ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ

τι σου φαίνεται παράξενο?
οι προδιαγραφές του είναι γιά ένα τεράστιο αριθμό λίτρων (γαλονιών).
 
Ειχα διαβασει πολλα αρθρα παλαιοτερα σχετικα με τα φιλτρα νερου.
Μιας και ενδιαφερομουν να μαθω τι ειναι καλυτερο για το ψυγειο μου, που βγαζει νερο - παγακια.
Μιας και δεν πρεπει ουτε να βουλωσει αλλά ουτε και να σχηματιστουν μικροοργανισμοι στο συστημα του ψυγειου.
Κατεληξα στο κλασσικο φιλτρο "καρυδας".
Αυτο που ονομαζουν ενεργου ανθρακα. Προερχεται απο τον φλοιο καρυδας... (θα εχει τρελο κοστος... )

Μετα απο δυο χρονια χρησης με συστηματικη αλλαγη φιλτρων, *καθε 6 μηνες που συνιστα ο κατασκευαστης φιλτρου, το νερο δεν εχει καμια γευση ή οσμη.
Πραγμα καλο αφου αν υπηρχε προβλημα μετα απο δυο χρονια θα ειχε "βρωμισει" το συστημα και θα εβγαζε κακης ποιοτητας νερο.

*εδω να πω πως το εχω αφησει 6.5 μηνες και το νερο οντως ειχε κατι παραξενο. Ετσι πειστηκα οτι το 6 μηνες ειναι ενα αυστηρο οριο το οποιο πρεπει να τηρησω, οσο και να με ενοχλει το γεγονος πως δινω 30 καθε τοσο.

Βεβαια ειμαι στην Αθηνα, οπου το νερο ακουγεται οτι ειναι καλυτερο απο οτι σε πολλες περιοχες της Θεσσαλονικης.
Εδω πιστευω πως δεν χρειαζεται κανενα φιλτρο για βρυση.

Αλλά σε δυσκολες περιοχες μαλλον χρειαζονται φιλτρα γραμμης. Κατω απο τον νεροχυτη.
Και μετα απο αναλυση του ποσιμου νερου να διαλεχτουν τα καταλληλα (μεμονωμενα) φιλτρα τα οποια μπαινουν σε σειρα. Υπαρχουν φιλτρα για ολες τις περιπτωσεις, μονο που το καθενα στοχευει σε μια - αντε δυο/τρεις - απο αυτες. Ετσι χρησιμοποιουνται πολλα μαζι.
Και υστερα φυσικα να γινει παλι αναλυση νερου.

Π.χ τι να το κανεις το φιλτρο μικροοργανισμων αν το νερο σου πασχει απο βαρεα μεταλλα...


ΥΓ. Οσο για το εμφιαλωμενο... Αλλο "επιτραπεζιο" και αλλο "μεταλλικο"...
Το πρωτο ειναι βρυσης, συσκευασμενο... και πιθανον φιλτραρισμενο μονο ως προς το θεμα δημιουργιας γευσης/οσμης...
 
Last edited:
Γιωργο θελω να το βάλω γιατι το νερό στο Λαγονήσι έχει μια περίεργη γεύση που δεν ξέρω αν οφείλεται στις παλιές σωληνώσεις ή σε τυχόν πρόσμιξη του νερού της ΕΥΔΑΠ με παλαιότερες γεωτρήσεις.
Επίσης,έχω κι ένα φόβο για το χλώριο.

Αυτό μπορεί να φανεί με μια χημική ανάλυση και μια ανάλυση βαρέων μετάλλων. Ίσως (ξανατονίζω το ίσως) να έχει μεγάλο ποσοστό χαλκού ή ψευδαργύρου. Συνήθως αυτά σε συγκεντρώσεις μέχρι κάποια όρια δεν δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία αλλά αφήνουν κάποια γεύση. Όσο για το χλώριο, τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι δεν περιέχει μικρόβια και παθογόνα το νερό που πίνεις και είναι ακόμη η κύρια προτεινόμενη μέθοδος από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για τον καθαρισμό του νερού.
Στην κεντρική Εύβοια που έχω το εξοχικό μου εγώ νερό πια δεν πίνω, μόνο εμφιαλωμένο ακόμη και για μαγείρεμα. Και το νερό έχει πολύ ωραία γεύση και οσμή. Ταυτόχρονα φίλτρο για αυτά που έχει ουσιαστικά δεν έχω βρει (και μερικά που έχουμε δοκιμάσει στο πανεπιστήμιο και φαίνεται να δουλεύουν έχουν τεράστιο κόστος αγοράς και συντήρησης εφάμιλλο με αγορά 10 κυβικών μέτρων εμφιαλωμένου νερού που φτάνει για πολλά χρόνια)...
 
@audiov
Το νερό ειδικά της Αθήνας έχει πολύ χλώριο.Το χλώριο είναι ένα επικίνδυνο χημικό όπλο του 2ου παγκόσμιου πολέμου που δυστυχώς βρίσκεται και μέσα στο νερό μας αλλά και οι νοικοκυρές το χρησιμοποιούν με ''το τσουβάλι''.Συνίσταται να υπάρχει φίλτρο για το χλώριο ακόμη και στις ντουζιέρες γιατί απορροφάται από το σώμα σε μεγάλες ποσότητες και δυστυχώς δεν μας είπαν ποτέ πόσο επικίνδυνο είναι.

Ένα tip για το χλώριο σε όσους δεν κατέχουν φίλτρο είναι να βάζουν νερό σε κανάτες να τις αφήνουν 2-3 ώρες ανοικτές επειδή το χλώριο εξατμίζεται και μετά ανάλογα την εποχή ή να το καταναλώνουν ή να το βάζουν στο ψυγείο να παγώσει.
 
Yπάρχει και η λύση να το φιλτράρεις με ενεργό άνθρακα για χλώριο,άλατα και μετά από όζον για αποστείρωση.
Φτηνός και σίγουρος τρόπος.