Firewire ή e-Sata;

Για να δείτε που το πρόβλημα του Μπάμπη με τον δίσκο θα χτυπήσει 1000 post.. ποιός την χάρη σου.

===================

Λοιπόν περα από τα όμορφα ή όχι κατασκευάσματα μπήκα στο ψάξιμο και βρήκα αυτό που απευθύνεται και σε όσους ασχολούνται με την εγγραφή Video.

HD SATAsfaction!

Οι τύποι δίνουν μέχρι 240MB/sec ταχύτητα μεταφοράς και λένε ότι μπορεί να περάσει μέσα από αυτό 1 Stream ασυμπιεστου Video 10-bit 1080HD*.

Στον Controller τους δε μπορούν να μπούν 4 από αυτά και να έχει κάποιος μέχρι 20 δίσκους ταυτόχρονα.

http://www.sonnettech.com/product/fusiond500p.html

Στράτο το ξέρεις από πρώτο χέρι ή το λες επειδή διάβασες τα χαρακτηριστικά??? Γιατί στο manual λέει και για άλλα πράγματα.

manual said:
JBOD (bypass) Creates a logical volume for each physical hard disk drive.
BIG (span) Concatenates all hard disk drives into a single volume.

Last edited:
Αλήθεια, το μηχάνημα της Silverstone ξεκινά και σταματάει μόνο με το power button ή μπορεί να ξεκινήσει ή να κλείσει, όταν ξεκινάει ή κλείνει ο Η/Υ αντίστοιχα???

ΥΓ.

Το αγοράζει, βάζει και 5 νέους δίσκους των 2TB που θα βγάλει η Seagate το συνδέει με το PC και παίζει .... όπως ο Seagate που έχει σήμερα .. αργα .. .αργαααα.. με το πασοοο τουυ :) :) :)

Δεν με πρόσεξες.. Έγραψα "και δικό του controller έχει".. εννοώ κάρτα PCI, η οποία αν θυμάμαι καλά περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Είναι πολύ αυστηρό με τις επιλογές του σε controllers, πράγμα λογικό λόγω της αρχιτεκτονικής του (απαιτεί port multiplier support).

Στράτο το ξέρεις από πρώτο χέρι ή το λες επειδή διάβασες τα χαρακτηριστικά??? Γιατί στο manual λέει και για άλλα πράγματα.

Το λεω γιατι μου απαντησε η Silverstone σε αναλογο ερωτημα μου...

Re: Απάντηση: Firewire ή e-Sata;

Αν πάρεις το κουτί της Silverstone πες μου αν γίνετε να βλέπεις 1-1 τον δίσκο και όχι όλους μαζί σε 1 RAID γιατί με ενδιαφέρει. Το support της Silverstone ακόμη να μου απαντήσει.

Δεν ξέρω γιατί αυτό αποτελεί FAQ για το silverstone.. Στο manual γράφει ρητά: "In its basic form, the SiI 4726 Storage Appliance supports individual mapping of a hard disk drive to a corresponding volume or virtual drive." (σελ. 9)

Βέβαια, δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιο για να δω αν όντως δουλεύει σωστά, αλλά γιατί να μην δουλεύει;

1. PCI-E x1
2. Και σε εμένα το ίδιο μου είπαν όταν τους ρώτησα για το JBOD, με μόνη διαφορά ότι μου είπαν και ότι "the HDD is show a single drive concentrating the sizes all of HDD", που ουσιαστικά είναι το BIG και όχι το JBOD. Όταν τους ζήτησα διευκρινήσεις, δεν μου απάντησαν.
3. Γιατί στα χαρακτηριστικά του προϊόντος και το support λέει όχι. Οπότε ελπίζω το manual να έχει δίκιο και να εννοεί αυτό που νομίζω ότι εννοεί.
4. Έχετε σκοπό να βάλετε πάνω από 7.5TB για τους επόμενους 10 μήνες και πάνω από 10TB για τους μεθεπόμενους 10 μήνες??? Αν όχι, σας κάνει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Firewire ή e-Sata;

Δεν ξέρω γιατί αυτό αποτελεί FAQ για το silverstone.. Στο manual γράφει ρητά: "In its basic form, the SiI 4726 Storage Appliance supports individual mapping of a hard disk drive to a corresponding volume or virtual drive." (σελ. 9)

Βέβαια, δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιο για να δω αν όντως δουλεύει σωστά, αλλά γιατί να μην δουλεύει;

Δυστυχως Δημητρη, δεν δουλευει...
Μιας και βρηκα το μειλ μου, ρωτουσα το εξης:
i have a question for you

it is about the DS351.
Can you please let me know if it supports the hard drives as JBOD, or only raid?

Με απαντηση:

Dear Stratos,

the DS351 only support Raid 0, Raid 1, Raid 10, Raid 5

Το ερωτημα ηταν αρχες του 2008. Τωρα, αν αλλαξε κατι, που δεν το πιστευω, στην πορεια, τι να πω μακαρι...
Ειναι καλη ιδεα, αλλα με δυστροπη υλοποιηση.
Ασε δε, που με τα χρηματα του στηνεις ενα κανονικο πισι για fileserver και τελειωνει το θεμα...

Silverstone said:
When you want to install the HDD in DS 351 in JBOD mode, the HDD is show a single drive concentrating the sizes all of HDD.
Άρα μάλλον λέω να πιστέψω το manual, το οποίο είναι και version 1. Άρα τπτ δεν άλλαξε. Το support προφανώς είναι διακοσμητικό. :p

Το manual λέει:
BIG (span) Concatenates all hard disk drives into a single volume. Σας θυμίζει κάτι????
JBOD (bypass) Creates a logical volume for each physical hard disk drive. Αυτό που θέλω δλδ.

Last edited:
Δεν με πρόσεξες.. Έγραψα "και δικό του controller έχει".. εννοώ κάρτα PCI, η οποία αν θυμάμαι καλά περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Είναι πολύ αυστηρό με τις επιλογές του σε controllers, πράγμα λογικό λόγω της αρχιτεκτονικής του (απαιτεί port multiplier support).

Sorry, αλλά εσύ δεν με έπιασες, αναφέρθηκα στην γκαντεμιά που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος αγοραστής με αυτο ;)

και όχι γενικά στο προϊόν

=============

Βέβαια πήρα το θάρος και αν υπάρχει πρόβλημα τα ανακαλώ, δεν θέλω να το πάρει κάποιος στραβά. Υπέθεσα λίγο humor δεν βλάπτει. Babis ?

Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Βρε Μπάμπη, γιατί το κουράζεις, αφού τελικά θα πάρεις αυτό:

3-4view.jpg

Και eSATA είναι, και δικό του controller έχει, και 5 δίσκους παίρνει, και - το βασικότερο - είναι κουκλί.

Καλημέρα και καλή βδομάδα.
Δημήτρη αυτό το κοίταζα πρίν 3-4 μήνες αλλά, όπως λέι κι ο Στράτος, η απάντηση της εταιρίας ήταν απογοητευτική.
Το Σ/Κ μπήκαν στο σύστημα Vista.
Δεν πρόλαβα να δώ και πολλά πράγματα, χθές έπρεπε να κάνω κάποια τακτοποίηση στα αρχεία μου.
Το σίγουρο είναι οτι γράφω από USB με ταχύτητα 22 Mb/Sec και δεν βλέπει τον WB MyBook από e-SATA. Τον Seagate θα τον δοκιμάσω σήμερα.

Βέβαια πήρα το θάρος και αν υπάρχει πρόβλημα τα ανακαλώ, δεν θέλω να το πάρει κάποιος στραβά. Υπέθεσα λίγο humor δεν βλάπτει. Babis ?

Ελεύθερα... Κάνε τη δουλειά σου..
icon10.gif

Καλημέρα και καλή βδομάδα.
Δημήτρη αυτό το κοίταζα πρίν 3-4 μήνες αλλά, όπως λέι κι ο Στράτος, η απάντηση της εταιρίας ήταν απογοητευτική.
Το Σ/Κ μπήκαν στο σύστημα Vista.
Δεν πρόλαβα να δώ και πολλά πράγματα, χθές έπρεπε να κάνω κάποια τακτοποίηση στα αρχεία μου.
Το σίγουρο είναι οτι γράφω από USB με ταχύτητα 22 Mb/Sec και δεν βλέπει τον WB MyBook από e-SATA. Τον Seagate θα τον δοκιμάσω σήμερα.

Θα το φτιαξουμε κι αυτο ......

To connect your external hard drive to your PC computer:

1. Turn on your computer and allow Windows to load.
2. Plug in the power to the external hard drive and let it spin up.
3. Connect the data cable to the drive first and then to the computer.
4. You should see a new icon appear in the system tray and the drive should appear in the Device Manager.

To disconnect your external hard drive from your PC computer:

1. Use the Stop and Eject Hardware icon in the system tray.
2. Your computer should tell you that you can safely remove the drive from the computer now. You may then unplug the drive's power cord from the wall if you wish to turn it off.

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc...T1zZWFyY2hfZm5sJnBfcGFnZT0x&p_li=&p_topview=1

Αν έχουν περαστεί σωστά οι drivers και δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα συμβατότητας (που - ειδικά αν μιλάμε για intel usb και δεδομένου ότι στο κάνει και στον wd – δεν νομίζω ότι υπάρχει) ή άλλο πρόβλημα hardware, δεν τίθεται θέμα αναφορικά με την σειρά σύνδεσης των καλωδίων (ρεύματος, data).

Όλες αυτές οι συνδέσεις, εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, διαχειρίζονται κανονικά από το σχετικό εικονίδιο (αλλά ακόμα και χωρίς αυτό – άτυπα) στα win χωρίς την ανάγκη σβησίματος του pc.

Τα 22MB/s είναι σε αρχεία 100+ ΜΒ??? Ρωτάω γιατί ο δικός μου εξωτερικό 2.5" Lacie (500GB Samsung) γράφει με 27-30 ΜΒ/s.