Γνώμη μου είναι οτι το φίλτρο νερού για το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι άχρηστο. Ο μόνος λόγος επέμβασης στο νερό που φέρνει η ΕΥΔΑΠ στους καταναλωτές είναι για μείωση της απόθεσης αλάτων σε βραστήρες, καφετιέρες, πλυντήρια και στο θερμοσίφωνα. Αυτά ισχύουν για την οικιακή χρήση.
Αυτά για την ΕΥΔΑΠ.
Για τα άλλα δίκτυα, εξαρτάται από την ποιότητα του νερού.
Πιστευεις οτι το χλωριο εχει σκοτωσει ολα τα παθογονα. ?
Και με το ιδιο το χλωριο. ?
Για τα δηλητηρια (εξ. Χρωμιο, μολυβδο κλπ) ?
Μιας και ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι γενικα ο υδροφορος οριζοντας ειναι μολυσμενος πλεον σε μεγαλο βαθμο (αποβλητα, φυτοφαρμακα κλπ) δεν νομιζω οτι στο λεκανοπεδιο αττικης το νερακι της βρυσης εχει ΜΟΝΟ παθογονα οπου τα σκοτωσαν με χλωριο και τερμα.
Ακομη και τα καλυτερα φιλτρα ενεργου ανθρακα βλεπω σε pdf των εταιριων οτι δεν ειναι ικανα να κατακρατησουν το 100% των δηλητηριων. (Οπως π.χ. της εταιριας που εβαλα πιο πανω.) Χρειαζονται τα οσμωσεως για να απαλλαγει καποιος πληρως.(τις συσκευες με τα catrige των αλατων, ιχνοστοιχειων κλπ βεβαια για να ειναι ποσιμο)
Ακομη κι αν δεχτω οτι ενα φιλτρο ανθρακα που κατακρατει π.χ. το 90+ % των δηλητηριων ειναι αρκετο για μια περιοχη οπου δεν εχει ιδιαιτερα μολυσμενο νερο, προσωπικα εγω δεν πιστευω οτι της ΕΥΔΑΠ ειναι απαλλαγμενο απο τα παντα.
Εδω ειχα διαβασει πριν κανα δυο χρονια νερο εμφιαλωμενο γνωστης εταιριας οπου ειχε εξασθενες χρωμιο κ.α.
Καταλαβαινεις λοιπον ποσο χρησιμο μπορει να αποδειχτει ενα φιλτρο σαν αυτα για τα οποια μιλαμε.
Το κακο ειναι βεβαια οτι ενω θα φυλαχτεις απο το νερο με τα φιλτρα, τρως φασολακια, πατατες, κρεμμυδια κλπ οπου ειναι γεματα απο δηλητηρια μερικες φορες. Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο πονεμενο κεφαλαιο δυστυχως.
Δυστυχως για να μεινω στο θεμα, θεωρω οτι το εδαφος της ελλαδας ειναι μολυσμενο αρκετα απο εταιριες, βιομηχανιες κλπ οπου οι παρανομες χωματερες, τοξικα αποβλητα, και χιλια δυο αλλα οπου στο βωμο του κοστους/κερδους δεν γινεται οτι θα επρεπε να γινεται.
Αποψη μου ειναι οτι οσον αφορα το νερο ολοι θα επρεπε να εχουμε φιλτρα. Και ειναι το μονο (με φιλτρα) οπου μπορουμε να ειμαστε ησυχοι για το τι πινουμε.
Οσο για τις τροφες δυστυχως δεν μπορουμε να ξερουμε.
(αλλα ειπαμε αλλο κεφαλαιο)
Τελος να πω οτι αλλο πραγμα να αισθανεσαι ασφαλης και αλλο να εισαι.
Η ελλειψη οσμων απο το νερο δεν ειναι αποδειξη. Υπαρχου. Παθογονα και δηλητηρια που ειναι αοσμα.
Οποτε ΚΑΙ για να ειναι καποιος σιγουρος δυστυχως πρεπει να στραφει σε πανακριβα φιλτρα για να σιγουρευτει οτι εχει αγγιξει σχεδον το 100% της καθαρσης νερου.
Υπαρχουν και φθηνα φιλτρα που απλα κατακρατουν σκουρια, σωματιδια ή και μερος χλωριου. Και ποιος καθεται να κανει χημικη αναλυση του νερου του για να δει τι κρυβει. ?
Ειτε κανεις αναλυση νερου, ειτε αγοραζεις ακριβα φιλτρα και ξεμπερδευεις.