Film types and iso speeds

Απάντηση: Re: Film types and iso speeds

paИ-baL;1490140 said:
ειμαι μεταξυ Neopan και Tri-X... αμφοτερα στα 400...

τι λετε?

Tri-X, με μικρή διαφορά όμως...

Είναι διαφορετικές προτάσεις με φοβερά πλεονεκτήματα και τα 2.

Μικρό προβάδισμα στο Tri-X

Το Neopan έχει πιό λεπτό κόκκο και πιο λεπτή βάση, άρα απαιτεί μικρότερους χρόνους έκθεσης στον μεγεθυντήρα. Είναι σύγχρονη εμουλσιόν.
Το tri-x από την άλλη έχει πιο ρεπορταζίστικο/δραματικό χαρακτήρα, ταιριάζει σε street photography, το αγαπημένο φιλμ των φωτορεπόρτερς στο Βιετνάμ. Πραγματική του ταχύτητα 320 iso και εμφανιστής ο Kodak HC-110 άν και οι περισσότεροι το εμφάνιζαν σε Kodak D-76 ή Ilford ID-11 (που είναι σχεδόν ίδιοι)

Μμμ...έχεις εμπειρία από ILFOSOL 3 της ILFORD;

Φυσικά είναι λίγο δύσκολο να έχω στο σπίτι έναν εμφανιστή για κάθε φιλμ, απλώς αυτός με έχει βολέψει σε πολλά Α/Μ φιλμ, με καλά αποτελέσματα.

Απλώς ρωτάω μήπως προτείνεις κάτι καλύτερο.Η πλειοψηφία των φιλμ που εμφανίζω είναι πάντως ILFORD

http://myworld.ebay.co.uk/films-festival/

o Κατερελος παντως στο Περιστερι, ειδα (στο skroutz) οτι τα εχει φθηνοτερα αν πας απο εκει και τα 2 ασπρομαυρα που με ενδιαφερουν...

μιλαμε, αν θες κατι απο εκει Νικο... ετσι κι αλλιως με βλεπω στις επομενες μερες να τον επισκεπτομαι απο κοντα...

Εγώ απο αυτόν έπερνα φιλμ που εδώ πλέον δεν... όπως το ΕΡΡ100
Τώρα με την κατάλληλη αναζήτηση στο ebay βρίσκεις όλων των ειδών και σε καλές τιμές

Μμμ...έχεις εμπειρία από ILFOSOL 3 της ILFORD;

Φυσικά είναι λίγο δύσκολο να έχω στο σπίτι έναν εμφανιστή για κάθε φιλμ, απλώς αυτός με έχει βολέψει σε πολλά Α/Μ φιλμ, με καλά αποτελέσματα.

Απλώς ρωτάω μήπως προτείνεις κάτι καλύτερο.Η πλειοψηφία των φιλμ που εμφανίζω είναι πάντως ILFORD

Νίκο όχι, δεν τον έχω δοκιμάσει, ουσιαστικά για πoλλά χρόνια είχα μείνει στον HC-110 για την σειρά Χ της Kodak (plus-x & tri-x) και τον εκπληκτικό αλλά ακριβό Edwal FG-7 για τα Τ-Μax 100, 400 και 3200 που χρησιμοποιούσα κατα κόρον ....κάθε μέρα δηλαδή για χρόνια.

CHEFG7G.JPG

Απάντηση: Re: Film types and iso speeds

paИ-baL;1490977 said:
http://myworld.ebay.co.uk/films-festival/

o Κατερελος παντως στο Περιστερι, ειδα (στο skroutz) οτι τα εχει φθηνοτερα αν πας απο εκει και τα 2 ασπρομαυρα που με ενδιαφερουν...

μιλαμε, αν θες κατι απο εκει Νικο... ετσι κι αλλιως με βλεπω στις επομενες μερες να τον επισκεπτομαι απο κοντα...

Στείλε πμ όταν είναι να πας, θα σου πω τι, πόσα και αν...

Ένας κορίνθιος φίλος πρέπει να έχει τραβήξει κιόλας ενα ρολάκι 120 με το φιλμάκι αυτό.
Εγώ δυστυχώς ακόμα δεν αξιώθηκα...

Νίκο έχεις εντυπώσεις να μας πείς?

Μισό...

Οι φωτογραφίες είναι χωρίς καμιά μετατροπή.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Θα μπορούσα να τα καταφέρω και καλύτερα. Από το φιλμ έμεινα με καλές εντυπώσεις, αν και με 1 φιλμάκι δεν βγάζεις και ασφαλή συμπεράσματα.Τέλος πάντων, είναι μέσα στην επόμενη παραγγελία.

Attachments

• IMG_00073.jpg
    IMG_00073.jpg
    96 KB · Views: 41
  • IMG_00082.jpg
    IMG_00082.jpg
    38.3 KB · Views: 42
  • IMG_00045.jpg
    IMG_00045.jpg
    42.6 KB · Views: 43
Νικο, αν ειναι να παραγγειλουμε, ας κανουμε καμια ομαδικη απο δω...

(Παρισι τελικα δεν πηγαμε... γι αυτο και δεν σου εστειλα ακομα μηνυμα για τα φιλμακια που λεγαμε...

ειχαμε ευχαριστα νεα και τελικα ακυρωσαμε το ταξιδι...

για ενα αλλο ταξιδι...

ζωης!..)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

:::))))))))))::):)::):)::):):):)::)::):):)::):):

:SFGSFGSF::2thumb22sup::firstprize::guitarist::Banane0::award::aktion033::five:HEH56::BDGBGDB55:

Μπράβο ρε παιδιά!!!!

Δεν έχω αντίρρηση για ομαδική παραγγελία, έστω κι αν είμαστε οι 2 μας. Στείλε πμ όταν είσαι έτοιμος. Για 120 και για 35.

Μπράβο ρε σεις, πολύ το χάρηκα!!!