Ferguson Ariva T750i

Πού βρήκες διαθέσιμο τον Τ650;

22 ευρα απο τα Stock του eshop,αυτο ειναι το καλο,το κακο ειναι οτι το wifi dongle κανει τα μισα της συσκευης...anyway,can't win them all.

Καλησπερα. Δηλαδή το μόνο "ανοιχτό" θέμα με τον δέκτη αυτό είναι η γλώσσα στο epg (αγγλικά), που πρέπει να διορθώνεται κάθε φορά? Διορθώθηκε αυτό με κάποια ενημέρωση?

Καλησπερα. Δηλαδή το μόνο "ανοιχτό" θέμα με τον δέκτη αυτό είναι η γλώσσα στο epg (αγγλικά), που πρέπει να διορθώνεται κάθε φορά? Διορθώθηκε αυτό με κάποια ενημέρωση?

Όχι δεν έχει διορθωθεί ακόμη δυστυχώς. Ελπίζουμε σε μελλοντική αναβάθμιση να το διορθώσουν.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση snic. Θέλει δηλαδή ρύθμιση στο epg κάθε φορά που τον ανάβεις.

Καλησπέρα. Έχω τον 650i και σήμερα θα τον πάω για αντικατάσταση στο eshop. Είχε τόσα προβλήματα και στο τέλος μου χάλασε και τον 500GB δίσκο μου. Απο ότι βλέπω δεν είναι πια διαθέσιμος οπότε μάλλον θα μου πρότεινουν αντικατάσταση.
Ήθελα να ρωτήσω αν έχει τα ίδια προβλήματα ο t750i. Το πιό σημαντικό είναι το να μην αναγνωρίζει τον δίσκο. Έπρεπε να τον ανοίγω και να τον κλείνω 2-3 φορές πριν τον δεί. Αυτό φυσικά και εμπόδιζε τις εγγραφές και κατέληξε να μου διαλύσει τον καινούργιο δίσκο.
Το δεύτερο με το EPG βλέπω πως όχι μόνο δεν διορθώθηκε αλλά χειροτέρεψε κιόλας αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Τέλος, μήπως ξέρετε αν διορθώθηκε αυτό το πρόβλημα με τις διαστάσεις των video? Είναι εκνευριστικό να βλέπω αυτήν την παραμόρφωση στο 90% των ταινιών μου.
24wsg12.jpg

Παρελαβα σημερα τον δεκτη. Ισως να ειναι η ιδεα μου και να εχει καλυτερα χρωματα. Κατα τα αλλα απο τα λιγα που ιδια εινα ολοιδιος με τον 650i αλλα δεν μου αρεσε που λειπει η ρυθμιση για την οξυτητα της εικονας

Εψαξα λιγο το θεμα των υποτιτλων. Στον t650i εβρισκε οσους υποτιτλους και αν ειχα για μια ταινια (εχω παντα εναν srt και ενα sub ωστε να εχω περιγραμμα). Ο 750 βρισκει μονο ενα και διαλεγει αυτον που ειναι srt. Αν σβηστει ο srt τοτε βλεπει τον sub. Επισης για τους srt δεν εχει δυνατοτητα επιλογης μεγεθους

Καλημέρα. Ο δέκτης έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα.... Κάνει στα καλά καθούμενα restart ή παγώνει την εικόνα και πρέπει να βγει από την πρίζα για να στρώσει.... Έχω το τελευταίο sw και έχω στείλει αναφορές στην ferguson σχετικά. Έχει κάποιος άλλος ανάλογα θέματα;

Δεν εχω τετοιο θεμα αλλα απο την Τριτη εως και χθες που τον δοκιμασα προλαβε να μην αναγνωρισει μια φορα τον σκληρο δισκο και αλλη μια να σταματησει την αναπαραγωγη ενος mp4 και μετα δεν αναγνωριζε τον σκληρο δισκο και η λυση ηταν το κλεισιμο και ανοιγμα. Γενικα εχει παιδικες ασθενειες δυστυχως

Καλημέρα,

τον αγορασα για τον γαμπρο μου, και μου ειπε χτες οτι κολλάει στα καλα καθουμενα.
παγώνει την εικόνα και πρέπει να βγει από την πρίζα για να στρώσει....
Τι παζει??
Μηπως φταει οτι δεν εχει κανει το τελευταιο update? ( AT750i_V1.15B6, αυτο δεν ειναι το τελευταιο? http://www.ferguson-digital.eu/en/download/Terrestrial-receivers-(DVB-T)/Ariva-T750i/ )

Καλημέρα. Ο δέκτης έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα.... Κάνει στα καλά καθούμενα restart ή παγώνει την εικόνα και πρέπει να βγει από την πρίζα για να στρώσει.... Έχω το τελευταίο sw και έχω στείλει αναφορές στην ferguson σχετικά. Έχει κάποιος άλλος ανάλογα θέματα;

Καλημέρα,

τον αγορασα για τον γαμπρο μου, και μου ειπε χτες οτι κολλάει στα καλα καθουμενα.
παγώνει την εικόνα και πρέπει να βγει από την πρίζα για να στρώσει....
Τι παζει??
Μηπως φταει οτι δεν εχει κανει το τελευταιο update? ( AT750i_V1.15B6, αυτο δεν ειναι το τελευταιο? http://www.ferguson-digital.eu/en/download/Terrestrial-receivers-(DVB-T)/Ariva-T750i/ )

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα software , εγώ θα τον έδινα πίσω για αντικατάσταση και για τις δυο περιπτώσεις.Ναι αυτό είναι το τελευταίο firmware.

Και γω αύτο του είπα αλλά δεν θέλει. Θα δοκιμάσω το τελευταίο update και ενα και πάλι έχει θέμα θα το πάω πίσω

Πήρα μήνυμα από την Ferguson για το πρόβλημα με το πάγωμα και μου είπαν να βάλω το τελευταίο sw και να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα το δοκιμάσω και αν δεν δουλέψει πάει πίσω στο σέρβις..

καλημερα και εγω ειχα το προβλημα με το παγωμα της εικονας και δεν στρωνει με τπτ ουτε με το τελεθταιο sw ..ζητησα αλλαγη δεκτη και ο καινουργιος ειναι μια χαρα.

Θα κανω μια μικρη λιστα με οσα εχω δει εως τωρα απο τον δεκτη ειδικα σε σχεση με τον 650i που ειχα και υπαρχει ενα μετρο συγκρισης. Τα γραφω σε αυτο το τοπικ και οχι στο "ποιον δεκτη να διαλεξω" μηπως καποιος που ξερει καλυτερα αγγλικα απο μενα θελει να τους στειλει email με τα εως τωρα προβληματα και να προσθεσει οτι επιπλεον εχει βρει ο ιδιος

Στα υπερ:
1. Εχω την αισθηση πως εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας σε οτι αφορα τα χρωματα
2. Οταν χρησιμοποιουσες το timeshift και πατουσες κατα λαθος τα πληκτρα για εναλλαγη καναλιων ο 650 εκανε restart. Πλεον σταματαει η λειτουργια timeshift
3. Παιζει αρχεια για τα οποια ο 650 εβγαζε το μηνυμα audio file not supported
4. Ειχα κολληματα με τα κρατικα καναλια τα οποια εξαφανιστηκαν

Κατα:
1. Μια φορα εως τωρα δεν αναγνωρισε τον σκληρο δισκο
2. Σταματησε την αναπαραγωγη Mp4 και στην συνεχεια δεν εβλεπε πως υπηρχαν αρχεια στον σκληρο δισκο
3. Το θεμα με τα ελληνικα στο epg
4. Αν κανεις εγγραφη και πατησεις το πληκτρο pvr μετα δεν μπορεις να ξαναγυρισεις στα καναλια γιατι δειχνει μαυρη οθονη με την ενδειξη οτι δεν υπαρχει σημα
5. Κατα διαστηματα ακουγεται παραξενος θορυβος απο τον σκληρο σαν να τον ζοριζει
6. Δεν βλεπει δευτερο υποτιτλο οποτε αν εχεις srt και sub πρεπει να σβησεις τον εναν απο τους δυο
7. Οι ρυθμισεις για αλλαγη μεγεθους υποτιτλων ειναι δυνατες πριν την προβολη της ταινιας και οχι κατα την διαρκεια (αν και αυτο ειναι το λιγοτερο)
8. Δεν υπαρχει ρυθμιση για την οξυτητα της εικονας

Παιδιά είδε κανείς βελτίωση ή όχι ?? Κάνει αυτά τα κολλήματα και πρέπει να βγει απο το ρεύμα για να ξεκολλήσει ??

Όποιος έχει παλιότερα firmware και είναι εύκολο ας μου τα στείλει. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Το να δει τον σκληρό ή το να παίξει μια ταινία ολόκληρη είναι στο 50-50.
Ισως με κάποιο παλιότερο να μην είχε τέτοιο πρόβλημα

Πήρα μήνυμα από την Ferguson για το πρόβλημα με το πάγωμα και μου είπαν να βάλω το τελευταίο sw και να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα το δοκιμάσω και αν δεν δουλέψει πάει πίσω στο σέρβις..

Update: Δεν είχε αποτέλεσμα η διαδικασία που πρότεινε η ferguson οπότε ο δέκτης έφυγε πίσω στο service...

Θα κανω μια μικρη λιστα με οσα εχω δει εως τωρα απο τον δεκτη ειδικα σε σχεση με τον 650i που ειχα και υπαρχει ενα μετρο συγκρισης. Τα γραφω σε αυτο το τοπικ και οχι στο "ποιον δεκτη να διαλεξω" μηπως καποιος που ξερει καλυτερα αγγλικα απο μενα θελει να τους στειλει email με τα εως τωρα προβληματα και να προσθεσει οτι επιπλεον εχει βρει ο ιδιος

Στα υπερ:
1. Εχω την αισθηση πως εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας σε οτι αφορα τα χρωματα
2. Οταν χρησιμοποιουσες το timeshift και πατουσες κατα λαθος τα πληκτρα για εναλλαγη καναλιων ο 650 εκανε restart. Πλεον σταματαει η λειτουργια timeshift
3. Παιζει αρχεια για τα οποια ο 650 εβγαζε το μηνυμα audio file not supported
4. Ειχα κολληματα με τα κρατικα καναλια τα οποια εξαφανιστηκαν

Κατα:
1. Μια φορα εως τωρα δεν αναγνωρισε τον σκληρο δισκο
2. Σταματησε την αναπαραγωγη Mp4 και στην συνεχεια δεν εβλεπε πως υπηρχαν αρχεια στον σκληρο δισκο
3. Το θεμα με τα ελληνικα στο epg
4. Αν κανεις εγγραφη και πατησεις το πληκτρο pvr μετα δεν μπορεις να ξαναγυρισεις στα καναλια γιατι δειχνει μαυρη οθονη με την ενδειξη οτι δεν υπαρχει σημα
5. Κατα διαστηματα ακουγεται παραξενος θορυβος απο τον σκληρο σαν να τον ζοριζει
6. Δεν βλεπει δευτερο υποτιτλο οποτε αν εχεις srt και sub πρεπει να σβησεις τον εναν απο τους δυο
7. Οι ρυθμισεις για αλλαγη μεγεθους υποτιτλων ειναι δυνατες πριν την προβολη της ταινιας και οχι κατα την διαρκεια (αν και αυτο ειναι το λιγοτερο)
8. Δεν υπαρχει ρυθμιση για την οξυτητα της εικονας

Δυστυχώς και εγώ δεν έχω μείνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, και η υποστήριξη (από πλευράς αναβαθμίσεων τουλάχιστον) μάλλον έχει κάνει φτερά μαζί με το QC (πολά ελαττωματικά βλέπω και μου έτυχε και εμένα ένα). Τρία ακόμα προβλήματα που ίσως θέλεις να προσθέσεις στη λίστα:

- Ο προγραμματισμός εγγραφής από το guide, αν και δείχνει τη σωστή διάρκεια εγγραφής αρχικά, προγραμματίζει εγγραφή 20 λεπτών συνήθως. π.χ. ρυθμίζω την εγγραφή κανονικά μέσα από το guide, αποθηκεύω, πηγαίνω στο timer settings από το menu, οι προγραμματισμένες εγγραφές δείχνουν διάρκεια 20 λεπτά.
- Κατά τον προγραμματισμό εγγραφής, αν την ίδια ώρα υπάρχει άλλη προγραμματισμένη εγγραφή σε κανάλι από άλλο μπουκέτο, εμφανίζεται το μήνυμα invalid time interval (ή κάτι τέτοιο) και καμία ουσιαστική πληροφορία για το πρόβλημα. Άλλοι αποκωδικοποιητές δείχνουν τις εγγραφές που συμπίπτουν, και δίνουν την επιλογή επιβεβαίωσης ή κατάργησης μίας εκ των δύο.
- Κατά τη διάρκεια παράλληλης εγγραφής από δύο κανάλια του ίδιου μπουκέτου, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη ο δέκτης μένει σε αυτό το κανάλι και είναι αδύνατο να αλλάξω κανάλι μέχρι να ολοκληρωθεί και η δεύτερη εγγραφή. Τα διαθέσιμα κανάλια είναι πάντα αυτά της ερτ αν πατήσω list (αν και βλέπω π.χ. star) αλλά όποιο και να επιλέξω συνεχίζω να βλέπω star.

Φοβάμαι ότι αν το ψάξω περισσότερο θα προκύψουν και άλλα. Τρεις t650 που πέρασαν από τα χέρια μου είχαν προβλήματα με σκληρούς και usb, αλλά συνολικά ήταν πολύ καλύτεροι από τον t750.