ΒΛΑΣΙΔΗΣ
AVClub Fanatic
H τελευταία λήψη είναι η πιο σωστή και με διαφορά. Κανένα καμμένο σημείο, καλό backround σωστά χρώματα.
Για πές μας και τί δεν σου αρέσει σε αυτές γιατί εγώ μιά χαρά τις βλέπω...
Τα highlights πάνω στο κουτί δεν υπάρχουν πια, το φώς έχει μαλακώσει. Έχει πέσει περισσότερο φώς και στον υπολογιστή και στην καρέκλα πίσω. Δεν είναι πολύ έντονο λόγω του backlight απο το παράθυρο.
Μέσα απο τα μενού της μηχανής μπορείς να ελέγχεις την ένταση του φλάς σε manual mode?
Απάντησε ο Diol στο διπλανό το φόρουμ και η απάντησή του μας κούφανε.
Απάντησε ο Diol στο διπλανό το φόρουμ και η απάντησή του μας κούφανε.
Οντως. Ο άνθρωπος απλά ειναι αλλού σε επίπεδο γνωσεων αλλά και στον τρόπο που μεταδίδει αυτό που γνωρίζει..![]()
BTW εχθές πέρασα στο φλάς και τις νέες – προφορτισμένες - επαναφορτιζόμενες Sanyo Eneloop Ni-MH στα 2000 mAh.
Μεγάλη διαφορά στη απόδοση. Όχι της ισχύος του φλάς αλλά στους χρόνους φόρτισης/ανακύκλωσης καθώς και στη διάρκειά τους τουλάχιστον σε σχέση με απλές αλκαλικές.
Θα εξοπλιστώ και με ένα ζευγάρι ακόμα για να το έχω έτοιμο προς χρήση στο βαλιτσάκι μου αφού η διάρκεια αποφόρτισής τους σε κατάσταση αναμονής είναι μνημειώδης.
Τις προτείνω ανεπιφύλακτα.
Υ.Γ. Δουλεύω πια το φλάς σε manual mode. Είναι λίγο μπελάς αφού πρέπει να ανατρέχω συνέχεια στο menu της μηχανής αλλά μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό...
Εδώ και πάλιιιιι.
Μετά από κάτι μήνες χρήσης του Sb-400 μπορώ να βεβαιότητα να πω ότι είναι άκρως ανεπαρκές.
Για φωτογράφιση σε ένα μικρό δωμάτιο το bounce είναι οριακά επαρκές αλλά εάν η μηχανή γυρίσει στο πλάι ή ο χώρος είναι μεγάλος και ψηλοτάβανος κλάφτα Χαράλαμπε.
Εν μέσω κρίσης βρήκα έναν φίλο μου που μόλις αγόρασε την D-60 με τον απλό 18-55 και θέλει ένα φλασάκι λίγο πιο δυνατό από αυτό της μηχανής οπότε και σκέφτομαι να του το πουλήσω (σε μια κουβέντα που κάναμε στο χαλαρό ενδιαφέρεται να με ξεφορτώσει) και να βάλω λίγα παραπάνω για να πάρω το Sb-600.
Το θέμα είναι όμως από πού?
Η πιο φθηνή τιμή που βρήκα στην Ελλάδα (Skroutz) είναι στο Adorama με 245 χωρίς μεταφορικά για επαρχία.
Παράλληλα στο e-bay οι χαμηλότερες τιμές που το εντόπισα από Αγγλία είναι στα 201.7 μαζί με τα μεταφορικά (feedback 99.8% με 2.255 items) ενώ από Hong Kong το βρήκα με 187.3 με τα μεταφορικά (feedback 99.7% με 3.195 items).
Με απασχολεί λοιπόν πολύ το από πού θα το πάρω γιατί όπως βλέπετε και στις 3 περιπτώσεις (Ελλάδα-Λοιπή Ευρώπη-Ασία) οι διαφορές είναι αισθητές.
Από τη μία είναι το θέμα της τιμής ενώ από την άλλη το θέμα της εγγύησης και η πιθανότητα του DOA ή της παρουσίασης βλάβης σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Εσείς τι θα προτείνατε? Υπάρχει μήπως κανένα άλλο αξιόπιστο και οικονομικό site από Ευρώπη πέρα από το e-bay για αγορές?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.