Ferguson Ariva T650i

Και συμπληρώνω, χρειάζεται στικ και όχι δίσκος, γιατί έχουμε δει γενικώς κάποια δυσκολία στους δέκτες να κάνουν αναβάθμιση από δίσκο. Το στικ να είναι FAT32, και το αρχείο να είναι στον αρχικό φάκελο του στικ, όχι σε κανέναν υποφάκελο.
Αναβάθμιση γίνεται με δύο τρόπους. Ή επιλέγοντας All Code, ή Main Code. Με main code κρατάει και τις ρυθμίσεις και τα κανάλια. Με all code χάνονται όλα και πρέπει να ξαναρυθμιστούν. Εγώ προτιμώ all code, γιατί προτιμώ την καθαρή εγκατάσταση. Και για να μην υπάρχει κανένα κατάλοιπο κάνω επαναφορά πριν και μετά την αναβάθμιση. Είναι μέθοδος που ακολουθούμε από παλιά. Έτσι σε εμένα τουλάχιστον δεν έχει εμφανιστεί ποτέ κάποιο πρόβλημα που να δείχνει ότι δεν έχει πατήσει σωστά το λογισμικό.

Δεν χρειάζεται στον Τ650i; Ενδιαφέρον. Πάντως τον γενικό κανόνα είπα. Δεν είναι σίγουρο ότι και με τα άλλα υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα ότι δεν γίνεται από δίσκο. Αλλά γράφω τον γενικό κανόνα για σιγουριά.

Μου το κάνει και εμένα πότε πότε. Ή ξαφνικά σαν να σταματάει να το βλέπει ενώ ήδη είσαι στο ίντερνετ. Συνήθως φτιάχνει αν βγάλω και ξαναβάλω το wifi tongle.

εκανα την αναβαθμιση στο τελευταιο και δεν παιζει Youtube αν και πλεον βρισκει βιντεακια και δεν βγαζει την οθονη οτι δν υποστηριζεται πλεον το Youtube στον T650i τι λετε να φταει?

Δοκιμασα και την maincode και την all αλλα τιποτα και στις δυο αναβαθμισεις

Last edited:
To πιθανότερο είναι οτι το Υoutube άλλαξε πάλι τον τρόπο που φορτώνει τα βιντεο. Αν έχουν και άλλοι το πρόβλημα, δυστυχώς λύση μπορεί να δώσει μόνο ένα νέο λογισμικό.

Παιδιά και εγώ έκανα την αναβάθμιση. Βρίσκει το βιντεάκι αλλα δεν το φορτώνει για να το παίξει.

Ναι, αυτό ακριβώς κάνει. Βρίσκει το βίντεο, αλλά δεν μπορεί να το φορτώσει. Κάθε φορά που χαλάει το You Tube, χαλάει με διαφορετικό τρόπο. Είναι η τρίτη ασυμβατότητα που παρουσιάζει το You Tube αν θυμάμαι καλά, και κάθε φορά είναι διαφορετική. Έτσι που πάει το You Tube μου φαίνεται θα βαρεθεί και η Ferguson να δίνει συνεχώς λογισμικά για αυτό το πράγμα.

Παιδιά μια ερώτηση. Στον t650i έχω βάλει και καλώδιο hdmi και ένα απλό scart. Με το scart έχω πολύ χάλια εικόνα. Φαίνεται σαν να είναι θολά. Με το hdmi πολύ καλύτερη εικόνα. Επειδή με scart έχω περισσότερες επιλογές για τις ρυθμίσεις της εικόνας στην tv θα ήθελα να μου πείτε αν αλλάξω το καλώδιο scart σε κάποιο καλύτερο πχ επιχρυσομενες επαφές μήπως θα δω καλύτερη εικόνα? Ή σε scart είναι γενικά χάλια και να μην αγοράσω καλώδιο και να παραμείνω στο scart το απλό?

Δεν θα δεις μεγάλη διαφορά μεταξύ καλών scart και απλών. Άσε που συνήθως πουλάνε τα απλά με διαφορετικού χρώματος επαφές...
Αν έχεις κάποιο άλλο scart δοκίμασέ το ή δανείσου από φίλο, μήπως και το δικό σου είναι ελαττωματικό. Αλλά είναι φυσιολογικό να έχεις πολύ καλύτερη εικόνα μέσω HDMI.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Δεν θα δεις μεγάλη διαφορά μεταξύ καλών scart και απλών. Άσε που συνήθως πουλάνε τα απλά με διαφορετικού χρώματος επαφές...
Αν έχεις κάποιο άλλο scart δοκίμασέ το ή δανείσου από φίλο, μήπως και το δικό σου είναι ελαττωματικό. Αλλά είναι φυσιολογικό να έχεις πολύ καλύτερη εικόνα μέσω HDMI.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω σχετικά με τον συνγκεκριμενο δεκτη. Ειναι δυνατόν να συνδέσω τον δεκτη με δυο συσκευές τηλεόρασης ταυτόχρονα ,άσχετος εαν βλέπω το ίδιο κανάλι. Να πω οτι και οι 2 συσκευές ειναι με Scart .

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους..Έχει καταφέρει να δει κάποιος κάποιο κανάλι μέσω iptv?
Εγώ έχω κάνει ότι δοκιμή μπορείτε να φανταστείτε!!
Μου παίξανε μερικά βέβαια αλλά με πάρα πολλά προβλήματα..
http://4.31.30.145:9080 (Σταρ Λαμίας με παγώματα στην εικονα)
http://184.173.181.2:1935/8088/8088/playlist.m3u (παιζει τέλεια αλλά για λίγα δευτερόλεπτα)
Νομίζω ότι αν κατάφερνε ο δέκτης να παιξει και iptv ισως θα ήταν ότι καλύτερο έχει βγεί σε ψηφιακό δέκτη!!(πολλά ζητάμε βεβαια για 30 )

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους..Έχει καταφέρει να δει κάποιος κάποιο κανάλι μέσω iptv?
Εγώ έχω κάνει ότι δοκιμή μπορείτε να φανταστείτε!!
Μου παίξανε μερικά βέβαια αλλά με πάρα πολλά προβλήματα..
http://4.31.30.145:9080 (Σταρ Λαμίας με παγώματα στην εικονα)
http://184.173.181.2:1935/8088/8088/playlist.m3u (παιζει τέλεια αλλά για λίγα δευτερόλεπτα)
Νομίζω ότι αν κατάφερνε ο δέκτης να παιξει και iptv ισως θα ήταν ότι καλύτερο έχει βγεί σε ψηφιακό δέκτη!!(πολλά ζητάμε βεβαια για 30 )

Εγω εχω δοκιμάσει διάφορα URL
Αυτά που είναι χωρίς κατάληξη m3u (όπως το star Λαμιας που αναφερεις) παιζουν συνεχεια (οχι για λίγα δευτερόλεπτα). Μερικά απ' αυτά (π.χ. σουηδικά κανάλια, μερικά τούρκικα), εχουν καλους servers και η εικόνα δεν παγώνει καθόλου. Συμπερασματικά, είναι όχι μόνο θέμα αποκωδικοποιητή αλλά και server...
Ισως αν είχε μεγαλύτερο buffer να τα πήγαινε καλύτερα...

Πηρα τον δεκτη στο εξοχικο αλλα ξεχασα το χειριστηριο. Βρηκα ενα παλιο χειριστηριο Delat uet-791. Ξερει κανεις αν ειναι συμβατο με τον δεκτη και πως το προγραμματιζουμε γιατι δεν εχω ιδεα;