Firewire ή e-Sata;

Κάνε λίγη υπομονή και ίσως βρούμε την άκρη.

Η πλακέτα που έχει ο δίσκος με τις USB & eSATA συνδέσεις ΔΕΝ είναι της Seagate. Ο κατασκευαστής είναι η Oxford Semiconductors και μάλλον το πρόβλημα είναι στο firmware της πλακέτας

http://www.oxsemi.com/

Θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα σου πω.

Στο μεταξύ κατέβασε αυτό να είναι έτοιμο, μάλλον θα χρειαστεί.

http://support.seagate.com/rightnow/downloads/FA_Pro_eSATA_Update.zip

OK παιδια, βρέθηκε λύση. Φόρτωσα το FreeAgentTools κι έτρεξα και το file esata.exe που κατέβασα απο το internet στη σελίδα της Seagate και τώρα μπορώ να σβήσω και το φώς αλλά και ο δίσκος έγινε πολύ πιο γρήγορος με σύνδεση e-sata.
Το δίσκο τον βλέπει σαν local και απο μια πρόχειρη δοκιμή χρειάζεται περίπου 11 λεπτά για αντιγραφή 20GΒ.

Re: Απάντηση: Firewire ή e-Sata;

OK παιδια, βρέθηκε λύση. Φόρτωσα το FreeAgentTools κι έτρεξα και το file esata.exe που κατέβασα απο το internet στη σελίδα της Seagate και τώρα μπορώ να σβήσω και το φώς αλλά και ο δίσκος έγινε πολύ πιο γρήγορος με σύνδεση e-sata.
Το δίσκο τον βλέπει σαν local και απο μια πρόχειρη δοκιμή χρειάζεται περίπου 11 λεπτά για αντιγραφή 20GΒ.
Λύση για το φως βρήκες μπαμπίνο γιατί από ταχύτητα είσαι ακόμα σε USB επίπεδα (~30 MB/S). Περίπου στα μισά (τουλάχιστον) δλδ από όσα πάει με esata.

Δοκίμασε update στους οδηγους του chipset της μητρικής η του προσθετου ελεγκτη που πιθανον εχει η μητρικη (σε περίπτωση που έχεις βάλει εκεί τον δισκο).

Δοκίμασε και σε αλλο μηχάνημα.

Τα υπόλοιπα είναι μαντζούνια.

Βασικά, οι πιο αξιόπιστες συνδέσεις είναι οι USB. Με το e-sata πάντα είχα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι και τα καλώδια, που δεν είδα να τους δίνει σημασία κανείς...

Βασικά το SATA έχει 2 πρωτόκολλα, το απλό και το ΙΙ. Το ΙΙ θέλει καλύτερα καλώδια και έχει μεγαλύτερες ταχύτητες. Μπορείς να μας πεις πως συνδέεις το eSATA;

Πολλές μητρικές δεν έχουν κανονικές e-SATA θύρες, αλλά bracket που μπαίνουν στις SATA πόρτες της μητρικής και βγάζουν e-SATA. Από αυτή την συνδεσμολογία μην περιμένετε και πολλά... Παίζει ρόλο το μήκος και η θωράκιση του καλωδίου της σύνδεσης. Γενικά κάθε σύνδεση στο e-SATA επηρεάζει και το μέγιστο μήκος του καλωδίου που θα μπορέσεις να έχεις. Αν η μητρική πάλι έχει εγγενή θύρα e-SATA, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.
Τι ακριβώς έχει η δική σου μητρική;

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει μεγάλο πρόβλημα με esata - υπάρχουν πολλές συζητήσεις σε ξένα φόρουμ. Το firmware που κυκλοφορεί βελτιώνει αλλά δε διορθώνει το πρόβλημα και σε πολλές περιπτώσεις (όπως εγώ:mad:) το esata δεν δουλεύει καθόλου!

Το μόνο καλό είναι ότι το firewire είναι πολύ πιο γρήγορο από USB (μην αρχίσετε τα πέρι bandwidth, το firewire είναι point to point network protocol με granularity τύπου ΑΤΜ, οπότε στην πράξη είναι μέχρι 5 φορές πιο γρήγορο από USB).

To συνηστώ αν δε μπορείτε να αλλάξετε το προϊόν...

Τώρα μου ήρθε μια φλασιά: Θυμάμαι ένα κομμάτι που είχε πρόβλημα (διακοπές σε θέση HD υλικού – που τώρα σκέφτομαι ότι προφανώς προέκυπταν από χαμηλές ταχύτητες) μόνο σε σύνδεση με esata

Η αντιπροσωπεία το άλλαξε κανονικά (θυμάμαι μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί περίμενα να μην ‛εντοπίσουν’ το πρόβλημα).

Τα παραπάνω ‛κολλάνε’ με την περίπτωσή σου και όσα λένε τα παιδιά (ότι δλδ είναι γνωστό το πρόβλημα).

Οπότε αν δεν παίζει κάτι στραβό με την μητρική σου, πας για RMA.

ΥΓ Κράτη παίδες με το 1394 = 5 X USB (είναι λίγο πιο γρήγορο, ναι – αλλά όχι και 5 x).

Είπαμε...στην πράξη:p ...εξαρτάτε από την εφαρμογή. Εγώ έχω δεί 7-10ΜΒ με USB ενω το 1394 είναι πάντα στη μέγιστη ταχύτητα του...

Καλά, μην νομίζετε οτι καταλαβαίνω και πολλά απ´όσα λέτε.
icon11.gif

Έχω ένα mothrboard Asus P5B-E και έχω συνδέσει το δίσκο στην θύρα e-SATA που έχει στο πίσω μέρος με ένα άπλό καλώδιο μήκους 40 cm περίπου. Δεν χρησιμοποιώ μπράκετ.

Αν δεν καταλαβαίνεις, να μας πεις να μην κουραζόμαστε να γράφουμε (άλλως θα πω στον δικηγόρο μου - τον γνωστό - να σε χρεώνει / post) :p

1. Drivers chipset (ετσι για ενα τελευταιο test μπας και)

2. RMA

Xρεωσε τον ρε συ Συριε να τελειωνουμε.....αφου απο το ενα μπαινει απο το αλλο βγαινει....

Παλι καλα που εσβησε το φως δε λες.:party:

Μα για το φως τα έκανε όλα αυτά, μπας και βλέπει καθόλου τίποτα για να τον νοιάζει η ταχύτητα του δίσκου;

Μόνο να μην φωτίζει τον Planar.

:p

Αν εσείς δεν έχετε μεταδοτικότητα δεν φταίω εγώ...
icon10.gif

(Ρε σείς... Τι RMA και παπάτζες μου λέτε; Τι είναι το RMA;
icon11.gif
Καί που θα βρώ drivers για το chipset; Ποιό είναι το chipset; :nounder:)

Ούφ... Δεν αισθάνομαι καλά...
icon6.gif

RMA Μπαμπη μου ειναι ο κωδικος επιστροφης ειδους προς σερβις......

παιρνεις αριθμο RMA (πρωτοκολλου στην γλωσσα σου) και αρχιζεις τις διαπραγματευσεις.

Μα για το φως τα έκανε όλα αυτά, μπας και βλέπει καθόλου τίποτα για να τον νοιάζει η ταχύτητα του δίσκου;

Μόνο να μην φωτίζει τον Planar.

:p

ειναι και γυαλιστερη η κατσαρολα και γινεται Ντισκοτεκ εκει μεσα.....

πρεπει να προσελκυει και περιστερια που νομιζουν οτι γινεται γαμος. :BDGBGDB55:

Οσο για το Chipset εννοουνε να περασεις καινουργιους drivers για τον πυρηνα της μητρικης σου (σου λενε τιποτα αυτοι οι οροι? )

Μαρεσει που παιδευεστε. Αφου ειναι ετοιμος για αλλο μηχανημα....:ernaehrung004:

Αν εσείς δεν έχετε μεταδοτικότητα δεν φταίω εγώ...
icon10.gif

(Ρε σείς... Τι RMA και παπάτζες μου λέτε; Τι είναι το RMA;
icon11.gif
Καί που θα βρώ drivers για το chipset; Ποιό είναι το chipset; :nounder:)

Ούφ... Δεν αισθάνομαι καλά...
icon6.gif
Καλύτερα φώναξε κάνα γνωστό σου κομπιουτερά να το αναλάβει επιτόπου για καμιά ωρίτσα και μη παιδεύεσαι "να ανακαλύψεις τον τροχό" και μάλιστα από εδώ!