Focal Dome 5.1 Ηχεία Home cinema (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: FOCAL DOME 5.1 k 2.1

Καλημέρα σε όλους

Παρθενική εμφάνιση με τα χρώματα του AV CLUB…

Μόλις παρέλαβα τα δικά μου από την Κρήτη και παρακαλώ να με ορμηνέψει κάποιος για φρέσκο ενισχυτή να τα τρέξω σε έναν χώρο 30 τμ.

ευχαριστώ

Καλορίζικα,
Νομίζω ο denon 1910 θα είναι μια χαρά.
Για πιο φρέσκους δες και εδώ. http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=57777

Re: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

τα focal dome 5.1 ξέρετε πού μπορεί κανείς να τα ακούσει στη Θεσσαλονίκη;;;

Επίσης, με ποιον ενισχυτή τα προτείνετε για να αποδίδουν καλά;

Απάντηση: Re: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

τα focal dome 5.1 ξέρετε πού μπορεί κανείς να τα ακούσει στη Θεσσαλονίκη;;;

Επίσης, με ποιον ενισχυτή τα προτείνετε για να αποδίδουν καλά;

Στην Θεσσαλονίκη δεν ξέρω που μπορείς να τα ακούσεις.
Στο θέμα ενισχυτή, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ηχεία και συνεπως δεν θα αντιμετωπίσεις σε αυτό το θέμα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Που μπορούμε να ακούσουμε τα Focal dome?
Μία επιλογή είναι η stepcom αλλά είναι στη Γλυφάδα!!
Άλλη επιλογή υπάρχει?

Κάτοχος των focal dome πλέον κι εγώ! (τα πήρα από stepcom - ευχαριστώ τον Αντώνη για το "after sale" ενδιαφέρον του και για την τηλεφωνική του υποστήριξη) και τα έστησα προχθές και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πρώτη φορά αγοράζω κάτι χωρίς να το έχω ακούσει (μιας και από Θεσσαλονίκη), σας εμπιστεύτηκα (dalanik, ο χρόνος που μου αφιέρωσες άξιζε τον κόπο) και σας ευχαριστώ!
Τα οδήγησα με τον marantz 6004, τον οποίο και παρήγγειλα μέσω hifiglobe σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν εδώ.
Θα ήθελα να ήμουν λίγο πιο σχετική να δω αν τελικά θα χρειαζόταν να κάνω κάποιο χειροκίνητο σετάρισμα μετά το τρέξιμο του audyssey, γιατί ο χώρος είναι λίγο μεγάλος και ψηλοτάβανος και φοβάμαι μήπως τελικά ο ήχος διαχέεται. Ίσως καταφέρω να ανεβάσω φωτογραφίες να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.

Απάντηση: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Να σαι καλά, δεν κάνει τίποτα. Ελπίζω να μείνεις ευχαριστημένη και συ και ο σύζυγος.

Γρήγορα να τα στρώσεις - έτσι κι αλλιώς παίζουν καλά out of the box - αλλά στην αρχή να προσέξεις λίγο τις υψηλές εντάσεις.

Περιμένουμε εντυπώσεις !!!

Re: Τελικά.... Focal Dome

paides kalimera

monitor audio
Rx2 για μπροστα και ΒR gia πίσω ή focal dome

Ακουσε και τα δυο, και παρε αυτο που σου αρεσει ;-)
(ποια BR?)

Καλως ηρθες στο φορουμ

Υγ.
Καλυτερα ανοιξε ενα νεο θεμα

Παιδιά σήμερα τα παρέλαβα τα διαμαντάκια και εχω αφήσει πολύ κόσμο "άφωνο". Ο κουνιάδος μου είναι μουσικός με ποιο έμπειρο αυτί απο το δικό μου και προσπαθούσε να βρει απο που έρχεται ο ήχος αυτός. Του είχα βάλει αρχικά να ακούσει απο ταινία με DTS ήχο αλλά μετά του ζήτησα να μου πει τη γνώμη του και για τη μουσική. Ξεκινήσαμε με .... ραδιόφωνο (ακουσον ακουσον) οπου και μένα με ενθουσίασε η ποιότητα τελικά και πάθαμε πλάκα με μουσική απο audio cd's. ΤΟν έχω λίγες ώρες και θέλω να παίξω λίγο ακόμα και θα σας πω κι άλλες εντυπώσεις

Να ρωτήσω τους κατόχους για μια δυο απορίες?
1)Σε τί ένταση έχετε βάλει το sub?
2) το crossover 0 ή 180?
3) Ακούτε ένα "φύσιμα" απο το sub όταν είναι standby. Ακούω ένα ελάχιστο θόρυβο και έχω δοκιμάσει και άλλα καλώδια (ακόμα και του ρεύματος) αλλά ακούγεται πάλι. Σημ το έχω αλλάξει το 1ο στην εγγύηση γιατί είχε κάποιο πρόβλημα το βύσμα και τον κάνει και το 2ο. Το κάνει και χωρίς να συνδεθεί στον ενισχυτή.
4) Εχω τον pionneer vsx-920 Και θέλω να μου πείτε που έχετε βάλει το crossover στον ενισχυτή

Απάντηση: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

1) Όταν το είχα στο καθιστικό (24τμ) + ενιαία κουζίνα (10τμ) το είχα στο 5. Στο υπνοδωμάτιο (12τμ) στο 4 είμαι εντάξει.
2) Το crossover στο σημάδι "D" - περίπου 120Ηz - είναι καλά. Δοκίμασε και στα 100Ηz θυμάμαι ότι κάποια εποχή ήμουν ευχαριστημένος κι έτσι... Παραπάνω από 120Ηz μη το βάλεις... Επειδή έχω την υποψία ότι δεν αναφέρεσαι στο crossover αλλά στη φάση... να σου πω ότι το LF switch ρυθμίζεται ανάλογα με την θέση των front. Aν τοποθετηθεί το sub μεταξύ τους βάλε "0", αν εκτός τότε "180".
3) Yπάρχει ένα φύσημα, μάλλον βόμβος να πω καλύτερα, όταν δεν λαμβάνει σήμα και η έντασή του είναι ψηλά... Όταν μπει το σήμα δεν ακούγεται κάτι παρά μόνον οι χαμηλές...
4) Το cross over του ενισχυτή ας είναι λίγο ψηλότερα από αυτό των ηχείων.

Και λίγα ακόμα μιας και σε βλέπω "ζεστό"...

Αν τα γούστα σου σηκώνουν περισσότερο μπάσο, τοποθέτησε το sub σε γωνία... θα έχεις κάποιες παραμορφώσεις αλλά θα ενισχυθεί ο εντυπωσιασμός σε εκρήξεις κλπ...

Αν δεν είσαι οπαδός του πολύ "ντόρου" βάλτο κάπου πιο ανοιχτά για πιο διακριτικό ήχο... ιδιαίτερα αν το χρησιμοποιείς για μουσική, δοκίμασε να βρεις τη θέση που σου ταιριάζει καλύτερα...

Αν χρησιμοποιείς την ισοστάθμιση του Pioneer και δεν είσαι ικανοποιημένος (ή ψάχνεσαι και δοκιμάζεις) όρισε τα front ως large (αντί small που συνήθως ορίζονται) και δώσε λίγα (προσοχή λίγα!!!) db παραπάνω στα πίσω...
Ίσως να το προτιμήσεις...

Καλοάκουστα!

Ρίχνοντας μια ματιά στο manual είδα ότι ο κατασκευαστής προτείνει η θέση του ρυθμιστικού της φάσης να είναι στο 0 όταν το sub βρίσκεται ανάμεσα στα δύο εμπρός ηχεία και στο 180 όταν δεν είναι.

Από τα specs των ηχείων είδα ότι ο κατασκευαστής δίνει απόκριση συχνότητας 80Hz-28KHz (+/- 3dB) με κατώτατο όριο απόκρισης τα 72Hz. Κοιτάζοντας το ρυθμιστικό του crossover του sub, η προτεινόμενη θέση για τα Dome δείχνει να είναι τα 100Hz (περίπου με το μάτι δεν είναι πολύ ακριβής η διαβάθμιση).

Κατά τη γνώμη μου, βγάζεις τελείως εκτός το crossover του sub (βάζοντάς το τέρμα δεξιά, αφού δεν υπάρχει διακόπτης που να το απενεργοποιεί) και χρησιμοποιείς το crossover του A/V το οποίο εγώ θα το έβαζα στα 100Ηz.

Φυσικά θα χρειαστεί να πειραματιστείς λιγάκι με το συγκεκριμένο.

Απάντηση: Re: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Κοιτάζοντας το ρυθμιστικό του crossover του sub, η προτεινόμενη θέση για τα Dome δείχνει να είναι τα 100Hz (περίπου με το μάτι δεν είναι πολύ ακριβής η διαβάθμιση).

Επιβεβαιώνω! Το σημείο "D" στο ρυθμιστικό του crossover φαίνεται να είναι λίγο πάνω από τα 100Hz και όχι στα 120Ηz που έγραψα πριν.
Sorry αλλά δεν ήμουν σπίτι και έχω καιρό να παίξω με τις ρυθμίσεις.

Κατά τη γνώμη μου, βγάζεις τελείως εκτός το crossover του sub (βάζοντάς το τέρμα δεξιά, αφού δεν υπάρχει διακόπτης που να το απενεργοποιεί) και χρησιμοποιείς το crossover του A/V το οποίο εγώ θα το έβαζα στα 100Ηz.

Pleo γιατί να κάνει κάτι τέτοιο και όχι χρήση της αποκοπής από το sub?

Re: Απάντηση: Re: FOCAL DOME 5.1 ΗΧΕΙΑ HOME CINEMA (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews.

Pleo γιατί να κάνει κάτι τέτοιο και όχι χρήση της αποκοπής από το sub?

Κατ' αρχήν είναι πιο ακριβής η ρύθμιση μέσω του A/V σε ότι αφορά το σημείο της αποκοπής.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο A/V ενδέχεται να έχει γενικότερα ενεργό το cross του αν και εφ' όσον τα ηχεία δηλωθούν ως small. Οπότε δύο cross στη σειρά δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Και ένας τελευταίος λόγος είναι γιατί έτσι το κάνουν όλοι :firstprize::D

Για να πω την μαύρη αλήθεια μου αυτόν το τρόπο τον εγκατέλειψα από τις πρώτες μέρες που έκανα τις δοκιμές ταιριάσματος του sub!

Βασικά διαπίστωσα ότι 5Ηz πάνω 5 κάτω δεν έχουν επίπτωση (τουλάχιστον στο χώρο μου και είναι πιο εύκολο να ρυθμίζω ένα ποτενσιόμετρο από το να μπαίνω menu-setup κτλ την ώρα που μετακινώ το sub, αλλάζω δισκάκια και δείγματα κοκ...

Αυτό για τα δύο cross είναι σωστό αλλά δεν έχει αντίκτυπο σε μικρά συστήματα όπως ένας ΑV του χιλιάρικου, 5.1 δορυφόροι και 25 τμ χώρος (ΙΜΟ)...

Φυσικά περι ορέξεως... Ας δοκιμάσει ο καθένας και ας υιοθετήσει αυτό που του πάει καλύτερα.

thanx για την απάντηση pleo! -bye-

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Εχθές πήρα κι εγώ περιχαρής τα Dome απο ένα μαγαζί, τα φέρνω σπίτι και τι να δω? το sub δεν μου παίζει καθόλου... :(
Έβγαλα κάτι crystal audio που είχα στημένα (Prisma 5.1) και στη θέση τους έβαλα τα dome. Οι δορυφόροι μια χαρά, το sub βουβό. Μήπως έχω κάνει καμία πατάτα και δεν παίζει? Σύνδεσα το LFE Input με μονό RCA στη θέση που είχα το άλλο sub της Crystal, το διακόπτη στο ΟΝ, crossover στο 100 περίπου και phase 180 μοίρες λόγω θέσης... Είναι βουβό...Αν ξέρει κάποιος κάτι που θα με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ

Kαλησπερα, και καλως ηρθες.

Μηπως ειναι κοκκινα τα ηχεια, και μηπως μεταφερθηκαν με smart απο το καταστημα σπιτι σου ?:chinscratch:

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Εχθές πήρα κι εγώ περιχαρής τα Dome απο ένα μαγαζί, τα φέρνω σπίτι και τι να δω? το sub δεν μου παίζει καθόλου... :(
Έβγαλα κάτι crystal audio που είχα στημένα (Prisma 5.1) και στη θέση τους έβαλα τα dome. Οι δορυφόροι μια χαρά, το sub βουβό. Μήπως έχω κάνει καμία πατάτα και δεν παίζει? Σύνδεσα το LFE Input με μονό RCA στη θέση που είχα το άλλο sub της Crystal, το διακόπτη στο ΟΝ, crossover στο 100 περίπου και phase 180 μοίρες λόγω θέσης... Είναι βουβό...Αν ξέρει κάποιος κάτι που θα με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ

Δοκίμασες να κάνεις TEST απο τον ενισχυτή. Βάλε το στην θέση ΟΝ για την 1ή φορά και όχι στο AUTO. Κι εγώ την 1ή την πάτησα γιατί δεν ανοίγει αν δεν παίρνει σήμα. Εχει πίσω ένα led λειτουργίας το οποίο είναι κόκκινο αν είναι stand by Και γίνεται πράσινο όταν λειτουργεί