Firewire ή e-Sata;

Για τις συνδέσεις eSATA, το φρόνιμο είναι να γίνονται με το PC σβηστό.

Συγκεκριμένα, με όλα τα μηχανήματα κλειστά, συνδέουμε καλώδιο eSATA.
Ανάβουμε δίσκο.
Ανάβουμε PC.
Βλέπουμε αν αναγνωρίστηκε ο δίσκος από το BIOS.
Αν αναγνωρίστηκε, είμαστε ΟΚ. Αν δεν, μπαίνουμε στα Windows μπας και γίνει κανά θαύμα και τον δουν αυτά παρακάμπτοντας το BIOS.

Το hot plugging στους eSATA δίσκους μπορεί να δουλέψει υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι υποστηρίζεται από controller, δίσκο και λειτουργικό/drivers.

Εγώ πάντως Δημήτρη, με όσα μηχανάκια το έχω δουλέψει τα τελευταία 1-2 χρόνια (συνήθως με Intel ICH>7R αλλά και κάτι onboard της GB πχ) δεν είχα κανένα θέμα - πάντα με ανοικτό το PC.

Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Εγώ πάντως Δημήτρη, με όσα μηχανάκια το έχω δουλέψει τα τελευταία 1-2 χρόνια (συνήθως με Intel ICH>7R αλλά και κάτι onboard της GB πχ) δεν είχα κανένα θέμα - πάντα με ανοικτό το PC.
Μιλάς για κανονική eSATA σύνδεση, για σύνδεση SATA με πατέντα από λαμάκι ή για USB ή Firewire;

Ούτε και εγώ έχω πρόβλημα με το onboard sata. Αλλά κάνω απενεργοποίηση/ενεργοποίηση της συσκευής από τα Windows για καλό και για κακό, παρόλο που έχω ενεργοποιημένο το ACHI.

Τα 22MB/s είναι σε αρχεία 100+ ΜΒ??? Ρωτάω γιατί ο δικός μου εξωτερικό 2.5" Lacie (500GB Samsung) γράφει με 27-30 ΜΒ/s.

Συγκεκριμένα ήταν 18 ταινίες HD-DVD συνολικού μεγέθους 465 Gb.

Όντως, ο σχετικά σύγχρονος εξοπλισμός είναι (πλέον) ΟΚ με τις προδιαγραφές και λειτουργεί σωστά.

Αλλά μιας και υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό είναι να πάμε the safe way.

Και είχες μόνο 22??? Περίεργο. Εγώ 27-30MB πιάνω με αντιγραφή 5GB HD ταινίας. Την μόνη φορά που είχα χαμηλή ταχύτητα ήταν όταν αντέγραφα από USB σε USB αφού μοιράζονταν το b/w του USB.

Και είχες μόνο 22??? Περίεργο. Εγώ 27-30MB πιάνω με αντιγραφή 5GB HD ταινίας. Την μόνη φορά που είχα χαμηλή ταχύτητα ήταν όταν αντέγραφα από USB σε USB αφού μοιράζονταν το b/w του USB.

Χθές από USB ανέβηκα κι εγώ στα 27,6 Mb αλλά όχι σταθερά... Σε κάποια άλλη αντιγραφή έπαιζε από 20-23 Mb.
Από δίσκο σε δίσκο (εσωτερικό) είχα ταχύτητες γύρω στα 67 Mb/sec χρησιμοποιώντας 1,4 Gb RAM και 5-11 % της CPU.

Χαμηλή ταχύτητα για USB. Οι εσωτερικοί δίσκοι σου πάντως είναι γρήγοροι. Ποιοί είναι???

να δεις που θα καταληξεις στο να παρεις καινουργιο μηχανημα τελικα......

Ντομινο η ψυχη του Μπαμπη....

ενα σμπρωχνεις......πεντε πεφτουν.

Χαμηλή ταχύτητα για USB. Οι εσωτερικοί δίσκοι σου πάντως είναι γρήγοροι. Ποιοί είναι???

Έσωτερικά έχω 3 σαν αυτόν κι αυτόν

Μιά διευκρίνηση που ίσως παίζει ρόλο. Πάνω στο HTPC είναι συνδεδεμένοι 5 δίσκοι εξωτερικοί USB 1Τ και είναι σχεδόν full. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σχέση. Από το 1Τ ο ελεύθεροσ χώρος στον καθένα είναι γύρω στα 12-15 GB.

να δεις που θα καταληξεις στο να παρεις καινουργιο μηχανημα τελικα......

Ντομινο η ψυχη του Μπαμπη....

ενα σμπρωχνεις......πεντε πεφτουν.

Όταν λές "καινούριο μηχάνημα" τι εννοείς; Πιό καινούριο από 4 ημερών; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

Όταν λές "καινούριο μηχάνημα" τι εννοείς; Πιό καινούριο από 4 ημερών; -bye-

!!!!

Ποτε προλαβες ρε συ.....

hardwareφαγος εχεις καταντησει μετα απο projectorφαγος.....:flipout:

παντως η απαντηση ειναι ΝΑΙ . Σε εχω ικανο.....-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

...παντως η απαντηση ειναι ΝΑΙ . Σε εχω ικανο.....-bye-

Αυτές είναι κακοήθειες...
icon7.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Firewire ή e-Sata;

!!!!

Ποτε προλαβες ρε συ.....

hardwareφαγος εχεις καταντησει μετα απο projectorφαγος.....:flipout:

παντως η απαντηση ειναι ΝΑΙ . Σε εχω ικανο.....-bye-

Σαν μηχανημα up & running ειναι 3η μερα σημερα :flipout::flipout::flipout:

Το USB b/w μοιράζετε μεταξύ των usb συσκευών. Αν το χρησιμοποιείς πέφτει η ταχύτητα στις μεταφορές.
To site του Πλαισίου είναι κάτω. :( Δεν μου λες τι έχεις???
Δλδ έχεις 6 εσωτερικούς και 5 εξωτερικούς του 1TB??? Πολλά ΤΒ. :p

Έσωτερικά έχω 3 από αυτούς:
Seagate 1TB HDD (32MB Buffer, 7200.11, ST31000340AS)

κι αυτόν:
Western Digital 1TB HDD (16MB Caviar Green, Sata II, WD10EACS)

Δηλαδή 4 εσωτερικούς (4Τ) και 4 εξωτερικούς (4Τ) κι έναν δίσκο στο Dvico (500 Μb).

Σύνολο 8.5 T.... αλλά δεν φτάνουν... -bye-