Ειχα διαβασει πολλα αρθρα παλαιοτερα σχετικα με τα φιλτρα νερου.
Μιας και ενδιαφερομουν να μαθω τι ειναι καλυτερο για το ψυγειο μου, που βγαζει νερο - παγακια.
Μιας και δεν πρεπει ουτε να βουλωσει αλλά ουτε και να σχηματιστουν μικροοργανισμοι στο συστημα του ψυγειου.
Κατεληξα στο κλασσικο φιλτρο "καρυδας".
Αυτο που ονομαζουν ενεργου ανθρακα. Προερχεται απο τον φλοιο καρυδας... (θα εχει τρελο κοστος... )
Μετα απο δυο χρονια χρησης με συστηματικη αλλαγη φιλτρων, *καθε 6 μηνες που συνιστα ο κατασκευαστης φιλτρου, το νερο δεν εχει καμια γευση ή οσμη.
Πραγμα καλο αφου αν υπηρχε προβλημα μετα απο δυο χρονια θα ειχε "βρωμισει" το συστημα και θα εβγαζε κακης ποιοτητας νερο.
*εδω να πω πως το εχω αφησει 6.5 μηνες και το νερο οντως ειχε κατι παραξενο. Ετσι πειστηκα οτι το 6 μηνες ειναι ενα αυστηρο οριο το οποιο πρεπει να τηρησω, οσο και να με ενοχλει το γεγονος πως δινω 30 καθε τοσο.
Βεβαια ειμαι στην Αθηνα, οπου το νερο ακουγεται οτι ειναι καλυτερο απο οτι σε πολλες περιοχες της Θεσσαλονικης.
Εδω πιστευω πως δεν χρειαζεται κανενα φιλτρο για βρυση.
Αλλά σε δυσκολες περιοχες μαλλον χρειαζονται φιλτρα γραμμης. Κατω απο τον νεροχυτη.
Και μετα απο αναλυση του ποσιμου νερου να διαλεχτουν τα καταλληλα (μεμονωμενα) φιλτρα τα οποια μπαινουν σε σειρα. Υπαρχουν φιλτρα για ολες τις περιπτωσεις, μονο που το καθενα στοχευει σε μια - αντε δυο/τρεις - απο αυτες. Ετσι χρησιμοποιουνται πολλα μαζι.
Και υστερα φυσικα να γινει παλι αναλυση νερου.
Π.χ τι να το κανεις το φιλτρο μικροοργανισμων αν το νερο σου πασχει απο βαρεα μεταλλα...
ΥΓ. Οσο για το εμφιαλωμενο... Αλλο "επιτραπεζιο" και αλλο "μεταλλικο"...
Το πρωτο ειναι βρυσης, συσκευασμενο... και πιθανον φιλτραρισμενο μονο ως προς το θεμα δημιουργιας γευσης/οσμης...