Φίλτρο νερού, βοήθεια

Καλό είναι ....αλλά έχει ακριβό κόστος κτήσης.....και πανάκριβο κόστος συντήρησης....(ανταλλακτικό cartridge..)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΟΛΑ! Τι δουλειά έχουν τα μικροσωματίδια στο νερό? Δεν φιλτράρονται τα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα....

"μικροπραγματίδια" εγραψα μη γωριζοντας πως λενε τα βλαβερα για τον οργανισμο μας

Νομίζω με "συστατική" απο υπάρχων πελάτη, έχεις το μηχάνημα δωρεάν και μετά είναι ένα 50ρι το εξάμηνο το ανταλλακτικό...
Είναι ακριβό λέτε?

Όταν το είχα ψάξει, τόσο φίλτρα ακτινοβολίας, όσο και τα αντίστροφης όσμωσης κάνουν το νερό σχεδόν "εργαστηρίου", κάτι που δεν είναι και τόσο καλό γιατί πρέπει το νερό να έχει κάποια ιχνοστοιχεία κτλ κτλ για να μη πω καμιά μπαρούφα. Γι αυτό τα καλά στο τέλος, αφού το νερό γίνει εντελώς καθαρό, έχουν ένα φίλτρο που βάζει ιχνοστοιχεία κτλ στο νερό. Εμένα μου άρεσε περισσότερο αυτό που πρότεινε ο OnlineN και σίγουρα, αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ επειδή 2-3 διαφορετικά μοντέλα, ήταν καλά.
97 λεει το ανταλλακτικο, έχεις κονέ για μισή τιμή; Γιατί 100ε το εξάμηνο είναι πάαααρα πολλά λεφτά

Εμάς μας είχαν πεί τηλεφωνικώς (και μου το επιβεβαίωσε ο φίλος που ήδη το δουλεύει και ο οποίος θα μου έκανε τη σύσταση για να πάρω τη συσκευή δωρεάν) πως είναι 50 ευρώ το εξάμηνο.
Το χρόνο είναι 100 δλδ.

Εγώ πάντως αυτό που σας πρότεινα το έχω ψάξει πολύ. Με 50-60 ευρώ περνάς 1,5 χρόνο. Είναι πιστοποιημένο από DWGV ανάλογη της NSF. Εγγύηση παίδες!

Γνώμη μου είναι οτι το φίλτρο νερού για το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι άχρηστο. Ο μόνος λόγος επέμβασης στο νερό που φέρνει η ΕΥΔΑΠ στους καταναλωτές είναι για μείωση της απόθεσης αλάτων σε βραστήρες, καφετιέρες, πλυντήρια και στο θερμοσίφωνα. Αυτά ισχύουν για την οικιακή χρήση.
Αυτά για την ΕΥΔΑΠ.
Για τα άλλα δίκτυα, εξαρτάται από την ποιότητα του νερού.

Γνώμη μου είναι οτι το φίλτρο νερού για το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι άχρηστο. Ο μόνος λόγος επέμβασης στο νερό που φέρνει η ΕΥΔΑΠ στους καταναλωτές είναι για μείωση της απόθεσης αλάτων σε βραστήρες, καφετιέρες, πλυντήρια και στο θερμοσίφωνα. Αυτά ισχύουν για την οικιακή χρήση.
Αυτά για την ΕΥΔΑΠ.
Για τα άλλα δίκτυα, εξαρτάται από την ποιότητα του νερού.
Πιστευεις οτι το χλωριο εχει σκοτωσει ολα τα παθογονα. ?
Και με το ιδιο το χλωριο. ?
Για τα δηλητηρια (εξ. Χρωμιο, μολυβδο κλπ) ?
Μιας και ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι γενικα ο υδροφορος οριζοντας ειναι μολυσμενος πλεον σε μεγαλο βαθμο (αποβλητα, φυτοφαρμακα κλπ) δεν νομιζω οτι στο λεκανοπεδιο αττικης το νερακι της βρυσης εχει ΜΟΝΟ παθογονα οπου τα σκοτωσαν με χλωριο και τερμα.

Ακομη και τα καλυτερα φιλτρα ενεργου ανθρακα βλεπω σε pdf των εταιριων οτι δεν ειναι ικανα να κατακρατησουν το 100% των δηλητηριων. (Οπως π.χ. της εταιριας που εβαλα πιο πανω.) Χρειαζονται τα οσμωσεως για να απαλλαγει καποιος πληρως.(τις συσκευες με τα catrige των αλατων, ιχνοστοιχειων κλπ βεβαια για να ειναι ποσιμο)

Ακομη κι αν δεχτω οτι ενα φιλτρο ανθρακα που κατακρατει π.χ. το 90+ % των δηλητηριων ειναι αρκετο για μια περιοχη οπου δεν εχει ιδιαιτερα μολυσμενο νερο, προσωπικα εγω δεν πιστευω οτι της ΕΥΔΑΠ ειναι απαλλαγμενο απο τα παντα.

Εδω ειχα διαβασει πριν κανα δυο χρονια νερο εμφιαλωμενο γνωστης εταιριας οπου ειχε εξασθενες χρωμιο κ.α.
Καταλαβαινεις λοιπον ποσο χρησιμο μπορει να αποδειχτει ενα φιλτρο σαν αυτα για τα οποια μιλαμε.

Το κακο ειναι βεβαια οτι ενω θα φυλαχτεις απο το νερο με τα φιλτρα, τρως φασολακια, πατατες, κρεμμυδια κλπ οπου ειναι γεματα απο δηλητηρια μερικες φορες. Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο πονεμενο κεφαλαιο δυστυχως.

Δυστυχως για να μεινω στο θεμα, θεωρω οτι το εδαφος της ελλαδας ειναι μολυσμενο αρκετα απο εταιριες, βιομηχανιες κλπ οπου οι παρανομες χωματερες, τοξικα αποβλητα, και χιλια δυο αλλα οπου στο βωμο του κοστους/κερδους δεν γινεται οτι θα επρεπε να γινεται.

Αποψη μου ειναι οτι οσον αφορα το νερο ολοι θα επρεπε να εχουμε φιλτρα. Και ειναι το μονο (με φιλτρα) οπου μπορουμε να ειμαστε ησυχοι για το τι πινουμε.
Οσο για τις τροφες δυστυχως δεν μπορουμε να ξερουμε.
(αλλα ειπαμε αλλο κεφαλαιο)

Τελος να πω οτι αλλο πραγμα να αισθανεσαι ασφαλης και αλλο να εισαι.
Η ελλειψη οσμων απο το νερο δεν ειναι αποδειξη. Υπαρχου. Παθογονα και δηλητηρια που ειναι αοσμα.
Οποτε ΚΑΙ για να ειναι καποιος σιγουρος δυστυχως πρεπει να στραφει σε πανακριβα φιλτρα για να σιγουρευτει οτι εχει αγγιξει σχεδον το 100% της καθαρσης νερου.

Υπαρχουν και φθηνα φιλτρα που απλα κατακρατουν σκουρια, σωματιδια ή και μερος χλωριου. Και ποιος καθεται να κανει χημικη αναλυση του νερου του για να δει τι κρυβει. ?
Ειτε κανεις αναλυση νερου, ειτε αγοραζεις ακριβα φιλτρα και ξεμπερδευεις.

Πιστεύω οτι το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι ποιοτικό και πολύ καλύτερο των νερών της βρύσης μεγάλου μέρους της υπόλοιπης Ευρώπης.
Αν απλώς σε ενδιαφέρει το καθαρό πόσιμο νερό με μια κανάτα brita + νερό ΕΥΔΑΠ είσαι καλυμένος.
Αυτά που γραφείς είναι σωστά, αλλά είναι υπερβολικά για την ΕΥΔΑΠ.
Αντίθετα υπαρχουν δήμοι στην Αττική που μονο η αντίστροφη όσμωση + λάμπες UV κάνουν το νερό πόσιμο.

Last edited:
Ας μη ξεχναμε πως από τον καθαρισμό του νερού έως τη βρύση μας μεσολαβούν χιλιόμετρα σωληνώσεων, με πολλά συνήθως χρόνια στις πλάτες τους.

Eγω πηρα αυτο (πριν 2 χρονια) .... στα 68 ευρω.

Olympus-Gigas.jpg

Ειδα διαφορα στην γευση, αν και αυτο δεν λεει και πολλα πραγματα.
Παλι, μπορει να περνανε σωματιδια. ΔΕΝ ειναι ενεργου ανθρακα.
Ανταλλακτικο αλλαζω καθε χρονο (στα 40 ευρω, αν θυμαμαι καλα).

Να προσεξεις μερικα πραγματα ΠΡΙΝ ξεκινησεις την χρηση του φιλτρου.

1) Την πρωτη φορα (και καθε φορα που θα αλλαζεις ανταλλακτικο) θα αφησεις το νερο να τρεχει για 10 ολοκληρα λεπτα
(πολυ μαυριλα οταν πρωτοτρεξει !!!). Αμεσως μετα, και χωρις να κανεις τιποτε αλλο, θα αφησεις αδρανες το φιλτρο για
24 ωρες !!!! Την επομενη, μετα απο 24 ωρες, θα αφησεις το νερο να τρεξει για 2-3 λεπτα και ΜΕΤΑ θα πιεις απο αυτο.
Οχι πριν.

2) Αν εχεις ζεστη παροχη, και κυριως στα φιλτρα ενεργου Ανθρακα, ΔΕΝ θα τρεξεις ποτε καυτο νερο μεσα απο το φιλτρο.
ΜΟΝΟ ΚΡΥΟ. Ο Ανθρακας καταστρεφεται απο την πολυ υψηλη θερμοκρασια νερου. Αν, ντε και καλα, πρεπει να
χρησιμοποιησεις χλυαρο προς ζεστο νερο, οχι παραπανω απο 2-3 δευτερολεπτα.

-bye-

Last edited:
Πιστεύω οτι το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι ποιοτικό και πολύ καλύτερο των νερών της βρύσης μεγάλου μέρους της υπόλοιπης Ευρώπης.
Αν απλώς σε ενδιαφέρει το καθαρό πόσιμο νερό με μια κανάτα brita + νερό ΕΥΔΑΠ είσαι καλυμένος.
Αυτά που γραφείς είναι σωστά, αλλά είναι υπερβολικά για την ΕΥΔΑΠ.
Αντίθετα υπαρχουν δήμοι στην Αττική που μονο η αντίστροφη όσμωση + λάμπες UV κάνουν το νερό πόσιμο.

Δυστυχως οσο η ΕΥΔΑΠ δεν δινει στοιχεια μετρησης και οσο διαβαζω κατα καιρους κατι τετοια οπως στο παρακατω link, εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσον το νερο ειναι απαλαγμενο απο τα βαρεα και τοξικα μεταλλα.

https://asopossos.wordpress.com/2007/11/25/περισσότεροι-από-300000-ελληνες-πίνουν-ακα/

Ετσι κι αλλιως ελεγχο κανουν, αν βρουν βαρεα μεταλλα τι θα κανουν. ?

α) Θα δημοσιευσουν τα αποτελεσματα. ?
β) Θα μοιρασουν σε ολους τους πολιτες φιλτρα δωρεαν. ?
γ) Θα βαλουν τεραστια φιλτρα καθαρισμου απο τα βαρεα μεταλλα. ?
δ) Θα κανουν τουμπεκι. ?

Δεν ξερω τι πινω στην περιοχη μου γιατι ουδεποτε δεν πηρα δειγμα νερου να το παω για χημικη αναλυση.

Μεσα στην αγνοια μου ομως περισσοτερο κλινω προς την αποψη οτι το νερο, ολο και κατι θα εχει μεσα, παρα οτι ειναι καθαρο απο τα παντα.

Ετσι, η δικη μου αποψη ειναι ειτε καποιος να κανει χημικη αναλυση του νερου ωστε να βρει τι εχει (αν εχει) και να προβει στο καταλληλο φιλτρο καθαρισμου, ειτε να παει απ'ευθειας σε καποιο πολυ δυνατο φιλτρο. (αν τα οικονομικα του το επιτρεπουν)
Τουλαχιστον εαν βρισκεται μεσα σε εκεινες τις ζωνες περιοχων, οπου συντρεχουν λογοι απο μολυσμενα υδατα.

Αν το νερό της ΕΥΔΑΠ είχε πρόβλημα θα το μαθαίναμε αμέσως.
Σκέψου μόνο πόσοι φοιτητές το μετράνε για τα εργαστήρια τους και με τι χαρά οι εταιρίες εμφιάλωσης ή φίλτρων επεξεργασίας νερού θα βγάζανε την είδηση στον αέρα μόνο και μόνο για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Είναι βέβαια και θέμα δικτύου σωληνώσεων που έγραψε ο lxar, αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα.
Εφόσον σε απασχολεί το θέμα καλά κάνεις και προσέχεις.

Eγω πηρα αυτο (πριν 2 χρονια) .... στα 68 ευρω.

View attachment 110159

Ειδα διαφορα στην γευση, αν και αυτο δεν λεει και πολλα πραγματα.
Παλι, μπορει να περνανε σωματιδια. ΔΕΝ ειναι ενεργου ανθρακα.
Ανταλλακτικο αλλαζω καθε χρονο (στα 40 ευρω, αν θυμαμαι καλα).

Να προσεξεις μερικα πραγματα ΠΡΙΝ ξεκινησεις την χρηση του φιλτρου.

1) Την πρωτη φορα (και καθε φορα που θα αλλαζεις ανταλλακτικο) θα αφησεις το νερο να τρεχει για 10 ολοκληρα λεπτα
(πολυ μαυριλα οταν πρωτοτρεξει !!!). Αμεσως μετα, και χωρις να κανεις τιποτε αλλο, θα αφησεις αδρανες το φιλτρο για
24 ωρες !!!! Την επομενη, μετα απο 24 ωρες, θα αφησεις το νερο να τρεξει για 2-3 λεπτα και ΜΕΤΑ θα πιεις απο αυτο.
Οχι πριν.

2) Αν εχεις ζεστη παροχη, και κυριως στα φιλτρα ενεργου Ανθρακα, ΔΕΝ θα τρεξεις ποτε καυτο νερο μεσα απο το φιλτρο.
ΜΟΝΟ ΚΡΥΟ. Ο Ανθρακας καταστρεφεται απο την πολυ υψηλη θερμοκρασια νερου. Αν, ντε και καλα, πρεπει να
χρησιμοποιησεις χλυαρο προς ζεστο νερο, οχι παραπανω απο 2-3 δευτερολεπτα.

-bye-

Είναι ίδιο με αυτό που προτείνει ο onlineN λίγο πιο πίσω? http://www.center-giotis.gr/shop/el/2-olympus
Είσαι ευχαριστημένος γενικά?
Θα μπορούσες να προσθέσεις στην υπάρχουσα εγκατάσταση σου ενεργού άνθρακα αν θέλεις?
Είναι ελληνικό όπως λέει ?

Δημιουργείτε σενάρια και λογικούς ισχυρισμούς που ο καθένας τους αμφισβητεί τον άλλον.

1) Οταν κάνει κανείς αναλύσεις στο νερό μπορεί να βρει συγκεντρώσεις βλαβερών στοιχείων των οποίων η περιεκτικότητα να είναι αποδεκτή σε συγκέντρωση ή να είναι κάτω των προδιαγεγραμμένων ορίων. Αυτό τι σημαίνει ? Ότι εγώ πρέπει να συμβιβαστώ να το πίνω?
2) Σκέτο : Το χλώριο ΔΕΝ κάνει καλό στον οργανισμό μας.
3) Το εμφιαλωμένο νερό, στην Ελλάδα είναι συχνά χειρότερο από το νερό της βρύσης. Οι τρόποι αποθήκευσης και η μετάφορά του σε συνθήκες ζέστης ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. (έχουν γίνει άπειρες πλέον καταγγελίες για το θέμα αυτό)
4) Οι εταιρείες εμφιάλωσης και αυτές των φίλτρων έχουν χρησιμοποιήσει τους παραπάνω ισχυρισμούς για να πουλήσουν τα προιόντα τους.

5) Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά ;)

Ο καθένας κάνει οτι θέλει και οτι μπορεί.
Υποστήριζω οτι το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι ποιοτικό και απολύτως ασφαλές. Αν θέλει κάποιος να προστατευθεί επιπλέον βάζει ότι φίλτρο θέλει.
Η εμπειρία μου είναι οτι οι εταιρίες που αντιπροσωπεύουν φίλτρα επεξεργασίας νερού κάνουν το τζίρο τους 99% εκτός ΕΥΔΑΠ.
Εξαίρεση είναι οι βιομηχανίες αναψυκτικών και τροφίμων που για λόγους δικούς τους απαιτούν 100% καθαρό νερό.
Οποιος είναι εκτός ΕΥΔΑΠ έχει ένα λόγο παραπάνω να ασχοληθεί με φίλτρα επεξεργασίας νερού.

Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Γνωστο το προβλημα με τα παθογονα που μπορουν να αναπτυχθουν στα εμφιαλωμενα λογω μεταφορας/αποθηκευσης σε υψηλες θερμοκρασιες , ειδικα το καλοκαιρι. Εχω πετυχει και εμφιαλωμενα οπου ειχαν και μικρη προσθηκη αμμωνιας/χλωριου για αυτο το λογο (ισως ηταν επιτραπεζια και οχι μεταλλικα δεν θυμαμαι)

Το κακο ειναι οτι αν κοιταξουμε στις ετικετες τους στα στοιχεια της χημικης αναλυσης, βλεπουμε αναλυσεις που εχουν πιστοποιηθει ακομη και πανω απο μια πενταετια. Οποτε ποιος μου εγγυαται οτι φετος αυτο το νερο δεν εχει μεσα βαρεα μεταλλα. ? (που τα θεωρω πιο επικινδυνα απο το χλωριο και τα παθογονα)
Η περιπτωση εμφιαλωμενων (2 μαρκες σε συγκεκριμενες συσκευασιες) που θυμαμαι οτι ειχαν βρει βαρεα μεταλλα, τα ειχε δημοσιευσει η greenpeace και δεν θυμαμαι εαν και η ιδια ειχε προβει στις μετρησεις. Το κρατος ειχε τα στοιχεια 1-1,5 χρονια πριν δημοσιευτει η λιστα αυτη.

Δεν ειμαι συνομωσιολογος, αλλα το σκεφτομαι με την εξης λογικη:
Η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιει ελεγχο στο νερο για παθογονα, βαρεα μεταλλα κλπ, αλλα η μονη διορθωση που μπορει να κανει στο νερο ειναι το να διυλισει τις λασπες, σωματιδια κλπ και να προσθεσει χλωριο ή οξειδιο του χλωριου για τα παθογονα μικροβια.

Αν ομως στις αναλυσεις τους βρεθουν βαρεα μεταλλα, αυτα δεν εχει τροπο να τα απομακρυνει. Δεν ειναι ολο το νερο της ΕΥΔΑΠ μολυσμενο, αλλα σε περιοχες οπου στο παρελθον εχουν μετρηθει και εχουν προβλημα οφειλονται π.χ. στον Ασωπο οπου εκει καταληγουν πολλα βιομηχανικα αποβλητα.
Δημοι αναμειγνυουν και το νερο της ευδαπ με γεωτρησεις, κλπ κλπ
Ειναι γνωστο οτι η βορειοανατολικη αττικη ειχε (εχει) προβλημα.
Παραπανω εβαλα ενα λινκ οπου αναφεροταν σε αυτο το θεμα, καθως και τα προβληματα που προκυπτουν. Οσοι το προσπερασατε, καντε τον κοπο να το διαβασετε.

Ξαναλεω, στην περιπτωση αυτη τι μπορει να κανει η (οποια) ευδαπ. ? Το προβλημα ειναι η ρυπανση του υδροφορου οριζοντα, απο χωματερες, βιομηχανικα αποβλητα, φυτοφαρμακα, κλπ.
Αν εχουμε φτασει να εχουν μολυνθει και πηγες περισυλλογης εμφιαλωμενου νερου καταλαβαινετε.

Για αυτο λεω προσωπικα οτι καλο ειναι να επενδυσει καποιος σε ενα φιλτρο, ειδικα εαν βρισκεται κοντα σε καποια απο τις περιοχες της βορειοδυτικης αττικης.
Δυστυχως, συνεχιζουμε να επιβαρυνομαστε (εν αγνοια μας) και απο τροφιμα. Ολοι μας γνωριζουμε λιγο πολυ οτι και φρουτα/λαχανικα οπου εχουν καλλιεργηθει σε μολυσμενες περιοχες τα καταναλωνουμε και αυτα. Βαλτε και τα κρεατα (ορμονες, αντιβιωσεις κλπ) απο που να φυλαχτει πια κανεις. ?

Τουλαχιστον εαν η οικονομικη κατασταση το επιτρεπει, ενα καλο φιλτρο που να κατακρατει ολα τα βαρεα μεταλλα, χλωριο, κλπ ειναι προς οφελος της υγειας μας. Εαν καποιος ειναι μονιμα σε καποια περιοχη (π.χ. εχει δικο του σπιτι ή θα μεινει πολλα χρονια εκει) καλο θα ηταν να εκανε μια χημικη αναλυση νερου.
Εαν τουλαχιστον βρει μεγαλες συγκεντρωσεις απο βλαβερες ουσιες, θα του ειναι πιο ευκολο (ψυχολογικα) να επενδυσει σε ενα καλο φιλτρο.

Δημιουργείτε σενάρια και λογικούς ισχυρισμούς που ο καθένας τους αμφισβητεί τον άλλον.

1) Οταν κάνει κανείς αναλύσεις στο νερό μπορεί να βρει συγκεντρώσεις βλαβερών στοιχείων των οποίων η περιεκτικότητα να είναι αποδεκτή σε συγκέντρωση ή να είναι κάτω των προδιαγεγραμμένων ορίων. Αυτό τι σημαίνει ? Ότι εγώ πρέπει να συμβιβαστώ να το πίνω?
2) Σκέτο : Το χλώριο ΔΕΝ κάνει καλό στον οργανισμό μας.
3) Το εμφιαλωμένο νερό, στην Ελλάδα είναι συχνά χειρότερο από το νερό της βρύσης. Οι τρόποι αποθήκευσης και η μετάφορά του σε συνθήκες ζέστης ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. (έχουν γίνει άπειρες πλέον καταγγελίες για το θέμα αυτό)
4) Οι εταιρείες εμφιάλωσης και αυτές των φίλτρων έχουν χρησιμοποιήσει τους παραπάνω ισχυρισμούς για να πουλήσουν τα προιόντα τους.

5) Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά ;)

Και να πει κανεις πως έχουμε κράτος που λειτουργεί ή έχει κοινωνική μέριμνα, κατ επέκταση και στην ύδρευση, πάει κι έρχεται.

Είναι ίδιο με αυτό που προτείνει ο onlineN λίγο πιο πίσω? http://www.center-giotis.gr/shop/el/2-olympus
Είσαι ευχαριστημένος γενικά?
Θα μπορούσες να προσθέσεις στην υπάρχουσα εγκατάσταση σου ενεργού άνθρακα αν θέλεις?
Είναι ελληνικό όπως λέει ?

Ναι, τωρα το προσεξα. Το προτεινε και ο OnlineN.
Κοιτα, ειμαι ευχαριστημενος απο το προηγουμενο χαλι (του αφιλτραριστου νερου).
Εχει μια πιο βελουδινη αισθηση το νερο στο λαρυγγι αλλα αυτο δεν λεει τα παντα.
Ομως, με τα οσα διαβασα απο σας, δεν εχω και το καλυτερο φιλτρο στην αγορα.
Παντως, γαστρεντερικες διαταραχες δεν ειχα :laugh:

Στον χωρο κατω απο τον νιπτηρα μπορω να εγκαταστησω κατι μεγαλυτερο και ακριβοτερο
αλλα δεν νιωθω οτι περισσευουν χρηματα για τετοια χαϊεντιες. Δηλαδη, να κυνηγησω το 0.1%
των σωματιδιων που δεν φιλτραριστηκαν. Αλλωστε, τα προηγουμενα 25 χρονια "επινα ΕΥΔΑΠ"
κανονικοτατα. Οτι ζημια ηταν να γινει, εχει γινει .... απλως δεν θα προσθεσω περισσοτερη (μαλλον).

Μου κάνει εντύπωση που βλέπω να το ξεκίνησαν κάποιοι αλλά στη πορεία το παράτησαν στην άκρη.
Θες είναι τα φίλτρα που μεγάλοι άνθρωποι δε μπορούν να ψαχτούνε να τα αλλάξουνε,
ή ότι είναι δύσκολο να κάνεις χρήση μόνο από το μικρό σωλήνα που έχει. Μόνο για να γεμίσεις ένα ποτήρι νερό είναι. Αν θες να πλύνεις φρούτα ή τα φαγητά, δε βολεύει και ανοίγεις τη βρύση.
Εκτός αν πας σε φίλτρο κατω απο τον νιπτηρα και έχεις κανονικά τη βρύση σπιτιού.
Αλλά είναι ακριβότερο όπως λες αυτό.

Eτσι εικαζω.
Στην Αριζονα που μενει ο ξαδελφος μου, εχουν κατι φιλτραρες στο υπογειο
που δινουν παροχη σε ολο το σπιτι (κανονικα χωρις μειωση της διατομης της αγωγου !!!)
ακομα και στο πλυντηριο. Το μονο που δεν ρωτησα ειναι αν φιλτραρουν το νερο στην ντουζιερα :laugh:

Οτι πληρωσεις θα παρεις.

@warewolf73 σωστά αναφέρεσαι στη ΒΑ Αττική.
Δεν ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, αλλά το 1995 το νερό αυτό δεν ήταν ούτε για να πλένεις το αυτοκίνητο. Πολλά άλατα, κιτρινωπό με περίεργες μυρωδιές. Για να καθαριστεί απο παθογόνους οργανισμούς ήθελε κλινεξ όχι χλώριο.
Δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που το έπινε.
Το 1995 είχαμε κάνει εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού σε μια μονοκατοικία. Το φίλτρο νερού ηταν δύο φιάλες ύψους 1.5 μέτρου, με αποσκλήρυνση και λάμπες UV γιά αποστείρωση. Η αντίστροφη όσμωσης απλως δεν συνέφερε.
Πηγαίναμε τακτικά στο σπίτι αυτό για συντήρηση της μονάδος καθαρισμού. Επιναν μόνο εμφιαλωμένο.