λίγα λόγια για το εργαλείο.....
το εργαλείο αγοράστηκε γ χέρι. Κατασκευάστηκε από τον συμπολίτη Μανώλη στο σπίτι του οποίου τον άκουσα για πρώτη φορά.
Μετά πέρασε στα χέρια του Dim Z και από το καλοκαίρι στα δικά μου.
Όταν τον άκουσα για πρώτη φορά θεωρούσα τον εαυτό μου εξαιρετικά ανεπαρκή για τέτοια κατασκευή. Αργότερα βέβαια μετά από μερικά salas κλπ projects θεώρησα ότι θα μπορούσα να τον αποκτήσω έστω ήδη κατασκευασμένο σαν ας πούμε vehicle για πειραματισμό κλπ.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες μου ηχητικά και μετά από κάποιο καιρό συμβίωσης άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω γι αυτόν διότι όπως είπα ΔΕΝ τον κατασκεύασα, ΔΕΝ τον ρύθμισα, ΔΕΝ ασχολήθηκα με τίποτα εκτός από το να μετράω την θερμοκρασία του το κατακαλόκαιρο. Διάβασα το manual του παππού.
Ανοίγοντάς τον παρατήρησα αρκετά πράγματα για τα οποία είχα ενστάσεις. Δεν υποτιμώ την πρόσπαθεια του Μανώλη. Ξέρω ότι φτιάχτηκε επίσης υπό την στενή παρακολούθηση του Σάκη. Ούτε λέω ότι είμαι καλύτερος ή ότι μπορώ να κάνω θαύματα. Απλά, λέω ότι
κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά.
Επίσης λαμβάνω υπόψη τα λόγια του Dim Z που μου είπε ότι όταν τον παρέλαβε τον ρύθμισε εκείνος διότι ήταν ....αλλού....(ό,τι σημαίνει αυτό...)
Ενστάσεις - προβληματισμοί.....
1. Δεν τηρήθηκε συμμετρία. Τουλάχιστον στο βίδωμα των πλακετών στις ψύκτρες.
2. Η μιά πλακέτα έχει σαφώς επέμβαση επάνω της μετά την αρχική συναρμολόγηση. Ενα τρανζίστορ και μια αντίσταση είναι βιαστικά βαλμένες εκ των υστέρων.
3. Ποιότητα αρκετών κολλήσεων....
4. Χρήση κάποιων ...εξεζητημένων καλωδίων....
5. Υπαρξη ενός noise filter της TDK....????
6. Βόμβος (ασθενής) στο ένα μόνο καναλι σε κατάσταση αναμονής- θα τον ακούσετε οσονούπω. Καθαρά ψυχολογικός, αλλά από τότε που έχω γυρίσει σε fanless πηγή.....ακούω και τα....αγγεία μου.....
7. Απαγωγή θερμότητας. Το καλοκαίρι οι ψύκτρες ΔΕΝ πιάνονται. Δεν ξέρω από τι είναι φτιαγμένα τα χέρια του παπα, τα δικά μου αντέχουν γύρω στα 3 δευτερόλεπτα μαξ. Ανεβάζουν σίγουρα πάνω από 60.
Καταλήγοντας. Δεν ξέρω κάν πως έχει υλοποιηθεί σεταριστεί.
Ευελπιστώ με την συνδρομή των μελών που έχουν γνώσεις, του Σταύρου, του Σάκη (προφανώς) να βγάλω άκρη.
Δεν ξέρω για upgrade. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες και τις αποφάσεις του Μανώλη σε συνεργασία με τον Σάκη για επιλογή υλικών ή λύσεις που προτάθηκαν.
Αρχικά θα ήθελα να είναι στημένος όπως πρέπει, να ξέρω πως να τον χρησιμοποιώ (πχ το σύστημα μπορεί να λειτουργεί σε ΣΚ για πάνω από 50 ώρες σερί και με προβληματίζει) και....βλέπουμε.
Μέχρι στιγμής καταλήγω λέγοντας ότι ξεπέρασε όπως είναι κάθε προσδοκία, έχει παίξει καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο μπόρεσα να ακούσω ποτέ σε βάθος...και....
πάμε.....
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μια άποψη από πάνω. Με τη γρίλια βγαλμένη. Το γερμανικό κουτί είναι πολύ καλό. Οι ψύκτρες είναι 30Χ16Χ4.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
βλέπετε με τη πρώτη την ασυμμετρία. Προσωπικά θα έβαζα τις πλακέτες κέντρο και φυσικά στο ίδιο σημείο (κέντρο) σε κάθε πλευρά. Τώρα είναι κάπως ψηλά και μετατοπισμένες προς την άκρη με, υποθέτω, αρνητικές επιπτώσεις στην απαγωγή....
Παρ όλη την προσπάθεια για φάνσυ επιλογή καλωδίων και συμμετρική διάταξη, θα ήθελα να είναι πιό τακτικά....