FIFA world cup σε HD ?

Αν έχεις HD δορυφορικό δέκτη και δύο LNB για Hotbird 13E και Astra 19,2E τότε μπορείς να βλέπεις το πακέτο της NOVA (αν έχεις συνδρομή) και τα 5-6 ελεύθερα δορυφορικά ΗD κανάλια του Astra. Οπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα FTA κανάλια SD που έχουν αυτοί οι δορυφόροι.
Aν κάνεις τώρα συμβόλαιο στην NOVA και πάρεις τον ιδιοκτησιακό τους δέκτη, ξεχνάς τα HD κανάλια, και θα βλέπεις αυτά του πακέτου καθώς και τα υπόλοιπα ελεύθερα που έχει στο database του ο Panasat.
Μπορεις να γραψεις πια ειναι αυτα?

Δηλαδή δεν υπάρχει πλέον το κόλπο του να βάζουμε την κάρτα τησ nova σε άλλους δέκτες (θύμαμαι καάτι κουτιά της nokia)? Αυτο ίσχυε παλιά, έπαψε να ισχυέι?

Αν πάρεις καινούργια συνδρομή Νόβα τότε η κάρτα θα είναι παντρεμένη με το δέκτη τους.

Όσοι είναι παλιοί συνδρομητές (από Σεπτέμβρη 2009 και πίσω) δεν έχουν πρόβλημα (ακόμα) με πάντρεμα κάρτας δέκτη.

Aν έχεις ανανεώσει την κάρτα και δεν έχεις τον τελευταίο δέκτη της Νόβα είσαι μια χαρά...
Αν έχεις τον τελευταίο μοντέλο (Αυτό που τελειώνει σε 11) τότε η κάρτα σου παντρεύτηκε με τον δέκτη και δεν παίζει αλλού.

Προσωπικά έχω ακόμα τον 642 ,ενεργοποίησα σε αυτόν την κάρτα και τώρα παίζει παντού (Τουλάχιστον στον Humax 2000 και στον clarke tech 5000 που την δοκίμασα)

Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση γιατί εγώ έχω κινητό πιάτο και δεν γνωρίζω τι γίνεται με παράκεντρες καλά.
Φίλος μου με 80άρι πιάτο για Hotbird σκέφτεται να βάλει 2ο lnb για Astra. Βλέποντας στο satbeams.com ότι για τη δέσμη των γερμανικών HD καναλιών απαιτείται 60άρι πιάτο (περιοχή Πάτρας), πιστεύεται ότι θα τα πιάσει;

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Φίλος μου με 80άρι πιάτο για Hotbird σκέφτεται να βάλει 2ο lnb για Astra. Βλέποντας στο satbeams.com ότι για τη δέσμη των γερμανικών HD καναλιών απαιτείται 60άρι πιάτο (περιοχή Πάτρας), πιστεύετε ότι θα τα πιάσει;
Ναι (και αν βάλει astra 1 κέντρο, ακόμα καλύτερα).

Σε ευχαριστό Σεραφείμ... όπως καταλαβαίνεις αυτο το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ανάψει φωτιές σε πολλούς.

Παιδιά αν και μπαίνω απότομα στην κουβέντα, από την εμπειρία σας, αν κάποιος θέλει να βλέπει τα HD δορυφορικά ελεύθερα κανάλια για το Mundial, διπλό lnb όπως είπαμε, πιάτο 1,2 μέτρα και μένει Δάφνη, πόσο θα του πάει το μαλλί χωρίς την αμοιβή του τεχνικού? 170 έχει ο δέκτης, τα lnb-πιάτα κλπ πόσο φθάνουν σαν σύνολo? Και κάτι τελευταίο, το σήμα θα δίνεται μόνο σε μία tv στο σπίτι ή γίνεται με 1 δέκτη να έχω εικόνα και σε μία ακόμα tv?

18 ευρω τα 2 lnb.βαση για 2 lnb 10 ευρω.ενα πιατο 1.10 στα 40 ευρω 1.20 στα 67.βαση πιατου γυρω στα 15 ευρω

83 ευρω με 1.10m που ειναι υπερκετο για astra-hotbird.

Δηλαδή χρειάζεται για αρχή μια 300άρα μόνο ο εξοπλισμός για τα hd κανάλια, δεν είναι και λίγα μιας και ο τεχνικός θα το χτυπήσει το 100άρικο για την εγκατάσταση λογικά...

Βασίλη αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να τον αποφύγεις τον τεχνικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρήκα εδώ: http://liveonsat.com/LJsport_foot_fifa_WC2010.php :
A. Την πληρέστερη κάλυψη του Μουντιάλ σε fta HD την έχει ο συνδυασμός BBC HD (Astra 2D στις 28,2) και ITV HD (Eurobird στις 28,5). Στα γερμανικά fta HD (Astra 1KR στις 19,2) φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις: Γαλλία - Ουρουγουάη, Ελλάδα - Νιγηρία, Γαλλία - Μεξικό και Γερμανία - Σερβία.
Β. Οι fta HD μεταδόσεις σταματούν στις 21/6. Έτσι ο αγώνας Ελλάδα - Αργεντινή δεν μεταδίδεται σε fta HD.
Γ. Οι μόνες άλλες fta HD μεταδόσεις από τις 22/6 και εξής είναι οι αγώνες Αγγλία - Σλοβενία (σε αγγλικό και γερμανικό fta HD κανάλι), Γερμανία - Γκάνα (μόνο σε γερμανικό fta HD κανάλι), Πορτογαλία - Βραζιλία (σε αγγλικό και γερμανικό fta HD κανάλι), ο μικρός τελικός (σε αγγλικό και γερμανικό fta HD κανάλι) και ο μεγάλος τελικός (στα δύο αγγλικά και σε ένα γερμανικό fta HD κανάλι).

Είναι όντως έτσι; Ή μήπως υπάρχει η περίπτωση το συγκεκριμένο site να μην έχει σωστά ενημερωμένες τις μεταδόσεις;

ΥΓ: Σύμφωνα με εδώ http://liveonsat.com/LJsport_foot_uefa_CL.php , ο τελικός του Champion's League μεταδίδεται σε fta HD από το ITV HD (Eurobird στις 28,5)!

Last edited:
Δεν είναι νομιζω ενημερωμένος ο πίνακας. Όπου λέει ZDF μάλλον δεν έχουν βάλει και το ZDF HD. Δεν γίνεται τους αγώνες της Γερμανίας να μην τους δείξουν σε HD.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Υπάρχει όμως τρόπος να βεβαιωθεί κανείς; Σκοπεύω να εγκαταστήσω δορυφορικό σύστημα με αφορμή το Μουντιάλ και δεν θέλω να μείνω στα κρύα του λουτρού, δηλαδή χωρίς τις μεταδόσεις των νοκ άουτ αγώνων, που αποτελούν και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της διοργάνωσης.

Από την ανακοίνωση της συμφωνίας(http://www.zdf.com/uploads/media/2005-06-29_FIFA_World_Cup_Soccer_2010.pdf) :

"The agreement gives ZDF and ARD not only the exclusive right to live free-to-view
transmission of 46 of the, in all, 64 matches in the course of the 2010 FIFA World
Cup, but also delayed coverage rights to all 64 games. The 46 live matches will
include all the encounters involving the German national team (a maximum of seven
games), the opening match, three of the four quarter finals, both semi-finals, the
third-place play-off and the final."