Ferguson Ariva T650i

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Όντως! Πολύ σωστά. Δεν το είχα ψάξει ιδιαιτέρως, οπότε κακώς είπα στον άλλον φίλο ότι μόνο όσα κανάλια ήδη έχει μπορείς να δεις.
Στο μενού Entertainment που είναι για την iptv, υπάρχει στο τέλος της αριστερής στήλης η επιλογή My IPTV. Μπαίνοντας εκεί μέσα μπορείς (με το πράσινο πλήκτρο) να βάλεις δικά σου κανάλια βάζοντας την διεύθυνση του και δίνοντας και ένα όνομα για το κάθε κανάλι που θέλεις. Και με τα άλλα χρωματιστά πλήκτρα μπορείς να τα επεξεργαστείς. Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν δουλεύει σωστά, αλλά ευκαιρία να το δοκιμάσω με τη πρώτη ευκαιρία. Αν βρω κανένα κανάλι με τις προδιαγραφές που λέει ο theo71, έστω μόνο για την δοκιμή.
Για δίσκο δεν ξέρω, και δεν μπορώ να δοκιμάσω. Στα XP που έχω ακόμα τα ιδιωτικά δίκτυα είναι λίγο δύσκολα, με κοινόχρηστους φακέλους, χειροκίνητες ρυθμίσεις πρόσβασης κτλ. Βαρέθηκα να ασχοληθώ.
Και για την ερώτηση του PanosSkin για την μετακίνηση στο βίντεο (που τώρα πρόσεξα), όντως σε κάποια κανάλια ή υπηρεσίες η μετακίνηση δουλεύει, αλλά όχι σε όλα. Στα περισσότερα δηλαδή δεν δουλεύει. Το έχω πει και εγώ ότι είναι πρόβλημα. Έχω γράψει ότι μετά από μία ώρα που έβλεπα ταινία από You Tube χάθηκε η σύνδεση. Αν ήθελα να συνεχίσω την ταινία έπρεπε να ξαναρχίσω από την αρχή. Οπότε πήγα στον υπολογιστή, την κατέβασα πάλι από το You Tube που την έβλεπα (για να μην ψάχνω) και την είδα σαν αρχείο από τον media player του δέκτη, με μετακίνηση, παύση, τα πάντα όλα. Είπαμε, η iptv του δέκτη είναι περισσότερο για τον χαβαλέ και την απασχόληση. Δεν είναι εντελώς λειτουργική, αλλά δεν πειράζει. Αυτό είναι έξτρα.

αν καποιος εχει vu + ,dreambox δεκτη (σε αλλο δωματιο πχ)τα καναλια που θα εχει 50 συνολο τα παιζει μια χαρα χωρις κοληματα, αλλα επειδη το εχω πει ξανα το dlna 1 mb ειναι δε μπορω να καταλαβω γιατι δε βαζουν κ εχουν κατι app που δε ενδιαφερει κανεναν πιστευω ....αυτο ειναι παραξενο ....

Μολις χθες βαλαμε για πρωτη φορα τον Ariva T650i (συνδεση με HDMI καλωδιο σε μια Samsung TV) και εχουμε καποια θεματα με τον ηχο.
1. Για να εχει ικανοποιητικη ενταση πρεπει να βαλεις τον ηχο της TV στο 35-40! Ειναι νορμαλ αυτο ή υπαρχει κατι που πρεπει να ρυθμισουμε?
2. Το πιο εκνευριστικο ομως ειναι οτι καθε φορα που αλλαζεις καναλι ακουγεται ενα τρομερα ενοχλητικο "τσακ" το οποιο σε κανει να το σκεφτεις καλα πριν τολμησεις να κανεις zapping!
Εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως το ελυσε? Ειναι καποια ρυθμιση ή υπαρχει περιπτωση να φταιει το Hdmi καλωδιο?
Please help! Thanks!

Αυτό που κάνω εγώ για τη ρύθμιση της έντασης (επειδή σε κάθε TV είναι διαφορετική) είναι να βάλω πρώτα την ένταση του αποκωδικοποιητή στο ένα (1) και μετά ανεβάζω της τηλεόρασης μέχρι να ακουστή λίγο και την αφήνω εκεί.
Στη συνέχεια αυξάνω την ένταση από τον αποκωδικοποιητή.

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις απαντησεις σας. :2thumb22sup: Αλλα δυστυχως δεν εχω βρει ακομα λυση...
Δοκιμασα την προταση του sevtalis, αλλα οταν βαζω την ενταση του αποκωδικοποιητή στο 1 η ενταση της TV πρεπει να φτασει στο 45-50 για να ακουγεται λιγο! Αν μειωσω την ενταση της TV στο 20-25 δεν ακουγεται τοσο το "τσακ" στην αλλαγη των καναλιων αλλα πρεπει να εχω την ενταση του αποκωδικοποιητή στο τερμα, οποτε μετα δεν εχω δυνατοτητα αυξομειωσης απο το τηλεκοντρολ του αποκωδικοποιητή. Θα δοκιμασω και με αλλο καλωδιο Hdmi μηπως φταιει αυτο, αλλα στο μεταξυ αν μπορει καποιος να σκεφτει καποια αλλη ιδεα...

Λίγη βοήθεια και σε μένα παρακαλώ. Τον αγόρασα σήμερα και τον εγκατέστησα σε μία φίλη και όλα πήγαιναν μια χαρά με τις ρυθμίσεις και την εικόνα. Στο τηλεχειριστήριο όμως παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο, να μην ανταποκρίνονται τα πλήκτρα της αλλαγής των καναλιών (chanel up -down) και τα πλήκτρα του κέρσορα επίσης (τα πάνω - κάτω) μόνο όμως όταν πρόκειτε για εναλλαγή καναλιών. Στο πάτημα των ανωτέρω πλήκτρων δείχνει με την φωτεινή ένδειξη ότι λειτουργούν, αλλά δεν αλλάζουν τα κανάλια. Να σημειώσω ότι και σε έναν άλλο όμοιο που εγκατέστησα στον πατέρα μου δεν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, όλα τα πλήκτρα ανταποκρίνονται φυσιολογικά. Πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση remote ή έχει κάποιο κόλπο;

Ξέρεις το κόλπο με την κάμερα του κινητού για έλεγχο του τηλεκοντρόλ; Δοκίμασε να δεις αν όντως εκπέμπει εντολές.
Αν εκπέμπει, πέρασε το τελευταίο λογισμικό μήπως και έχει κολλήσει κάτι.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις απαντησεις σας. :2thumb22sup: Αλλα δυστυχως δεν εχω βρει ακομα λυση...
Δοκιμασα την προταση του sevtalis, αλλα οταν βαζω την ενταση του αποκωδικοποιητή στο 1 η ενταση της TV πρεπει να φτασει στο 45-50 για να ακουγεται λιγο! Αν μειωσω την ενταση της TV στο 20-25 δεν ακουγεται τοσο το "τσακ" στην αλλαγη των καναλιων αλλα πρεπει να εχω την ενταση του αποκωδικοποιητή στο τερμα, οποτε μετα δεν εχω δυνατοτητα αυξομειωσης απο το τηλεκοντρολ του αποκωδικοποιητή. Θα δοκιμασω και με αλλο καλωδιο Hdmi μηπως φταιει αυτο, αλλα στο μεταξυ αν μπορει καποιος να σκεφτει καποια αλλη ιδεα...

Εχω δοκιμασει αλλο καλωδιο αλλα και το προηγουμενο firmware χωρις αποτελεσμα

Δοκιμάστε μια άλλη είσοδο HDMI, αν διαθέτει η τηλεόρασή σας.
Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο μενού ήχου της τηλεόρασης μήπως έχει καμιά χρήσιμη ρύθμιση.

Μολις χθες βαλαμε για πρωτη φορα τον Ariva T650i (συνδεση με HDMI καλωδιο σε μια Samsung TV) και εχουμε καποια θεματα με τον ηχο.
1. Για να εχει ικανοποιητικη ενταση πρεπει να βαλεις τον ηχο της TV στο 35-40! Ειναι νορμαλ αυτο ή υπαρχει κατι που πρεπει να ρυθμισουμε?
2. Το πιο εκνευριστικο ομως ειναι οτι καθε φορα που αλλαζεις καναλι ακουγεται ενα τρομερα ενοχλητικο "τσακ" το οποιο σε κανει να το σκεφτεις καλα πριν τολμησεις να κανεις zapping!
Εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως το ελυσε? Ειναι καποια ρυθμιση ή υπαρχει περιπτωση να φταιει το Hdmi καλωδιο?
Please help! Thanks!
Στην Αθήνα που είμαι εγώ είχαμε για χρόνια παράλληλα και αναλογικά και ψηφιακά κανάλια. Το λέω γιατί δεν ξέρω αν στην περιοχή σου έχουν σταματήσει τα αναλογικά λόγω switch off, και δεν μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Πάντως εμείς που είχαμε παράλληλα αναλογικά και ψηφιακά, είχαμε δει από την αρχή ότι υπήρχε τεράστια διαφορά στην ένταση του ήχου μεταξύ των ψηφιακών και των αναλογικών καναλιών. Στην ουσία τα ψηφιακά κανάλια φαίνεται να έχουν πολύ χαμηλή ένταση, και δεν μπορούσες να πας από ψηφιακό σε αναλογικό γιατί όταν πήγαινες σε αναλογικό χάλαγε ο κόσμος από την φασαρία. Αυτό βέβαια σε δέκτες, γιατί στα ψηφιακά κανάλια που έπιαναν οι τηλεοράσεις (όσες είχαν ψηφιακό δέκτη) δεν είχαν πρόβλημα. Ίσως να είναι πρόβλημα, ή γενικός τρόπος λειτουργίας όλων των εξωτερικών δεκτών.
Από τότε λοιπόν είδαμε ότι ο εξωτερικός δέκτης (όλοι οι εξωτερικοί δέκτες) συνεργάζονται καλύτερα με την τηλεόραση όταν βάζεις την ένταση του δέκτη στο μέγιστο, και αλλάζεις τον ήχο από την τηλεόραση. Βάζοντας την ένταση του δέκτη στο μέγιστο τότε μόνο η ένταση των ψηφιακών και των αναλογικών ερχόταν στο ίδιο επίπεδο.
Οπότε στην ουσία εσύ που έχεις χαμηλά την ένταση στον δέκτη, ανεβάζεις την ένταση της τηλεόρασης πολύ ψηλά, και οποιοδήποτε ήχος που έρχεται από την τηλεόραση γίνεται πολύ δυνατότερος. Για παράδειγμα κάποιος ήχος από την τηλεόραση, κάποιος βόμβος που μπορεί να οφείλεται στο scart καλώδιο (όχι για εσένα αφού έχεις HDMI) που πολλές φορές βγάζουν έναν βόμβο, κτλ.
Εννοώ ότι αν δεν θέλεις να έχεις άσχετους θορύβους από την τηλεόραση, πρέπει να έχεις την ένταση του δέκτη στο τέρμα, και να αλλάζεις τον ήχο από την τηλεόραση. Και αν δεν θέλεις να έχεις δύο τηλεκοντρόλ, υπάρχουν και προγραμματιζόμενα όπου μπορείς στην θέση του ήχου του δέκτη, να βάλεις αντίστοιχα τον ήχο της τηλεόρασης.
Τώρα με μπερδεύει το "τσακ" που λες. Δεν θα έπρεπε να κάνει κανένα "τσακ" ο δέκτης κατά το zapping μεταξύ των καναλιών του δέκτη. Αν είναι πάντως θόρυβος από την τηλεόραση και όχι από τον δέκτη, η λύση είναι αυτό που είπα παραπάνω. Αν το κάνει ο δέκτης, κάτι δεν πάει καλά με τον δέκτη.

Ξέρεις το κόλπο με την κάμερα του κινητού για έλεγχο του τηλεκοντρόλ; Δοκίμασε να δεις αν όντως εκπέμπει εντολές.
Αν εκπέμπει, πέρασε το τελευταίο λογισμικό μήπως και έχει κολλήσει κάτι.
Όχι, δεν το γνωρίζω. Αν περιγράφεται εύκολα πες το μου. Μπορεί να εκπέμπει εντολές για όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα και όχι για τα συγκεκριμμένα; Όσο για το λογισμικό θα το ξαναπεράσω. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εχω παρει κι εγω τον Ariva T650i και τον χρησιμοποιώ 3 μέρες τωρα. Ειμαι αρκετα ικανοποιημένος αλλα εχω δυο προβληματακια.

1. Το EPG. Εχω διαβασει και σε προηγουμενες σελιδες πως πρεπει να το ρυθμισω αλλα δεν τα εχω καταφερει. Αν μπορει καποιος ας γραψει αναλυτικες οδηγιες (πολυ αναλυτικες ομως...)

2. Για αυτο το προβλημα δεν βρηκα κατι και ειναι σαν να το εχω μονο εγω. Εχω βάλει τα καναλια με την σειρα που επιθυμω. Για παραδειγμα, το ΜΕΓΚΑ ειναι 4ο στην καταταξη μου. Αν ομως πατησω το 4 στο τηλεκοντρολ, δεν μπαινει το ΜΕΓΚΑ αλλα αλλο καναλι (το STAR για παραδειγμα). Για να μπει το ΜΕΓΚΑ πρεπει να πατησω το 11.

Αν καποιος εχει λυσεις, παρακαλω ας βοηθησει...

Όχι, δεν το γνωρίζω. Αν περιγράφεται εύκολα πες το μου. Μπορεί να εκπέμπει εντολές για όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα και όχι για τα συγκεκριμμένα; Όσο για το λογισμικό θα το ξαναπεράσω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επειδή μια εικόνα είναι 1000 λέξεις:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω παρει κι εγω τον Ariva T650i και τον χρησιμοποιώ 3 μέρες τωρα. Ειμαι αρκετα ικανοποιημένος αλλα εχω δυο προβληματακια.

1. Το EPG. Εχω διαβασει και σε προηγουμενες σελιδες πως πρεπει να το ρυθμισω αλλα δεν τα εχω καταφερει. Αν μπορει καποιος ας γραψει αναλυτικες οδηγιες (πολυ αναλυτικες ομως...)

2. Για αυτο το προβλημα δεν βρηκα κατι και ειναι σαν να το εχω μονο εγω. Εχω βάλει τα καναλια με την σειρα που επιθυμω. Για παραδειγμα, το ΜΕΓΚΑ ειναι 4ο στην καταταξη μου. Αν ομως πατησω το 4 στο τηλεκοντρολ, δεν μπαινει το ΜΕΓΚΑ αλλα αλλο καναλι (το STAR για παραδειγμα). Για να μπει το ΜΕΓΚΑ πρεπει να πατησω το 11.

Το EPG δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Ίσως μόνο να χρειάζεται αλλαγή η γλώσσα.

Για το δεύτερο: Menu>Εγκατάσταση>LCN>Ανενεργό

Λεω τελικα να παραγγειλω τον 650ι απο το e-shop.
Να παραγγειλω με +10€ και την wifi usb κεραία η τσαμπα κόπος?Κυρίως για youtube κλπ.

Να παραγγειλω με +10 και την wifi usb κεραία η τσαμπα κόπος?Κυρίως για youtube κλπ.

Το έχω και σου λέω οτι δεν αξίζει. Λίγες υπηρεσίες, σπασίματα στην εικόνα, αδυναμία να δεις δικτυακό δίσκο ή pc και να παίξεις αρχεία από εκεί...

Να παραγγειλω με +10 και την wifi usb κεραία η τσαμπα κόπος?Κυρίως για youtube κλπ.

Για youtube, dailymotion, vimeo ειναι μια χαρά...

Για το αν μπορείς η όχι να "δεις" δίσκο ή υπολογιστή: Σχεδόν αληθές.
Μπορείς να εκπέμπεις μέσω VLC (http://www.howtogeek.com/118075/how-to-stream-videos-and-music-over-the-network-using-vlc/) και να λαμβάνεις μέσω της επιλογής IPTV (αν ψάξεις στο forum θα βρεις οδηγιες π.χ. http://avclub.gr/forum/showthread.php/103909-Ferguson-Ariva-T650i/page20)

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση το EPG. Κατά την πρώτη εγκατάσταση των καναλιών κάνει ένα downloading του EPG. Αλλά γίνεται αυτόματα. Υπάρχει και στο μενού μία επιλογή για το αν θα γίνεται αυτόματο dwnloading του EPG κάποια προκαθορισμένη ώρα που θα ορίσουμε εμείς. Στο μενού Εργαλεία. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι ενεργή αυτή η επιλογή, γιατί μάλλον προβλήματα προκαλεί, και δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να γίνει άλλο downloading του EPG. Μία χαρά λειτουργεί ακόμα και με την πρώτη φορά που κατέβηκε κατά την εγκατάσταση των καναλιών.
Ίσως να έχεις διαβάσει κάποιες παλιότερες σελίδες όπου υπήρχε ένα πρόβλημα με το ελληνικό EPG. Δεν υπήρχε στην ελληνική γλώσσα. Κάποια στιγμή προστέθηκε, αλλά υπήρχε μία διαδικασία για να ενεργοποιηθεί. Αλλά αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί στα τελευταία λογισμικά, και δεν χρειάζεται πια κάποια ρύθμιση. Εκτός αν ο δέκτης δεν έχει ένα από τα τελευταία λογισμικά, οπότε χρειάζεται αναβάθμιση λογισμικού.
Για το δεύτερο πρόβλημα, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσεις το LCN. Στο μενού, στην καρτέλα εγκατάσταση. Αν το LCN είναι ενεργό τα κανάλια μπαίνουν με την σειρά που ορίζει ο πάροχος. Η Digea ή η Νέριτ δηλαδή. Μετά την απενεργοποίηση μπαίνεις στο μενού ταξινόμησης των καναλιών, που λες ότι έχει ήδη κάνει, άρα ξέρεις πως γίνεται.

Χαιρετώ τους συνφορουμίτες στο thread
Δυστυχώς είμαι απογοητευμένος από τον Τ650i αλλά και από το forum. Για να εξηγούμαι:
Με το τελευταίο switch-off, πέρασε και η περιοχή μου στην ψηφιακή εποχή και γνωστοί και φίλοι έσπευσαν να μου ζητήσουν να τους προμηθεύσω με ψηφιακούς δέκτες και να τους εγκαταστήσω. Για τους βιαστικούς, προμηθεύτηκα από τοπικό κατάστημα τους δέκτες Mini-triton 2 HD της Edision. Δοκίμασα έναν από αυτούς και στη δική μου εγκατάσταση και λειτούργησε υποδειγματικά με άψογη λήψη χωρίς καθόλου σπασίματα και σήμα διαρκώς 100%.
Συμβουλευόμενος το forum όπου η συντριπτική πλειοψηφία προτείνει τον t650i της Ferguson σαν ιδανικό value for money, για τον εαυτό μου προτίμησα να παραγγείλω από το e-shop δύο (2) δέκτες t650i. Πριν από λίγο λοιπόν που τους παρέλαβα, συνέδεσα τον πρώτο, έκανα σάρωση και άρχισα να τα ταξινομώ. Δυστυχώς ο δέκτης αποδείχτηκε "βαρήκοος"! Στις περισσότερες συχνότητες το επίπεδο του σήματος είναι κοντά στο 90%, ενώ σε μια συχνότητα (όπου μεταδίδονται SKAI, Mega, Star και M.tv) το επίπεδο κυμαίνεται μεταξύ 55 και 70% με αποτέλεσμα να παρατηρούνται διαρκώς σπασίματα, παγώματα και τεχνουργήματα στην εικόνα και τον ήχο.
Η τελευταία μου ελπίδα ήταν μήπως και έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι, οπότε δοκίμασα και τον δεύτερο δέκτη. Μία από τα ίδια.
Είναι δυνατόν να μην έχει παρατηρήσει κάποιος συνφορουμίτης μέχρι σήμερα, ότι καλοί οι Ferguson Ariva T650i, αλλά με ψιλοαναίσθητο tuner?
Το μόνο που απομένει να δοκιμάσω είναι να περάσω το τελευταίο firmware μήπως και διορθωθεί η κατάσταση αν και δεν το βλέπω.
Κρίμα.

Υ.Γ.: Τι να τους κάνω τώρα τους δύο δέκτες; Μάλλον μόνο μέσα στην Αθήνα θα έχουν σωστή λήψη.. :-(

Είσαι ο πρώτος που αναφέρει τέτοιο θέμα, οπότε μάλλον έχεις οριακό σήμα στην εγκατάστασή σου. Επίσης η ποιότητα σήματος είναι που μας ενδιαφέρει πρωτίστως. Και τα περί απογοήτευσης από το forum είναι άστοχα: δεν μπαίνει κανείς εδώ για να γράψει πράγματα που δεν ισχύουν...

Last edited:
Μόλις αναβάθμισα σε 1.12Β2 αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο.. μια από τα ίδια. Προφανώς και δεν έχω το τέλειο σήμα στην εγκατάστασή μου (η ποιότητα σήματος ακολουθεί στην περίπτωσή μου τις διακυμάνσεις του επιπέδου του σήματος), έλα όμως που ο Edision στην ίδια εγκατάσταση δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα. Δοκίμασα και έναν παλιότερο Osio 6080HD που έχω εδώ και έχει ανάλογη συμπεριφορά με τον Ferguson (στην ίδια συχνότητα).

Απλά, πολλές φορές που μας εξιτάρει μια συσκευή ίσως μας παρασύρει ο ενθουσιασμός και παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες..