Firewire ή e-Sata;

1. Σε ποια site μπορώ να βρω Full HD τανίες, σειρές κτλ.???
2. Αν δεν έχουν ελλ. υπότιτλους από ποια site τους βρίσκω???

Ευχαριστώ

1. Σε ποια site μπορώ να βρω Full HD τανίες, σειρές κτλ.???
2. Αν δεν έχουν ελλ. υπότιτλους από ποια site τους βρίσκω???

Ευχαριστώ

1. Απο αυτα που ξερω, ειναι τα hdbits.org & bit-hdtv.com
2. Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα υποτιτλων καθολου, αλλα εδω (http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=33) κατι θα βρεις ..

1. Και τα 2 θέλουν invite και αν ναι, που μπορώ να βρω???
Σε κανένα από τα 2 δεν μπορώ να κάνω sign up. :'(

1. Για το πρωτο πρεπει να σου κανει invite ενα "παπαρατο" μελος. Για το δευτερο δεν γνωριζω

καπου υπαρχει και ενα σχετικο νημα εδω μεσα.

Να τελειωσουμε τωρα το οφ τοπικ. Ο τυπος του το ανοιξε με εχει ταραξει στα τηλεφωνα (και μου το κλεινει κιολας) -bye-

Το έχω κάνει ήδη. Περιμένω και ελπίζω, αλλά βλέπω να μένω στο περίμενε.
Τσαντίστηκε και για αυτό στο κλείνει??? :p

Κάτι τελευταίο. Τα site έχουν ολόκληρα blu ray δισκάκια με 30-40GB ή mkv 1080p?? Ή και τα 2???

ΥΓ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για invite στο greek-tracker ας μου πει. Μου έχει μείνει 1.
ΥΓ2: Αν γίνω μέλος και ανεβάζω πολλά, θα πάρω invite??? Ή δεν γίνεται έτσι.

Αυτά απαντήστε μου και μετά ξανά on-topic. Αν θέλει κάποιος mod ας τα μεταφέρει σε άλλο topic. Ευχαριστώ.

Edit: Μην σβήσει κάτι. Κάποιος μπορεί να βρει χρήσιμα αυτά που λέγονται εδώ. Απλώς να μεταφερθεί αλλού.

Το έχω κάνει ήδη. Περιμένω και ελπίζω, αλλά βλέπω να μένω στο περίμενε.
Τσαντίστηκε και για αυτό στο κλείνει??? :p

αμα τον γνωρισεις απο κοντα, θα δεις περι τινος προκειται...

Κάτι τελευταίο. Τα site έχουν ολόκληρα blu ray δισκάκια με 30-40GB ή mkv 1080p?? Ή και τα 2???

και τα 2

ΥΓ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για invite στο greek-tracker ας μου πει. Μου έχει μείνει 1.
ΥΓ2: Αν γίνω μέλος και ανεβάζω πολλά, θα πάρω invite??? Ή δεν γίνεται έτσι.

Αυτά απαντήστε μου και μετά ξανά on-topic. Αν θέλει κάποιος mod ας τα μεταφέρει σε άλλο topic. Ευχαριστώ.

Edit: Μην σβήσει κάτι. Κάποιος μπορεί να βρει χρήσιμα αυτά που λέγονται εδώ. Απλώς να μεταφερθεί αλλού.

..

Εγώ είπα παραπάνω ότι το νήμα πάει για 1000 post ......

Λοιπόν ο αδηφάγος σε χωρητικότητα φίλος ( ονόματα δεν λέω ) μπορεί να διαλέξει ένα κουτί που να χωρά πολλούς δίσκους και να βάλει 2 τέτοια μέσα

http://www.cooldrives.com/cosapomubrso.html

οπότε να πάει στους 10 τουλάχιστον Sata.

Αν και η άλλη λύση που πρότεινα μοιάζει περισσότερο αξιόπιστη

http://www.sonnettech.com/product/fusiond500p.html

Το θέμα είναι από θόρυβο τι κάνεις .....

Υ.Γ.

Πόσο πάει ανταλλαγή γεμάτου με άδειο ? Σε αναλογία TB να ξέρουμε;)

Πολύ γουστάρω που δεν είμαι Διαχειριστής σε αυτή την κατηγορία.. :D :D
Θα έπρεπε να σβήσω πράμα....

ΩΧ! δεν εισαι εσυ ?
Και εγραφα για να σε τσιγκισω... Τωρα ??

Υ.Γ. εγώ είμαι από τους "μικρούς".. έχω παρά κάτι 7ΤΒ. & τριανταφυλλενιους ?
..

Πολύ καλό μηχάνημα, αλλά όχι ακριβώς οικονομικό, αν σκεφτούμε ότι φτάνει μόνο μέχρι 4ΤΒ. Ναι, παίρνει και εξωτερικούς δίσκους, αλλά αν κατάλαβα καλά δεν μπορεί να τους εντάξει στο array.

Επανέρχομαι αν και καθυστερημένα - το SS4200-E είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ οικονομικό.

Πρώτον, το 40% της τιμής είναι οι 4 δίσκοι (πού όταν το πήρα κάναν 140 ο ένας).

Δεύτερον, στις επιδόσεις του, τα μόνα έτοιμα NAS που υπάρχουν κάνουν τουλάχιστον 50% περισσότερο. Η πλειοψηφία των έτοιμων ΝΑΣ έχουν απαράδεκτες ταχυτητες της τάξης 10-25ΜΒ. Τα καλά φτάνουν τα 40ΜΒ και κάνουν 1500+ (μαζί με δισκους) Aν και τα Thecus παίρνουν 5 δισκους σε hotswap, οπότε αξίζουν τα λεφτά τους, προσφέρουν κα´τι όχι πολύ χρήσιμο σε 'οικιακούς' χρήστες.

Τρίτον, αν θές να έχεις καλη επεκτασημότητα π.χ. 6-8 δισκους χρειάζεσε (1) hardware raid controller 300+ και (2) πολυ μεγαλύτερο σύστημα δηλαδή, κουτί, ψύξη, τροφοδοτικο, και ίσως και μητρική που να παίρνει PCI-X, γιατί οι περισσοτερες hardware raid κάρτες δεν είναι PCI/PCIe. Aποτελεσμα - πολυ μεγαλυτερο κόστος από 1000.

Δεν τα λέω για να υπρασπιστώ το μηχάνημα αλλά γιατι πραγματικά νομίζω πως είναι πολύ καλή επιλογή για τις πιο πολλές αναγκες χρηστών σαν εμάς. Οταν το γεμίσω μπορεί να πάρω ένα ακόμα η να βάλω 4 δισκους των 2ΤΒ.

και μητρική που να παίρνει PCI-X, γιατί οι περισσοτερες hardware raid κάρτες δεν είναι PCI/PCIe.
Σχεδον όλες υπάρχουν / βγαίνουν πλέον σε PCI-EXPRESS.

Με ~300-400 Ευρώ παίρνεις μια χαρά Promise 8αρη pci-ex controller (με Intel chip που έχουν τα ''μεγάλα'' μοντέλα).

Σχεδον όλες υπάρχουν / βγαίνουν πλέον σε PCI-EXPRESS.

Με ~300-400 Ευρώ παίρνεις μια χαρά Promise 8αρη pci-ex controller (με Intel chip που έχουν τα ''μεγάλα'' μοντέλα).

OK, σωστα - που σημάινει ότι το κόστος σου είναι: 300-400 η κάρτα RAID + 300- 400 για το σύστημα (CPU+motherboard+RAM+PSU+Case)+τους δισκους ( 500 για 4 + 130 για κάθε παραπάνω δίσκο 1ΤΒ).
Το κόστος το βγάζω γύρω στα 1200-1300 για αρχή.

Και μετά βάλε το χρόνο να στήσεις το σύστημα σε linux server (εγώ δε βάζω RAID server σε windows με τίποτα! - απο τη μια μέρα στην άλλη χαλάει το configuration του και τα δεδομένα σου τα ψάχνεις). Και το linux αν και σταθερό είναι σπαστικό αν θες να στησεις power management, και άλλες πιο 'advanced ρυθμίσεις. Time is money too.

Αυτο το λογαριασμό έκανα και αποφάσισα να πάρω έτοιμο ΝΑΣ, αλλά μέχρι το Intel, όλα τα έτοιμα ήταν υποτονικά ή πανάκριβα. Αυτό όμως δίνει κορυφαίες επιδόσεις σε λογική τιμή οπότε νιώθω ικανοποιημένος.

Δεν χρειάζεσαι τόσο δυνατό μηχάνημα, ούτε και hardware raid controller.. υπάρχουν σχετικά φθηνοί 4port pci express 2x sata2 controllers γύρω στα 50-60 από highpoint, δεν έχουν hardware raid, αλλά δεν το χρειάζεσαι, γιατί θα βάλεις linux και το δικό του software raid 5 ή ακόμα καλύτερα raid6.. οπότε ένα pc γύρω στα 150 ευρώ με δυνατό σχετικά τροφοδοτικό ( οι δίσκοι τραβουν αρκετό ρεύμα όταν κάνουν spin up ) με μία μητρική με αρκετές pci-e 1x slots και 6 ή παραπάνω sata ports, έναν dual core c2d, όσουν από τους παραπάνω highpoint χρειάζεσαι...

Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια το linux... και υπάρχουν και έτοιμες διανομές για file server πχ freenas κλπ..

Βολικότατο το freenas, αλλά - αν θυμάμαι καλά - κάνει το μηχάνημα dedicated file server. Δεν μπορείς να τρέξεις τίποτε άλλο. Αυτό είναι πρόβλημα, εκτός αν δεν μας πειράζει να έχουμε και δεύτερο μηχάνημα για τα υπόλοιπα (P2P etc.) αλλά έτσι χάνεται το νόημα.

Όσο για τη δυσκολία του Linux, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, καθότι η τελευταία φορά που έστησα τέτοιο σύστημα ήταν πριν αρκετά χρόνια, αλλά σίγουρα windows δεν είναι. Και υπενθυμίζω ότι ο πολύς κόσμος τα βρίσκει σκούρα ακόμα και με τα Windows, για τέτοιες δουλειές.

Εγώ πάντως όταν μιλώ για server, μιλώ φυσικά για dedicated PC συνεχούς λειτουργίας. Αλλιώς το πράγμα αρχίζει να μπάζει.
Με αυτή τη λογική, ισχύουν τα όσα περίπου ειπώθηκαν πριν για όχι και τόσο ακριβή λύση.
Το αν θα είναι σε linux η windows περισσότερο έχει να κάνει με τις ικανότητες του καθενός ή τις ορέξεις του ή έστω του ατόμου που θα τον συντηρεί μηχανογραφικά.

Μη ξεχνάμε ότι με τις ανεξάρτητες λύσεις τύπου NAS, κάποια στιγμή (σχετικά σύντομα για πολλούς), φτάνουν στο όριο της χωρητικότητας τους και τότε θα πρέπει να αποδoθεί εκ νέου, όλο πάλι το κόστος για αγορά πρόσθετου. Ενώ στο PC, με μια σωστή μελέτη κατά την αρχική αγορά, απλά επεκτείνεις το σύστημα με βασικό εξοπλισμό π.χ. δίσκους ή έστω και controllers.