Ferguson Ariva T650i

Σε ενα βαθμο οφ τοπικ αλλα υπαρχει κανενα προγραμμα να μπορει να γινει μαζικη μετατροπη υποτιτλων σε συγκεκριμενο μεγεθος, με συγκεκριμενη σκιαση κτλ σε μορφη sub;
Με το Subtitle edit δεν καταφερα κατι τετοιο. Εκανε μετατροπη αλλα επαιζαν με την ιδια μορφη που φαινονται οι srt υποτιτλοι
Υπάρχουν δύο υπότιτλοι με επέκταση .sub: οι MicroDVD και οι VobSub.
Οι πρώτοι είναι σε ένα αρχείο κειμένου και είναι φυσικό να εμφανίζονται όπως οι .srt
Οι VobSub αποτελούνται απο δύο αρχεία (.idx\.sub) και είναι γραφικά. Αυτούς μπορείς να τους παραμετροποιήσεις όπως θέλεις. Στο SubtitleEdit πρέπει να κάνεις Export και να τους πάρεις.

Ξέρει κάνεις τι κάνουν τα παρακάτω hdmi cec, βομβητής, auto stand by

Το HDMI CEC είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ συσκευών. Αν το υποστηρίζουν δέκτης και τηλεόραση, η τηλεόραση θα ανοίγει αυτόματα όταν ανοίγει ο δέκτης και θα κλείνει όταν κλείνει ο δέκτης. Ισως ο δέκτης ελέγχει και την ένταση ήχου αλλα για αυτό δεν είμαι σίγουρος, στην δική μου Panasonic δεν έγινε.

Ο βομβητής νομίζω βγάζει ένα ήχο όταν βρεθεί σήμα σε κάποια συχνότητα.

Το τρίτο κλείνει τον δέκτη μετά απο ένα χρονικό διάστημα. Αν θυμάμαι καλά, δεν δουλεύει πολύ σωστά.

Το HDMI CEC είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ συσκευών. Αν το υποστηρίζουν δέκτης και τηλεόραση, η τηλεόραση θα ανοίγει αυτόματα όταν ανοίγει ο δέκτης και θα κλείνει όταν κλείνει ο δέκτης. Ισως ο δέκτης ελέγχει και την ένταση ήχου αλλα για αυτό δεν είμαι σίγουρος, στην δική μου Panasonic δεν έγινε.

Στην δικη μου lg επιασε την πρωτη φορα (simplink) μετα ομως δεν ξερω τι εγινε δεν το ξανακανε μηπως φταει το καλωδιο hdmi που αλλαξα εβαλα ενα μικροτερο.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Υπάρχουν δύο υπότιτλοι με επέκταση .sub: οι MicroDVD και οι VobSub.
Οι πρώτοι είναι σε ένα αρχείο κειμένου και είναι φυσικό να εμφανίζονται όπως οι .srt
Οι VobSub αποτελούνται απο δύο αρχεία (.idx\.sub) και είναι γραφικά. Αυτούς μπορείς να τους παραμετροποιήσεις όπως θέλεις. Στο SubtitleEdit πρέπει να κάνεις Export και να τους πάρεις.

Το δοκιμασα και ειναι οτι πρεπει ετσι αλλα υπαρχει κανενας τροπος για μαζικη μετατροπη; Αν τους μετατρεπω εναν εναν πιο μπροστα θα εχουμε βγει απο τα μνημονια παρα θα εχω τελειωσει μαζι τους

Με ανησυχεί το θέμα ότι αλλάζει συνεχώς το API του youtube και ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ο δέκτης αυτομάτως χάνει τη δυνατότητα να δείχνει βίντεο από το youtube. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος να παίρνει τα βίντεο από το youtube χωρίς να "εξαρτάται" από το εκάστοτε API και πότε αλλάζει αυτό.

Τι να πουν και όσοι πήραν media player με συγκεκριμένο τσιπ Realtek και δεν βλέπουν Youtube εδώ και μήνες.
Πάλι καλά είμαστε, τουλάχιστον η Ferguson κάνει διορθώσεις.

Χθες μου έκανε ένα περίεργο στο ζάπινγκ με το κεντρικό πλήκτρο που αλλάζει πάνω-κάτω κανάλια δεξιά-αριστερά φωνή. Καθώς πήγαινα τα κανάλια με τη σειρά 1,2,3,4,5... κλπ όταν φτάνω στο Ε (Νο 8) πάγωσε η εικόνα στο Ε και ήχο είχα από τα επόμενα κανάλια (9,10,11...) Η εικόνα ξεκόλλησε όταν πάτησα τα αριθμητικά πλήκτρα των καναλιών.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που χρησιμοποιώ το τηλεχειριστήριο TELE300 αλλά μου φαίνεται απίθανο... Firmware έχω το τελευταίο. Έχει ανάλογη εμπειρία κάποιος;

Καλησπέρα,

να ρωτήσω μερικά πράγματα μήπως τα έχει παρατηρήσει κανείς:

1. Η υποδοχή SCART είναι λίγο "στον αέρα"; Τη νοιώθω να είναι στηριγμένη μόνο στη βάση της και για να συνδέσεις το βύσμα κάνει έντονα μοχλό (δίνοντας μου την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκολλήσει...)

2. Μήπως έχει βρει κανείς πως σώζονται οι πηγές RSS σε μορφή αρχείου (σε στικάκι) για να μπορούν να περαστούν όλες μαζί; Είναι αρκετά εκνευριστικό που πρέπει να ξαναπεραστούν χειροκίνητα μετά από κάθε αναβάθμιση του λογισμικού...

Το πρόβλημα με το YouTube το διαπίστωσα κι' εγώ. Είναι ολικό blackout ενώ άλλες φορές στο παρελθόν συνέβαινε μόνο σε μερικά βίντεο. Μήπως είχε βρει κανείς κάποιο τρόπο για να εντοπίζει συγκεκριμένα βίντεο πέρα από την γενική αναζήτηση;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

να ρωτήσω μερικά πράγματα μήπως τα έχει παρατηρήσει κανείς:

1. Η υποδοχή SCART είναι λίγο "στον αέρα"; Τη νοιώθω να είναι στηριγμένη μόνο στη βάση της και για να συνδέσεις το βύσμα κάνει έντονα μοχλό (δίνοντας μου την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκολλήσει...)

2. Μήπως έχει βρει κανείς πως σώζονται οι πηγές RSS σε μορφή αρχείου (σε στικάκι) για να μπορούν να περαστούν όλες μαζί; Είναι αρκετά εκνευριστικό που πρέπει να ξαναπεραστούν χειροκίνητα μετά από κάθε αναβάθμιση του λογισμικού...

Το πρόβλημα με το YouTube το διαπίστωσα κι' εγώ. Είναι ολικό blackout ενώ άλλες φορές στο παρελθόν συνέβαινε μόνο σε μερικά βίντεο. Μήπως είχε βρει κανείς κάποιο τρόπο για να εντοπίζει συγκεκριμένα βίντεο πέρα από την γενική αναζήτηση;

Ευχαριστώ

Δημιουργείς αρχείo RSS.TXT της μορφής

ΠΗΓΗ, URL

π.χ.

IN GREECE,http://rss.in.gr/feed/news/greece
IN COSMOS,http://rss.in.gr/feed/news/world
PROTO THEMA,http://www.protothema.gr/rss/news/general/
KATHIMERINI,http://www.kathimerini.gr/rss

το αποθηκεύουμε ως RSS.TXT

Νομίζω ότι το αποθηκεύουμε με κωδικοποίηση ANSI

1. Πηγαίνουμε με το wifi stick συνδεδεμένο στο rss
2. Στη συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε το usb στο οποίο εχουμε αποθηκεύσει το αρχείο και κάνουμε εισαγωγή από USB
2'. Αν βγάλει "FILE NOT FOUND" ανοιγουμε πάλι το αρχείο στον υπολογιστή και το αποθηκεύουμε ως UTF ή UNICODE. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το βήμα 2

To ίδιο ισχύει και για το IPTV. Απλά το όνομα εκεί είναι IPTV.txt

Δημιουργείς αρχείo RSS.TXT της μορφής

ΠΗΓΗ, URL

π.χ.

IN GREECE,http://rss.in.gr/feed/news/greece
IN COSMOS,http://rss.in.gr/feed/news/world
PROTO THEMA,http://www.protothema.gr/rss/news/general/
KATHIMERINI,http://www.kathimerini.gr/rss

το αποθηκεύουμε ως RSS.TXT

Νομίζω ότι το αποθηκεύουμε με κωδικοποίηση ANSI

1. Πηγαίνουμε με το wifi stick συνδεδεμένο στο rss
2. Στη συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε το usb στο οποίο εχουμε αποθηκεύσει το αρχείο και κάνουμε εισαγωγή από USB
2'. Αν βγάλει "FILE NOT FOUND" ανοιγουμε πάλι το αρχείο στον υπολογιστή και το αποθηκεύουμε ως UTF ή UNICODE. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε το βήμα 2

To ίδιο ισχύει και για το IPTV. Απλά το όνομα εκεί είναι IPTV.txt

Ευχαριστώ πολύ, θα τα ετοιμάσω για την επόμενη αναβάθμιση.
Για το IPTV υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον από πλευράς ελληνικής WebTV ή δεν υπάρχει τίποτα;

Το IPTV ουσιαστικά είναι χρήσιμο για χρήση "εσωτερικού δικτύου". Π.χ. streaming μέσω VLC από τον υπολογιστή σου.
Σ' ότι αφορά τα κανάλια (είτε ελληνικά είτε ξένα), όποιο "εξωτερικό" stream και να βάλεις, παίζει 20-40 δευτερόλεπτα (buffer) και μετά σταματάει.

Το IPTV ουσιαστικά είναι χρήσιμο για χρήση "εσωτερικού δικτύου". Π.χ. streaming μέσω VLC από τον υπολογιστή σου.
Σ' ότι αφορά τα κανάλια (είτε ελληνικά είτε ξένα), όποιο "εξωτερικό" stream και να βάλεις, παίζει 20-40 δευτερόλεπτα (buffer) και μετά σταματάει.

Για. Τωρα που υπάρχει vlc και για Android, εχει δοκιμάσει κανείς αν γίνεται. Α στριμαρεις απο κινητο?

Το IPTV ουσιαστικά είναι χρήσιμο για χρήση "εσωτερικού δικτύου".
Όντως. Υπάρχουν χρήσιμες εφαρμογές για το εσωτερικό δίκτυο. Από το VLC που ανέφερες μέχρι IP συστήματα ασφαλείας που διανέμουν βίντεο από χώρους κλπ.
Για εξωτερική πρόσβαση από το δίκτυο, σκεφτόμουν π.χ. τα τελευταία δελτία ειδήσεων & καιρού που ίσως θα ήταν χρήσιμα σαν εφαρμογές VOD. Το κακό είναι ότι ως προϋπόθεση, απαιτούνται να υπάρχει και η τεχνική δυνατότητα από πλευράς αποκωδικοποιητή και διαθέσιμο περιεχόμενο (σε κάποια σταθερή διεύθυνση URL) από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών.

Ευχαριστώ και πάλι για τη συνεισφορά.

Παιδευομαι ωρα να το συνδέσω στο ίντερνετ, τιποτα.. Πήρα το usb στικακι το σωστο για το δεκτη. Ρυθμίσεις τοπικου δικτυου, dhcp το βαζω ενεργο (αν και οποτε ξαναμπω στο μενου ανενεργο το δειχνει), παω wifi manager, επιλεγω το ρουτερ μου, διπλα εχει ένδειξη. $wep, βαζω τον κωδικο, encrypt mode open_wep γραφει, wep key index, δεν ξερω τι ειναι το αφηνω key1, παταω connect, μου γράφει μετα απο λιγο connected..
Οταν παω πισω, το dhcp το εχει ανενεργο παλι, αν και το ειχα κανει ενεργο.
Παω στο web radio ή οπουδήποτε αλλου, και ιντερνετ δεν υπάρχει.. No connection to server και τετοια..
Τι μπορεί να φταιει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οκ, συνδεσα αλλο δεκτη ιδιο και έμπαινε μια χαρα.. Εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και δουλεψε και αυτος.. Προφανώς κατι στο software δεν ειχε μπει σωστά..

Εχει καταφερει κανεις με καποια εφαρμογη πχ imediashare ή καποια παρόμοια, να στριμαρει απο κινητο στο δεκτη ως iptv?
Ειναι δυνατόν? Να το ψαξω ή δε γίνεται?

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Εχει καταφερει κανεις με καποια εφαρμογη πχ imediashare ή καποια παρόμοια, να στριμαρει απο κινητο στο δεκτη ως iptv?
Ειναι δυνατόν? Να το ψαξω ή δε γίνεται?

Κι εμένα με ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα, αλλά είμαι άσχετος. Αν γνωρίζει κάποιος.... ας μας πει.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Καλημέρα,
είχα μέχρι πρότινος τον Doop HDMP-200 αλλά χάλασε και είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με τους αποκωδικοποητές γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα το τηλεκοντρόλ του. Μπήκα λοιπόν στα fora (όπως κι εδώ) και είδα ότι ουσιαστικά 2 μοντέλα προτείνουν όλοι, τον ferguson ariva t650i και τον crystal audio HD. Προτίμησα τον πρώτο γιατί είχε γενικά τις καλύτερες κριτικές, κυρίως σε ότι αφορά τα μενού και το κοντρόλ του. Τον πήρα λοιπόν την Παρασκευή και... απογοητεύτηκα πλήρως! Όντως το κοντρόλ είναι τέλειο, θυμίζει καλό κοντρόλ τηλεόρασης, και τα μενού γρήγορα και καλαίσθητα με δυνατότητα πολλών ρυθμίσεων. Αλλά η ποιότητα εικόνας; Περίμενα μετά από όλες αυτές τις καθολικά θετικές κριτικές να εντυπωσιαστώ με το που θα τον συνδέσω αλλά μάλλον το αντίθετο. Η ισσοροπία της εικόνας δεν είναι καθόλου καλή. Νομίζω (όσο κι αν ακουστεί ιεροσυλία) ότι το doop μου είχε σαφώς καλύτερη εικόνα και πιο φυσική κίνηση. Δεν ξέρω αν φταίει το chip γιατί πρώτη φορά βλέπω μηχάνημα με ALI M3801. Μέχρι τώρα όλοι οι αποκωδικοποιητές που έχω δει είχαν Mstar MSD7818. Η εμπειρία μου μοιάζει πάρα πολύ με αυτήν που περιγράφει εδώ ο φίλος:
http://www.insomnia.gr/topic/536428-ποιότητα-εικόνας-ψηφιακού-δέκτη-crystal-audio-premium-hd/
Η εικόνα έχει πολλά artifacts και η γενικότερη αίσθηση είναι σαν να βλέπω ταινία σε ποιότητα cam! Όταν δε κάνω την εναλλαγή από τον αποκωδικοποητή της nova η διαφορά είναι χαώδης! Ειδικά όταν βλέπεις εικονες από το ίδιο ματς! Ψεύτικη εικόνα κακής ποιότητας...
Όλοι έτσι είναι ή έπεσα στον ελαττωματικό; Μήπως είναι θέμα chip και το mstar έχει όντως καλύτερη εικόνα;
Έχω μια samsung 40αρα full HD
Ευχαριστώ

Σε 6-7 τηλεοράσεις που τον έχω βάλει, TFT αλλά και CRT, η εικόνα ήτανε τέλεια. Χωρίς ψεγάδια, χωρίς σπασίματα και σε ένα φίλο μάλιστα είναι ίδια με αυτή της Νόβα.
Μήπως κάτι έχει ο δικός σου;

Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι σε 2 crt δεν μπόρεσα να το κάνω να παίζει χωρίς μαύρες μπάρες.

Last edited: