FM Antenna

σκεψου οτι στα 50 μετρα ειναι το δημοτικο σχολειο με αλεξικεραυνο.και καθε χρονο πεφτουν 2-3 κεραυνοι εκει στανταρ..το ρισκαρω?..ασε που χω της κεραιες της τv και τρεμει το φυλοκαρδι μου σε καθε κακοκαιρια..

Re: Απάντηση: Re: FM Antenna

Μανώλη, θα ήταν ενδιαφέρον να πεις δύο λόγια σχετικά με την ποιότητα λήψης του Τρίτου με τα μηχανήματα που έχεις τώρα πια. Να ξέρουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε στην καλύτερη περίπτωση.

Είναι δύσκολο να περιγράψω τον ήχο του χωρίς να ακουστώ γραφικός. Κατά πρώτον δεν υπάρχει ίχνος από θόρυβο. Ο διαχωρισμός των καναλιών είναι πολύ καλός και οι υψηλές ικανοποιητικές (χωρίς το MPX φυσικά).
Να πω ότι ακούγεται τόσο ευχάριστα όσο ένα καλό βινύλιο ή CD; Ενα σκαλί κάτω σε ποιότητα.
Η κεραία βοήθησε εκτός απ το σήμα στην απόρριψη των ανακλάσεων. Τώρα πια το όργανο του multipath δεν κινείται καθόλου.

ΥΓ: παρόλο που είμαι σε μονοκατοικία αρκετά πιο χαμηλά από γειτονικά κτίρια είχα φάει ένα μικρό κεραυνό πριν ένα χρόνο με αποτέλεσμα το ένα στοιχείο απ τον ανακλαστήρα της προηγούμενης κεραίας να λιώσει και να λυγίσει ~45 μοίρες! Ευτυχώς ο δέκτης που είχα τότε δεν ήταν συνδεδεμένος με την κεραία.

Καθόλου γραφικός. Περισότερο από όλα μου κάνει εντύπωση η ανυπαρξία θορύβου σε στέρεο λήψη.
Ελπίζω, σπιτονοικοκύρη θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το σκ να έχω ανεβάσει την μικρή μου yagi και βλέπουμε.

Σχετικά με τους κεραυνούς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι μία μούφα με f κονέκτορες και βγάλσιμο από τον δέκτη τις ύποπτες μέρες ή όταν γενικά ξεκουράζεται....

Σήμερα έγινε μία προσπάθεια να ανέβει η κεραία. Δυστυχώς κάτι προέκυψε και δεν πρόλαβα να σηκώσω τον ιστό.
Η κεραία αφέθηκε προσωρινά στην ταράτσα να ακουμπάει κάτω στο πίσω μέρος της και το μπροστά ανασηκώθηκε πρόχειρα στο πεζούλι γύρω στους 30 πόντους, στραμένη προς την κεραία της ΕΡΤ στον Υμηττό που απέχει 116Κm στις 300 μοίρες βόρειοδυτικά.
Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Το "Tρίτο" έχει ένταση ~85% του πεδιόμετρου του δέκτη και πρακτικά δεν έχει θόρυβο σε stereo λήψη αλλά με τα φίλτρα στο narrow και MPX on. Στο wide υπάρχει ακόμα κάποιος θόρυβος.
Αύριο μάλλον θα προλάβω να σηκώσω την κεραία άλλο 1,7 μέτρα στον καθαρό αέρα και ελπίζω σε αρκετά καλύτερη λήψη.
Όπως και να έχει ήδη μπορεί κανείς πια να ακούσει μουσική και σε stereo με εντυπωσιακά κατα περίπτωση αποτελέσματα. Είμαι κατ´αρχήν ικανοποιημένος.

Kάνεις που κάνεις δουλειά, δεν την πατάς και έναν ηλ. μηχανισμό να την στρέφεις???
Να πιάνεις ρε αδερφέ καμιά Αίγυπτο, καμιά Λιβύη, την τουρκιά...
Είδικά η τουρκιά έχει πολύ τζάμι σταθμούς!
Αργά το βράδυ βάζουν και κάτι τζαζιές πολύ μούξου.

Re: Απάντηση: FM Antenna

Kάνεις που κάνεις δουλειά, δεν την πατάς και έναν ηλ. μηχανισμό να την στρέφεις???
Να πιάνεις ρε αδερφέ καμιά Αίγυπτο, καμιά Λιβύη, την τουρκιά...
Είδικά η τουρκιά έχει πολύ τζάμι σταθμούς!
Αργά το βράδυ βάζουν και κάτι τζαζιές πολύ μούξου.

Συμφωνώ (για τον ρότορα). Απο Γερμανία οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές ~60ευρά με τα μεταφορικά.

Το σπίτι είναι ξένο και ο σπιτονοικοκύρης δεν γουστάρει άλλα "καραγκιοζηλίκια" στην ταράτσα του. Έτσι δυστυχώς η κεραία μου φιλοξενειται στον ιστό του.

Στο θέμα μας τώρα:
Σήμερα ανέβασα την κεραία 2μέτρα στον ιστό. Δυστυχώς κατά το τελικό σφίξιμο έσπασε το "ψεύτικο" πλαστικό σπείρωμα του δίπολου και αυτό κρέμασε κάπως ανάμεσα στους ανακλαστήρες. Αφού ευχήθηκα στην κεραία και τον κατασκευαστή της ότι ευχές ήξερα, κατέβηκα να φέρω κλωστή και βελόνα να της ράψω την παρθενιά.
Παραδόξως ακόμα και με το δίπολο να αλληθωρίζει η λήψη είχε βελτιωθεί και άλλο!
Ανέβηκα λοιπόν την μπάλωσα και ξανακατέβηκα να δω τι ψάρια πιάσαμε.
Τρίτο και λήψη 5 στα 5. Σήμα φουλ! Στο narrow πολύ καλή ποιότητα και ελάχιστος θόρυβος. Σαν θόρυβος επιφάνειας βυνίλιου. Δεν ενοχλεί. Στο wide υπάρχει ένα βράσιμο που ενοχλεί. Υπάρχουν δυνατά σήματα δεξιά και αριστερά και παρεμβάλουν.
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές τέτοιες παρεμβολές στην μπάντα όπου γίνεται ένας ψιλοχαμός. Εκεί ίσως πλεονεκτεί πολύ μία κεραία με περισσότερα στοιχεία.
Ώς εδώ όμως. Άλλο δεν ασχολούμαι! Θα κάτσω να απολαύσω την μουσικούλα μου και το υπέροχο δέσιμο του δέκτη με τα ηχεία μου.
Είναι πραγματικά πολύ απολαυστικός στην ακρόαση.