.

Μια ερωτησούλα για τον Τ650: Κατά την εγγραφή, μπορεί να εμφανίσει το EPG;