Ferguson Ariva T650i

Χθες παρατηρησα πως σε καποια mp4 που για καποιο λογο δεν μπορει να τα παιξει κανει επανεκκινηση. Το πιο παραξενο ειναι πως τα συγκεκριμενα βιντεο επαιζαν στον f&u 2205 που δεν τον λες και δεκτη που παιζει τα παντα

Κάποια ασυμβατότητα του δέκτη θα είναι. Κάτι τον πειράζει στα συγκεκριμένα mp4 και αντιδρά έτσι μάλλον. Κάθε δέκτης έχει τις δικές του ιδιοτροπίες, που μπορεί να μην υπάρχουν σε άλλο δέκτη. Και η αλήθεια είναι ότι στον τομέα βίντεο και media player ο Τ650i δεν έχει πολλές ιδιοτροπίες, και έχει έναν από τους δυνατότερους media player, αλλά φαίνεται ότι έπεσες σε κάποια αδυναμία του.
Προτείνω να μην τον ζορίσεις πολύ. Σε άλλον δέκτη είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με κάποιο περίεργο mp4. Με τον Τ650i δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, γιατί μάλλον δεν έχω πέσει σε περίεργο αρχείο. Στον Lifeview A2 μου όμως είχα πετύχει ένα περίεργο αρχείο. Από τους καλούς δέκτες και αυτός, και έχει και αυτός ALI 3801. Κόλλαγε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο αρχείο, και δεν ξεκόλλαγε με τίποτα. Εγώ πείσμωσα και ήθελα να δω το υπόλοιπο, αφού ήταν λίγο πριν το τέλος. Έκανα επανεκκίνηση, έβγαλα το στικ που χρησιμοποιούσα, έκανα τέλος πάντων 2-3 προσπάθειες να δω το υπόλοιπο. Το αποτέλεσμα: Μου διέλυσε το στικ! Μου διέλυσε μάλλον το σύστημα αρχείων του, και κάθε 2-3 δευτερόλεπτα έκανε αποσύνδεση και επανασύνδεση του στικ, χωρίς να το βγάζω από την θύρα. Το ίδιο μετά είδα έκανε και στον υπολογιστή, και το στικ πήγε χαμένο. Προσπάθησα να το επισκευάσω στο PC με κάποια προγράμματα επιδιόρθωσης, αλλά με αυτή την συνεχή αποσύνδεση δεν προλάβαινε το πρόγραμμα να κάνει την δουλειά του. Έχασα και αρκετά δικά μου αρχεία που φύλαγα στο στικ.
Από τότε όταν βλέπω κάποιο πρόβλημα σε κάποιο αρχείο πάντα σταματάω την προβολή, σε ότι δέκτη και αν είναι. Αν πετύχεις πάνω σε ασυμβατότητα και ιδιοτροπία, κι αρχίσει ο δέκτης να ζορίζεται, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει, και τι ζημιά θα κάνει. Καλύτερα να συνεχίσεις την προβολή σε υπολογιστή που συνήθως έχουν μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερες αντιδράσεις σε περίεργα.
Δυστυχώς πρέπει να σεβόμαστε τις ιδιοτροπίες τους, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πάντως υπάρχει το πρόγραμμα MediaInfo που αναλύει τα βίντεο, και μπορείς να δεις αν έχουν κάποιο περίεργο χαρακτηριστικό.
Για τον F&U 2205, δεν θα το σχολιάσω καν. Πάντα έλεγα ότι είναι ο πιο περίεργος δέκτης-media player που έχει βγει. Σε εμένα αντίθετα από εσένα δεν μπορεί να παίξει κανένα κανονικό mp4. Έπαιζε τα mp4 σαν τηλεοπτικό κανάλι που έχει οριακό σήμα. Κολλήματα, πιξιελάσματα, μόνο την ένδειξη "Ανεπαρκές σήμα" δεν έβγαζε.

Τελικά το βρήκα κατα τ'υχη με το F3. Ευχαριστώ πάντως.
Να είσαι καλά, αλλά το ευχαριστώ πρέπει να πάει στον latinsoapsfever που σου υπέδειξε το πλήκτρο F3. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν ποιο είναι το όνομα του πλήκτρου, γιατί χρησιμοποιώ προγραμματιζόμενο και δεν θυμόμουν το original όνομα του. Εγώ απλά εξήγησα παραπάνω το πρόβλημα. Γιατί αυτό το πράγμα έχει ταλαιπωρήσει κόσμο. Κάποιοι έχω διαβάσει παλιότερα πήγαν τον δέκτη (άλλον δέκτη) στο service γιατί νόμιζαν ότι έχει καεί και δεν βγάζει εικόνα.

Last edited:
Καλημέρα. Κάνω εγγραφές με χρονοδιακόπτη καθημερινά εδώ και 1-2 χρόνια χωρίς κάνενα πρόβλημα ή παράξενο περιστατικό. Σχεδόν ποτέ όμως δεν έχω κάνει άμεση εγγραφή πατώντας το record. Χθες, ανοίγω την TV, πέφτω στην έναρξη μιαα εκπομπής και μετά από μισή ώρα πάτησα το πλήκτρο εγγραφής επειδή μου άρεσε η εκπομπή. Τελειώνει η εκπομπή, σταματάτω την εγγραφή και βάζω να ξαναδώ το κομμάτι που έγραψα. Με μεγάλη μου όμως έκπληξη παρατήρησα πως είχε γραφτεί η εκπομπή από το σημείο που άνοιξα την TV και όχι από το σημείο που πάτησα για εγγραφή. Δηλαδή η εγγραφή ξεκινούσε μισή ώρα περίπου πριν δώσω εγώ την εντολή. Υπέθεσα πως από σύμπτωση πάτησα το κουμπί της εγγραφής κατά λάθος όταν άνοιξα την τηλεόραση. Υπέθεσα σωστά ή μήπως υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει?

Όπως το λέει ο natna είναι. Sorry για το δασκαλίστικο ύφος, αλλά να το εξηγήσω.
Το timeshift των ALI (νομίζω ήδη από την εποχή των ALI 3601) έχει μία περίεργη λειτουργία. Δουλεύει συνέχεια και αποθηκεύει ότι έχει προβάλλει ένα κανάλι από την στιγμή που έχεις συντονιστεί με το κανάλι αυτό, και δεν έχεις κάνει zapping. Δηλαδή από την στιγμή που βάζεις ένα κανάλι αυτό αυτόματα αποθηκεύεται στον ειδικό χώρο που έχει δεσμευτεί στο αποθηκευτικό μέσο για το timeshift.
Θετικό: Αν έχεις ξεκινήσει να βλέπεις από την αρχή ένα πρόγραμμα, που δεν ήθελες αρχικά να το κάνεις εγγραφή, και εφόσον δεν έχεις αλλάξει κανάλι στο ενδιάμεσο, αυτό από μόνο του ήδη αποθηκεύεται στον χώρο του timeshift. Αν αποφασίσεις ότι τελικά το πρόγραμμα είναι καλό και θα ήθελες να το είχες κάνει εγγραφή, αν πατήσεις το REC θα δεις ότι η εγγραφή θα είναι ολόκληρο το πρόγραμμα, από την στιγμή που έχεις συντονιστεί στο κανάλι. Δεν το έχω ψάξει, αλλά υποθέτω ότι μεταφέρεται και το ήδη αποθηκευμένο μέρος από τον φάκελο του timeshift στον φάκελο των εγγραφών. Αλλά δεν έχω φτάσει μέχρι αυτή την εξέταση.
Αρνητικό: Δουλεύει συνέχεια η αποθήκευση προγράμματος. Καταπονείται το αποθηκευτικό μέσο. Όταν αλλάζεις κανάλι διαγράφεται το πρόγραμμα του παλιού καναλιού και αποθηκεύεται αυτόματα το νέο κανάλι που έχεις βάλει. Το αποθηκευτικό μέσο γράφει και σβήνει συνέχεια και φθείρεται περισσότερο. Επίσης αυτή η διαδικασία καθυστερεί και την αλλαγή προγράμματος, και το zapping γίνεται πιο αργό. Σαν να κολλάει την στιγμή που αλλάζεις κανάλι. Επίσης δεσμεύει χώρο στο αποθηκευτικό μέσο και μειώνεται και ο διαθέσιμος χώρος του αποθηκευτικού μέσου για τις υπόλοιπες δουλειές που θέλεις να κάνεις με τον δέκτη. Εγγραφές και αρχεία.
Έτσι πολύς κόσμος, και εγώ μαζί, απενεργοποιούμε τελείως το timeshift από τις ρυθμίσεις εγγραφής, Ρύθμιση PVR. Σταματάει τελείως όλη αυτή η διαδικασία, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που περιέγραψα.
Αυτός ο τρόπος λειτουργίας με την αυτόματη εγγραφή δεν ισχύει στους δέκτες με επεξεργαστή M-Star. Τουλάχιστον στους παλιότερους M-Star, σαν αυτόν που είχα παλιότερα και το είχα κοιτάξει.

Πριν από όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο δέκτης αγοράστηκε αποκλειστικά για την ικανότητά του ταυτόχρονης εγγραφής-προβολής, επειδή είναι κάτι που γίνεται καθημερινά. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις υπόλοιπες δυνατότητές του και ομολογώ πως αγνοούσα την ύπαρξή και την λειτουργία του time shift (όπως και πολλές άλλες λειτουργίες φαντάζομαι). Κοίταξα στο: Εγγραφή - PVR και βρήκα την Χρονική μεταβολή (που υποθέτω ότι είναι ο εξελληνισμός του time shift) ανοκτή. Σας ευχαριστώ για μια φορά ακόμα. Επίσης βεβαιώθηκα πως ποτέ δεν θα πάψει να με εκπλησει αυτός ο δέκτης.

Το timeshift υπάρχει σε όλους τους δέκτες, και το νόημα του είναι αυτό ακριβώς. Χρονική μετατόπιση. Δηλαδή βλέπεις ένα πρόγραμμα live και πρέπει να σταματήσεις την παρακολούθηση του για λίγο. Το timeshift παγώνει την ροή του προγράμματος, αποθηκεύει το πρόγραμμα από εκεί και πέρα, και παγώνει την εικόνα. Όταν ξαναγυρίσεις συνεχίζεις από το σημείο που είχε παγώσει η εικόνα και δεν έχεις χάσει τίποτα. Όταν δεις όλο το πρόγραμμα σταματάς την λειτουργία του timeshift και η εικόνα γυρνάει κανονικά στο live πρόγραμμα. Απλά στον T650i και γενικά στους ALI έχει αυτόν τον έξτρα τρόπο λειτουργίας με την αυτόματη αποθήκευση. Οι M-Star (μέχρι τον δέκτη που το είχα κοιτάξει παλιότερα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα πια) δεν έχουν αυτόν τον αυτόματο τρόπο λειτουργίας, και δεν απασχολείται με το timeshift ο δέκτης μέχρι την στιγμή που θα το χρησιμοποιήσεις μόνος σου.
Η ικανότητα ταυτόχρονης προβολής και εγγραφής είναι άλλη μία διαφορά ανάμεσα στους M-Star και τους ALI. Παλιότερα είχε γίνει κουβέντα και τουλάχιστον μέχρι τους M-Star 7818 δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει και αυτό. Υπάρχει σε όλους τους ALI, δηλαδή δεν είναι θέμα του T650i.
Έπεσες σε μία παλιά κουβέντα. Διαφορές μεταξύ των ALI και των M-Star. Χαρακτηρίζουν γενικά τις συμπεριφορές των δεκτών. Ο επεξεργαστής τους σημαίνει πολλά για την συμπεριφορά και την λειτουργία ενός δέκτη. Γιαυτό ήταν πολύ κακό που παλιότερα στα χαρακτηριστικά των δεκτών δεν αναφερόταν καν ο επεξεργαστής. Ευτυχώς το έχουν πια καταλάβει και συνήθως πια γράφεται και ο επεξεργαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός δέκτη.

Σκεφτομαι την αγορα του συγκεκριμενου δεκτη για ενα δωματιο με παλια crt τηλεοραση κ θελω τα φωτα σας στα εξης: 1ον)ο δεκτης διαβαζει απροβληματιστα τα mp4 3 ωρων κ πανω?ο crypto redi 211 που ειχα με τσιπ Ali τα διαβαζε ενω σε αλλης μαρκας με τσιπ Mstar μου σταματουσαν περιπου στο 2ωρο 2)παιζει κανονικα βιντεο του YouTube η αλλα παιζουν αλλα οχι?σημαντικο αφου στο δωματιο που λεω δεν εχει καλωδιο κεραιας κ αναγκαστικα θα βλεπω βιντεο στο YouTube. 3ον)ποιο απ'τα δυο USB wifi sticks της ferguson να προτιμησω γισ συνδεση σε router technicolor της forthnet το w02 η το w03? Κ 4ον)υπαρχει τροπος να αυνδεθουν USB wifi adapter κ USB stick ταυτοχρονα?

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

2. Μη βασίζεσαι στο δέκτη για youtube.
3. Μήνυμα #1582
4. Όχι.
Ευχαριστω.δηλαδη θα χω προβλημα αν θελω π.χ. Να παρακολουθησω μια σειρα στο YouTube που κρατανε τα βιντεο 40-45 λεπτα?

Ναι. Αν διαβάσεις τα σχόλια για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δέκτης στο Youtube, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και καμιά σοβαρή υλοποίηση.

Ναι. Αν διαβάσεις τα σχόλια για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δέκτης στο Youtube, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και καμιά σοβαρή υλοποίηση.

Ναι αλλα τα προβληματα που αναφερεις δεν ισχυουν για το συγκεκριμενο δεκτη που εχει τσιπ ALi M3801 αλλα για τον T65 που διαθετει mstar.τωρα για το YouTube αναφερεται στα σχολια οτι καθε λιγο καιρο η εταιρια βγαζει firmware που το διορθωνει.

O T65 δεν συνδέεται καθόλου στο Internet.
H Ferguson βγάζει αναβάθμιση που επιτρέπει την επικοινωνία με το YouTube όποτε η Google του αλλάζει το ΑΡΙ. Η αδυναμία μετακίνησης εμπρός και πίσω παραμένει. Άσε που κάποια στιγμή θα σταματήσουν οι αναβαθμίσεις.

O T65 δεν συνδέεται καθόλου στο Internet.
H Ferguson βγάζει αναβάθμιση που επιτρέπει την επικοινωνία με το YouTube όποτε η Google του αλλάζει το ΑΡΙ. Η αδυναμία μετακίνησης εμπρός και πίσω παραμένει. Άσε που κάποια στιγμή θα σταματήσουν οι αναβαθμίσεις.

Το προβλημα με την IP υπαρχει μονο στο YouTube?επισης ο δεκτης δεν εχει δυνατοτητα να μπαινει σε αλλες σελιδες για παρακολουθηση video οπως π.χ. Την dailymotion η να στριμμαρει IPTV με ελληνικα καναλια στο internet?

Καλησπέρα σε όλους. Έχω τον δέκτη εδώ και περίπου ένα χρόνο και είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος. Σήμερα όμως μου παρουσίασε ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας: Ξαφνικά το κουμπί της έντασης του ήχου έπαψε να ανταποκρίνεται. Ο ήχος έμεινε στην μέγιστη τιμή, ενώ η μπάρα του ήχου είναι συνεχώς στην οθόνη. Όταν πατάω το μενού, αυτό εμφανίζεται στην οθόνη αλλά αρχίζει να περνάει γρήγορα όλες τις επιλογές, σαν να είναι κολλημένο. Δοκίμασα να το βγάλω από το ρεύμα χωρίς αποτέλεσμα, όπως και να αλλάξω τις μπαταρίες στου τηλεχειριστιρίου επίσης χωρίς αποτέλεσμα.
Μήπως έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ για την βοήθεια. Υ.Γ. Δεν ακολουθώ τις αναβαθμίσεις οπότε είμαι σίγουρα σε παλιότερη έκδοση.

Αν δεν τα έχει παίξει ο ίδιος ο δέκτης, ενδεχομένως να έχει κολλήσει το κουμπί του τηλεχειριστηρίου που δυναμώνει την ένταση! (Το δεξί βελάκι πιθανότατα, εφόσον σου περνάει γρηγορα τις επιλογές του μενού)! Δοκίμασε να πατήσεις το μενού και μετά απομάκρυνε το τηλεχειριστήριο (να μην βλέπει τον δεκτη). Αν σταματήσει να σου το κάνει αυτό, δοκίμασε τα εξής: 1) Βεβαιωσου ότι κανένα κουμπί δεν έχει "σκαλώσει" προς τα μέσα και ότι όταν το πατάς, αυτόξαναβγαίνει στην επιφάνεια. 2) Αν συνεχίζει, δοκίμασε να ανοιξεις το χειριστήριο προσεκτικά και να καθαρίσεις με λίγο καθαρό οινόπνευμα και βαμβάκι την πλακέτα, αφού πρώτα έχεις βγάλει τις μπαταρίες.
Μετά μας μένει η επαναφορά στις εργαστηριακές, αλλά αν σου τρέχει το μενού είναι ένα θέμα πως θα καταφερεις να το κάνεις.

Νομίζω ότι το πρόβλημα το έχει το τηλεχειριστήριο. Κόλλησε και δίνει συνεχώς την ίδια εντολή. Έλεγξε τα κουμπάκια πλοήγησης κι αν δεν είναι πια εντός εγγύησης, δοκίμασε να το... χειρουργήσεις!

Και εγώ αρχικά το τηλεχειριστήριο υποψιαζόμουν, αλλά το θέμα είναι ότι το πρόβλημα εμφανίζεται αμέσως μόλις ανοίξω τον δέκτη, χωρίς να πατήσω κάποιο κουμπί. Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει τρόπος για reset χωρίς το μενού (π.χ. συνδυασμός πλήκτρων). Αν τελικά δεν το αποφύγω υπάρχει επίσημο σέρβις και αν ναι ποιο;