Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

Αγαπητέ καταρχήν δεν μίλησα για τα απόλυτα μηχανήματα... ένα phono συμπαθητικό-μέσης κατηγορίας να αγοράσεις, θέλεις τουλάχιστον 150-250 ευρώ και θα παίζει χειρότερα από τον c03... πάντως μια μικρή έρευνα που έκανα, με τά λεφτά που αναφέρεις ούτε στον παλιαντζή (σήμερα) δεν τα βρίσκεις τόσο! Εάν με χαλάει η τιμή που είπες... με τίποτα!

... θέλεις τουλάχιστον 150-250 ευρώ και θα παίζει χειρότερα από τον c03...

Μα γιαυτο πιο πανω σου ειπα να τα παρεις... περι τα 500 δεν θα το σκεφτομουν καθολου... για πιο πάνω αναλόγως την κατασταση τους ... και το πόσο πιο πάνω βεβαια...

Ελπιζω να μην εχω πει κατι που σε ενόχλησε... γιατι το τελευταίο σου post που αφησε μια τετοια αισθηση!!!

Οχι DomieMic δεν ενοχλήθηκα, έγραψα γιατί απλά μου φάνηκαν κάποια πράγματα ολίγον... αντιφατικά.

Είναι τυχερός όποιος έχει ένα από τα αριστουργήματα του Tim De Paravicini που σχεδίασε για την Luxman από την series M

image.php

image.php

Luxman_M-6000.jpg

Luxman_M-4000.jpg

Καλημέρα

Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό και στην φανατασίωση 30+ χρόνων και τις τελευταίες μέρες απέκτησα 2 καινούργιους φίλους, εν αναμονή και του Super Star...

Πρώτα (5-1) έφτασε ένας Musical Fidelity Rainbow (!!!!!!!!)
Ξέρετε ποιός ειναι αυτός???
Ο "The Preamp" (!!!) με Phono MM/MC!!!
Απίθανα πράγματα!!!
Βέβαια, ο Musical Fidelity A1000, που έχω (και ΔΕΝ τον αλλάζω!), έχει σαν προενισχυτή ΑΥΤΟΥΣΙΟ τον Rainbow!!!
Αλλωστε αυτός είναι και ένας σπουδαίος λόγος, που τον αγόρασα...
Και εμφανισιακά (εξωτερικά ΚΑΙ εσωτερικά) σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση... ξέρετε ΝΜ, που λένε στο e-bay...

Μετά, στις 7-1, έφτασε άλλος "καλεσμένος"...
Ενας Luxman C-02!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτός, αν και με μερικά χρονάκια παραπάνω από τον Rainbow, επίσης σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση κι ακόμα κάλύτερος!!! :firstprize:
Και μ' αυτόν ΔΕΝ άντεξα και τον ΑΝΟΙΞΑ...
Επαθα πλάκα με την πολυσύνθετη κύρια πλακέτα (σε αντίθεση με τον Rainbow), εξετίμησα ιδιαιτέρως τους δύο (2) ELNA AUDIO στην τροφοδοσία και κάποια στιγμή θα "ξεκαπακώσω" και τον μετασχηματιστή του, για να τον θαυμάσω...
Θέλω ΠΟΛΥ να σας βάλω ένα κουΐζ:
Τι θα σκεφτόσαστε, αν διαβάζατε στις προδιαγραφές του προενισχυτή σας, ότι το τμήμα Phono MC έχει S/N 77db είναι δηλαδή (κατά τον κατασκευαστή...) DEADLY SILENT???
Οταν ο Rainbow έχει με το ζόρι ~65db (που το ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ από τον δικό μου Musical Fidelity A1000)...
Ε??? Για πείτε μου???

:BDGBGDB55:

Το προφανές, που εγώ θα έλεγα, είναι:
Αυτά τα λέει ο κατασκευαστής...
"Φύκια για μεταξωτές κορδέλες!..."
Ακουσέ τον και τα ξαναλέμε!!!
Σωστά???

ΣΩΣΤΑ!
Αλλά, για να τον ακούσω χρειάζομαι ΤΕΛΙΚΟ!
Και ο ΤΕΛΙΚΟΣ, ο 3ος καλεσμένος, ίσως και λόγω όγκου και βάρους, ΔΕΝ μπορεί να βρει τον δρόμο για την Αθήνα!!!
Με το ζόρι έφτασε χτες το πρωί στο ΡΟΥΦ και από αύριο θα τον αναζητησω μετά μανίας στο Ταχυδρομείο κι ας τέλειωσαν οι γιορτές...
Αυτός ο τελικός είναι ο M-03... :firstprize:

Αλλά γι' αυτόν θα σας μιλήσω μόλις τον πάρω στα χέρια μου...

Εδώ το κουΐζ σας το έθεσα για τον C-02... σωστά???
Τι να κάνω κι εγώ?
ΕΠΡΕΠΕ να ακούσω το καινούργιο μωρό να κλαίει (ή να κελαίδάει...)
Οπότε τον τυλίγω στις πάνες του και τον μεταφέρω στον κολητό μου, που έχει έναν λαμπάτο Fisher (με διαστημικές λάμπες), ο οποίος έχει ξεχωριστό τμήμα ΠΡΟ και ΤΕΛΙΚΟΥ...
Συνδέουμε το "μωρό", το βάζουμε στην ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) και περιμένουμε να σβήσει το λαμπάκι της...

"Δεν θα συνδέσουμε τον (επίσης διαστημικό με ασημένιες περιελίξεις) Step UP Tranformer???" ρωτάει ο κολητός...
"Ασε να ακούσουμε λιγάκι"... του απαντάω...
"Να μου πεις και την γνώμη σου για το "μωρό", ΧΩΡΙΣ "εξωτερική βοήθεια"!!!"

Οπότε...
Αρχίζουμε να ακούμε και
:firstprize:
ακούμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και, κυρίως, ο C-02 EINAI deadly silent!!!
ΟΝΤΩΣ!!!
(Καμμιά σκέψη σας??? Μην ξεχνάτε, ότι σας έχω ρωτήσει σχετικά!!!)
Και, επιπλέον, έχει βγάλει ένα μπάσο απίθανο "πάνω" στον λαμπάτο τελικό!... :firstprize:
Συνήθως τις κριτικές μας τις κάνουμε ακούγοντας "δύσκολα" συμφωνικά κομμάτια, που φέρνουν σε απόγνωση τα επιμέρους στοιχεία του συστήματος...
Συμφωνικά από μεγάλη ορχήστρα, συμφωνικά με μεγάλη χορωδία, κομμάτια με έντονη ΚΑΙ οξεία χρήση (χροιές) πνευστών κλπ κλπ...
Για τις μερικές ώρες που ακούσαμε, ακούσαμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!
Το μωρό (δηλ. ο παππούλης C-02) κελαίδούσε...
Ισως λιγάκι στα "τσιριχτά" χάλκινα του Pictures At An Exhibition (με τον Muti) να ήταν λιγάκι "οξύς", αλλά, νομίζω, ότι, ούτως ή άλλως, τα χάλκινα σ' αυτό το κομμάτι ΔΕΝ χαϊδεύουν ακριβώς τα αυτιά...
Και η Carmina Burana (EMI - Previn) ακούστηκε καλά (όπως την είχαμε ακούσει ΚΑΙ στο δικό μου συστημα ΚΑΙ στου κολητού άλλες φορές)
Στο θαυμάσιο Antiphone Blues (ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ, αν δεν το έχετε) ακούσαμε ΘΑΥΜΑΣΙΑ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ... (αλλά είναι πιό "φιλικό" άκουσμα!)
Και το WALL (Pink Floyd - 3η πλευρά) ακούστηκε μιά χαρά...

Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ τον Step Up Tranformer...

Σας ταλανίζω και συγχωρέστε με, αλλά σε όλους μας αρέσει ΚΑΙ να ακούμε ΚΑΙ να "παίζουμε" με τα μηχανήματά μας... ετσι δεν είναι???

Την απάντηση για την "νεκρική σιγή" του Phono MC του C-02 την βρίσκει κανείς στο www.thevintageknob.com (το γνωστό site), ΑΝ είναι προσεκτικός, ή κοιτώντας μέσα στον C-02, που, φυσικά, αυτό ήταν η απολύτως πρώτη μου ενέργεια μόλις τον ξεπακετάρησα!!!

Θας σας πω σε επόμενο post ποιά είναι η απάντηση στο κουΐζ, απλά ήθελα να δω, αν θα το φανταστεί κάποιος, ή, αφού σας είπα που υπάρχει η απάντηση, αν θα το βρει κάποιος!!!
Είναι ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό να εκτιμήσει κανείς υλοποιήσεις παλιές (~30 χρονών), όπου οι σχεδιαστές επεδείκνυαν σοβαρότατη φροσπάθεια και φροντίδα για την ακουστική ευχαρίστηση των αποδεκτών των προϊόντων τους!!!

Επίσης, δεν σας κρύβω, ότι δεν τολμώ να σκεφτώ τι άκουσμα θα πάρω από αυτό το "μωρό", αν τολμήσω με την βοήθεια ειδικού να επέμβω στα παθητικά υλικά της πλακέτας και να τα αλλάξω με σύγχρονα audio grade υψηλής ακρίβειας!!!

Το ευτυχές στην ακρόαση, που σας περιέγραψα, ήταν ότι ο C-02 ταίριαξε καλά με τον τελικό του Fisher, ενώ μια μέρα πριν ο Rainbow ΔΕΝ ταίριαξε καλά (μήπως έχετε να μου δώσετε κάποια δική σας άποψη γι αυτό???)

Τέλος οι τιμές, που διατίθενται τα (παλιά) κομμάτια της Luxman είτε στο e-bay είτε σε ανεξάρτητα μαγαζιά, ΔΕΝ έχουν καμμία σχέση με τις τιμές, που συζητήθηκαν σ' αυτό το thread νωρίτερα!!!
Φυσικά εξαρτώνται από την συνολική κατάσταση (οπτική, ηλεκτρονική ΚΑΙ ακουστική) της μεταχειρισμένης συσκευής, αλλά ένας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ(συνολικά) ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ προενισχυτής ΔΕΝ μπορεί να κοστίζει λιγώτερο από ένα συμβατικής (ή/ και αμφίβολης...:violent-smiley-030:) ακουστικής ποιότητας σημερινό κατασκεύασμα τύπου "Phono Box" !!! (IMHO...)
Δηλαδή τα αυτιά μου (ΚΑΙ τα μάτια μου) συμφωνούν με τα χρήματα, που έδωσα...

Φυσικά, στο θέμα της αγοράς μεταχειρισμένου είδους (γενικά), η καλύτερη περίπτωση είναι, να πουλάει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ενώ αυτός (που το πουλάει) για διαφόρους λόγους ΔΕΝ το εκτιμάει όσο εσύ!!! :flipout:

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα επανέλθω μόλις ακούσω και τον Μ-03!

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Στο link αυτό φαίνεται μια αμερικάνικη έκδοση του C-02 (ο δικός μου δεν έχει τους πρόσθετους ρευματοδότες στο πίσω μέρος):
http://www.polkaudio.com/forums/attachment.php?attachmentid=43295&stc=1&d=1253519424
και σ' αυτό το link, άμα κάνετε κλικ στο link "luxman C-02" κάτω από την μικρή φωτογραφία, θα δείτε μια σειρά από φωτογραφίες του!

καλημερα συμφορουμητες, καλη χρονια.
Εχω technics, SU-V40, μοντελο 1987, απο τους ενισχυτες μεσαιας κατηγοριας, οχι αυτο που θα λεγαμε σημερα hi end,hifi συγουρα ομως, παιζει ακομα, τον εχω καλοδιατηρημενο, του εχω βαλει και τεσσερα magnat ηχεια ειμαι ευχαριστημενος. Εχω την εντυπωση πως δεν ξαναβγαινουν τετοια μηχανηματα οπως αυτα της δεκαετιας του 80.. Αληθεια ποιο θα θεωρουσατε ως top απο αυτη την εποχη? :afro:

Παιδιά

Μόλις αφιχθεί και ο Super Star (ο M-03), θα πάρω τα κατσαβίδια μου και θα ανεβάσω τις πιό ακατάλληλες φωτογραφίες, που μπορείτε να φανταστείτε!!!

Τελείως ΓΥΜΝΕΣ!!! :smile:

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Μήπως σκέφτηκε ή εμπνεύσθηκε (!) κανείς, γιατί ο C-03 απεδείχθη DEADLY SILENT??? :firstprize:

να ρωτήσω, κανείς που να πουλάει τέτοια vintage μηχανήματα, στη θεσσαλονίκη μήπως γνωρίζει? από όσο γνωρίζω μόνο στην Αθήνα πουλάνε τέτοια παλιά μηχανάκια...

Εγώ πάντως τον Μ-03 τον είχα δωσει 250 μεσω του φορουμ... για αυτό έφυγε σε μια μέρα θα μου πεις...
Βεβαια το εχω μετανιώσει... όχι που τον έδωσα τόσο λίγα... που τον έδωσα γενικώς!!!

να ρωτήσω, κανείς που να πουλάει τέτοια vintage μηχανήματα, στη θεσσαλονίκη μήπως γνωρίζει? από όσο γνωρίζω μόνο στην Αθήνα πουλάνε τέτοια παλιά μηχανάκια...

Αυτά τα παλιά μηχανήματα ήταν δυσεύρετα στη εποχή τους γιατί ήταν πανάκριβα και επιπλέον εδώ είχαν και εξοντωτικούς δασμούς.
Ούτε στη Αθήνα συνεπώς είναι εύκολα και τα βρίσκεις μερικές φορές στο Ebay.de

Αυτά τα παλιά μηχανήματα ήταν δυσεύρετα στη εποχή τους γιατί ήταν πανάκριβα και επιπλέον εδώ είχαν και εξοντωτικούς δασμούς.
Ούτε στη Αθήνα συνεπώς είναι εύκολα και τα βρίσκεις μερικές φορές στο Ebay.de

κριμα διοτι αξιζανε και αξιζουνε, πολλη περισσοτερο απο τους ενισχυτες που πουλανε σημερα.... απ οτι καταλαβα, οι κατασκευαστες σημερα, βασιστικαν σε αυτα τα παλια μηχανηματα και τα ονομασανε 'high-end'... και να φανταστεις πως ο technics, που εχω (su-v40), ητανε για την εποχη του ενας μετριος ενισχυτης.. αληθεια αν εβρισκα εναν technics ή sansui θα μπορουσα να τους συνδεσω, και τον ενα να τον εχω για pre-amp και τον αλλο για amp? :afro:

:offtopic:off topic: επισης εχετε υποψη σας τους παλιους dolby digital processors οπως αυτος παρακατω? τον εχει κανεις? αν δεν τον χρειαζεσται εδω ειμαστε...
http://www.biocomp.net/o35050.htm

Απάντηση: Re: Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

Εγώ πάντως τον Μ-03 τον είχα δωσει 250 μεσω του φορουμ... για αυτό έφυγε σε μια μέρα θα μου πεις...
Βεβαια το εχω μετανιώσει... όχι που τον έδωσα τόσο λίγα... που τον έδωσα γενικώς!!!

Τον έδωσες και μάλιστα 250 ευρά μόνο;Πολύ λίγα...

Αλλά μην σκάς αυτά που έχεις τωρα πάιζουν πολύ καλύτερα.:a0210:

Καλησπέρα

Ηρθε σπίτι του σήμερα και ο Μ-03...
Σε άθλια συσκευασία οπότε συμπιέσθηκαν οι μπόρνες και η λαμαρίνα τους και η πλακέτα από πίσω από τις μπόρνες τα είδε ΟΛΑ!!!
Το εύρος της ζημιάς θα προκύψει στο μέλλον...
icon8.gif
icon8.gif
icon8.gif

Μιά υπαρκτή ζημιά είναι ότι από τα ψηφιακά Βατόμετρα λειτουργεί ΜΟΝΟ το δεξί!!!
icon9.gif
icon8.gif

Αγνοώ το αίτιο και, αν κάποιος σκέφτεται ή ξέρει κάτι, ας μου το πει!!!
Μήπως σχετίζεται (
icon9.gif
) η πλακέτα πίσω από τις μπόρνες, που συμπιέσθηκε??? (τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια...)

Στην παρακάτω foto βλέπετε το "μωρό" γυμνό και τους 2 προενισχυτές δίπλα του και ΟΛΑ τα υπόλοιπα "παιδιά" ης συντροφιάς...

Θαυμάστε (και) τους ΘΟΛΟΥΣ του Ερμή Ι!!! :firstprize:

M-03%20005.jpg

Εδώ είναι ο C-02 επίσης γυμνούλης...
C:\Documents and Settings\user\Επιφάνεια εργασίας\photos\DSC_5964.JPG

Αυτός ο μπέμπης μας τρομοκράτησε ΠΟΛΥ άσχημα, καθώς κάνοντας μια δοκιμή στο φορτίο της MC δεν επανήλθε στα "ισα" του και άρχισε το ένα κανάλι να παίζει χαμηλά και τσιριχτά...
Μια σειρά από δοκιμές:
Ο MF Rainbow κελάϊδισε!!! (Σαν κλασσικός MF...)
Εβαλα στον C-02 τα 2 μικρά βαρελάκια Step Up Ortofon Τ-5 και έπαιξε κι αυτός στο MM... οπότε...
Επαιξα λίγο τον επιλογέα φορτίου και ο C-02 έπαιξε σωστά και στο MC!!!
ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦ!!!

Ακουστικές παρατηρήσεις:
Πολύ "μπάσο" και πολύ "σώμα" ο C-02, λιγότερο "μπάσο" αλλά επίσης καλό "σώμα" ο MF, ο οποίος, τελικά, απλά ΔΕΝ ταίριαξε με τον λαμπάτο τελικό Fisher προχτές!

Ο Μ-03 δείχνει γρήγορος και για το μικρό (τελικά) δωμάτιο, στο οποίο ακούω, ανεξάντλητος και πρόθυμος να με κουφάνει!!!
Στο δεξί Βατόμετρο, που λειτοργεί, είδα μέχρι 18 Watt μονάχα... (μέχρι τώρα...) στην Carmina Burana Mobile Fidelity (Previn)...

Δηλ. ~ 101-102 db στο 1 μέτρο!!!
Μήπως τα αυτιά μου είναι πολύ ευαίσθητα???
Ή το υγιές Βατόμετρο ΔΕΝ μετράει σωστά???????? (καμμιά ιδέα???)

Ο συνδυασμός C-02/ M-03 προκαλεί ΕΚΡΗΞΕΙΣ μεγάλων τυμπάνων και πιατινιών και οι Ερμήδες τρίβουν τα γούφερ τους!!!
Αν εξαιρέσουμε την υψηλή ένταση, που προκύπτει (ΟΧΙ ότι ακούω χαμηλά!!! άλλο τίποτα!!!) η ακρίβεια ΔΕΝ χάνεται.
Αλλωστε πως να χαθεί, όταν ο Μ-03 χτυπάει 200WRMS??? :a0210:

Θα δούμε κάποια άλλη στιγμή στο άλλο αριστούργημα της Mobile Fidelity την Συμφωνία Αρ.3 για Ορχήστρα και Εκκλησιαστικό Οργανο του Saint Saens...

Αυτά για τώρα και βλέπουμε...

Αντώνης Δραγώνας

Ωχ!!! Sorry!!!
Δεν βρήκα τρόπο να τις φορτώσω τις φωτογραφίες!!!
Πως να το κάνω????????

Αφού η ζημιά ακουμπά την πλακέτα πρέπει να πάει για έλεγχο.
Είναι κρίμα να σου κάνει κανένα τσάφ και να ακούς μετά μονοφωνικά.

Kοιτα και μηπως έχει επιλεχθεί η μονοφωνική λειτουργία... αν θυμάμαι καλά σε αυτή την περίπτωση λειτουργει το αριστερό VU meter!

Πολύ κρίμα πάντως ... τέτοιο τερατάκι θέλει πολύ καλη συσκευασία για να ταξιδέψει με ασφάλεια!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Φημισμένα ζευγάρια από το χτες

Τον έδωσες και μάλιστα 250 ευρά μόνο;Πολύ λίγα...

Αλλά μην σκάς αυτά που έχεις τωρα πάιζουν πολύ καλύτερα.:a0210:

Ναι όντως... ακομα και τώρα τον βλεπω να παίζει σε κάτι 1000+ και τα ψιλοπαίρνω...
Τέλος πάντων χαλάλι...

Οτι τα ενισχυτικά που εχω τωρα παίζουν καλύτερα το πιστευω και εγώ... -bye-