Φίλτρα φακών , τύποι και χρήσεις τους .

Re: Φιλτρα

φίλε kosh

νομίζω ότι στο συγκεκριμένο νήμα μιλάμε για φίλτρα entry level που θέλει να χρησιμοποιήσει ένας ερασιτέχνης και εκεί τα Tiffen αυτής της κατηγορίας (δηλαδή τα φθηνά) απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών που αναφέραμε.

εγω παντως τελευταια κατι UV που εχω οταν τραβαω τα βγαζω, μονο κανα πολοτικο θα επαιρνα, αλλα και παλι 2 εχω, και τα βαζω μονο οταν τραβαω σε studio γιαλια και μεταλλα , για να μην εχει αντανακλασεις

Re: Απάντηση: Φιλτρα

Συμφωνώ.

Αν θες φίλτρα προστασίας, ένα καλό clear σε κάποια από τις μάρκες που προτείνει ο kosh.

Τώρα για επέμβαση στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές και διάφορες προτάσεις, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.

Υπάρχουν πολωτικά, ND, σέπια,σε διάφορες αποχρώσεις για Α/Μ (κόκκινο, πράσινο, μπλε) κλπ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πολωτικό, πολωτικό μπλε-κίτρινο, και graduated της cokin, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στους επόμενους στόχους μου είναι ένα warming filter (81A).

Βέβαια οι επιλογές είναι ατέλειωτες και οι γνώσεις μου περιορισμένες(ακόμα), πάντως το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι μαγευτικό!

To μπλέ κίτρινο της singh ray? από που το πήρες? δεν το βρίσκω πουθενά....

Re: Απάντηση: Φιλτρα

To μπλέ κίτρινο της singh ray? από που το πήρες? δεν το βρίσκω πουθενά....

μπλει κιτρινο πολωτικο εννοειτε warm polarizing?

Η singh ray ακουγεται αρκετα τελευταια.....

φίλε kosh

νομίζω ότι στο συγκεκριμένο νήμα μιλάμε για φίλτρα entry level που θέλει να χρησιμοποιήσει ένας ερασιτέχνης και εκεί τα Tiffen αυτής της κατηγορίας (δηλαδή τα φθηνά) απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών που αναφέραμε.

Γιατι δεν μπορουν ?

Σε θεμα αποδοσης- ποιοτητας ή σε τιμη εννοεις ?

Τα tiffen ειδικα δεν ειναι καθολου ακριβα σε σχεση με κατι schneider, heliopan,Hoya....

Εχει κρατησει τις τιμες της η εταιρεια γιατι εχει τρομακτικο ανταγωνισμο στα επαγγελματικα φιλτρα οποτε εχει συγκεκριμενη τιμολογιακη πολιτικη.

Φαινεται καταπληκτικο οντως...οταν λες πανακριβο;Και απο που μπορει να αγοραστει;

Το σαιτ τους τα πουλαει κανονικα.

Βεβαια για ενα 77αρι θελει 290$ :eek:

Προσωπικα το βλεπω εξαιρετικα ακριβο για αυτο που κανει. Ειναι ενα φιλτρο που δεν το ηξερα καθολου.
Εκτος της πολωσης κανει ενα enhancing στα μπλε και στα warm-gold.
Θα προτιμουσα ενα warming polarizer προσωπικα ή ενα neutral....

Απάντηση: Φιλτρα

Παιδιά ηρεμήστε. Μιλάω γι'αυτό

Ήμουν περίεργος να δω την αποτελεσματικότητά του. Φωτογραφίες προσεχώς, τώρα πάω για δουλειά. Το αγόρασα πριν από 2 μήνες 50 από το Αγγλικό ebay, μετά από πολύ ψάξιμο και υπομονή.

Θα ψάξω να βρω link με το μαγαζί αν θέλετε

Φίλτρα από eBay ???

Παίδες, help!

Αγοράζουμε φίλτρα από ebay ή όχι;

Οι διαφορές στις τιμές είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Για 77mm UV που ενδιαφέρομαι πχ, βρίσκω Kenko pro 1 (από Κίνα – μέσω ebay.de) με 25 ευρώ!
Με λίγα παραπάνω πας σε Hoya, Β+W κλπ.

Υπάρχει λάκος, ή να πέσω στη φάβα;;;

Re: Φίλτρα από eBay ???

Προσφατα αγορασα και μαλιστα ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ φιλτρα. Αγοραζουμε αλλα πρεπει να εχεις μια εμπειρια απο το να τσεκαρεις την αξιοπιστια του μαγαζιου.
Στειλε μου πμ απο που να σε βοηθησω αν θες.

Να κάνω λίγο το διαβολάκο για τα φίλτρα?
Για τι φακό και μηχανή μιλάμε? Το θέλεις μόνο για προστασία του γυαλιού ή για κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα?

Για το ebay, συμφωνώ για το θέμα της αξιοπιστίας. Και δεν φτάνουν μόνο οι θετικές...

Canon 20D & Canon 24-105 L f4

Η χρήση ερασιτεχνική, ο φακός είναι ο walkarround.

Για προστασία κυρίως και μια μικρή βοήθεια στα εξωτερικά...

Με κάθε καλή διάθεση, έχεις γυαλί L και θα βάλεις μπροστά του κάτι άλλο? (και το λέει Νικονάκιας αυτό...)
H πείρα μου με τα UV κλπ δείχνει ότι όχι μόνο η θετική επίδρασή τους στις ψηφιακές είναι μηδαμινή, αλλά αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο flare, ghost, CA, vignetting και ότι άλλα θες... Ειδικά σε εξωτερικούς χώρους με ήλιο. Και μιλάω για ακριβά φιλτράκια low profile με όλα τα μπλιμπλίκια.

Για προστασία, το hood είναι υπέρ-αρκετό. Εκτός αν τη ρίξεις κατακόρυφα πάνω σε παλούκι :p

Αν θέλεις ντε και καλά φίλτρο, πάρε ένα καλό πολωτικό που έχει καθαρά πρακτική αξία, αλλιώς κράτα τα λεφτά σου για μια καλύτερη τσάντα ή κανένα πιο άνετο λουρί για το λαιμό.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό δηλαδή αντί για καλό;

Μάλλον έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους...

Σε απλούς φακούς πχ τον 28-105 f3.5 που χρησιμοποιούσα ως τώρα στη θέση του 24-105 είχα πάντα ένα απλό Hoya και δε με προβλημάτισε ποτέ. Βέβαια δε το έβγαλα και ποτέ...

Σε μεγαλύτερες διαμέτρους φακού είναι πιθανό να αλλάζει η κατάσταση όμως.

Με κάθε καλή διάθεση, έχεις γυαλί L και θα βάλεις μπροστά του κάτι άλλο? (και το λέει Νικονάκιας αυτό...)
H πείρα μου με τα UV κλπ δείχνει ότι όχι μόνο η θετική επίδρασή τους στις ψηφιακές είναι μηδαμινή, αλλά αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο flare, ghost, CA, vignetting και ότι άλλα θες... Ειδικά σε εξωτερικούς χώρους με ήλιο. Και μιλάω για ακριβά φιλτράκια low profile με όλα τα μπλιμπλίκια.

Για προστασία, το hood είναι υπέρ-αρκετό. Εκτός αν τη ρίξεις κατακόρυφα πάνω σε παλούκι :p

Αν θέλεις ντε και καλά φίλτρο, πάρε ένα καλό πολωτικό που έχει καθαρά πρακτική αξία, αλλιώς κράτα τα λεφτά σου για μια καλύτερη τσάντα ή κανένα πιο άνετο λουρί για το λαιμό.

+100

Στις μονες περιπτώσεις που ενδεχομένως δικαιολογείται ανάλογη αγορά (και παντα μιλαμε για καλά φιλτρα, οχι ενα φτηνο γυαλί) ειναι οταν εμπλεκόμαστε σε ιδιαίτερες συνθηκες φωτογράφησης οι οποιες μπορουν να θέσουν σε κινδυνο το μπροστινο στοιχειο του φακου και οπου το Lens-hood δεν προστατεύει επαρκως (π.ψ σε αμμώδη παραλία με αέρα, σε λήψη αγώνων αυτοκινήτου, χωματινες διαδρομες κλπ)