Μερικές παρατηρήσεις...
matrix said:
Οταν σου ζητησε να πληρωθει επρεπε και εσυ να κεντραρεις οχι στον hotbird αλλα στο γνωστο σημειο Παναγιωτη!

Λαθος σου!
Χαχαχα!
Επειδή ξέρετε ότι μου αρέσει να διυλίζω τον κώνωπα, δεν μπορώ και να μην κάνω κάποιες παρατηρήσεις για την εικόνα που μεταδίδουν οι Γερμανοί μέσω των ZDF και Das Erste.
Μου κάνει εντύπωση λοιπόν πρώτα από όλα το γεγονός ότι δεν είναι όλες οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Κάποιες από τις κάμερες που παίρνουν πλάνα από τις κερκίδες είναι στάνταρ ανάλυσης PAL δηλ. 576, αλλά και κάποιες άλλες που παίρνουν πλάνα από τους πάγκους των ομάδων κτλ. Η διαφορά τους στην εικόνα στον BenQ 8700 βγάζει μάτι, ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει πότε δείχνει εικόνα κάμερα υψηλής ευκρίνειας και πότε στάνταρ ανάλυσης.
Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να συμβαίνει αυτό. Το έκαναν από τσιγκουνιά οι γερμανοί, για να μην αγοράσουν μερικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας παραπάνω; Μού κάθεται λίγο περίεργο κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας την άριστη οργανωτικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που τους διακρίνει. Το έκαναν για να καταδείξουν την διαφορά στη ποιότητα της εικόνας ακόμα και μέσω μετάδοσης σήματος στάνταρ 576i; Πιο λογικό μου ακούγεται κάτι τέτοιο.
Είμαι περίεργος να ακούσω τις εντυπώσεις όποιων βλέπουν το Μουντιάλ σε προβολέα 720p ή ακόμα καλύτερα σε 1080p (χεχεχε, στρατηγέ μου για λέγε, για λέγε) μέσω του Humax 2000 και από κανάλι που μεταδίδει το γνήσιο σήμα υψηλής ευκρίνειας. Ελπίζω βέβαια ότι η μείξη εικόνας να είναι ίδια με αυτή των ZDF και Das Erste, γιατί παίζει και η περίπτωση στα κανάλια που μεταδίδουν original υψηλή ευκρίνεια να έχουν αφαιρεθεί τα πλάνα από τις κάμερες στάνταρ ανάλυσης.
Ένα άλλο γεγονός που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι η ποιότητα της εικόνας διαφέρει ελαφρά μεν, αλλά ορατά από γήπεδο σε γήπεδο!!! Π.χ., χτες η εικόνα του αγώνα Βραζιλία - Γαλλία υπερείχε αισθητά του αγώνα Αγγλίας Πορτογαλίας! Το edge enhancenment ήταν σαφέστατα περιορισμένο στο δεύτερο αγώνα. Εφόσον το κανάλι ήταν το ίδιο (ZDF) δεν είναι παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Ακόμα πιο παράξενο όμως είναι το γεγονός ότι δεν είναι το ίδιο καλά ρυθμισμένες όλες οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Άλλες έχουν πολύ contrast, με αποτέλεσμα να καίνε ελαφρά τα χρώματα, ενώ άλλες πραγματικά ζωγραφίζουν! Θα μου πείτε, μπορεί να πρόκειται για εντελώς διαφορετικές κάμερες σε ποιότητα (φορητές, σταθερές κτλ.), κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ...