Αυτά που έγραψα χθες για τον Τ65 φυσικά δεν ισχύουν σε εσένα. Γιατί έχεις τον T650i που σημαίνει πάλι επεξεργαστή ALI, και όχι επεξεργαστή M-Star. Οπότε έχουμε να κάνουμε με διαφορές μεταξύ ALI 3601 και ALI 3801, όπως λες και εσύ στην τελευταία γραμμή του παραπάνω μηνύματος.
Εδώ το πράγμα μπλέκει λίγο. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ 3601 και 3801, αλλά όχι τόσο έντονες όσο ALI και M-Star που έγραψα χθες. Και για να πω την αλήθεια αντίθετες από αυτές που περιγράφεις εσύ!
Δεν ξέρω τι συνθήκες υπάρχουν. Αν κάτι γίνεται με την τηλεόραση σου, με την σύνδεση, ή είναι θέμα συνήθειας και γούστου. Ή αν έχουν βάλει και το χεράκι τους και οι εταιρίες με αλλαγές ρυθμίσεων. Αλλά το θέμα με την εικόνα των ALI είναι παλιό και το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές μέσα στο forum.
Εγώ προσωπικά είχα 3 δέκτες με ALI 3601 και τώρα έχω 4 δέκτες με ALI 3801.
Οι ALI 3601 έχουν την χειρότερη εικόνα που έχω δει σε επίγειους ψηφιακούς δέκτες. Έχουν τις ίδιες αρχικές ρυθμίσεις εικόνας με τους ALI 3801 σε χρώματα, αντίθεση, φωτεινότητα. Εδώ έχει επέμβει λίγο η Ferguson στον T650i γιατί έχει μειώσει λίγο τα χρώματα. Αν δεις τις αρχικές ρυθμίσεις ο κορεσμός είναι 45 ενώ στους υπόλοιπους ALI μου 3801 είναι 50 ή μοιάζει η εικόνα με το αν είχε και ο T650i κορεσμό 50. Γιαυτό έχω βάλει και στον T650i μου κορεσμό 50 για να μοιάζει η εικόνα με τους υπόλοιπους ALI 3801 που έχω συνδεδεμένους στην ίδια τηλεόραση. Που όπως είπα γενικά έχουν λάθος ρυθμίσεις σε σχέση με τους M-Star. Είχα ALI, M-Star και NEC στην ίδια τηλεόραση και είδα πόσο διαφορετικός ήταν ο ALI. Ακόμα και με το DVD player μου είχε τις ίδιες διαφορές. Όλα ήταν ίδια εκτός από τον ALI.
Επιπλέον, οι ALI 3601 έχουν και ένα κουσούρι. Έχουν καλή εικόνα μόνο σε ανάλυση 576i. Ή 1080i αν έβλεπες το HD κανάλι της ΕΡΤ τότε, ή Νέριτ τώρα. Στην φυσική ανάλυση του καναλιού δηλαδή. Έκαναν πολύ κακό upscaling, ειδικά αν έκαναν και αλλαγή από i σε p ανάλυση. 720p για παράδειγμα. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίζει ψηφιακό θόρυβο η εικόνα, και είχε και αφύσικη κίνηση σε γρήγορες κινήσεις. Γενικά η εικόνα είχε πολύ "μπούγιο", που μπορεί να θεωρηθεί και πολύ "πλούσια" εικόνα. Αλλά κακώς πλούσια εικόνα.
Οι ALI 3801 έχουν ίδιες ρυθμίσεις σε χρώματα, φωτεινότητα και αντίθεση. Αλλά λιγότερο ψηφιακό θόρυβο, ο οποίος αύξανε λίγο σε αναλύσεις p σε σχέση με i αναλύσεις, αλλά το αντίτιμο ήταν πολύ μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα στις p αναλύσεις.
Και επαναλαμβάνω ότι η Ferguson έχει επέμβει στον T650i και μείωσε λίγο τα χρώματα.
Γιαυτό λέω ότι λογικά αντίθετες θα έπρεπε να ήταν οι εντυπώσεις. Ο T650i έχει λιγότερα έντονα χρώματα σε σχέση με τους ALI 3601 και τους υπόλοιπους ALI 3801. Δεν ξέρω πως σε εσένα βγαίνουν αντιθέτως πιο έντονα. Και η εικόνα θα έπρεπε να σου φαίνεται πιο καθαρή σε σχέση με τους ALI 3601. Η κίνηση πιο λογική, και πολύ μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα.
Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά. Είναι παλιά η κουβέντα, με διάφορους δέκτες στο παρελθόν Και όλοι λένε πόσο καλή εικόνα έχει ο T650i, αν και κάποιους τους ξενίζουν οι διαφορετικές αρχικές ρυθμίσεις των ALI αν έρχονται από δέκτη με άλλον επεξεργαστή.
Οπότε, δεν ξέρω τι γίνεται. Σίγουρα ο παλιός είναι ο DigitalBox HDT950, και σίγουρα έχει ALI 3601; Δεν έχω δει άλλον να προτιμάει την εικόνα ενός ALI 3601 σε σχέση με ALI 3801.
Οπότε πάω πάλι στην αρχική σκέψη. Δεν ξέρω τι συνθήκες υπάρχουν. Αν κάτι γίνεται με την τηλεόραση σου, με την σύνδεση, ή είναι θέμα συνήθειας και γούστου. Ή αν έχουν βάλει και το χεράκι τους και οι εταιρίες με αλλαγές ρυθμίσεων. Λες η DigitalBox να βρήκε λύση στα προβλήματα της εικόνας των ALI 3601; Πρέπει να είναι από τους τελευταίους ALI 3601 που βγήκαν. Όταν εγώ έψαχνα τότε τους ALI 3601 δεν υπήρχε αυτός ο δέκτης. Όταν βγήκε ο πρώτος ALI 3801 σταμάτησα να ασχολούμαι με τους 3601. Πήρα μόνο 3801 και οι 3601 είναι πια στα κουτιά τους.