Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Βλεπω 1 μελη και 2 επισκεπτες .... κατω στους επιμελεις :proud:
Εικαζω οτι η μεση επισκεψιμοτητα βαινει ικανοποιητικως ! :smash:

Αρα .... συνεχιζω .....:surf-aki: .....

24 Ecosystem.jpg

25 Yellow city.jpg

26 Dragon's return.jpg

27 Close to the edge.jpg

28 Mushroom rocks.jpg

29 The old bridge.jpg

30 Dragon's fly 01.jpg

31 Dragon's fly 02.jpg

32 Green parrot island.jpg

33 Birdsongs of the mesozoic.jpg

34 Badger.jpg

Εχουν μεινει καμια 5-6 δουλειες απο (πολυ γνωστα) εξωφυλλα δισκων .....

Θα τα δημοσιοποιησω μηπως και γινει κους-κους ... για τα μουσικα συγκροτηματα.

Για τον Roger τι κουβεντα να γινει ? .... :nounder:

Ειτε σε δονει ... ειτε δεν σε δονει (και εισαι ονειρικα ΝΕΚΡΟΣ).

Πόρτες σε μαγικούς κόσμους :smash:

a1ba8a00c29aaac0e44fb979b2e70d3c.gif

Ένα αφιερωματάκι στον Ρογήρο:

http://gazette-ic.com/post/100064087895/roger-dean-an-article-from-annie-damianou

Hθελα να ποσταρει κατι και ο Γρηγορης ...
Δεν θελω να ποσταρω εξωφυλλα των YES.
Δεν ειμαι βλαστος γεννημα-θρεμμα των YES.
Των ASIA μπορει .... των YES σιγουρα οχι .... δεν τους προλαβα.

Μενουν κατι δουλειες απο Psygnosis (games) ... και μετα τερματισα.
Τουλαχιστον εγω ! Δεν εχω τιποτε αλλο ...

Μάνο, δεν είναι όλα του Roger Dean, του απόλυτου γούστου μου. Τα έξι που προκρίνω είναι αυτά που είχα βάλει στην αρχή, στο ποστ μου.

Ήταν καλλιτέχνης, θιασώτης του προγκρέσιβ και αναμφίβολα διακρινόταν από τα χαρακτηριστικά του ιδιώματος. Αχαλίνωτη φαντασιακή δημιουργικότητα με δείγματα όμως αρκετές φορές, πομπώδους μαξιμαλιστικής αδιέξοδης υπερβολής που μέσα από τον αισθητικό βομβαρδισμό τους, εμένα τουλάχιστον με "αποπροσανατολίζουν". Τα ίδια παρουσίαζαν μουσικά και τα γκρουπ, τα οποία πότε δεν υπήρξαν το "φόρτε" μου.

Εάν πρέπει να διαλέξω δύο εξώφυλλα των Yes φιλοτεχνημένα από τον Dean, το "λιτό" άρτγουορκ (για Dean) του Fragile και το γραφίστικο του Close to the Edge, είναι αυτά που μ' αρέσουν. Συμπτωματικά είναι και τα άλμπουμ που θα ακούσω απ' αυτούς (όταν σπάνια το κάνω). Όταν φλερτάρεις σε τέτοια επίπεδα τον εντυπωσιασμό και το ονειρικό παραλήρημα, πάντα στη γωνία υπάρχουν ο ιμπρεσιονισμός και ο υπερρεαλισμός που βάζουν τα μέτρα και τα σταθμά...

YesFavorites.jpg

Ειχα την εντυπωση οτι ο υπερρεαλισμος, ιμπρεσιονισμος και το ονειρικο παραληρημα .... ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ !
Τωρα ..... αν ο υπερρεαλισμος βαζει φρενο στο ονειρικο παραληρημα .... αυτο, πρωτη φορα το ακουω.
Aν μην τι αλλο (και με διορθωνεις εδω) ολοκληρη η δεκαετια του 60 (και αρκετα απο 70) διαπνεοταν απο αυτα.
Η λαθος εντυπωση εχω (τοσα χρονια) ? Η γραμματοσειρα Peace,Love,Music που εχεις στην υπογραφη σου
ειναι απελπιστικα κοντα στο λογοτυπο των YES.

Παντως, σ'ευχαριστω που (ξανα)ποσταρες για τον Dean !
Δεν το κανες για μενα ... το κανες για την εποχη σου ... αυτην που δεν προλαβα εγω.
Και ηταν πολυ ωραια εποχη. Κατι λιγο .... πηρα μυρωδια και γω. Και ας ημουν στο Δημοτικο ακομα.

Μάνο σ' έχασα, ας τα πω διαφορετικά, γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός...

- Ο Roger Dean είναι σπουδαίος τεχνικά, αλλά το κόνσεπτ που υπηρετεί (προγκρέσιβ) έχει κάποια εγγενή χαρακτηριστικά που διαπνέουν την τέχνη του και εμένα τουλάχιστον αυτά (τα χαρακτηριστικά) με "ενοχλούν".

- Τα καλλιτεχνικά ρεύματα που αναφέρθηκα (ιμπρεσιονισμός = εντυπωσιασμός, υπερρεαλισμός = ονειρικό παραλήρημα - κατά κάποιο τρόπο) δεν τα αξιολογώ, πως θα μπορούσα άλλωστε. Κριτική έκανα στην τεχνοτροπία του καλλιτέχνη, που κινούμενος στον φαντασιακό χώρο, θεωρώ ότι έχει στοιχεία από τα ρεύματα αυτά (δηλ. τον εντυπωσιασμό και το ονειρικό παραλήρημα), επομένως οι (προσωπικοί) συνειρμοί και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτοι.

Θα μου επιτρέψεις, να επισημάνω ένα ακόμη λογικό σφάλμα που γίνεται συχνά. «Το μαύρο φουλάρι με τη ριγέ φούξια ζακέτα, που φορούσες χθες, ήταν απαράδεκτα». Σίγουρα το συμπέρασμα δεν είναι, ότι δεν μου αρέσουν τα χρώματα, μαύρο και φούξια...

Απάντηση: Re: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Μάνο, αν και εντάσσονται αρκετά κακόγουστα έργα στην συγκεκριμένη τεχνοτροπία, ένας καλλιτέχνης/σχεδιαστής, που πραγματικά αξίζει και την τιμά όσο κανένας άλλος, είναι ο μεγάλος Roger Dean. Από τις αρχές της δεκαετίας του '70, φιλοτέχνησε πολλά εξώφυλλα progressive συγκροτημάτων, τα οποία είναι πραγματικά έργα τέχνης.

Τι να πεις για τον Roger Dean, το ταλέντο του και ποιό έργο του να πρωτοθαυμάσει ;

attachment.php

ΥΓ. Οι φίλοι των YES, και όχι μόνο, τον γνωρίζουν καλά...

:ernaehrung004:

Ορμωμενος απο αυτην σου την τοποθετηση .... μπορω να πω οτι ΔΕΝ αποκωδικοποιησα καθολου σωστα τα γραφομενα σου.

Δεν πειραζει .... -bye-

Δεν προκειται να παρει μια .... :nounder:

Εχει μπλεξει με ατομα που :

1) το εγω τους βρισκεται ΠΑΝΩ απο τα συννεφα.
2) ειναι βασικοι σπονδυλοι της ραχοκοκκαλιας του Hollywood.

Νομιζω (αν θυμαμαι σωστα) εχει προηγηθει μια δικη στο παρελθον
(για πνευματικα δικαιωματα στο Avatar) και την εχασε (ο Dean).
Ξανακανει δευτερη ? :chinscratch:

Μπα, νομίζω ότι μιλάει για αυτήν, τη μία δίκη, ή κάνω λάθος;
Δεν το ήξερα και γι' αυτό το έβαλα.
Είναι και λίγο αστείο το θέμα...
Να κάνει νιάου νιάου ότι κάτι συμβαίνει με τις ..."επιρροές" των παραγωγών, κι όμως όλα να είναι μια χαρά...
:flute:

Οποιος ξερει απο που βγηκε το παρακατω concept art
.... ας μην το αποκαλυψει για 2-3 μερες. Pleaseeee ...

Down the pit.jpg

Για να δουμε ... που παει το μυαλο των υπολοιπων ! Τι μπορει να ειναι ?
Eγω βλεπω πολλες μικρες και μια μεγαααααλη μπουρμπουληθρα. :rolleyes:

Ηθελα να το δυσκολεψω περισσοτερο, AΛΛΑ ...

Down the pit II.jpg

... δεν ειμαστε εξεταστικο κεντρο εδω ! Παιδικη χαρουλα ειμαστε :rolleyes:

Re: Απάντηση: Fiction Art (Φαντασιακή Τέχνη)

Ωραιότατες ιδέες! :SFGSFGSF:

(Το δέυτερο το βάζω για wallpaper στο pc :2thumb22sup:)

Αλλά...να ρε παιδί μου... στην αρχή δεν διάβασα cestica...άλλο διάβασα...
:flute: :p

To δευτερο, με το ελαφι, ΔΕΝ βρηκα ποιανου ειναι ! :nounder:
Το Cestica (που φυσικα ειναι ψευδωνυμο) παει στο πρωτο.
Στο δευτερο δεν βρηκα καν τιτλο :nounder: