Firewire ή e-Sata;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,242
Αθήνα
Είναι δυνατόν να τίθεται τέτοιο ερώτημα; Κι όμως.
Αγόρασα χθές ένα Seagate Free Agent Pro 1TB για να τον συνδέσω στην έξοδο e-Sata που βγάζει το motherboard του HTPC μου αφού έκουσα οτι τον βλέπει αμέσως και δεν έχει τα προβλήματα που αντιμετώπιζα με τους MyBook.
Τον συνέδεσα και πράγματι τον είδε αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όταν όμως πήγα να αντιγράψω αρχεία έφαγα τρελό ξενέρωμα. Για μία ματρόσκα 6,5 Gb ήθελε 65 λεπτά. :eek:
Δυστυχώς, όσες φορές κι αν δοκίμασα δεν έγινε τίποτε, τραγικές ταχύτητες διαμεταγωγής.
Συνδέοντας μετά τον ίδιο δίσκο με το USB καλώδιο όλα μιά χαρά, η ταχύτητα αυξήθηκε 10 φορές.
Είναι δυνατόν; Τι μπορεί να συμβαίνει; Υποτίθεται οτι η ταχύτητα της USB είναι 480 mb/sec και της e-Sata είναι 3Gb/sec.

Υ.Γ. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να σβύσει αυτό το σπαστικό κίτρινο φώς που ανάβει; ´Σκληρό δίσκο πήρα δεν πήρα πορτατίφ.
icon9.gif

Εχω ένα ίδιο 750GB και το κίτρινο φως δεν έψαξα να βρω αν μπορεί να απομονωθεί. Φως έχει και ο WD 1TB, αλλά είναι λευκό και πολύ διακριτικό. Σπαστικό στον Seagate είναι και το On/Off επίσης.

Μέχρι τώρα τον δουλεύω USB και δεν τον δοκίμασα eSata. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το SetUp που έχεις, θα έπρεπε να "πετάει" με το eSata.

ΘΑ προσπαθήσω να κάνω μία δοκιμή με eSata και να σου πώ. Από καλώδιο και νέους driver έψαξες ?

**

Εψαξα λίγο και μάλλον έχουν πρόβλημα με το eSata. Υπάρχουν αναφορές από αρκετούς χρήστες σε αυτό. Με έβαλες στα αίματα να δοκιμάσω.....

** Δες και αναβάθμιση του Firmware απο την Seagate.

http://blog.noegruts.com/2007/12/seagate-freeagent-pro-esata-problems.html

Last edited:
Εχω ένα ίδιο 750GB και το κίτρινο φως δεν έψαξα να βρω αν μπορεί να απομονωθεί. Φως έχει και ο WD 1TB, αλλά είναι λευκό και πολύ διακριτικό. Σπαστικό στον Seagate είναι και το On/Off επίσης.

Μέχρι τώρα τον δουλεύω USB και δεν τον δοκίμασα eSata. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το SetUp που έχεις, θα έπρεπε να "πετάει" με το eSata.

ΘΑ προσπαθήσω να κάνω μία δοκιμή με eSata και να σου πώ. Από καλώδιο και νέους driver έψαξες ?

**

Εψαξα λίγο και μάλλον έχουν πρόβλημα με το eSata. Υπάρχουν αναφορές από αρκετούς χρήστες σε αυτό. Με έβαλες στα αίματα να δοκιμάσω.....

** Δες και αναβάθμιση του Firmware απο την Seagate.

http://blog.noegruts.com/2007/12/seagate-freeagent-pro-esata-problems.html

apextos σ' ευχαριστώ πολύ... Πολύ φοβάμαι οτι έχει πρόβλημα, αν βρείς κάποια άκρη σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.

Ρε Μπάμπη έλεος!!!! Και άλλο δίσκο πήρες? :furious3:

Tί να κάνω; Δεν μου πάει η καρδιά να τα σβύσω...
icon11.gif

Αν θυμάμαι καλά, είχα δοκιμάσει με τον δικό μου (ιδιος με τον δικό σου) και esata και πήγαινε μια χαρα.

Δοκιμασε τον σε άλλο pc καταρχήν και μετά βλέπεις.

Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Αν θυμάμαι καλά, είχα δοκιμάσει με τον δικό μου (ιδιος με τον δικό σου) και esata και πήγαινε μια χαρα.

Δοκιμασε τον σε άλλο pc καταρχήν και μετά βλέπεις.

Οκ, θα το κάνω κι αυτό για να δώ αν φταίει το setup το δικό μου.

Μη τους αφήνετε χαλαρούς, να κάνουν ότι θέλουν! Αν όντως έχουν πρόβλημα πηγαίνετέ τα πίσω!!!!!!
(και αλλάχτε τα με μάρκα πιο υπεύθυνη!)

Παρεπιτόντως, τα Seagate προς αποφυγή (μια ζωή προβλήματα).... Προτιμήστε WD, ή Maxtor.

Μη τους αφήνετε χαλαρούς, να κάνουν ότι θέλουν! Αν όντως έχουν πρόβλημα πηγαίνετέ τα πίσω!!!!!!

Παρεπιτόντως, τα Seagate προς αποφυγή (μια ζωή προβλήματα).... Προτιμήστε WD, ή Maxtor.

To θεμα ειναι τι να παει πισω, τους δισκους η το board ? :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Πιο αξιόπιστη η WD και η Maxtor (ειδικά αυτή!) από την Seagate, ε;;;

Τόσο χρόνια, έχουν περάσει κάτι εκατοντάδες δίσκοι από τα χέρια μου και οι Seagate είναι σαφώς οι πιο αξιόπιστοι και οι Maxtor οι πιο αναξιόπιστοι (εξαίρεση αποτελεί φυσικά η θρυλική σειρά DeathStar της IBM :p).

Σε μικρότερα δείγματα προφανώς είναι πως του έχει κάτσει του καθένα.

Μιχάλη σ' ευχαριστώ... Δεν έγκατέστησα τα utilities, μάλλον θα πρέπει να το κάνω.
Ούτε κι εγώ το έχω κάνει ποτέ για κανένα δίσκο :p

(είναι προφανές ότι ίσως μόνο το φως ʽγλυτώνειςʼ – μην ελπίζεις δλδ να αλλάξει κάτι στην ταχύτητα)

To θεμα ειναι τι να παει πισω, τους δισκους η το board ? :ernaehrung004:

Δυστυχώς, στο RMA, πάνε 'πακέτο' (κατά την συνήθη λογική των εταιριών).

Last edited:

Aυτα για τις υπευθυνες μαρκες θα ηταν πιο συνετο να απουσιαζουν.....

ολες οι εταιρειες εχουν ελλατωματικα προιοντα.....εγω πριν στραφω στην Seagate ειχε καει η γουνα μου απο WD(4 δισκοι χτυπημενοι) ή Maxtor (2 φορητοι χτυπημενοι.)

BTW ....η μαξτορ αγοραστηκε απο την seagete.

Αυτο που πρεπει να σκεφτεστε ειναι η εγγυηση. H seagate τουλαχιστον δινει 5 χρονια !! εγγυηση.

Αν μη τι αλλο μαζι με τα χαμενα δεδομενα δεν χανεις ευκολα ΚΑΙ το δισκο.

Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Δυστυχώς, στο RMA, πάνε 'πακέτο' (κατά την συνήθη λογική των εταιριών).

Υποψιάζομαι ότι ο Χρήστος μιλάει για το motherboard, και εσύ μιλάς για το control board του δίσκου..

Ο καθένας κρίνει από προσωπική εμπειρία. Ότι Seagate δίσκους έχω πάρει μέσα στα χρόνια, έχουν κλατάρει -το ίδιο και ένας φίλος (μερικές φορές αγοράζαμε μαζί) και μιλάω για εσωτερικούς. Μάλιστα μου έχει τύχει να χαλάσει εντός εγγύησης, να μου δώσουν άλλο και σε λιγότερο από ένα χρόνο να ξαναχαλάσει! H ίδια ιστορία επαναλήφθηκε και στον φίλο!
Στους εξωτερικούς τώρα, παίζουν και άλλες παράμετροι, όπως η κακή χρήση (τραντάγματα ή μετακινήσεις την ώρα που δουλεύει κλπ). Από εξωτερικούς δουλεύω εκτεταμένα, από χόμπυ έως δουλειά και για κρίσιμα δεδομένα κυρίως Lacie (ξέχασα να προτείνω) και WD -κοντά 3TB. Από Μaxtor έχω κάποιους (εσωτερικούς) στον παλιότερο υπολογιστή που δεν παρουσίασαν για πολλά χρόνια το παραμικρό. Αλλά απ' ότι λένε, η Lacie χρησιμοποιεί Maxtor -οπότε ουσιαστικά και αυτούς τους έχω δοκιμάσει και δοκιμάζω καθημερινά. Άλλος από Seagate (και ένα Quantum Fireball παλιότερα), δεν έχει χτυπήσει ποτέ κανένας (από το '94) και όλοι δούλευαν σε κουτιά καλά αεριζόμενα (με έξτρα αερισμό).
Οπωσδήποτε για να κάνεις αντικειμενικά τεστ, είναι αρκετά δύσκολο και δαπανηρό. Τα δε περιοδικά (άχρηστα τα περισσότερα γι' αυτό και έχω σταματήσει να παίρνω) που θα μπορούσαν να το κάνουν, δεν ασχολούνται ποτέ με τέτοια ...ποταπά θέματα όπως η ποιότητα, η αξιοπιστία και η αντοχή των συσκευών που παρουσιάζουν.
Σχετικά με την αγορά της Maxtor από τη Seagate, ουσιαστικά αυτό δείχνει αδυναμία! Αγοράζεις τους ανταγωνιστές σου όταν δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς και να τους εκτοπίσεις στο περιθώριο παρέχοντας ποιοτικότερα προϊόντα ή υπηρεσίες. Τα ίδια κάνει τελευταία και η Adobe -έχει αγοράσει τους πάντες! Έτσι το ξέρει και η γιαγιά μου... (αν ήταν ματσώ!)

Επανέρχομαι.

Ο δικός μου με USB σύνδεση "πιάνει" γύρω στα :

32MB/s READ & 28MB/s Write

με eSata

68 - 70MB/s Read και οριακά λιγότερο το Write

Ο εσωτερικός WD-500MB πού έχω στο μηχάνημα που έκανα τις δοκιμές μου έδωσε μέχρι 15MB/s πάνω από αυτές του Seagate.

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει στον δικό σου ή εχει σχέση με το Firmware ή ακόμα και με τον controller του PC.

Στίς εικόνες τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Attachments

• HDTune_File_Benchmark_Seagate_FreeAgent_Pr-eSata.jpg
    HDTune_File_Benchmark_Seagate_FreeAgent_Pr-eSata.jpg
    96.8 KB · Views: 10
  • HDTune_File_Benchmark_Seagate_FreeAgent_Pro-USB.jpg
    HDTune_File_Benchmark_Seagate_FreeAgent_Pro-USB.jpg
    97 KB · Views: 7
Last edited:

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει στον δικό σου ή εχει σχέση με το Firmare ή ακόμα και με τον controller του PC.

"Μαύρα τα μαντάτα
για τη Sερενάτα.."
icon11.gif

Και πάλι σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει στον δικό σου ή εχει σχέση με το Firmware ή ακόμα και με τον controller του PC.

.

εγω αυτο πιστευω......

μια δοκιμη σε αλλο πισι θα μας πεισει....(με τα ιδια αρχεια )