Ferguson Ariva T650i

Σαν δέκτης τι λεει; Έχω αγοράσει τον crystal hd και δεν μου πιάνει τα κανάλια με την εσωτερική κεραία που έχω. Τον έχεις δοκιμάσει κάποιος με εσωτερική κεραια;

Μήπως κάποιο καλόπαιδο μπορεί να δώσει κάποιο link του καλωδίου της USB επέκτασης ?
Κάποιος που το έχει, αν μπορεί να μου πει πόσο περίπου είναι το μήκος του γιατί δυστυχώς δε με βολεύει καθόλου εκεί που βρίσκεται η USB θύρα.

Μήπως κάποιο καλόπαιδο μπορεί να δώσει κάποιο link του καλωδίου της USB επέκτασης ?
Κάποιος που το έχει, αν μπορεί να μου πει πόσο περίπου είναι το μήκος του γιατί δυστυχώς δε με βολεύει καθόλου εκεί που βρίσκεται η USB θύρα.

Εγώ έχω πάρει αυτό. Μια χαρά παίζει και έχει και κατάλληλο μήκος.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Αν θέλεις ποιο κοντό υπάρχει και αυτό USB DATA AND POWER CABLE

για να δουμε τι θα δουμε.. χεχε τον παρηγγειλα και εγω απο το κιτρινομαγαζο και απο εδω το wifi

To epg που δειχνει το προγραμμα μονο εως το σαββατο ειναι θεμα του δεκτη ή της digea;

Εγώ έχω πάρει αυτό:
http://www.e-shop.gr/valueline-cable-143-020hs-usb20-extension-cable-hi-speed-020m-p-PER.754392
Δουλεύει μία χαρά και σε στικ, και στο Wi Fi adapter, χωρίς απώλειες και προβλήματα.
Είναι 20 εκατοστά μόνο, και δεν κρέμεται. Ίσα ίσα φτάνει μέχρι το πλάι του δέκτη.
Ακόμα και αν δεν με ενοχλούσε η θύρα USB στο πίσω μέρος, πάλι θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσω επειδή χρησιμοποιώ το φισάκι κεραίας loop through για να στέλνω κεραία σε άλλον δέκτη. Είναι τόσο κολλητά τα δύο φισάκια που με μεγάλο ζόρι μπαίνουν και τα δύο φισάκια μαζί. Και καλό είναι να μείνουν έτσι αφού μπουν, χωρίς πολλά βγάλε-βάλε γιατί κάποιο φισάκι θα μείνει στο χέρι. Αλλά αν χρησιμοποιηθεί το φισάκι loop through μετά δεν χωράει να μπει κανονικό στικ, γιατί η θύρα USB είναι και αυτή δίπλα στα φισάκια της κεραίας. Ευτυχώς το καλώδιο έχει λεπτό φισάκι εισόδου και χωράει να μπει. Το Wi Fi adapter δεν χώραγε.
To epg που δειχνει το προγραμμα μονο εως το σαββατο ειναι θεμα του δεκτη ή της digea;
Μάλλον είναι θέμα του δέκτη. Δεν είχα ασχοληθεί για τόσο πολλές μέρες. Μέχρι στιγμής μόνο μέχρι την επόμενη μέρα είχα φτάσει. Και δεν είχα δει εκεί πρόβλημα.
Αλλά τώρα που το κοίταξα είδα ότι όντως φτάνει μέχρι τα χαράματα της 9/11. 4 μέρες μετά. Στον Lifeview A2 που επίσης κοίταξα φτάνει μέχρι τα χαράματα 13/11. 7 μέρες δηλαδή μετά, που είναι έτσι και αλλιώς το όριο.
Έχει επιλογή για downloading EPG, αλλά δεν ξέρω που χρειάζεται. Έκανα νέο κατέβασμα αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Έχει επιλογή για χειροκίνητη ή αυτόματη λήψη, και είδα ότι ήταν στο χειροκίνητο. Δοκίμασα και στο αυτόματο, για λήψη μισή ώρα μετά, αλλά πάλι δεν είχε διαφορά. Γενικά δεν ξέρω τι χρειάζεται αυτή η δυνατότητα.

Και κάτι δικό μου. Χρησιμοποιώ τον δέκτη κυρίως για κανάλια. Λίγα πράγματα έχω δοκιμάσει σε media player, έχετε δοκιμάσει εσείς τα πάντα.
Λίγα πράγματα έχω δοκιμάσει και σε εγγραφές, αλλά εκεί δεν ικανοποιήθηκα και πολύ.
-Δεν κλείνει ο δέκτης μετά από το τέλος χειροκίνητης εγγραφής. Σε εμένα πάντως χρειάζεται, αν και αρκετοί παλιότερα έχουν πει ότι το προτιμούν έτσι. Αλλά πολλές φορές αρχίζω εγγραφή και φεύγω. Πρέπει να κλείνει μόνος του μετά την εγγραφή. Υπάρχει επιλογή για το αν θα κλείνει, αλλά μόνο για τις προγραμματισμένες εγγραφές.
-Δεν υπάρχει σηματάκι ότι γράφει. Μόνο στην οθόνη του γράφει REC. Στην τηλεόραση δεν γράφει κάτι. Πάλι πολλοί το προτιμούν έτσι. Αλλά πρέπει να κοιτάζω την οθόνη του. Αν πατήσεις INFO για να βγει η μπάρα φαίνεται και εκεί. Αλλά υπό προυποθέσεις (πας σε άλλο κανάλι, ή προσπαθήσεις να μπεις στο μενού) φεύγει το REC και από την οθόνη του δέκτη! Μόνο στο INFO φαίνεται πια. Έτσι ξεχάστηκα και τον άφησα σήμερα να γράφει μέχρι που γέμισε το στικ.
-Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει ένδειξη στην μπάρα πληροφοριών πόσο ελεύθερο χώρο έχει το αποθηκευτικό μέσο κατά την εγγραφή. Έτσι μπορεί να γεμίσει και να μην το ξέρεις, ή δεν ξέρεις αν χωράει όλη η εγγραφή που θέλεις να κάνεις. Δεν θυμάμαι αν έγινε στο τελευταίο λογισμικό ή αν έτσι ήταν και παλιότερα.
-Επίσης είδα ότι δεν δουλεύει η λειτουργία jump, που δούλευε στο προηγούμενο λογισμικό.
Όλα αυτά υπάρχουν σε άλλους ALI 3801. Ο Lifeview A2 και ο Digiview 913 μου τα έχουν όλα αυτά. Άρα είναι επιλογές της Ferguson, που νομίζω ότι στον τομέα των εγγραφών το παράκανε στις επεμβάσεις της.
Ευτυχώς που έχω και τους άλλους δέκτες, και βάζω αυτούς να γράφουν. Έτσι μπορώ να χρησιμοποιώ τον media player του που έχετε δοκιμάσει πόσο ικανός είναι, ή να παρακολουθώ live κανάλια όπου έχει μακράν την μεγαλύτερη πληροφόρηση σε προγράμματα καναλιών, μπάρες κτλ. Και φυσικά να βλέπω βιντεάκια από το internet.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Εγώ έχω πάρει αυτό:
http://www.e-shop.gr/valueline-cable-143-020hs-usb20-extension-cable-hi-speed-020m-p-PER.754392
Δουλεύει μία χαρά και σε στικ, και στο Wi Fi adapter, χωρίς απώλειες και προβλήματα.
Είναι 20 εκατοστά μόνο, και δεν κρέμεται. Ίσα ίσα φτάνει μέχρι το πλάι του δέκτη.
Ευχαριστώ tolias για τις χρήσιμες Πληροφορίες

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ. Να είσαι καλά.

Κάτι άλλο είδα σήμερα. Είχα γράψει (με άλλον δέκτη) μία ταινία. Και ήθελα να την κάνω mp4 για να την αποθηκεύσω. Χρησιμοποίησα ένα άλλο πρόγραμμα από αυτό που συνήθως χρησιμοποιώ. Και δεν ήξερα ακριβώς τι ρυθμίσεις να βάλω για να γίνει σωστή μετατροπή. Έφτιαξα έτσι 4 εκδοχές για να δοκιμάσω ποια έχει την καλύτερη μέση λύση μεταξύ ποιότητας και μεγέθους.
Τις δοκίμασα και στους άλλους δέκτες μου, και σε αυτόν.
Ο Τ650i είχε την καλύτερη εικόνα από όλους σε όλα τα αρχεία, και ο μοναδικός που διέκρινα διαφορές ανάλογα με την ρύθμιση που είχα στο κάθε αρχείο. Στους άλλους το ένα ήταν το καλό, και τα υπόλοιπα ήταν "κάπως", και χωρίς ορατές διαφορές μεταξύ τους.
Την πιο καλή "αντίληψη" για το κάθε αρχείο την είχε ο T650i. Πραγματικά πολύ δυνατός media player. Και να φανταστείτε ότι και οι άλλοι είναι ALI 3801, που έτσι και αλλιώς έχουν πολύ καλό media player.

Σε hub μπορείς να βάλεις μόνο USB sticks (βλέπει μέχρι 3, νομίζω).
Για δίσκο μαζί με stick δεν φτάνει το ρεύμα ενώ WiFi με USB stick δεν λειτουργεί (δεν βλέπει τα αρχεία του stick)

Με τη βοήθεια του φίλου Kostas_Y διαπίστωσα πως, για να βλέπουμε στον t650i τονισμένο άλφα κεφαλαίο σε υπότιτλο (Ά), πρέπει η κωδικοποίηση να είναι utf-8. Μου κάνει εντύπωση πως στο lifeview A2 εμφανίζεται και με ansi.
Επίσης, σε μερικούς υποτίτλους στον t650i δε φτάνουν οι 2 σειρές και ξεκινάει και τρίτη, ενώ στον A2 οι ίδιοι υπότιτλοι εμφανίζονται κανονικά σε 2 σειρές.

Ισως πιο γενικη η ερώτηση αλλά υπάρχει κανένα προγραμμα για μαζικη μετατροπή των υποτιτλων σε utf-8; Να μπορεί να δει αρχεία απο πολλους φακελους μαζι όμως.
Επισης υπαρχει τροπος να αλλάξει το ratio την ωρα που παιζει μια ταινία;

Το Comfast φαίνεται να έχει πιο βαρβάτη κεραία. Το άλλο είναι αυτό που έχω κι εγώ. Δίνει ~50% ένταση σήματος όταν laptop & tablet δείχνουν ~80%.

Δεύτερη φορά που προσπάθησα να δω ολόκληρη ταινία από το You Tube. Αυτή τη φορά γύρω στην μία ώρα έκανε κάτι διακοπές, και μετά αποσυγχρονίστηκε ο ήχος. Έχασε τόσο πολύ την μπάλα, που όταν πάταγα το Pause μήπως και συνέλθει, σταμάταγε η εικόνα αλλά συνέχιζε ο ήχος. Οπότε ο αποσυντονισμός γινόταν ακόμα μεγαλύτερος! Λύση είναι να σταματήσω την ταινία, αλλά μετά αν θέλω να την δω πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή, αφού δεν υπάρχει μετακίνηση. Δεν έχω καταφέρει να δω αρχείο από το ίντερνετ με διάρκεια πάνω από ώρα. Την πρώτη φορά χάθηκε η σύνδεση, και την δεύτερη έγινε αυτό.
Πλάκα έχει η δυνατότητα σύνδεσης με το ίντερνετ, αλλά είναι για χαλαρή χρήση. Κανένα βιντεάκι πότε πότε για πλάκα. Δεν μπορεί να θεωρηθεί λειτουργική δυνατότητα. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, η χρήση ίντερνετ είναι έξτρα. Κοστίζει όσο ένας δέκτης χωρίς σύνδεση ίντερνετ, και σαν δέκτης είναι μία χαρά.
Αλλά αν σκέφτονται να κάνουν αναβάθμιση σε αυτή την δυνατότητα, πρέπει απαραιτήτως να έχει και την δυνατότητα μετακίνησης στο αρχείο. Τώρα υπάρχει μεν, αλλά δουλεύει σε λίγα κανάλια ή υπηρεσίες.

Μεγάλο θέμα οτι δεν σε προειδοποιεί πως θα ξεκινήσει μια εγγραφή. Έβλεπα κατι με την χρήση του timeshift και ξαφνικά σταμάτησε και ξεκινησε η εγγραφή. Αν δεν το θυμάσαι την πατησες