FIFA world cup σε HD ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

βεβαιως! Ιδιως η Γκανα, η Ακτη, η Ονδουρα (τεχνολογικα και λογω οικονομικου...ενδιαφεροντος) και οι Σλοβακια- Σλοβενια (πληθυσμιακα), ενω οι ΗΠΑ εχουν ηδη απο χρονια HDTV! Συνεπως το ενδιαφερον ειναι για Ιταλια και Γερμανια (οπου βεβαια η HD προχωραει χωρις να ρωταει καιρο τωρα!):award:

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι γωνιακο μαγαζι και οι 2 χωρες.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΗΠΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ
ΓΚΑΝΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ITAΛΙΑ

Αλλα και αντε και στο δινουν απο κει σε 3d. Που θα τη δεις τη 3d μεταδοση; στη ΝΕΤ; :flipout:
Οσοι εχουν την ατυχια να δουν μουντιαλ απο την ΕΡΤ, θα το χαρουν σε 4:3 crop με κομμενο καδρο και μονοφωνικο ηχο.........
ή καμια ομορφια σε letterbox θα σκεφτει κανα σαϊνι.....:jester:

Καλησπέρα κι απο μένα. Αν και οι απορίες μου ίσωσ και να ρίσκονται διάσπαρτα σε αυτο το thread θα μου επιτρεψετε να κάνω μια ερώτηση-σύνοψη.
Μπαίνω σε νέο σπίτι τον άλλο μήνα. Θα μπορούσε κανέις να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες του τι πρέπει να κάνω για να δω το Μουντιαλ σε HD? Δηλ. τι πιάτο να παρω, τι δέκτη κτλ. Φυσικά με όσο χαμηλότερο κόστος.
Επίσης, έχω σκοπό να βάλω και nova. Αν πάρω άσχετο πιάτο ( και οχι τησ νοβα) θα έχω πρόβλημα? Μπορώ να βλέπω και νοβα αλλα και διάφορα διεθνή κανάλια HD?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βάλε πιάτο 70-80εκ με διπλό lnb στους hotbird/astra (έκκεντρος ο Hotbird κατα προτίμηση). Θα σου εξηγήσει αυτός που θα κάνει την εγκατάσταση...

HD δεκτη πάρε Humax hdci-2000 για φτηνή λύση και δες mountial απο τον astra στα κανάλια zdf hd κτλ.

Αν θές φτηνή λύση, μην βαλεις νοβα.
Κάψ τα λεφτά σου καλύτερα.
Μεγάλη κοροιδία.

...και η καλύτερη συμβουλή...βρες κανένα δορυφορά καλό παιδί και καντον φίλο χωρίς να σε αρμέγει....'εχει πολλά να σου προσφέρει...

...για ακριβή λύση...βάλε sky HD...είναι πιο οικονομική λύση (cost effective) απο την nova..και δεν θες τίποτε άλλο...

πώς κάνεις συνδομή στο SKY HD η σε οποιοδήποτε άλλο διεθνές κανάλι?
ανεξαρτήτως αν βάλω η οχι νοβα, έχω τη δυνατότητα να βάλω? να σαι καλα!

ολο το χειμωνα σχεδιαζα να βαλω επιτελους δορυφορικη εγκατασταση κυριως για το ποδοσφαιρο (ελληνικο) μιας που μου ειπαν οτι θα μπορω να πιανω τα παιχνιδια που δε δειχνει η ελευθερη τηλεοραση με αλλους τροπους χωρις συνδρομη. (ημουν αρκετα προσεκτικος στη διατυπωση πιστευω για να μην υπαρχει θεμα με το forum, μην ακουσω τις γνωστες αραδες @@ιων).

Τελικα δεν το εκανα ακομα, και η ποδοσφαιρικη σεζον σχεδον τελειωσε.
Αλλα το mundial ειανι μεγαλο δελεαρ...
Μπορω να φτιαξω μια εγκατασταση η οποια θα μου επιτρεψει να δω HD world cup με αγγλικη μεταδοση (αυτα τα γερμανικα που λετε εχουν τετοια επιλογη για αγγλο εκφωνητη?) , και που τον επομενο χειμων θα μπορω διατηρωντας τον ιδιο εξοπλισμο να δω και την ελληνικη ποδοσφαιρικη season?

Αν κανεις μπορει να με βοηθησει και κρινει οτι δεν ειναι καλο να τα πει ανοικτα εδω, ενα PM θα το εκτιμουσα... Ευχαριστω προκαταβολικα!

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Καλησπέρα κι απο μένα. Αν και οι απορίες μου ίσωσ και να ρίσκονται διάσπαρτα σε αυτο το thread θα μου επιτρεψετε να κάνω μια ερώτηση-σύνοψη.
Μπαίνω σε νέο σπίτι τον άλλο μήνα. Θα μπορούσε κανέις να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες του τι πρέπει να κάνω για να δω το Μουντιαλ σε HD? Δηλ. τι πιάτο να παρω, τι δέκτη κτλ. Φυσικά με όσο χαμηλότερο κόστος.
Επίσης, έχω σκοπό να βάλω και nova. Αν πάρω άσχετο πιάτο ( και οχι τησ νοβα) θα έχω πρόβλημα? Μπορώ να βλέπω και νοβα αλλα και διάφορα διεθνή κανάλια HD?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πιάτο τουλάχιστον 1μ με δύο lnb για τη λήψη των δορυφόρων Astra & Hotbird.
Toν Humax HDCI 2000 τον ξεχνάς γιατί είναι αρχαίος. Αν θέλεις, φθηνή HD λύση έχει η Edision στα 100 .
Δες εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58341

Με το πιάτο που θα βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα με τη λήψη της νοβα. Αν αποφασίσεις να κάνεις συνδρομή θα υποχρεωθείς να προμηθευτείς και τον ιδιοκτησιακό τους δέκτη.

@Blinky
Το τι θα κάνεις το χειμώνα ή το καλοκαίρι, είναι δική σου υπόθεση.
Μουντιάλ σε HD και ελεύθερα, μόνο στα γερμανικά (για την ώρα)

αφου το mundial θα το δειξουν τα γερμανικα καναλια σε hd και ετσι θα ειναι προσιτο σε πολυ κοσμο,υπαρχει και μια πατεντα να συνδυασεις την εικονα του γερμανικου καναλιου,με το ηχο της νετ ωστε ετσι να εχεις ελληνικη μεταδοση!

φυσικα αυτο χρειαζεται pc γιατι θελει καθυστερηση ο ηχος 3 με 5 δευτερολεπτα.αυτο το κανεις με προγραμμα.εγω ετσι το ειχα κανει στο euro.

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

αφου το mundial θα το δειξουν τα γερμανικα καναλια σε hd και ετσι θα ειναι προσιτο σε πολυ κοσμο,υπαρχει και μια πατεντα να συνδυασεις την εικονα του γερμανικου καναλιου,με το ηχο της νετ ωστε ετσι να εχεις ελληνικη μεταδοση!

φυσικα αυτο χρειαζεται pc γιατι θελει καθυστερηση ο ηχος 3 με 5 δευτερολεπτα.αυτο το κανεις με προγραμμα.εγω ετσι το ειχα κανει στο euro.

Πολυ σπασιμο ομως! Το ειχα συνδεσει τοτε με προβολεα (σε γερμανικο) και η μικρη τιβι σκοτεινη διπλα για τον ηχο, και ειχαν σπασει τα νευρα μας λογω καθυστερησης ηχου. Αλλα και φετος ετσι θα γινει!

Ας επικεντρωθουμε στο world cup για την ωρα. Λοιπον, αγοραζοντας τον παρακατω δεκτη :
http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?products_id=1161

θα μπορω :
1)να βλεπω τα ψηφιακα της Digea και αν συνδεσω αργοτερα εξωτερικο δισκο να εχω και PVR για αυτα?
2)να πιασω τα γερμανικα satelite για το world cup (σε συνδιασμο με τον υπολοιπο εξοπλισμο βεβαια)?
3)να μπορεσω αργοτερα να βαλω καρτα νοβα ή αντιστοιχη για να πιασω κλειδωμενα πακετα?

Υποθετω οτι οι απαντησεις πρεπει αν ειναι καταφατικες στα 3 παραπανω. Οποτε αν ναι, 2 ερωτησεις εχω να σας κανω :
1) Υπαρχει φτηνοτερος-αξιοπιστος δεκτης που να μου προσφερει τα παραπανω?
2) Ανεβαινοντας κατηγορια σε καλυτερους δεκτες, κερδιζω κατι ουσιαστικο που θα επρεπε να με απασχολει για την χρηση που περιεγραψα παραπανω?

Περνοντας στον υπολοιπο εξοπλισμο, αποσο ρωτησα για να εχω ανετη ληψη και να μη ξεφυγει και η τιμη, μου ειπαν καλο ειναι να παρω ενα πιατο 1-1.2μ. Συμφωνειτε με αυτο? Υπαρχουν εταιρειες στα πιατα, και τι προτεινετε?
Μετα, θελω 1 lnb για καθε δορυφορο που θελω να πιασω? Δηλαδη για astra + hortbird θελω 2? Ποσοι δορυφοροι θα επρεπε να με ενδιαφερουν και πως να κινηθω σε αυτο το θεμα? (nova εκπεμπει μεσω ενος απο τους 2 αυτους νομιζω?).
Ο εξοπλισμος περαν του δεκτη ειναι πιατο + οσα lnbs + coaxial Καλωδιο κεραιας με μηκος απο το πιατο μεχρι τον δεκτη ? Υπαρχει κατι αλλο?

1. Ναι θα βλέπεις τα κανάλια της Digea και μάλλον θα μπορείς να κάνεις εγγραφές. (δεν έχω δοκιμάσει τον δέκτη)
2. Ναι
3. Νόβα όχι, γιατί η κάρτες της πλέον είναι "παντρεμένες" με τον ιδιοκτησιακό δέκτη. Αλλες συνδρομές, ναι, αρκεί να μην έχουν τον προηγούμενο περιορισμό.

Αν και δεν αναφέρεις περιοχή, το 1μ. θεωρείται η ελάχιστη διάμετρος για πλήρη λήψη του Astra.
Αστρα - Χοτμπερντ με δύο lnb και θα είσαι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένος.
Για περισσότερα πας σε κινητό κάτοπτρο.

Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

1. Ναι θα βλέπεις τα κανάλια της Digea και μάλλον θα μπορείς να κάνεις εγγραφές. (δεν έχω δοκιμάσει τον δέκτη)
2. Ναι
3. Νόβα όχι, γιατί η κάρτες της πλέον είναι "παντρεμένες" με τον ιδιοκτησιακό δέκτη. Αλλες συνδρομές, ναι, αρκεί να μην έχουν τον προηγούμενο περιορισμό.

Αν και δεν αναφέρεις περιοχή, το 1μ. θεωρείται η ελάχιστη διάμετρος για πλήρη λήψη του Astra.
Αστρα - Χοτμπερντ με δύο lnb και θα είσαι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένος.
Για περισσότερα πας σε κινητό κάτοπτρο.

Αθηνα-Ψυχικο ειμαι, εχει τοση σημασια η περιοχη?

Αυτο για τη nova μπορεις να γινει λιγο πιο συγκεκριμενος? Εχει κανει καποια δικια της πατεντα πλεον και θες τον "special" δεκτη+καρτα της (κουφο μου ακουγεται κατι τετοιο) , ή πρεπει ας πουμε να παρεις το ιδιο μοντελο που χρησιμοποιει η nova και κανει rebadge, ή ιδια εταιρεια ξερωγω....
Η απλα ο edision που ειπα δεν κανει γιατι δεν παιρνει ιδιο τυπο καρτων με της Nova και θες αλλου τυπου δεκτη.... προσπαθω να καταλαβω που ακριβως ειναι το κολλημα και πως θα μπορουσε να λυθει...

Κάρτες και δέκτης είναι παντρεμένες, αυτές που δεν είναι ακόμα παντρεμένες με τον δέκτη είναι οι κάρτες του nova pvr.....

Re: Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Πιάτο τουλάχιστον 1μ με δύο lnb για τη λήψη των δορυφόρων Astra & Hotbird.
Toν Humax HDCI 2000 τον ξεχνάς γιατί είναι αρχαίος. Αν θέλεις, φθηνή HD λύση έχει η Edision στα 100 .
Δες εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58341

Με το πιάτο που θα βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα με τη λήψη της νοβα. Αν αποφασίσεις να κάνεις συνδρομή θα υποχρεωθείς να προμηθευτείς και τον ιδιοκτησιακό τους δέκτη.
Με τα παραπανω εννοεις οτι αν αγορασω ενα οποιοδηποτε πιατο(τουλαχιστον 1μ.) και ξεχωριστα κανω συνδρομη nova, δεν θα εχω κανενα προβλημα?
Ακομα,επειδη ειμαι ασχετος, πως θα μπορω να πιασω αυτους τους δορυφορους(Astra & Hotbird) που ναφερεις?? Τι θα χρειαστω για να το κανω αυτο?
Τελος τι καναλια πιανουν αυτοι οι δορυφοροι ,δηλαδη τι αλλο θα βλεπω εκτος απο το FIFA WORLD CUP? Θα χρειαστω καμια συνδρομη?

Ευχαριστω εκ των προτερων...:)

Υ.Γ. Μην με "πετροβολησετε",ειμαι τοσο ασχετος που μπορει οι ερωτησεις μου να ειναι κοτσανες :P

Last edited:
αφου στηριξεις το πιατο πρεπει να συντονισεις τα 2 lnb στον astra και στον hotbird.

αυτο θελει πεδιομετρο αλλιως καποιο μικρο satfinder που ειναι φθηνο.θελει καποιες γνωσεις βεβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

Αθηνα-Ψυχικο ειμαι, εχει τοση σημασια η περιοχη?

Αυτο για τη nova μπορεις να γινει λιγο πιο συγκεκριμενος? Εχει κανει καποια δικια της πατεντα πλεον και θες τον "special" δεκτη+καρτα της (κουφο μου ακουγεται κατι τετοιο) , ή πρεπει ας πουμε να παρεις το ιδιο μοντελο που χρησιμοποιει η nova και κανει rebadge, ή ιδια εταιρεια ξερωγω....
Η απλα ο edision που ειπα δεν κανει γιατι δεν παιρνει ιδιο τυπο καρτων με της Nova και θες αλλου τυπου δεκτη.... προσπαθω να καταλαβω που ακριβως ειναι το κολλημα και πως θα μπορουσε να λυθει...
- Ναι, έχει. Βόρεια καλύπτεσαι με μικρότερο πιάτο, νότια θέλεις μεγαλύτερο.

- Η νόβα πλέον δε δίνει ανεξάρτητες συνδρομές, με μόνη εξαίρεση μέχρι νεοτέρας, την επιλογή του Nova PVR. Οι νέες κάρτες ενεργοποιούνται και λειτουργούν μόνο με στον ιδιοκτησιακό δέκτη και δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Με τα παραπανω εννοεις οτι αν αγορασω ενα οποιοδηποτε πιατο(τουλαχιστον 1μ.) και ξεχωριστα κανω συνδρομη nova, δεν θα εχω κανενα προβλημα?
Ακομα,επειδη ειμαι ασχετος, πως θα μπορω να πιασω αυτους τους δορυφορους(Astra & Hotbird) που ναφερεις?? Τι θα χρειαστω για να το κανω αυτο?
Τελος τι καναλια πιανουν αυτοι οι δορυφοροι ,δηλαδη τι αλλο θα βλεπω εκτος απο το FIFA WORLD CUP? Θα χρειαστω καμια συνδρομη?

Ευχαριστω εκ των προτερων...:)

Υ.Γ. Μην με "πετροβολησετε",ειμαι τοσο ασχετος που μπορει οι ερωτησεις μου να ειναι κοτσανες :P
Διάβασε το προηγούμενο μήνυμα σχετικά με τη συνδρομή για νοβα.

Τώρα για την εγκατάσταση του κατόπτρου, καλύτερα να απευθυνθείς σε τεχνικό.

Οτι αφορά τα κανάλια μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ για τον Hotbird:
http://www.flysat.com/hotbird.php

και εδώ για τον Astra:
http://www.flysat.com/astra19.php

ότι δεν είναι πράσινο (κωδικοποιημένο-συνδρομητική υπηρεσία) μπορείς να το δεις.

Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να έχει και νοβα κανείς και πρόσβαση σε ελεύθερα δορυφορικά HD κανάλια? Η ακόμα και σε νορμαλ δορυφορικα- πέραν του πακέτου νοβα?

Αν έχεις HD δορυφορικό δέκτη και δύο LNB για Hotbird 13E και Astra 19,2E τότε μπορείς να βλέπεις το πακέτο της NOVA (αν έχεις συνδρομή) και τα 5-6 ελεύθερα δορυφορικά ΗD κανάλια του Astra. Οπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα FTA κανάλια SD που έχουν αυτοί οι δορυφόροι.
Aν κάνεις τώρα συμβόλαιο στην NOVA και πάρεις τον ιδιοκτησιακό τους δέκτη, ξεχνάς τα HD κανάλια, και θα βλέπεις αυτά του πακέτου καθώς και τα υπόλοιπα ελεύθερα που έχει στο database του ο Panasat.