Φλάς για D60

Να προσθέσω εδώ ότι στην κατάσταση που φτάσαμε ακόμα και η απόδειξη από το Ελληνικό μαγαζί μπορεί να είναι κίνητρο για αγορά από Ελλάδα...

Βλάση εννοείς τελωνείο στην περίπτωση αγοράς από Ασία ε?

Γιατί από Αγγλία δεν τίθεται θέμα.

Δυστυχώς είμαι από επαρχία και η περίπτωση του να κατέβω σύντομα Αθήνα δεν υπάρχει. Άσε που πλέον στοιχίζει τόσο το ταξίδι που εάν ΔΕΝ κατέβω αγοράζω Sb-900 απ' όπου θέλω.

Απλά από περιέργεια, πόσο λίγα παραπάνω δηλαδή θα βάλεις?

Μεταχειρισμένο πουλιέται γύρω στα 60-70 ευρώ.

Βλάση εννοείς τελωνείο στην περίπτωση αγοράς από Ασία ε?

Γιατί από Αγγλία δεν τίθεται θέμα.

Δυστυχώς είμαι από επαρχία και η περίπτωση του να κατέβω σύντομα Αθήνα δεν υπάρχει. Άσε που πλέον στοιχίζει τόσο το ταξίδι που εάν ΔΕΝ κατέβω αγοράζω Sb-900 απ' όπου θέλω.

ναι, για τελωνείο μιλώ. Άρα, UK.

Απο Αγγλια δεν πληρώνεις τελωνειο εννοειται (αρκει το προιον να γινεται diaspatched από UK) και εαν τελικά επιλεξεις Ευρώπη δες ειτε Αγγλια ειτε Γερμανια.

Εχε υποψη σου οτι τα φλασακια τσιμπησαν λιγο. Το SB-900 π.χ ειχε 390 τιμη καταλογου στα γνωστα καταστηματα και τωρα παιζει στα 420. Ενα 10ρικο πηρε και το SB-600.

Απλά από περιέργεια, πόσο λίγα παραπάνω δηλαδή θα βάλεις?

Μεταχειρισμένο πουλιέται γύρω στα 60-70 ευρώ.

Εννοώ ότι θα βάλω την διαφορά στην τιμή...

Τόσο λέω κι εγώ να το δώσω γιατί είναι και σε πραγματικά άψογη κατάσταση με τη συσκευασία του και τα πάντα όλα.

Μάλλον με βλέπω για UK αν και θα το ψάξω και Γερμανία.

Εάν παίζει κανένα οικονομικό και αξιόπιστο site μην διστάσετε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Α! BTW το Sb-600 δεν έχει bounce card επάνω οπότε θα πρέπει να κάνω μία εγώ ε?

Τι εννοείς;

bounce card

Εχω το SB-600 εδώ και ένα χρόνο, αγορασμένο από UK και έχει βγει πολύ καλό.

Τι εννοείς;

bounce card

Εννοώ αυτό:

Όχι ότι είναι τρελή απώλεια. Μάλιστα με λίγο λάστιχο και ένα λευκό φύλλο πλαστικού είναι πανεύκολο να γίνει. Απλά είχα την εντύπωση ότι είχε από τη μάνα του.

Ναι diffuser όντως έχει. Απλά όταν σηκώνεις την κεφαλή ψηλά, η bounce card σου δίνει και κάτι παραπάνω για το θέμα προφανώς.

Σήμερα κοιτούσα και κάτι αντίστοιχα φλάς της Sigma και Metz για Nikon.

Έχουμε καμιά ιδέα τι "λένε" ή να παραμείνω στην επιλογή του 600?

Βρήκα το SB-600 με τελική τιμή 205 (μαζί με τα μεταφορικά).

Το φλάς υποτίθεται ότι δεν χρεώνεται με φόρους κ.λ.π. και η αποστολή θα γίνει από UK.

Ο τύπος που το πουλάει έχει 100% θετικό feedback με 1400+ αντικείμενα πουλημένα.

Νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση.

Καλά ειναι .. Δες ποσο σου πηγαινει σε Ευρώ, συγκρινε με την χαμηλότερη τιμη εδώ περα και αποφάσισε..

Eγώ θα κοιταζα (και κοιτάζω) και για μεταχειρισμενο SB-800

Απο το skroutz η πιο φθηνή τιμή που είδα είναι 245 και υπολόγισε + 7 για μεταφορικά (ρημάδα επαρχία). Δηλαδή σύνολο 252

Η τιμή από UK που έχω πιο πάνω είναι σε ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Με τα μεταχιερισμένα έχω πρόβλημα εκτός και αν είναι φίλου και γνωρίζω από που κρατάει η σκούφια του...

Απο το skroutz η πιο φθηνή τιμή που είδα είναι 245 και υπολόγισε + 7 για μεταφορικά (ρημάδα επαρχία). Δηλαδή σύνολο 252

Η τιμή από UK που έχω πιο πάνω είναι σε ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Με τα μεταχιερισμένα έχω πρόβλημα εκτός και αν είναι φίλου και γνωρίζω από που κρατάει η σκούφια του...

Γιατί, τί πρόβλημα είχες;;; Ήταν σοβαρό;

Δεν έχω πάθει κάτι συγκεκριμένο Βλάση. Απλά δεν έχω συνηθήσει να αγοράζω από 2ο χέρι και δεν μου κάθεται καλά. Ειδικά εάν το αντικείμενο είναι σε απόσταση και δεν έχω την ευκαιρία να το επιθεωρήσω.

Μάλιστα σε γνωστό φωτογραφικό forum βρήκα σε αγγελία ένα SB-600 με φορτιστή eneloop καθώς και 4 μπαταρίες επίσης eneloop όλα 180 ευρώ (+όποια μεταφορικά για Λάρισα) και πάλι διστάζω.

Προσωπικά είμαι πολύ "ψυχάκιας" με τον εξοπλισμό μου και τον προσέχω όσο δεν φαντάζεσαι (η D60 δεν έχει ακουμπήσει ούτε πρόκειτε ποτέ να ακουμπήσει σε σκληρή επιφάνεια που να μου κόψει το λουράκι τον σβέρκο) αλλά δεν είναι όλοι έτσι.

Εχθές είχα επικοινωνία με γνωστό κατάστημα από Αθήνα και αφού του εξήγησα την τιμή που του βρήκα από Αγγλία το "καλύτερο" που μπορούσε να κάνει ήτανε 250 περίπου ευρώ + άλλα 9 για τα μεταφορικά... :guitarist:

Δεν έχω πάθει κάτι συγκεκριμένο Βλάση. Απλά δεν έχω συνηθήσει να αγοράζω από 2ο χέρι και δεν μου κάθεται καλά. Ειδικά εάν το αντικείμενο είναι σε απόσταση και δεν έχω την ευκαιρία να το επιθεωρήσω.

Μάλιστα σε γνωστό φωτογραφικό forum βρήκα σε αγγελία ένα SB-600 με φορτιστή eneloop καθώς και 4 μπαταρίες επίσης eneloop όλα 180 ευρώ (+όποια μεταφορικά για Λάρισα) και πάλι διστάζω.

Προσωπικά είμαι πολύ "ψυχάκιας" με τον εξοπλισμό μου και τον προσέχω όσο δεν φαντάζεσαι (η D60 δεν έχει ακουμπήσει ούτε πρόκειτε ποτέ να ακουμπήσει σε σκληρή επιφάνεια που να μου κόψει το λουράκι τον σβέρκο) αλλά δεν είναι όλοι έτσι.

Εχθές είχα επικοινωνία με γνωστό κατάστημα από Αθήνα και αφού του εξήγησα την τιμή που του βρήκα από Αγγλία το "καλύτερο" που μπορούσε να κάνει ήτανε 250 περίπου ευρώ + άλλα 9 για τα μεταφορικά... :guitarist:

Εντάξει όπως νομίζεις και θεωρείς καλύτερο....

εγώ αγοράζω κανονικά (ψάχνω βέβαια πολύ και βρίσκω καταπληκτικές ευκαιρίες στα μτχ.) και τα ελέγχω πριν τα παραλάβω. Από την άλλη δεν προσεχω πολύ τον εξοπλισμό, ή μάλλον τον ζορίζω. Π.χ. το προηγούμενο τριήμερο που πήγαμε στο Άγιο Όρος, αλλάζαμε όλοι μας κανονικά φακούς πάνω στο πλοίο, παρότι φυσούσε αρκετά και είχε και σπρέι θάλασσας.

Αλλά και την Κυριακή ξεκίνησα από μια μονή να περπατήσω με τον τηλεφακό στη μηχανή και δυο ακόμη ζουμ στις τσέπες. Είδα πως ο τηλεφακός δεν με βόλευε και άλλαξα. Δεν μπορούσα όμως να τον κουβαλώ και να τραβώ. Έτσι τον άφησα σε μια μεριά της παραλίας (ερημιά απόλυτη) όχι πάνω στην άμμο βέβαια) και συνέχισα. Τράβηξα για μισή ώρα και στην επιστροφή τον ξαναπήρα.

Επίσης στην επιστροφή πάνω στο καράβι κάναμε σόου με τη φωτογράφηση γλάρων. Όλοι τραβούσαν (έξι άτομα) ριπές με τηλεφακούς, κι όλοι μαζί. Σε 3-4 περιπτώσεις οι φακοί χτυπούσαν μεταξύ τους. Κανένα πρόβλημα....