Ferguson Ariva T650i

περασα ο firmware ξανα και τωρα δουλευει το wifi ποιο σταθερα απο πριν.
Οσο αφορα για την εγγραφη το παλευω ακομα.

Χρησιμοποίησα τον t650 ως player με σύνδεση a/v (scart σε rca) με παλαιότερο βιντεοπροβολέα σε σχολείο.
Έδειξα φωτό και βίντεο 720p και έδωσε πολύ καλή εικόνα και ήχο.
Και το control του ιδανικό για την δουλειά.
Γλύτωσα την αγορά νέου laptop...

Απάντηση: Ferguson Ariva T65

Αρχικα σας καλωσοριζω ολους στο Forum! -bye-
Στο θεμα μου τωρα: Μολις αγορασα τον Ferguson Ariva T65, κατοπιν ενδελεχους αναγνωσης οσων εχουν γραφτει απο τα παιδια εδω μεσα. Δυστυχως οι εντυπωσεις απο την εικονα που δινει δεν ειναι καθολου καλες. Συνδεδεμενος μεσω HDMI σε Philips 32PF9731D η εικονα που δινει σε σχεση με τον DigitalBox HDT950, επισης συνδεδεμενο στην ιδια τηλεοραση με HDMI ειναι απογοητευτικες. Ψευτικα χρωματα, "θολωτερη" εικονα ειναι η εντυπωση που αποκομιζεις στην εναλλαγη μεταξυ των δεκτων. Στο ιδιο προγραμμα εννοειται μεσω PiP και με κοινη κεραια. Οι ρυθμισεις μου μετα απο πολλες δοκιμες ειναι: 1080i50, YUV, HDMI CEC Ενεργο. Το αστειο ειναι οτι ο δεκτης αγοραστηκε πιστευοντας οτι ο DigitalBox επαψε να επικοινωνει με την usb θυρα του, ενω στην πραγματικοτητα το stick ξαφνικα εβλεπε μονο τις usb3 θυρες και οχι τις usb2 οπως του δεκτη! Κανω κατι λαθος; Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη. Ευχαριστω.

Last edited:

Δεν κάνεις κάτι λάθος. Απλά ο DigitalBox HDT950 έχει επεξεργαστή ALI 3601, όπως λέει και ο talos_2002 εδώ, μήνυμα #7. Γιατί εγώ δεν τον θυμόμουν τον δέκτη.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/96945-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82
Ο Τ65 έχει επεξεργαστή M-Star 7818. Είναι ένα γνωστό θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές και σε άλλα threads, για το πόσο διαφορετικές αρχικές ρυθμίσεις εικόνας έχουν οι δέκτες με τους 2 επεξεργαστές. Στην ουσία οι ALI έχουν τις λάθος ρυθμίσεις, με πολύ πιο σκοτεινή εικόνα, και πολύ πιο έντονα χρώματα. Εσύ τα είχες συνηθίσει λόγω χρήσης. Αλλά όταν δεις μετά εικόνα από M-Star έχεις ακριβώς τις ίδιες εντυπώσεις που είχες και εσύ.
Δεν είναι θέμα ρυθμίσεων δέκτη. Την τηλεόραση πρέπει να ρυθμίσεις, σε χρώματα, φωτεινότητα και αντίθεση. Οι ALI έχουν μικρότερη φωτεινότητα, μεγαλύτερη αντίθεση, και πιο έντονα χρώματα. Αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις αυτές στην τηλεόραση θα δεις περίπου ίδια εικόνα με τους ALI. Περίπου, όχι ίδια, γιατί έχουν και μία διαφορά σε καθαρότητα και ψηφιακό θόρυβο. Αλλά θα πλησιάσεις αρκετά στις ρυθμίσεις των ALI που έχεις συνηθίσει.
Εγώ πάντως έκανα την αντίθετη ρύθμιση. Ρύθμισα την τηλεόραση ώστε με τους ALI μου να δείχνει περίπου όπως οι M-Star που έχουν πιο λογικές ρυθμίσεις. Αλλά εσύ έχεις συνηθίσει στον DigitalBox.
Αν έχεις και τους 2 δέκτες συνδεδεμένους στην ίδια τηλεόραση πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη ρύθμιση εικόνας σε κάθε σύνδεση HDMI. Ή να έχουν δικά τους ρυθμιστικά οι δέκτες. Πολλοί ALI 3801 έχουν.
Αν δεν υπάρχουν τίποτα από τα 2 (όπως σε εμένα), δύσκολα τα πράγματα. Είναι ο λόγος που πια έχω μόνο ALI δέκτες πάνω στην ίδια τηλεόραση. Δεν μπορούσα να συνηθίσω την διαφορά στην εικόνα, και δεν είχα ανεξάρτητη ρύθμιση σε κάθε θύρα HDMI.

Καλώς όρισες Panos3!
Αρχικώς, δοκίμασε να αναβαθμίσεις το λογισμικό της τηλεόρασής σου, αν δεν το έχεις κάνει: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=32PF9731D/10&slg=en&scy=BE
Η μέγιστη ανάλυσή της είναι η 1366x768p, οπότε δεν θα ρύθμιζα τον δέκτη πάνω από 720p. Βεβαίως αυτό είναι και θέμα προσωπικής προτίμησης, απλώς για να μη γίνεται upscale 576i σε 1080i και μετά dowenscale στην ανάλυση της τηλεόρασης, προκαλώντας έτσι αρκετές απώλειες.

Επίσης να αναβαθμίσεις και του δέκτη σου και να του κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Last edited:
Ο δεκτης μου ειναι βεβαια ο T650i οπως καταλαβατε. Συγνωμη για την συγχυση αφ'ενος και ευχαριστω για τις πολλες και αμεσες απαντησεις! Επι του προκειμενου: Η αναβαθμιση της τηλεορασης με usb σε FAT32 απετυχε μια και η συσκευη δεν αναγνωριζει το τελευταιο firmware. Η διαφορα στην ημερομηνια δημιουργιας του σχετικα με το εγκατεστημενο ειναι μολις τρεις μηνες οποτε μαλλον δεν θα εχει καμια ουσιαστικη διαφορα. Το ιδιο θαλεγα και για τον T650i. Η εκδοση 1.12B6 σε σχεση με την 1.12B3 που "φοραω" συμφωνα με την εταιρεια ενδιαφερει περισσοτερο τους Πολωνους! Η επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις δεν αλλαξε κατι. Η αναλυση ειναι ενα πονεμενο θεμα. Το σημα του Digital Box (DB) διαχειριζοταν απο την τηλεοραση περιφημα σ'ολες τις αναλυσεις. Η εικονα σε HD μεταδοση αψογη. Εξ'αλλου απο'τι λενε σε 32 ιντσες η διαφορα απο 720 σε 1080 δεν γινεται αντιληπτη απο το ανθρωπινο ματι. Αντιθετα στον T650i η εικονα σε 576 θυμιζει φτηνο βιντεακι στο youtube! Σε υψηλοτερες αναλυσεις στρωνει, χωρις ομως να φθανει την οξυτητα του DB. Τελικα κατεληξα και'γω για τους λογους που προτεινεις στην 720. Το μεγαλο προβλημα ομως που με ξενισε πολυ στην πρωτη επαφη ηταν -και ειναι- το χρωμα. Θυμιζει εγχρωμες ταινιες του 50-60! Εντονα, ψευτικα, παστελ χρωματα. Και οταν παιζοντας κυριως με την αποχρωση και τον κορεσμο κατορθωνεις τα ανθρωπινα προσωπα να μην θυμιζουν ινδιανο (!), στο επομενο καναλι η εικονα φερνει περισσοτερο σε ασπρομαυρη. Σαν player δεν τον εχω δοκιμασει ακομα. Περιμενω να μου αλλαξουν το stick εντος εγγυησης και ελπιζω εκει να'χει καλυτερη εικονα. Ειναι το 3601 (που δεν χρειασθηκε καμμια ρυθμιση) καλυτερο απο το 3801 η υπαρχει προβλημα συμβατοτητας της τηλεορασης; Ευχαριστω για την αποκριση σας.

Αυτά που έγραψα χθες για τον Τ65 φυσικά δεν ισχύουν σε εσένα. Γιατί έχεις τον T650i που σημαίνει πάλι επεξεργαστή ALI, και όχι επεξεργαστή M-Star. Οπότε έχουμε να κάνουμε με διαφορές μεταξύ ALI 3601 και ALI 3801, όπως λες και εσύ στην τελευταία γραμμή του παραπάνω μηνύματος.
Εδώ το πράγμα μπλέκει λίγο. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ 3601 και 3801, αλλά όχι τόσο έντονες όσο ALI και M-Star που έγραψα χθες. Και για να πω την αλήθεια αντίθετες από αυτές που περιγράφεις εσύ!
Δεν ξέρω τι συνθήκες υπάρχουν. Αν κάτι γίνεται με την τηλεόραση σου, με την σύνδεση, ή είναι θέμα συνήθειας και γούστου. Ή αν έχουν βάλει και το χεράκι τους και οι εταιρίες με αλλαγές ρυθμίσεων. Αλλά το θέμα με την εικόνα των ALI είναι παλιό και το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές μέσα στο forum.
Εγώ προσωπικά είχα 3 δέκτες με ALI 3601 και τώρα έχω 4 δέκτες με ALI 3801.
Οι ALI 3601 έχουν την χειρότερη εικόνα που έχω δει σε επίγειους ψηφιακούς δέκτες. Έχουν τις ίδιες αρχικές ρυθμίσεις εικόνας με τους ALI 3801 σε χρώματα, αντίθεση, φωτεινότητα. Εδώ έχει επέμβει λίγο η Ferguson στον T650i γιατί έχει μειώσει λίγο τα χρώματα. Αν δεις τις αρχικές ρυθμίσεις ο κορεσμός είναι 45 ενώ στους υπόλοιπους ALI μου 3801 είναι 50 ή μοιάζει η εικόνα με το αν είχε και ο T650i κορεσμό 50. Γιαυτό έχω βάλει και στον T650i μου κορεσμό 50 για να μοιάζει η εικόνα με τους υπόλοιπους ALI 3801 που έχω συνδεδεμένους στην ίδια τηλεόραση. Που όπως είπα γενικά έχουν λάθος ρυθμίσεις σε σχέση με τους M-Star. Είχα ALI, M-Star και NEC στην ίδια τηλεόραση και είδα πόσο διαφορετικός ήταν ο ALI. Ακόμα και με το DVD player μου είχε τις ίδιες διαφορές. Όλα ήταν ίδια εκτός από τον ALI.
Επιπλέον, οι ALI 3601 έχουν και ένα κουσούρι. Έχουν καλή εικόνα μόνο σε ανάλυση 576i. Ή 1080i αν έβλεπες το HD κανάλι της ΕΡΤ τότε, ή Νέριτ τώρα. Στην φυσική ανάλυση του καναλιού δηλαδή. Έκαναν πολύ κακό upscaling, ειδικά αν έκαναν και αλλαγή από i σε p ανάλυση. 720p για παράδειγμα. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίζει ψηφιακό θόρυβο η εικόνα, και είχε και αφύσικη κίνηση σε γρήγορες κινήσεις. Γενικά η εικόνα είχε πολύ "μπούγιο", που μπορεί να θεωρηθεί και πολύ "πλούσια" εικόνα. Αλλά κακώς πλούσια εικόνα.
Οι ALI 3801 έχουν ίδιες ρυθμίσεις σε χρώματα, φωτεινότητα και αντίθεση. Αλλά λιγότερο ψηφιακό θόρυβο, ο οποίος αύξανε λίγο σε αναλύσεις p σε σχέση με i αναλύσεις, αλλά το αντίτιμο ήταν πολύ μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα στις p αναλύσεις.
Και επαναλαμβάνω ότι η Ferguson έχει επέμβει στον T650i και μείωσε λίγο τα χρώματα.
Γιαυτό λέω ότι λογικά αντίθετες θα έπρεπε να ήταν οι εντυπώσεις. Ο T650i έχει λιγότερα έντονα χρώματα σε σχέση με τους ALI 3601 και τους υπόλοιπους ALI 3801. Δεν ξέρω πως σε εσένα βγαίνουν αντιθέτως πιο έντονα. Και η εικόνα θα έπρεπε να σου φαίνεται πιο καθαρή σε σχέση με τους ALI 3601. Η κίνηση πιο λογική, και πολύ μεγαλύτερο βάθος στην εικόνα.
Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά. Είναι παλιά η κουβέντα, με διάφορους δέκτες στο παρελθόν Και όλοι λένε πόσο καλή εικόνα έχει ο T650i, αν και κάποιους τους ξενίζουν οι διαφορετικές αρχικές ρυθμίσεις των ALI αν έρχονται από δέκτη με άλλον επεξεργαστή.
Οπότε, δεν ξέρω τι γίνεται. Σίγουρα ο παλιός είναι ο DigitalBox HDT950, και σίγουρα έχει ALI 3601; Δεν έχω δει άλλον να προτιμάει την εικόνα ενός ALI 3601 σε σχέση με ALI 3801.
Οπότε πάω πάλι στην αρχική σκέψη. Δεν ξέρω τι συνθήκες υπάρχουν. Αν κάτι γίνεται με την τηλεόραση σου, με την σύνδεση, ή είναι θέμα συνήθειας και γούστου. Ή αν έχουν βάλει και το χεράκι τους και οι εταιρίες με αλλαγές ρυθμίσεων. Λες η DigitalBox να βρήκε λύση στα προβλήματα της εικόνας των ALI 3601; Πρέπει να είναι από τους τελευταίους ALI 3601 που βγήκαν. Όταν εγώ έψαχνα τότε τους ALI 3601 δεν υπήρχε αυτός ο δέκτης. Όταν βγήκε ο πρώτος ALI 3801 σταμάτησα να ασχολούμαι με τους 3601. Πήρα μόνο 3801 και οι 3601 είναι πια στα κουτιά τους.

Δεν χρειάζεται να διαβάσεις τόσα, μια επίσκεψη στην επισημη σελίδα φτάνει

Audio Decode: MPEG-1 layerI/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2, MPEG-4 LC 2ch/5.1chMPEG-1 layerI/II , PCM downmix , IEC958 SPDIF , Dolby 5.1 channel , Dolby downmix 2 channel , Dolby Prologic2

Σε απλά ελληνικά, τα πάντα εκτός απο DTS.

tolias, αρχικα να πω οτι με εντυπωσιαζει ο χρονος που αφιλοκερδως αφιερωνεις για απαντησεις. :worshippy: Ο παλιος δεκτης ειναι οντως ο DB HDT 950. Πριν την αγορα του συμβουλευτικα σαν επισκεπτης τοτε το forum. Στα θετικα του θεωρω το ανυπαρκτο μεγεθος που του επετρεψε να εξαφανιστει πισω απο την τηλεοραση, την απουσια αχρηστων για εμενα θυρων (scart πχ), και την πολυ καλη (υποκειμενικα τουλαχιστον) εικονα, χωρις να χρειαστει καμμια ρυθμιση που ουτως η αλλως δεν εχει! Τεχνουργήματα η αφυσικη κινηση δεν ειδα ουτε σε 576i ουτε σε 1080i που ηταν και οι δυο αναλυσεις που χρησιμοποιουσα. Αντιθετα το menu του θελει προσπαθεια για να το κανει καποιος χειροτερο! Τωρα πηγαινοντας στον T650i φυσικα και δεν αμφισβητω τους ειδικους που γραφουν εδω μεσα. Ομως "κουμπονωντας" τον στην tv, οι πρωτες εντυπωσεις ηταν κακιστες. Τελικα η εικονα εστρωσε με επιστροφη στις εργοστασιακες ρυθμίσεις - εκτος απο την οξυτητα (10) - αλλα κυριως με παραλληλη συνολικη επαναρυθμιση της εικονας της τηλεορασης. Και η συγκεκριμενη εχει πολλες ρυθμισεις για την εικονα που απαιτησαν αρκετο χρονο. Κερδος το καλυτερο μαυρο αλλα απ'την αλλη χειροτερη πλεον εικονα στον DB. Μιλαω παντα για την ποιοτητα στην εικονα, μια και τα υπολοιπα (menu, player κτλ) ειναι γνωστα. Τελος να αναφερω οτι σε 576i o T650i pixelιαζει εντονα. Ετσι τον γυρισα μονιμα σε 720p και η σκεψη να αφησω το upscaling στο - πιστευω - καλυτερο δεκτη της tv εγκαταλειφθηκε.

Όχι και ειδικοί. Απλοί χρήστες, με κάποια εμπειρία στο θέμα. Βλέπουμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας. Και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να μην είναι καν σωστά.
Τώρα για τις διαφορές, δεν ξέρω. Ίσως να έχει άλλες ρυθμίσεις ο DB. Είπαμε, πρέπει να είναι από τα τελευταία μοντέλα.
Πάντως για την 576i συμφωνώ. Και όχι μόνο στον T650i. Από τον πρώτο μου ALI 3801 είδα ότι περιέργως σε αυτήν την ανάλυση έχει χειρότερη εικόνα από την ανάλυση 576i σε ALI 3601. Αλλά η Philips μου είχε θέμα με την ανάλυση αυτή σε ALI 3601, σε HDMI πάντα. Κάποια διακοπή της εικόνας κατά το zapping έκαναν οι ALI 3601, και ενώ σε άλλες τηλεοράσεις δεν υπήρχε πρόβλημα, στην Philips μου προλάβαινε και έβγαινε μία μπλε οθόνη που είναι η αρχική οθόνη της Philips μου σε σύνδεση HDMI. Μόνο σε 576i το έκανε, που ήταν και η καλή ανάλυση των ALI 3601! Οπότε από την αρχή χρησιμοποιούσα την 720p. Σε ALI 3801 η ανάλυση αυτή δεν συγκρίνεται με την εικόνα σε ίδια ανάλυση σε ALI 3601. Οπότε γιαυτό είπα ότι λογικά θα έχεις καλύτερη εικόνα σε ALI 3801. Την θεωρώ τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ καθαρότητας (όσο γίνεται) και βάθους εικόνας. Αλλά για ανάλυση 576i συμφωνώ, ότι ήταν πολύ καθαρότερη σε ALI 3601.

Υπάρχει η δυνατότητα για εναλλαγη ανάμεσα σε σκληρο δισκο και στικακι οταν είμαστε στο μενου του pvr; Εως τωρα βλέπω πως γίνεται μονο μεσω των ρυθμίσεων αλλα είναι καπως ενοχλητικο

Έχω πρόβλημα με το τελευταίο update (αυτό της 13 Φεβρουαρίου) και την εναλλαγή καναλιών. Πιέζω μια φορά το "επόμενο κανάλι" και ο δέκτης πηγαίνει γρήγορα 5-6 κανάλια μπροστά! Δεν το κάνει πάντα αλλά αρκετά συχνά ενώ δεν είναι θέμα τηλεχειριστηρίου. Μπορώ να πάω πίσω ένα firmware?

Ξαφνικά άρχισε να γράφει (απο pvr) αρχεία TS διάρκειας 3 λεπτών από TS 2 ωρών πώς μπορώ να το επαναφέρω?
Δοκίμασα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά τπτ.

Έχω πρόβλημα με το τελευταίο update (αυτό της 13 Φεβρουαρίου) και την εναλλαγή καναλιών. Πιέζω μια φορά το "επόμενο κανάλι" και ο δέκτης πηγαίνει γρήγορα 5-6 κανάλια μπροστά! Δεν το κάνει πάντα αλλά αρκετά συχνά ενώ δεν είναι θέμα τηλεχειριστηρίου. Μπορώ να πάω πίσω ένα firmware?
Σίγουρα δεν είναι θέμα τηλεκοντρόλ; Ίσως κολλάνε κάποια πλήκτρα.
Μπορείς φυσικά να πας σε προηγούμενο λογισμικό αλλα κάνε πρώτα μια επαναφορά ρυθμίσεων μήπως και φταίει κάτι άλλο.

Ξαφνικά άρχισε να γράφει (απο pvr) αρχεία TS διάρκειας 3 λεπτών από TS 2 ωρών πώς μπορώ να το επαναφέρω?
Δοκίμασα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά τπτ.
Αυτές τις εγγραφές τις βλέπεις στη λίστα εγγραφών; Το μέγεθος αρχείων μου θυμίζει αρχεία timeshift που δεν σβήνονται πάντα.

Αυτές τις εγγραφές τις βλέπεις στη λίστα εγγραφών; Το μέγεθος αρχείων μου θυμίζει αρχεία timeshift που δεν σβήνονται πάντα.
Ναι στην λίστα εγγραφών είναι, δεν είναι αρχείο timeshift, είναι κανονικό αρχείο TS 3λεπτο και εάν γράψω 1 ώρα τηλεοπτικό πρόγραμμα μου γράφει 20 αρχεία 3λεπτα εκ των οποίων τα πρώτα 10 αρχεία μου τα διαγράφει και τελικά παρακολουθώ μόνο την μισή ώρα.

Ναι στην λίστα εγγραφών είναι, δεν είναι αρχείο timeshift, είναι κανονικό αρχείο TS 3λεπτο και εάν γράψω 1 ώρα τηλεοπτικό πρόγραμμα μου γράφει 20 αρχεία 3λεπτα εκ των οποίων τα πρώτα 10 αρχεία μου τα διαγράφει και τελικά παρακολουθώ μόνο την μισή ώρα.
Λάθος μου, το timer service το είχα στο channel αντι record, το γύρισα και όλα ok.

Προσπάθησα αρκέτα αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρώ με ποιό τρόπο μπορώ να αποθηκεύσω την σειρά των καναλιών. Είναι λίγο κουραστικό κάθε φορά που κάνω upgrade να ξαναβάζω σε σειρά ~60 κανάλια. Υπάρχει η δυνατότητα να ξαναφέρνουμε την παλιά σειρά των καναλιών αφού κάνουμε upgrade στο software?