Φοβερή εικόνα από το ZDF...

εχετε κανει συγκριση αναμεσα σε zdf και nilesat???
εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι μεγαλες οι διαφορες
ειδικα οταν στο nilesat εχει κοντινες ληψεις, ειναι χαλια με τα πιξελιασματα

korufaio kanali gia agwna apo pleuras eikonas, contrast ktl, einai to TF1.
apla einai gia klamata oi galloi pou metadidoun tous agwnes..

Έφτασε ξανά η ώρα...

Επιτέλους ξαναρχίζει το show, δύο μέρες χωρίς Μουντιάλ και άρχισα ήδη να παθαίνω στερητικά σύνδρομα! :D

Από τότε που άρχισε το Μουντιάλ δεν με απασχολεί τίποτε άλλο, ούτε το video club της γειτονιάς μου, ούτε η ταινιοθήκη μου, ούτε καν τα αγαπημένα μου πατερνάκια(!), :eek: ο BenQ ανάβει λίγο πριν την έναρξη του κάθε αγώνα και σβήνει αμέσως μετά!

Τελικα το ZDF δε τα δειχνει ολα τα ματς ελευθερα? Γιατι χθες πχ. δεν εδειξε κανενα και "αναγκαστηκα" να τα δω στο ORF!! Μήπως κάνω εγώ καποιο λάθος?

Γιωργος Κατινιος said:
Τελικα το ZDF δε τα δειχνει ολα τα ματς ελευθερα? Γιατι χθες πχ. δεν εδειξε κανενα και "αναγκαστηκα" να τα δω στο ORF!! Μήπως κάνω εγώ καποιο λάθος?
File mou ta deixnei ola eleu8era n germanikn kratikn.
Xtes den to eixe to ZDF, alla to eixe to Das Erste.

To idio pragma einai .. :violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Φοβερή εικόνα από το ZDF...

Γιωργος Κατινιος said:

Γιώργο, γι’ αυτό το λόγο έχω και τα δύο κανάλια στην υπογραφή μου, δείχνουν τους αγώνες εναλλάξ και έχουν και τα δύο υπέροχη εικόνα! Και από ότι λένε τα παιδιά εδώ, έχουν και υπέροχο ήχο 5,1! Για όποιον είναι γερμανομαθής, μπορεί να πετάξει μαύρη πέτρα στους καθυστερημένους της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης! :mad:

Κάποιους αγώνες μάλιστα (λίγους) έδειξε και το RTL television, αλλά η εικόνα του δεν με ενθουσίασε όπως τα δύο της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, οπότε δεν πήρε τη θέση στην υπογραφή μου! ;)

xtes eblepa ton agwna sto premiere live, kai ebala gia 3 lepta bitrate viewer!!

RESULTS
  • minimum : ~ 4.500
  • average : ~ 7.500
  • maximum : ~ 10.000
oi times autes tha mporousan na einai apo metrias poiotntas HD! :award:

Re: Έφτασε ξανά η ώρα...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Επιτέλους ξαναρχίζει το show, δύο μέρες χωρίς Μουντιάλ και άρχισα ήδη να παθαίνω στερητικά σύνδρομα! :D

Από τότε που άρχισε το Μουντιάλ δεν με απασχολεί τίποτε άλλο, ούτε το video club της γειτονιάς μου, ούτε η ταινιοθήκη μου, ούτε καν τα αγαπημένα μου πατερνάκια(!), :eek: ο BenQ ανάβει λίγο πριν την έναρξη του κάθε αγώνα και σβήνει αμέσως μετά!

Να και ενα σημειο που συμφωνουμε απολυτα Παναγιωτη! :ernaehrung004:

Η μονη διαφορα η μαρκα του προβολεα και του δορ. δεκτη.

Με χαλασε χθες η εκβαση του αγωνα Γερμανια-Αργεντινη, αλλα θα με αποζημιωσει το απογευμα η Πορτογαλλια!!

Last edited:
Re: Έφτασε ξανά η ώρα...

matrix said:
Να και ενα σημειο που συμφωνουμε απολυτα Παναγιωτη! :ernaehrung004:

Η μονη διαφορα η μαρκα του προβολεα και του δορ. δεκτη.

Με χαλασε χθες η εκβαση του αγωνα Γερμανια-Αργεντινη, αλλα θα με αποζημιωσει το απογευμα η Πορτογαλλια!!
η Πορτογαλία γράφεται με ένα λάμδα :grandpa:

Ναι αλλα δεν εννοουσα την Πορτογαλια. Εννουσα Πορτογαλια και Γαλλια αργοτερα :p

Μάπα το καρπούζι!...

Ποποπό, τι μάπα αγώνας ήταν αυτός ρε παιδιά, μεταξύ Πορτογαλίας και Αγγλίας! Από τα χειρότερα παιχνίδια του Μουντιάλ! Το ZDF εντωμεταξύ μου έκανε τα γνωστά κολπάκια με τα πιξελιάσματα και τα παγώματα της εικόνας, ενώ την προηγούμενη φορά έπαιζε μια χαρά! :mad:

Αυτοί οι τεχνικοί όμως ρε παιδιά, κάνουν συνεχώς του κεφαλιού τους και σου έρχεται καμμιά φορά να βιαιοπραγήσεις πάνω τους! Όταν ήρθε ο τεχνικός για να κάνει την εγκατάσταση στο δεύτερο LNB, του είπα να κεντράρει στον Astra και να έχει παράκεντρο τον Hotbird, τίποτα φυσικά, με έγραψε στο γνωστό σημείο και άφησε το πιάτο κεντραρισμένο στον Hotbird! :D

Οταν σου ζητησε να πληρωθει επρεπε και εσυ να κεντραρεις οχι στον hotbird αλλα στο γνωστο σημειο Παναγιωτη! ;) Λαθος σου!
Μαπα το παιχνιδι, περιμενα οι Πορτογαλοι να κερδισουν πιο εντυπωσιακα τους αναμενομενα κακους Αγγλους.

Παντως στη σελιδα http://knplogic.com/sport/FT_WC06only.html βλεπω πολλες HD μεταδοσεις. Οσοι εχουν εξοπλισμο ας μας πουν τι βγαζουν...

Edit- οι πολλες ειναι στην ουσια 2 ελευθερες απο 36Ε και 7Ε ART sport

Last edited:
Μερικές παρατηρήσεις...

matrix said:
Οταν σου ζητησε να πληρωθει επρεπε και εσυ να κεντραρεις οχι στον hotbird αλλα στο γνωστο σημειο Παναγιωτη! ;) Λαθος σου!

Χαχαχα! :D :D :D

Επειδή ξέρετε ότι μου αρέσει να διυλίζω τον κώνωπα, δεν μπορώ και να μην κάνω κάποιες παρατηρήσεις για την εικόνα που μεταδίδουν οι Γερμανοί μέσω των ZDF και Das Erste.

Μου κάνει εντύπωση λοιπόν πρώτα από όλα το γεγονός ότι δεν είναι όλες οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Κάποιες από τις κάμερες που παίρνουν πλάνα από τις κερκίδες είναι στάνταρ ανάλυσης PAL δηλ. 576, αλλά και κάποιες άλλες που παίρνουν πλάνα από τους πάγκους των ομάδων κτλ. Η διαφορά τους στην εικόνα στον BenQ 8700 βγάζει μάτι, ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει πότε δείχνει εικόνα κάμερα υψηλής ευκρίνειας και πότε στάνταρ ανάλυσης. :eek:

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να συμβαίνει αυτό. Το έκαναν από τσιγκουνιά οι γερμανοί, για να μην αγοράσουν μερικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας παραπάνω; Μού κάθεται λίγο περίεργο κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας την άριστη οργανωτικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που τους διακρίνει. Το έκαναν για να καταδείξουν την διαφορά στη ποιότητα της εικόνας ακόμα και μέσω μετάδοσης σήματος στάνταρ 576i; Πιο λογικό μου ακούγεται κάτι τέτοιο. ;)

Είμαι περίεργος να ακούσω τις εντυπώσεις όποιων βλέπουν το Μουντιάλ σε προβολέα 720p ή ακόμα καλύτερα σε 1080p (χεχεχε, στρατηγέ μου για λέγε, για λέγε) μέσω του Humax 2000 και από κανάλι που μεταδίδει το γνήσιο σήμα υψηλής ευκρίνειας. Ελπίζω βέβαια ότι η μείξη εικόνας να είναι ίδια με αυτή των ZDF και Das Erste, γιατί παίζει και η περίπτωση στα κανάλια που μεταδίδουν original υψηλή ευκρίνεια να έχουν αφαιρεθεί τα πλάνα από τις κάμερες στάνταρ ανάλυσης.

Ένα άλλο γεγονός που μου κάνει εντύπωση είναι το ότι η ποιότητα της εικόνας διαφέρει ελαφρά μεν, αλλά ορατά από γήπεδο σε γήπεδο!!! Π.χ., χτες η εικόνα του αγώνα Βραζιλία - Γαλλία υπερείχε αισθητά του αγώνα Αγγλίας Πορτογαλίας! Το edge enhancenment ήταν σαφέστατα περιορισμένο στο δεύτερο αγώνα. Εφόσον το κανάλι ήταν το ίδιο (ZDF) δεν είναι παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Ακόμα πιο παράξενο όμως είναι το γεγονός ότι δεν είναι το ίδιο καλά ρυθμισμένες όλες οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Άλλες έχουν πολύ contrast, με αποτέλεσμα να καίνε ελαφρά τα χρώματα, ενώ άλλες πραγματικά ζωγραφίζουν! Θα μου πείτε, μπορεί να πρόκειται για εντελώς διαφορετικές κάμερες σε ποιότητα (φορητές, σταθερές κτλ.), κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ...

Allé le Bleu! Allé le Bleu!

Kalimera kai kalo mina!

Xtes eznsa ena megalo dillnma. Eixe ena polu megalo festival gia to opoio eixa kleisei ticket
pollous mines prin kai sunepese me tin nmera pou epaizan oi 2 apo tis 3 agapimenes mou
omades (France, Brazil, n Argentina einai n alln alla mas peta3an e3w ta Panzer!).

Ksekinisa to mesnmeri na paw sto festival me baria kardia oti tha xasw to match! Omws logo
tou brazilianikou ufous tns sunaulias eixan probleuthei megaloi xwroi anamesa sta stages
sta opoia eixan organwsei kerkides me megales othones kai nxo!!!

Logo tou oti parakolouthisa ton agwna me mia filn mou gallida xtes nmoun mono gallia ;-)
Sas parathetw orismenes photos, oxi apo projector, oxi apo LCD TV kai ZDF, alla apo big
screen 300" inches kai me Live kerkida 5.1 DTS!!!!
Sigoura itan pio live apo HD ....

Kathe kerkida eixe peripou 5.000 kosmo, kai sunolo sto festival perissoteroi apo 100.000 ;-)

Akolouthoun photos apo to event!

Allé le Bleu! Allé le Bleu!
Allez Zizou (WALLÉ)!

Kalo mina file Aktizol! Poly wraies oi foto mas metaferoyn to klima oso ginetai mesa apo thn analysh toy mobile!

Παντως χθες επρεπε και εγω για πρωτη φορα στη ζωη μου να παιξω στοιχημα! Η Πορτο-Γαλλια εκανε το θαυμα της. Μετα το πρωτο στραβο παιχνιδι των προημιτελικων με την Αργεντινη που ειχα για πρωτη θεση, ολα τα αλλα πηγαν κατ'ευχη και οπως τα περιμενα. Ωραια εξελιξη για το μουντιαλ, να μην πληξουμε κι ολας!!