Φίλτρο νερού, βοήθεια

mathema

Banned
1 December 2014
201
Καθώς βλέπω, ότι στο forum υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώσεις από πολλά διαφορετικά επιστημονικά και καθημερινά θέματα, βρίσκομαι στην διαδικασία επιλογής φίλτρου νερού.
Αρκεί ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα για τον καθαρισμού του νερού, και αν έχετε επιλέξει κάποιο φίλτρο είστε ευχαριστημένοι από αυτό; Όποια οδηγία, και βοήθεια μπορείτε, είναι καλοδεχούμενη.

Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι πολύ γενικό σαν όρος. Παίζει ρόλο το ίδιο το φίλτρο, τί διαπερατότητα έχει, δηλαδή μέχρι πόσο μικρά σωματίδια μπορεί να φιλτράρει. Από κει και πέρα υπάρχει το φίλτρο αντίστροφης όσμωσης το οποίο έχει το πλεονέκτημα της σχεδόν απόλυτης εξυγίανσης/καθαρισμού του νερού αλλά χρειάζεται αποχέτευση και καταναλώνεται περισσότερο νερό, με αναλογία περίπου 1 λίτρο καθαρό νερό και 3 στην αποχέτευση.
Μία άλλη διάκριση είναι τα φίλτρα άνω πάγκου, που μπαίνουν δίπλα από τη βρύση είτε στον πάγκο επάνω και υπάρχουν τα κάτω πάγκου, με μια παραπάνω προεργασία για την τοποθέτησή τους αλλά χωρίς να πιάνουν χώρο στον πάγκο και χωρίς να μουρμουρίζει η σύζυγος για το θέαμα. Το πλεονέκτημά τους πως παρέχουν, συνήθως, περισσότερα στάδια φιλτραρίσματος. Μειονέκτημά τους αντίστοιχα το μεγαλύτερο κόστος των ανταλλακτικών. Επειδή δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται να βάλω λινκ, έχω πάρει αρκετές φορές από ένα κατάστημα για την οικογένεια και φίλους και μπορώ να το προτείνω, χωρίς να έχω καμιά σχέση με την επιχείρηση. Επειδή είχα ψώρα με το θέμα ασχολήθηκα.

Ενδιαφέρομαι για άνω πάγκου, γιατί όχι link, εγώ τώρα διαβάζω για να μάθω λεπτομέρειες.

Πρώτη φορά βλέπω δύο σταδίων άνω πάγκου, φαίνεται πολύ καλή λύση. Ευχαριστώ.

Να είστε καλά. Δείτε και τα φίλτρα, αξίζει να δώσετε λίγα ευρώ παραπάνω για φιλτράρισμα θεωρητικά σε 10 φορές πιο μικρά σωματίδια απ ότι αυτό που έχει ως προεπιλογή. Σε επίπεδο γεύσης, πάντως, προτιμώ του φίλτρου παρά το εμφιαλωμένο

Μία άλλη πρόταση για φίλτρο νερού είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Syr. http://www.easybytez.com/rxp4mvczsbia http://www.easybytez.com/2fm57s78cxy1
Στα links θα βρείς να κατεβάσεις το prospectus του φίλτρου. Εγώ πίνω από αυτό 9 χρόνια σχεδόν. Από τότε που γεννήθηκε η κορη μου. (Δεν ήθελα το παιδί αφ'ενός μεν να μάθει ότι το νερό με χλωρίνη αποτελεί τη φυσική γεύση του νερού αλλά και να προφυλάξω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου από οποιαδήποτε κατάλοιπα και μικρόβια.) Η φιλοσοφία του φίλτρου βασίζεται πάνω στο ακριβότερο φίλτρο του κόσμου το General Electric. Ο κατασκευαστής του περνάει το νερό από πλέγμα για τα μικροσωματίδια, μετά από ενεργό άνθρακα για τα χημικά και στο τέλος από μικροβιολογικό φίλτρο του οποίου οι οπές είναι 0,12 μικρά...αφού η διάμετρος του μικρότερου μικρόβιου είναι 0,20 μικρά άρα.....δεν περνάει τίποτα. Η τιμή του είναι γύρω στα 180 ευρώ απ'όσο ξέρω στον Γιαννόπουλο - Αγγελόπουλο και το κάθε ανταλλακτικό κρατάει για 7500 λίτρα περίπου δηλαδή 1 - 1,5 χρόνο. Αυτοκαθαριζόμενο κατά την διάρκεια της χρήσης του με τη μέθοδο αντίστροφης πιεσης .
Αυτά.

Eυχαριστώ πολύ, θα κοιτάξω και αυτό. Κάτι που με απασχολεί είναι αν υπάρχουν ελληνικής κατασκευής φίλτρα, μήπως να δώσουμε χρήματα σε ελληνικά χέρια.

Eυχαριστώ πολύ, θα κοιτάξω και αυτό. Κάτι που με απασχολεί είναι αν υπάρχουν ελληνικής κατασκευής φίλτρα, μήπως να δώσουμε χρήματα σε ελληνικά χέρια.

http://www.center-giotis.gr/shop/el/2-olympus Λέει ότι είναι Ελληνικής κατασκευής .

Μία άλλη πρόταση για φίλτρο νερού είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Syr. http://www.easybytez.com/rxp4mvczsbia http://www.easybytez.com/2fm57s78cxy1
Στα links θα βρείς να κατεβάσεις το prospectus του φίλτρου. Εγώ πίνω από αυτό 9 χρόνια σχεδόν. Από τότε που γεννήθηκε η κορη μου. (Δεν ήθελα το παιδί αφ'ενός μεν να μάθει ότι το νερό με χλωρίνη αποτελεί τη φυσική γεύση του νερού αλλά και να προφυλάξω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου από οποιαδήποτε κατάλοιπα και μικρόβια.) Η φιλοσοφία του φίλτρου βασίζεται πάνω στο ακριβότερο φίλτρο του κόσμου το General Electric. Ο κατασκευαστής του περνάει το νερό από πλέγμα για τα μικροσωματίδια, μετά από ενεργό άνθρακα για τα χημικά και στο τέλος από μικροβιολογικό φίλτρο του οποίου οι οπές είναι 0,12 μικρά...αφού η διάμετρος του μικρότερου μικρόβιου είναι 0,20 μικρά άρα.....δεν περνάει τίποτα. Η τιμή του είναι γύρω στα 180 ευρώ απ'όσο ξέρω στον Γιαννόπουλο - Αγγελόπουλο και το κάθε ανταλλακτικό κρατάει για 7500 λίτρα περίπου δηλαδή 1 - 1,5 χρόνο. Αυτοκαθαριζόμενο κατά την διάρκεια της χρήσης του με τη μέθοδο αντίστροφης πιεσης .
Αυτά.

Ενδιαφέρον το φίλτρο! Το ανταλλακτικό πόσο κοστίζει;

Ενδιαφέρον το φίλτρο! Το ανταλλακτικό πόσο κοστίζει;

50 ευρώ! Οντως είναι super ! ( το οποίο πρόσφατα έχω συνδέσει και με το ψυγείο που έχει εξωτερική βρύση παγωμένου νερού. ) :Banane0:

Εκτος απο το ποσα micron ειναι ενα φιλτρο, προσοχη να δινεται και στο ποσοστο/μεγεθος ανθρακα στο φιλτρο, καθαρα για οικονομικους λογους.
Καποιες εταιριες μπορει να εχουν ικανοτητα για μεγαλυτερη διυληση νερου στο χρονο, οποτε η αντικατασταση να γινεται αργοτερα (ή τουλαχιστον καλυτερη ικανοτητα καθαρισμου μεσα στον π.χ. 1 χρονο οπου προτεινουν την αλλαγη)
Οποτε κοιταξτε και τα λιτρα οπου αντεχει ενα φιλτρο.

Μια αλλη προταση στο τραπεζι ειναι και αυτη http://www.camelot.gr/water_filter.php

Τα ειχα βαλει στο ματι πριν λιγα χρονια αλλα μου φαινοταν πανακριβα (και αφου δεν ηθελα μεσοβεζικες λυσεις δεν εβαλα τιποτα)
Τωρα ομως εξ'αιτιας αυτου του θεματος εδω ξανα κοιταξα και ειδα μειωση στις τιμες.
Οποτε μπαινω και εγω παλι στο τρυπακι για ερευνα.

Χτες συζήτησα με ένα φίλο, και μου είπε πως είχε κάποιο φίλτρο παλιότερα το οποίο αντιμετώπιζε θέμα βουλώματος συχνά σε σημείο που αναγκάστηκε να το αποσυνδέσει. Από τη μία σημαίνει ότι έκανε καλά την δουλειά του; ή να ήταν κακής κατασκευής;

Πολλά φίλτρα χρησιμοποιούν άνθρακα 2ης ποιότητας για μείωση κόστους. Ο άνθρακας πρέπει νάναι ενεργός! Όπως συνηθίζεται να ονομάζεται. Επίσης αυτό που πρότεινα πιο πάνω έχει μία βαλβίδα εκτόνωσης (αυτοκαθαρισμού) από κάτω. Κλείνεις την πάνω βαλβίδα, ανοίγεις την κάτω και στιγμιαία αντιστρέφεται η πίεση και σωματίδια τα οποία ευθύνονται πολλές φορές για το βούλωμα απομακρύνονται. Αν βουλώνει ένα φίλτρο λόγω άνθρακα..τότε ή ο ενεργός άνθρακας είναι λίγο "λάσπη" ή ο χρήστης το χρησιμοποιεί πέραν των δυνατοτήτων του. Το Point of Use Max π.χ. "αντέχει" ~ τα 7500 λίτρα. Περίπου δηλαδή 1 χρόνο. Πιο κάτω θα βουλώσει. Οχι μόνο αυτό, αλλά οποιοδήποτε φίλτρο. Λογικό! Πάντως κατά την άποψή μου, δεν θεωρώ λογικό να παίρνει κανείς ένα φίλτρο μόνο για τα χημικά(χλώριο για την περίπτωση της Αθήνας) Τα μικρόβια είναι σημαντική παράμετρος.

Υπαρχει και μια αλλη προταση που ειναι σχετικα οικονομικη.
Μια εταιρεια σου δινει ψυκτη με φιλτρο και το μονο που χρεωνεσαι,ειναι η αλλαγη του φιλτρου καθε εξι μηνες.
Εγω δεν το πηρα λογω ογκου,δεν χωραει στη κουζινα μου.
Γευστικα παντως σαν νερο,φαινεται καλο,το χρησιμοποιουμε στη δουλεια εδω κι ενα χρονο.

Υ.Γ για πληρη απολυμανση του νερου χωρις μικροβια,μονο με υπεριωδη ακτινοβολια.

Ολα τα (όποια) μικροπραγματίδια φιλτραρει ενα φιλτρο, ειναι σωστο για τον οργανισμο να τα φιλτραρει ? Ολα ?

Απαιτειται αναλυση νερου και σε ποιο βαθμο, πριν βαλουμε φιλτρο ?

Βαζω φιλτρο στο σπιτι μου στον Πειραια, τι πινω οταν βρεθω στην Ηλιουπολη?

Αυτή η συσκευή της Alarco, λέει τίποτα ρε παιδιά?

Καλό είναι ....αλλά έχει ακριβό κόστος κτήσης.....και πανάκριβο κόστος συντήρησης....(ανταλλακτικό cartridge..)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ολα τα (όποια) μικροπραγματίδια φιλτραρει ενα φιλτρο, ειναι σωστο για τον οργανισμο να τα φιλτραρει ? Ολα ?

Απαιτειται αναλυση νερου και σε ποιο βαθμο, πριν βαλουμε φιλτρο ?

Βαζω φιλτρο στο σπιτι μου στον Πειραια, τι πινω οταν βρεθω στην Ηλιουπολη?

ΟΛΑ! Τι δουλειά έχουν τα μικροσωματίδια στο νερό? Δεν φιλτράρονται τα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα....

Καλό είναι ....αλλά έχει ακριβό κόστος κτήσης.....και πανάκριβο κόστος συντήρησης....(ανταλλακτικό cartridge..)

Νομίζω με "συστατική" απο υπάρχων πελάτη, έχεις το μηχάνημα δωρεάν και μετά είναι ένα 50ρι το εξάμηνο το ανταλλακτικό...
Είναι ακριβό λέτε?