[Φήμες] iWatch

Status
Not open for further replies.
ΥΓ Θελω να σε δω τέλη 2014 με iPhone 6.5'' και iwatch - κι ας μη γινω ποτε μάνα :p :p :p
:listen:
Ώστε αυτό είναι το μυστικό σχέδιο
Την παντόφλα κρυμμένη
Και μόνο το iWach σα κόσμημα να εμφανίζεται
:D :D :D :D

Re: Απάντηση: [Φήμες] iWatch

Τα ρολογια ειναι ειδικη κατηγορια. Ο μηχανισμος, η κασα, το κατραν, το κουμπωμα, οι δεικτες, ειναι μια λεπτοδουλεια, μια τεχνη.
Ενα καλο ρολοι ειναι διαχρονικο και δεν μπορει να αντικατασταθει με κανενα ηλεκτρονικο.
Τα ηλεκτρονικα ρολογια ειναι gadget για νεους.

Αλλη ιστορια αυτη.

Τη σεβομαι αλλα δεν την ασπαζομαι (οχι απολυτως τουλαχιστον - θεμα ιδιοσυγκρασίας / στυλ του καθενος θα έλεγα).

Εγω μιλαω για καθαρα design, οχι ''status'' (και δεν το λεω με την ''ψωνιστικη'' εννοια) ρολογιου.

Τα ρολογια ειναι ειδικη κατηγορια. Ο μηχανισμος, η κασα, το κατραν, το κουμπωμα, οι δεικτες, ειναι μια λεπτοδουλεια, μια τεχνη.
Ενα καλο ρολοι ειναι διαχρονικο και δεν μπορει να αντικατασταθει με κανενα ηλεκτρονικο.

Δεν διαφωνω ως προς την λεπτοδουλειά & την τεχνη της ωρολογοποιίας, αλλα σε επιπεδο χρηστικότητας, τα ρολογια ειναι 2 αιωνες πίσω. Εγώ τα αντιμετωπιζω ως αντρικό κόσμημα, τιποτα παραπάνω

Δεν διαφωνω ως προς την λεπτοδουλειά & την τεχνη της ωρολογοποιίας, αλλα σε επιπεδο χρηστικότητας, τα ρολογια ειναι 2 αιωνες πίσω. Εγώ τα αντιμετωπιζω ως αντρικό κόσμημα, τιποτα παραπάνω

Το αυτό.

Δε νομίζω γενικά κανείς να φοράει ρολόι (εδώ και δεκαετίες) για να βλέπει την ώρα....

Νταξ τώρα μιλάς σαν εραστής ρολογιών
Εκεί δεν έχει καμία τύχη ούτε καν η apple

Ξέρω παππούδες που από την πρώτη στιγμή αγάπησαν το casio με το ξυπνητήρι … και το έχουν δεκαετίες τώρα …

Μην τους πούμε ότι κάνουν λάθος – κρίμα είναι –επιλογή του καθενός το τι του αρέσει και τι του είναι χρήσημο να έχει στον καρπό του

Δεν είναι ανάγκη να είναι μηχανικό.

Ξέρω παππούδες που από την πρώτη στιγμή αγάπησαν το casio με το ξυπνητήρι … και το έχουν δεκαετίες τώρα …
Με πηγες πισω κοντα 30 χρονια όταν η γιαγια μου εκανε δωρο ενα Casio.

Δεν ειχαμε ξαναδει τετοιο πραγμα τότε.

Ούτε κι αυτη.

Της φαινόταν τόσο εξωγηινο που μας ελεγε να μη παταμε τα κουμπια γιατι μπορει να γινει κάτι περίεργο ή να χαλάσει.

:p :p :p

ΥΓ Ναι, ξερω Τακη, εσένα σου πήραν Rolex στα βαφτίσια σου :p :p :p

Αυτο ακριβως εννοω. Ολη αυτη η λεπτοδουλεια που ειπα, εχουν να κανουν οτι το ρολοι ειναι κατι σαν κοσμημα.
Ποιος ο λογος να φορεσεις ενα ηλεκτρονικο ρολοι στο χερι σου;
Τι παραπανω χρηστικοτητα θα σου δωσει αυτο, την στιγμη που την ωρα μπορεις να την δεις απο το κινητο σου;
Απλα ειναι ενα gadget για τους νεους.

Πολλα μπορει να σου δώσει οπως εγραψα (βιομετρικους σενσορες για αθλητισμό/υγεια , χειρισμους με gestures κλπ)

Αυτο ακριβως εννοω. Ολη αυτη η λεπτοδουλεια που ειπα, εχουν να κανουν οτι το ρολοι ειναι κατι σαν κοσμημα.
Ποιος ο λογος να φορεσεις ενα ηλεκτρονικο ρολοι στο χερι σου;
Τι παραπανω χρηστικοτητα θα σου δωσει αυτο, την στιγμη που την ωρα μπορεις να την δεις απο το κινητο σου;
Απλα ειναι ενα gadget για τους νεους.

Από όσο καταλαβαίνω εσύ αν έχεις το κινητό στην τσέπη θεωρείς άχρηστο να έχεις κάτι στο μπράτσο που λέει την ώρα
Άρα για εσένα είναι άχρηστο
Και μονο προϊόν μόδας

Με τα κοσμήματα δε μπλέκω …
Αλλά προφανώς δεν είναι γκατζετ για νέους τα ηλεκτρονικά ρολόγια
Μια βόλτα στο δρόμο στην πλατεία θα σε πείσει
Δεν έχουν όλοι το φετιχ αυτό με το πανάκριβο μηχανικό ρολόι

Για κόσμημα ας βάλει ο άλλος ότι θέλει – κλασική περίπτωση η κυρά με το χρυσό ξεκούρδιστο ρόλοι στη λαϊκή – να μου λείπουν οι δεικτες ...
Το ρολόι που βάζει ο άλλος μόνο σε γάμους κ.ο.κ.

Φυσικά κλασική περίπτωση είναι και δυο καλές φίλες με συλλογή πανω απο 100 swatch σε κάθε χρώμα σχέδιο. Μονο για τη μοδα μεν, αλλα η αληθεια είναι οτι κοιτανε και την ώρα :-) Και ας έχουν το iphone στο τσαντάκι :D

Υπάρχει και το έθιμο
Πριν παντρευτείς να σου κάνει ο πεθερός και η νύφη δώρο το ρολόι

Εννοείται ότι τα έθιμα δύσκολα καταργούνται
Ακόμα και αν το βάλεις στο χρονοντούλαπο πρέπει να πάρεις ρολόι

Εγω ειπαμε ειμαι στην αλλη κατηγορια (βλεπε εραστης ρολογιων).
Απο μικρος παντα φοραω ρολοι και ειναι αδυνατον να με φανταστω χωρις ρολοι στο χερι.

Υπαρχουν αρκετα καλα ρολογια απο ωρολογοποιιες σε προσιτες τιμες, οποτε δεν μιλαμε μονο για πανακριβα ρολογια.
Για μενα επιμενω τα ηλεκτρονικα ρολογια τυπου pebble μονο για gadget κανουν.
Αυτοι που τα πηραν, αυτοι θα παρουν και το iwatch (και τα fanboys βεβαια)

Απο μικρος παντα φοραω ρολοι και ειναι αδυνατον να με φανταστω χωρις ρολοι στο χερι.

Υπαρχουν αρκετα καλα ρολογια απο ωρολογοποιιες σε προσιτες τιμες, οποτε δεν μιλαμε μονο για πανακριβα ρολογια.

Χωρίς πλάκα, μακάρι να φτάσουν τα’ έξυπνα’ ρολόγια σε επίπεδο που να συναρπάσουν ακόμα και εσένα ;-)

To ενα δεν αποκλειει το άλλο.. Μπορεις να εχεις ένα ή πολλα καλα "παραδοσιακά" ρολογια για τις εξοδους σου και ενα smartwatch για την καθημερινοτητα σου το οποιο θα σου προσφερει πολυ περισσοτερα πραγματα απο μια ξερη ώρα.. Οπως το κινητο που ηταν απλα για ομιλια εξελιχθηκε σε smartphone "ελβετικο σουγια", ετσι και το "χαζό" ρολοι μπορεί να εξελιχθει σε κατι πολύ πιο χρηστικό, με εφαρμογές στην καθημερινοτητα μας που πιθανόν ακομα δεν εχουμε φανταστεί..

μπορει να εχει και "ιατρικες" εφαρμογες (εκτος των αλλων) !
Πχ να μετραει τη πιεση, ζαχαρο κλπ και μεσω BT να επικοινωνει με το κινητο και αυτοματα να καταγραφει τα δεδομενα .
Στη συνεχεια να τα επεξεργαζεται και να τα αποστελενει εκει που πρεπει (γιατρο, νοσοκομειο κλπ).
Υπαρχουν πολλες πιθανες εφαρμογες, κυριως λογω της συνεχους επαφης με το σωμα μας.

Ακομη και το ποσοστο αλκοολ μπορει ν ανιχνευθει και δινει σημα στο αυτοκινητο να "σταματησει" … :worshippy:

Last edited:
παντως οποτε εχω ξεχασει το ρολοι και χρειαζεται να βλεπω την ωρα απ το κινητο εκνευριζομαι .

και δε μιλαω για ακριβα ρολογια με μηχανισμους που κανουν το να και τ αλλο και χανουν ενα δευτερολεπτο καθε δεκα χρονια ...
ειναι ενας συναρπαστικος τομεας χωρις νοημα ομως και με πολυ κοστος και για λιγους

αλλα οχι οτι θα καταργηθουν τα ρολογια .

επισης παροτι φαν της αππλε δε θα ελκυομουν απο ενα τετοιο προιον επειδη δε μου χρειαζεται .

μη μενετε στον ορο "ρολοι" … δε θα εχει καμια σχεση με αυτο.
Απλα δανειζονται αυτο τον ορο, γιατι ειναι πιο οικειος… τιποτα παραπανω.
Θα κανει πολλα παραπανω….αν τελικα βγει.

για εμένα το ρολόι, απο παιδί, δεν ήταν παρα ένα ενοχλητικό αντικείμενο στον αριστερό μου καρπό...

Χάρηκα ιδιαίτερα όταν τα κινητά απέκτησαν ρολογάκι ,οπότε απαλλάχτηκα απο το ενοχλητικό αυτό αντικείμενο :)

Δηλαδή ρε παιδιά, κάτι όπως αυτό εδώ θεωρείτε ότι δεν είναι ωραίο?

sony-paroysiase-exypno-roloi-smartwatch-2.jpg

Συγνώμη αλλά τρελαίνομαι γενικά για ρολόγια και αυτό θα το φορούσα με χαρά.

Status
Not open for further replies.