Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

adragon

Established Member
23 January 2010
102
Εχει κανένας σε χρήση κάποιο από τα "τέρατα" του παρελθόντος???

SANYO P-55...
Nakamichi STASIS...
LUXMAN C-03, M-03???
(και όποιο άλλο "τέρας" του χτες!)

Και αν τους χρησιμοποιείτε ακόμα, ποιά είναι η γνώμη σας για την απόδοσή τους με βάσει και τα σημερινά ακούσματα και διαθέσιμα μηχανηματα?

Αντώνης Δραγώνας

SANYO P-55...
Nakamichi STASIS...
LUXMAN C-03, M-03???

Ελπίζω να κατάλαβες ότι ρώτάς μόνο για Γιαπωνέζικα :award:

SANYO P-55 -bye-

SANYO P-55...
Nakamichi STASIS...
LUXMAN C-03, M-03???

Και αν τους χρησιμοποιείτε ακόμα, ποιά είναι η γνώμη σας για την απόδοσή τους με βάσει και τα σημερινά ακούσματα και διαθέσιμα μηχανηματα?

Αντώνης Δραγώνας
Καλημέρα χρησιμοποιώ CO3 μερικές φορές ,αρκετά σκληρός ήχος,αλλά μεγάλος,ανοικτός,σφικτά μπάσα,και καλό phono ειδικά MC.
Σε σχέση με σημέρινά μηχανάκια υπολείπεται στα πρίμα,αλλά στα μπάσα και στήβ εικόνα δίνει ρέστα.Ένας φίλος μου έκανε lifting με recapac,λέει ότι οι υψηλές μαλάκωσαν και έγιναν λεπτομερέστερες,αλλά δεν άκουσα,κΆποιος έκανε δοκιμή?Το πρ'οβλημά του για μένα ήταν η σκληράδα του στα μεσουψηλά,πάντως μερικούς σύγχρονους,τους κοντράρει.

Rogers LS3/5A,που κάποτε παίζαν με τον Ρ55 που έφυγε νωρίς.Τα φυλάω ακόμα μήπως και.....

Eιχα το ζευγαρι c03-m03 και ειχα αποφασισει να αλλαξω τον προ με κατι καλυτερο. Ο φιλος ομως που του ειπα για τον προ ηταν ανενδοτος Ηθελε το ζευγαρι. Και ετσι εδωσα και τον τελικο.:bang:
Θυμαμαι σε μια κορυφωση απο ενα εργο του wagner τα παραθυρακια που εδειχναν τα peak ειχαν γραψει 545watt.

Καλημέρα Νικόλα

Επειδή "τριγυρίζω" ένα ζευγάρι C-03, M-03, μπορείς να μου πεις λίγο πιό λεπτομερειακά ακουστικές εντυπώσεις σου?

Επίσης, είπες ότι ¨ακόμα κλαιω, που τους έδωσα"!!!
Τι σου έλειψε, όταν δεν τους είχες πια?

Και κάτι ακόμα:
Θα τους ξανάπαιρνες, αν τους έβρισκες???

Μια τελευταία ερώτηση:
Είχες σκεφτεί να κάνεις ή είχες κάνει "REBUILD" με αλλαγές πυκνωτών κλπ κλπ?

Αντώνης Δραγώνας

Παιδιά, συγγνώμη!

Μπερδεύτηκα ποιός είπε τι!!!! :bang:

Αλλά, άμα θέλετε, πέστε μου τις ακουστικές εντυπώσεις σας και τι σας έλειψε με την "απώλειά" τους!!!

Επίσης, το "lifting με recapac" τι είναι??????????

Ευχαριστώ

Αντώνης Δραγώνας

Είχα τους CO3 MO3 με 804Matrix τα οποία ευχαριστήθηκα στο έπακρο επί 10 έτη. Ετσι μπορώ να πώ ότι ήταν τέρας ισχύος με καλή ανάλυση, είχε ατάκα τρομακτική κυριολεκτικά, γενικά πολύ ευχάριστος ακουστικά με ένα κατά τήν ταπεινή γνώμη μου χαρακτηριστικό το οποίο κατά τύχη ανακάλυψα.
Ήθελε μεγάλης διατομής (έπαιζε με Κιμπερ 8 π.ρ. δικαλωδίωση) από 5 έως και 8 μέτρα μήκος καλωδίου ηχείων για να παίξει.
Μου έχει λείψει η ισχύς και η τεράστια εικόνα τους
Αυτά

Ευχαριστώ Γιώργο

Επειδή δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ (απολύτως!) άποψη, πόσο τηα ήταν λογικό να πληρώσει κάποιος για την κάθε μία από αυτές τις μονάδες (C-03, M-03)???

Αντώνης Δραγώνας

Έχω ξαναπεί οτι τότε όταν έφτιαχναν μηχανήματα είχαν πολλές (sorry) κ@βλες, σαν να προσπαθούσαν οι εταιρίες ποιός θα φτιάξει το καλύτερο.

Τα έδωσα 450 ευρώ το 2000, τώρα βγάλε συμπέρασμα. Ήταν αγορά 1991 πρώτο χέρι και τούς έδινα το 2000 150 και 350 αντίστοιχα για τον τελικό ένα ένα τα κομμάτια. Τελικά φύγαν όλα μαζί 450 και φυσικά μετά το μετάνιωσα. Μέχρι πού αντικαταστάθηκαν και τελικά έμεινε η ευχάριστη ανάμνησή τους.
Πάντως είναι μηχανήματα που μπορεί κανείς να τα έχει για πάντα. Τίμια και αξιόπιστα.
Θυμάμαι ποιό πολύ ζεσταινόταν ο πρό (τάξη Α) παρά ο τελικός. Κυριολεκτώ.

Απάντηση: Re: Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

Καλημέρα Νικόλα

Επειδή "τριγυρίζω" ένα ζευγάρι C-03, M-03, μπορείς να μου πεις λίγο πιό λεπτομερειακά ακουστικές εντυπώσεις σου?

Επίσης, είπες ότι ¨ακόμα κλαιω, που τους έδωσα"!!!
Τι σου έλειψε, όταν δεν τους είχες πια?

Και κάτι ακόμα:
Θα τους ξανάπαιρνες, αν τους έβρισκες???

Μια τελευταία ερώτηση:
Είχες σκεφτεί να κάνεις ή είχες κάνει "REBUILD" με αλλαγές πυκνωτών κλπ κλπ?

Αντώνης Δραγώνας

Aντωνη πανε πολλα χρονια που ειχα το ζευγαρι. Επαιζε με τα b&w cm2 (σειρα consept 90) οχι τα μικρα που φανταζεσαι. Ο προ υστερουσε σε σχεση με τον τελικο. Θυμαμαι οτι ειχα συνδεσει το cd (denon 2560) κατ ευθειαν στον τελικο με ριθμιζομενη εξοδο και ειχα πολυ καλυτερα ακουστικα αποτελεσματα. Στο πικαπ (denon dp 51f με κεφαλη empire mc 1000 vdh) το ακουσμα ηταν καθαρο χωρις εξαρσεις. Αστερι ομως της υποθεσης ηταν ο τελικος ο οποιος οδηγησε και τα b&w 801 για λιγες ημερες με ΑΡΙΣΤΑ αποτελεσματα. Δυστυχως δεν μπορεσα να τα αγορασω τοτε γιατι μολις ειχα αγορασει το oracle με τον sme και δεν ειχα τα χρηματα.
Πιστευωοτι εαν ειχε γινη τοτε η αγορα των 801 θα ημουν ακομη με αυτο το συστημα (με αλλον προ )και θα ειχα γλυτωσει παρα πολα χρηματα που διεθεσα αργοτερα για αγορες και βελτιωσεις.
Οσο για το αν τον αγοραζα σημερα σου λεω ΝΑΙ. Ειναι διαχρονικο μηχανημα αρκει να ειναι σε καλη κατασταση.
Τελος μπορω να σε στειλω σε καποιον για ελεγχο και αλλαγη σε οτι χρειαστει (εαν τον αγορασεις).

Καλο απογευμα.
Νικος.-bye-

Νίκο

Με τι προενισχυτή θα "έπαιζες" τον M-03???

Κατά την προσωπική μου άποψη ένας ΠΛΗΡΗΣ (με phono MM/MC!!!) είναι κάτι ΠΟΛΥ "ΔΥΣΚΟΛΟ"!!! (και ΠΟΛΥ ακριβό!!!)

Τέλος, πόσα χρήματα θα έδινες για τον M-03 σήμερα??? (και για τον C-03)

Αντώνης Δραγώνας

Οχι πάνω απο 500 και για τα δυο νομίζω... και ίσως λέω και πολλά... εγω τον Μ-03 τον έδωσα 200 ή 250 αν θυμάμαι καλά... γι' αυτό πουλήθηκε σε dt...
Πιστεύω οτι αν διαθέσεις και ενα ποσό για αλλαγή πικνωτών κλπ σε έναν καλο μάστορα... θα έχεις εναν ενισχυτή σαφως ανωτερο απο τα χρήματα που θα έχεις δωσει.... και που δεν πρόκειται να χαλάσει ΠΟΤΕ!!!!
Δεν ξερω αν θα τον ξαναγόραζα αλλά έναv M-05 πολύ θα τον ήθελα...

Για τον C-03 δεν έχω άποψη δεν τον είχα ποτέ... τον Μ-03 τον έπαιζα στην αρχή παθητικά μέσω του Χ-10D του γνωστου "βαρελακίου" της Musical Fidelity και μετά με εναν Croft Vitale... Αυτά!
Αν τους πάρεις αναμένουμε φωτο...

Απάντηση: Re: Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

Νίκο

Με τι προενισχυτή θα "έπαιζες" τον M-03???

Κατά την προσωπική μου άποψη ένας ΠΛΗΡΗΣ (με phono MM/MC!!!) είναι κάτι ΠΟΛΥ "ΔΥΣΚΟΛΟ"!!! (και ΠΟΛΥ ακριβό!!!)

Τέλος, πόσα χρήματα θα έδινες για τον M-03 σήμερα??? (και για τον C-03)

Αντώνης Δραγώνας

Καλησπερα Αντωνη. Στη δευτερη ερωτηση σου απαντω 500Ε.(για προ και τελικο). Οσο για την πρωτη ΔΥΣΚΟΛΗ η απαντηση. Εφ οσον θελεις και phono μεινε με τον c 03.

Για το ζευγάρι Luxman C-383 και M-383, που είναι 5/6 χρόνια μεταγενέστερο, υπάρχει κάποια άποψη???

Αντώνης Δραγώνας

Πραγματικά έχω πάθει πλάκα – μπερδεύτηκα με αυτά που διάβασα... από τη μια εκθειάζονται (σε ποιότητα ήχου-κατασκευής) οι luxman c03 & m03 και στο τέλος λέγετε ότι η τιμή αγοράς τους είναι μάξιμουμ (το ζεύγος) 400-500 ευρώ... δηλαδή εάν θέλεις τα πολύ κατώτερα m303 & c303... μάλλον αυτά θα πωλούνται στην μισή τιμή η θα χαρίζονται άμα ψάξεις στις αγγελίες! Πληροφοριακά απο οτι διαβασα, ο c03 έχει από τα καλύτερα phono και με τις 5 επιλογές που έχει... παίζει σχεδόν όλες τις κεφαλές!

Αγαπητέ το ζευγάρι που πραγματικά ειχε αφησει εποχή ήταν οι Μ-05/C-05 οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος ακόμα και τώρα "παίζουν" σε αρκετά έως πού ψηλές τιμές... απο κει και πέρα οι υπόλοιποι της σειράς ήταν ας πούμε πιο μέτριες λύσεις! Ηχητικά πάντα γιατί όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευης αυτή είναι δεδομένη...
Σε σχέση με τους 03 το αστέρι ήταν (υποτίθεται) ο τελικός ... ο πρό απο όσο θυμάμαι αυτά που είχα διαβάσει πέραν του phono -όπως λες- απλά έκανε την δουλειά του...
Οπως και να έχει για τα χρήματά τους είναι πολύ καλοι μην ξεχνάς οτι κουβαλάνε και αρκετά χρονάκια!!!
Στο κάτω κάτω σε χαλάει να βρεις ένα τέτοιο σετ σε καλή τιμή;