[Φήμες] Πολύχρωμα Πλαστικά Παντόφλες iPhone

Status
Not open for further replies.
Φυσικα και πολλοί εχουν παλιές συσκευές..

Ομως πολλοί λίγοι (αν όχι κανένας) δεν νοιάζεται και δεν γνωριζει, αν θα εχει υποστήριξη για το τελευταιο os, ή όχι. Ουτε παραπονο θα εχουν αν δεν αναβαθμιστούν μιας και δεν ειναι power users. Άμα θα βρει λεφτά, θα παει να πάρει το καινούργιο iPhone, galaxy κτλ. Και αυτο ειναι που θέλει καθε εταιρία.

Οσοι το αναφέρουν ως προτερημα πάντως, εχουν το τελευταίο μοντέλο, that's the point. Υπερβολικά Specs, μπιχλιμπιδια, αχρειαστες υπηρεσίες, τεστ γρηγορότερου browsing για κλάσμα του δευτερολέπτου..

Ολοι καταλήγουμε να έχουμε ενα υπέρμηχάνημα που λίγοι πραγματικά αξιοποιούν και ακόμα πιο λίγοι χρειάζονται.

Για τους power users η οσους εχουν ανεση να αλλαζουν κινητο καθε χρονο, η υποστήριξη σε βάθος χρόνου δεν έχει όντως σημασία. Για παρά πολύ κόσμο που μένει με το ίδιο κινητό 3-4 χρόνια, έχει μεγάλη σημασία. Είναι τραγικό πχ που αυτοί που αγόρασαν windows phone πέρσι δεν έχουν δυνατότητα να περάσουν την τελευταία έκδοση..
Οσον για τα hardware specs συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Αν εξαιρέσεις κάποιες απαιτητικές εφαρμογές, υπάρχει πλεόνασμα ισχύος..

Το μόνο που έχει καλύτερο spec wise είναι το πιο ισχυρό CPU, η περισσότερη μνήμη και camera με περισσότερα Megapixels. Όσο για την οθόνη προσωπικά την οθόνη του iPhone 5 τη θεωρώ ανώτερη διότι σε εξωτερικούς χώρους με ηλιοφάνεια το S4 χωλαίνει αισθητά. Όπως και να έχει είναι 2 κορυφαίες οθόνες η καθε μια με τα υπέρ και τα κατά της.

Εντάξει αν βγάλουμε τον επεξεργαστή , την CPU και την μνήμη τότε το iphone 5 είναι ένα κορυφαίο κινητό με οθόνη 4" που δεν είναι καν ΗD (αλλά "κορυφαία" παρόλα αυτά).

Απορώ καμία φορά πως γίνεται να έχουν ορισμένοι άνθρωποι τόσο κόλλημα με ορισμένες μάρκες και να μην μπορούν να δουν αντικειμενικά.

Ακόμη και το Ηuawei P6 των 400 ευρώ που αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα είναι πολύ ανώτερο σαν κινητό του iphone 5. Αυτό δεν είναι άποψη , είναι γεγονός.

1.5GHz Huawei K3V2 quad-core processor
4.7-inch display with resolution of 1280 x 720
2GB of RAM and 8GB of internal storage, expandable up to 32GB via microSD
8-megapixel rear camera with 1080p video capture
5-megapixel front-facing camera
2000 mAh battery

Απάντηση: Re: [Φήμες] Πολύχρωμα Πλαστικά Παντόφλες iPhone

Εντάξει αν βγάλουμε τον επεξεργαστή , την CPU και την μνήμη τότε το iphone 5 είναι ένα κορυφαίο κινητό με οθόνη 4" που δεν είναι καν ΗD (αλλά "κορυφαία" παρόλα αυτά).

Απορώ καμία φορά πως γίνεται να έχουν ορισμένοι άνθρωποι τόσο κόλλημα με ορισμένες μάρκες και να μην μπορούν να δουν αντικειμενικά.

Ακόμη και το Ηuawei P6 των 400 ευρώ που αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα είναι πολύ ανώτερο σαν κινητό του iphone 5. Αυτό δεν είναι άποψη , είναι γεγονός.

2000 mAh battery

To θέμα δεν είναι τα specs που έχει το κάθε ένα, αλλά το πως δουλεύουν αυτά σε συνάρτηση με το λειτουργικό που τρέχει πάνω τους... Από ίδια πείρα λοιπόν, με iOS6+, το i5 δουλεύει τέλεια. Το 4άρι πάλι, όχι. Και είναι σαν να συγκρίνουμε h/w specs, σε ένα PC που τρέχει windows και σε ένα που τρέχει linux.
Από την άλλη πάλι, το i5 δεν δικαιολογεί την τιμή του σε καμία περίπτωση. Ούτε τις απατεωνίστικες τιμολογιακές επαυξήσεις από 16->32->64GB. Ομοίως και το μέγεθος της οθόνης, κάποιους θα τους βολέψει, και κάποιοι άλλοι (εγώ π.χ.) θα θέλουν κάτι μεγαλύτερο, και μάλιστα με κάποια ανάλυση συμβατή με τα γνωστά παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα (720p, 1080p). Απλά να μην αναμασάνε τα φανμπόις τα δελτία τύπου της απλ... όταν π.χ. ήταν τέλεια η 3.5", μετά ήταν τέλεια η 4", ε μετά θα είναι κάποια άλλη...

2000 mAh battery

Πριν κατηγορήσεις συμφορουμιτες σου για ελλειψη αντικειμενικοτητας και "κόλλημα", καλο ειναι τουλαχιστον να εισαι ενημερωμένος..
Στα benchmark του anandtech το iphone 5 ειναι λιγο πιο αργο απο το s4 σε CPU, αλλα κυριολεκτικα του "ριχνει στα αυτιά" σε επιδοσεις GPU.

Απο το προσφατο review του S4 απο το Anandtech :

54293.png

54294.png

54295.png

54296.png

Και θα έπρεπε να ξερεις, πως ενα κατεβατο specs δεν κανουν αυτοματα ενα smartphone καλυτερο απο ενα άλλο. Εχει τεραστια σημασία το ποσο καλα στημενο ειναι το λειτουργικο πανω στο οποιο δουλευουν οσο και το optimization για την καλυτερη δυνατη συνεργασια hardware & software. Ειναι σαν να πιστεύεις πως η Α φωτ. μηχανή είναι καλυτερη απο την Β λόγω πιο πολλών megapixels...

Re: Απάντηση: Re: [Φήμες] Πολύχρωμα Πλαστικά Παντόφλες iPhone

Πριν κατηγορήσεις συμφορουμιτες σου για ελλειψη αντικειμενικοτητας και "κόλλημα", καλο ειναι τουλαχιστον να εισαι ενημερωμένος..
Στα benchmark του anandtech το iphone 5 ειναι λιγο πιο αργο απο το s4 σε CPU, αλλα κυριολεκτικα του "ριχνει στα αυτιά" σε επιδοσεις GPU.

Απο το προσφατο review του S4 απο το Anandtech :

Και θα έπρεπε να ξερεις, πως ενα κατεβατο specs δεν κανουν αυτοματα ενα smartphone καλυτερο απο ενα άλλο. Εχει τεραστια σημασία το ποσο καλα στημενο ειναι το λειτουργικο πανω στο οποιο δουλευουν οσο και το optimization για την καλυτερη δυνατη συνεργασια hardware & software. Ειναι σαν να πιστεύεις πως η Α φωτ. μηχανή είναι καλυτερη απο την Β λόγω πιο πολλών megapixels...

Δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος έπαιξε Call of Duty Black Ops II σε οθόνη 4 ιντσών, αλλά υπάρχει και αυτός ο πίνακας με το συνολικό σκορ, που μόνο μικρή διαφορά δεν την λες. Διπλάσιο σκορ το S4:

handsets-march-2013.png

Φυσικά το i5 τρώει και τη σκόνη του S3. Ενός κινητού που παρουσιάστηκε περίπου μισό χρόνο πριν από το i5. Φυσικά τρώει χοντρές φάπες και από όλα τα υπόλοιπα κορυφαία σημερινά αντρόιντ, τα οποία βέβαια πωλούνται περίπου 30-40% κάτω.

Καλά τώρα θα κανείς το άσπρο μαύρο;
Αρχίζω να υποψιαζομαι πως απλά σου αρέσει να τρολαρεις και δεν πολύ καταλαβαίνεις τι αυζηταμε..

Καλά τώρα θα κανείς το άσπρο μαύρο;
Αρχίζω να υποψιαζομαι πως απλά σου αρέσει να τρολαρεις και δεν πολύ καταλαβαίνεις τι αυζηταμε..
Μα τι συζητάμε? Σου ανάφεραν περί δυνατότερου Hardware στα κορυφαία android σε σχέση με το 5 και εσύ παραθέτεις το σκορ της gpu, λέγοντας ότι υστερεί "ελαφρώς" στην cpu. Κάτι το οποίο είναι ανακριβές. Και σου παραθέτω συνολικό σκορ από benchmark. Και τελικά εγώ τρολάρω??? :-)

Edit: και κάτι που ξέχασα πριν. Ανάφερες πιο πάνω ότι τα android δεν τρέχουν το τελευταίο λειτουργικό. Δεν ξέρω αν παρακολουθείς sites του android ή διαβάζεις ότι αναφέρουν σε iphone friendly sites αλλά αυτό ίσχυε το 2011 περίπου. Πλέον το 60% είναι σε 4+. Το υπόλοπο που είναι στην 2+ αν δεν σηκώνει την 4 γιατί να την πάρει? Απλά για να λέει ότι την πήρε κουτσή?

chart

Στοιχεία για 3/6/2013: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html

Last edited:

Μα τι συζητάμε? Σου ανάφεραν περί δυνατότερου Hardware στα κορυφαία android σε σχέση με το 5 και εσύ παραθέτεις το σκορ της gpu, λέγοντας ότι υστερεί "ελαφρώς" στην cpu. Κάτι το οποίο είναι ανακριβές. Και σου παραθέτω συνολικό σκορ από benchmark. Και τελικά εγώ τρολάρω??? :-)

Τρολαρεις πολλες φορες, με υπερβολες περί champion league και παπαριες μαριτσα μου..

Δεν ξερω που βρηκες τα benchmarks που εβαλες, στο εγκυρο anandtech πάντως, ιδου τα CPU scores:

54305.png

54311.png

54307.png

Οπως βλέπεις ειναι οπως τα είπα: Το πιο πρόσφατο S4 ειναι γρηγορότερο, αλλα οχι πολύ σε CPU. To εντυπωσιακο ειναι ποσο πισω ειναι στα GPU benchmarks τα οποια παίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην αποδοση των γεματων graphics και animations smartphones, όσο και σε παιχνιδια, video και photo processing..
Και πάλι. Αυτα εμενα δεν μου λένε τιποτα σε τελικη ανάλυση. Τα εβαλα μονο γιατι διαβασα πολλες ανακρίβειες. Σημασια εχει η συνολικη εμπερια χρήσης. Και εκει το iphone ειναι πολυ μπροστα ΙΜΟ..

Edit: και κάτι που ξέχασα πριν. Ανάφερες πιο πάνω ότι τα android δεν τρέχουν το τελευταίο λειτουργικό. Δεν ξέρω αν παρακολουθείς sites του android ή διαβάζεις ότι αναφέρουν σε iphone friendly sites αλλά αυτό ίσχυε το 2011 περίπου. Πλέον το 60% είναι σε 4+. Το υπόλοπο που είναι στην 2+ αν δεν σηκώνει την 4 γιατί να την πάρει? Απλά για να λέει ότι την πήρε κουτσή?

http://chart.googleapis.com/chart?
chl=Eclair%7CFroyo%7CGingerbread%7CHoneycomb%7CIce%20Cream%20Sandwich%7CJelly%20Bean&chd=t%3A1.6%2C3.2%2C36.5%2C0.1%2C25.6%2C33.0&chf=bg%2Cs%2C00000000&chco=c4df9b%2C6fad0c&cht=p&chs=500x250

Αυτο που έβαλες, τα ιδια λέει. Το πιο δημοφιλες λειτουργικο στο android ειναι το Gingerbread του 2010 σε ποσοστό 36,5% βασει στατιστικων της ιδιας της google.

iOS_Android_fragmentation-640x281.j
iOS_Android_fragmentation-640x281.jpg

Για περισσοτερα διαβασε το All Things Digital: http://allthingsd.com/20130623/is-ios-fragmenting-not-nearly-as-much-as-android/?refcat=news

chart

Να συμπληρώσω σε αυτο που λες πως σε οτι αφορά το Pure android δηλαδη τα κινητά της σειράς nexus παίρνουν αμεσα τις αναβαθμίσεις και φυσικα σε ολα τα μοντελα που αντέχει το hardware τους.
Στους υπόλοιπους κατασκευαστές επειδή πρεπει να περάσουν ( η αν θες να προσαρμόσουν) και τα δικα τους update πανω στην καθαρή android καθυστερούν λιγάκι αλλα οι αναβαθμίσεις δίνονται κανονικα.
Μεχρι και η LG πυυ ειχε κακο ονομα σε αυτο το τομέα εχει αρχισει να γίνεται πιο γρήγορη .
Κατα τα αλλα συγκρίνουμε ανόμοια πραγματα καθως στην μια περίπτωση μιλαμε για έναν κατασκευαστή που κανει ένα μοντέλο και από την άλλη με καμια 15αρια κατασκευαστές με πολλα μοντελα ο καθενας και με τεραστιο πλουραλισμός στο hardware.

Last edited:
Σίγουρα υπάρχουν σιβαροι λόγοι για το fragmentation όμως το γεγονός είναι πως υπάρχει και αυτό είναι πολύ κακό τοσο για την πλειοψηφία των χρηστών του android σε τομείς ασφάλειας, optimization, features όσο και για τους developers που πρέπει να βγάζουν apps για πολλές εκδόσεις λειτουργικών..

Re: Απάντηση: Re: [Φήμες] Πολύχρωμα Πλαστικά Παντόφλες iPhone

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα ονομάζει optimazation.

Αυτό όχι μονο δεν ειναι κακο αλλα αντιθέτως είναι θετικότατο γιατι πολύ απλα ο χρήστης είναι ελευθερος να αποφασίσει τι του κανει και του τι του χρειάζεται.
Άλλωστε ενας από τους βασικούς λόγους που το android εχει το 72% της αγοράς είναι αυτή η ευελιξία
Αν καποιος είναι βολεμένος με android των 100 ευρω προφανώς δεν του χρειάζονται τα επιπλέον features.
Αν παλι πρόκειται για power user και για τιμές από 400 δολάρια και πανω εκει δεν λείπει τίποτα..

Είναι θετικό το να μην μπορείς να πάρεις την τελευταία έκδοση του λειτουργικου, ειδικά όταν περιέχει αναβάθμισεις ασφαλείας;;!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα..

Είναι θετικό το να μην μπορείς να πάρεις την τελευταία έκδοση του λειτουργικου, ειδικά όταν περιέχει αναβάθμισεις ασφαλείας;;!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα..

Ωχ ρε Τακη οτι θες διαβάζεις...
Ενταξει εχεις δικιο.

Εγω πάντως ειμαι στον 3 χρόνο με το "απλό" 4άρι μου κ ειμαι καλά!! Χαχαχαχαχαχαχα
Αναβαθμίσεις με τα νεα λειτουργικά, Ίντερνετ μια χαρα, εμαιλ για το γραφείο μου, navigation με βάση για το αμάξι, κ κανά παιχνίδι για να περνα η ώρα.
Απο εκει κ πέρα, στην κουβέντα για το "ποιός την έχει μεγαλύτερη".......την οθόνη.... Προσωπικά δεν θα πάρω.... Για εμένα κινητά με οθόνη 4.5-5 ιντερ, δεν ειναι κινητά αλλα ταμπλέτες! Τεράστιο κ αστείο να έχω αυτο το πράγμα στο αυτί μου. Κ φυσικα ακόμα κ τωρα που η κοπέλα μου ψώνισε Samsung κινητο με android κ το έβαλα στόχο να το χρησιμοποιήσω κ να το "ζήσω", τελικα δεν...μου λείπει αυτο που έχω συνηθίσει κ προσωπικά με καλύπτει μια χαρα αλλά κ το βλέπω κ καλύτερο στα ματιά μου.

Ωχ ρε Τακη οτι θες διαβάζεις...
Ενταξει εχεις δικιο.

Προφανώς έχω δίκιο, το παράξενο είναι που εσύ δεν καταλαβαίνεις πόσο κακό είναι το fragmentation. Ειλικρινά εύχομαι να λυθεί αυτό το πρόβλημα διότι είναι κρίμα για το android και κυρίως εσάς τους χρήστες του..

Status
Not open for further replies.