Focal SM9 for home use

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Mε ενα dac, και πηγη ενα macbook

"Κανουν" για σαλονι, ή ειναι μονο για τετοια δουλεια:

road-show-update-(1).jpg

μια χαρά είναι και για σαλόνι ... υπάρχει και ανάλογο ''οικιακό'' φινίρισμα ... από τα κορυφαία ενεργά ηχεία στον πλανήτη ... πριν λίγο πήρα και ενημερωτικό εμαιλ από γνωστό κατάστημα, το οποίο θα τα προσφέρει με 18 άτοκες ... σε άλλες εποχές (δεν μιλώ μόνον για το οικονομικό) θα τα είχα αγοράσει πάραυτα ...

Ευχαριστω πολυ !

Ξερει κανεις τον Χρηστο του γνωστου καταστηματος προσωπικα να με στειλει "συστημενο" ?

Να πας να τα...πάρεις, εφόσον αντέχεις το κόστος τους. :a0210:
Αν δεν μπορείς να τα αποκτήσεις, καλύτερα να μην πας...
...διότι θα τα θέλεις! :antlers:

Κατέχουν την πρώτη θέση, στη σχετική λίστα μου.
Δεν τα έχω, απλώς και μόνο διότι δεν έχω τα χρήματα.
Το κόστος τους, με απόλυτα κριτήρια, για την οικονομική μας (σ)κατάσταση, είναι υψηλό.
Ωστόσο, με βάση την ποιότητά τους, την τεχνολογία και τις τιμές της αγοράς του Hi-Fi,
είναι πολύ χαμηλό!

Με γειες! :smile:

Ναι Μιχαλη, το ξερω οτι πανε 5200 το ζευγαρι.
(Θα σου τηλεφωνησω αν μπορεσω να παω το Σαββατο)

Η σκεψη για πηγη ειναι mac + dac στην περιοχη του 1000ρικου. Θα υπαρχει κατι αξιολογο θελω να πιστευω

Υγ. Δεν ειναι για εμενα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πας να τα...πάρεις, εφόσον αντέχεις το κόστος τους. :a0210:
Αν δεν μπορείς να τα αποκτήσεις, καλύτερα να μην πας...
...διότι θα τα θέλεις! :antlers:

Κατέχουν την πρώτη θέση, στη σχετική λίστα μου.
Δεν τα έχω, απλώς και μόνο διότι δεν έχω τα χρήματα.
Το κόστος τους, με απόλυτα κριτήρια, για την οικονομική μας (σ)κατάσταση, είναι υψηλό.
Ωστόσο, με βάση την ποιότητά τους, την τεχνολογία και τις τιμές της αγοράς του Hi-Fi,
είναι πολύ χαμηλό!

Με γειες! :smile:

Δυστυχως (ή ευτυχως :D ) δεν εχω τον καταλληλο χωρο για να τα βαλω.

Οπως ειπα και στον Μιχαλη παραπανω, αλλος ειναι ο τυχερος, που κλυδωνίζεται, και δεν ξερει τι θελει :p

Αυτο το tweeter/ηχειο με DAC του χιλιάρικου? Ελπίζω μονο να μην ειναι κάποιο ESS SABRE γιατι το αποτέλεσμα θα ειναι κατ εμέ κουραστικό για να μην πω τπτ χειρότερο.

Αυτο το tweeter/ηχειο με DAC του χιλιάρικου? Ελπίζω μονο να μην ειναι κάποιο ESS SABRE γιατι το αποτέλεσμα θα ειναι κατ εμέ κουραστικό για να μην πω τπτ χειρότερο.

Αλιμονο αν πουμε οτι αυτο το tweeter/ηχειο δεν παιζει παρα πολυ καλα (ας μην πουμε τελεια, και μη κουραστικα), με καποιο dac των 1000 ευρω

Το ειχα ακουσει με κορυφαια καρτα ηχου (αυτη που εχει ο sonus νομιζω) σε στουντιο 25τμ περιπου καραφροντισμενο. Δε μου ξυρισε τιποτα. Tbh πιο πολυ μου φανηκε οτι "παραγεμιζε" το χωρο. Θελουν χωρο μπολικο.

Ο Prism και η Metric δεν είναι του χιλιάρικου παίδες (αυτά τους ταιριάζουν).
Το ελάχιστο που θα σκεφτόμουν γι' αυτά τα ηχεία είναι:

-Η μικρή Prism Lyra1

-Mytek DSD DAC

-Lavry DA11

Σε κάθε περίπτωση πάνω από το χιλιάρικο, δηλαδή στο ενάμισυ. Με τέτοια ηχεία δεν μπορείς να κάνεις οικονομία στην πηγή. Που δεν είναι οικονομία, εδώ που τα λέμε, αλλά μιζέρια. Γιατί αν έχεις σκοπό να φτάσεις εκεί ψηλά, να το κάνεις σωστά.
Επίσης:
-Ένα ζευγάρι καλές βάσεις είναι απαραίτητες.

-Καλώδιο στα 10-15 Ευρώ/μ. υπολόγισε κι' αυτό.

Αν θες ακόμη πιο μεγάλη υπέρβαση -στα 2 χιλιάρικα- βάλε και τον καινούργιο Benchmark στη λίστα.

Και τέλος, όποιος θέλει να είναι τέλειος θα χρειαστεί και ρύθμιση των ηχείων στο χώρο του.
Το καλό μ' αυτά τα ηχεία είναι πως διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να προσαρμοστούν στο χώρο.

Υ.Γ. Ντίνο, όταν είναι να πας, επικοινώνησε μαζί μου να πάμε παρέα. Ευκαιρία να δω και κάποια πράγματα που μ' ενδιαφέρουν. Και να ξεσκάσουμε λίγο. Μου έχει βγει όλη η κούραση, καταλαβαίνεις φαντάζομαι από που. :cool:

Ο Prism και η Metric δεν είναι του χιλιάρικου παίδες (αυτά τους ταιριάζουν).
Το ελάχιστο που θα σκεφτόμουν γι' αυτά τα ηχεία είναι:

-Η μικρή Prism Lyra1

-Mytek DSD DAC

-Lavry DA11

Σε κάθε περίπτωση πάνω από το χιλιάρικο, δηλαδή στο ενάμισυ. Με τέτοια ηχεία δεν μπορείς να κάνεις οικονομία στην πηγή. Που δεν είναι οικονομία, εδώ που τα λέμε, αλλά μιζέρια. Γιατί αν έχεις σκοπό να φτάσεις εκεί ψηλά, να το κάνεις σωστά.
Επίσης:
-Ένα ζευγάρι καλές βάσεις είναι απαραίτητες.

-Καλώδιο στα 10-15 Ευρώ/μ. υπολόγισε κι' αυτό.

Αν θες ακόμη πιο μεγάλη υπέρβαση -στα 2 χιλιάρικα- βάλε και τον καινούργιο Benchmark στη λίστα.

Και τέλος, όποιος θέλει να είναι τέλειος θα χρειαστεί και ρύθμιση των ηχείων στο χώρο του.
Το καλό μ' αυτά τα ηχεία είναι πως διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να προσαρμοστούν στο χώρο.

Υ.Γ. Ντίνο, όταν είναι να πας, επικοινώνησε μαζί μου να πάμε παρέα. Ευκαιρία να δω και κάποια πράγματα που μ' ενδιαφέρουν. Και να ξεσκάσουμε λίγο. Μου έχει βγει όλη η κούραση, καταλαβαίνεις φαντάζομαι από που. :cool:

Ναι Μιχαλη, θα σου πω.
Το πλανο αυτη την στιγμη ειναι να παμε Σαββατο (αν ειμαι Ελλαδα)

Τι 1000 τι 1500, 2000. Ακουγοντας και αποφασιζοντας ;-)

Απάντηση: Re: Focal SM9 for home use

Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο-α dac (1-2) από την επόμενη κατηγορία τιμής ή ανεξαρτήτου τιμής ( σε λογικά πλαίσια)
που θεωρείτε οτι ταιριάζουν ως συνδυασμός με τα παραπάνω ενεργα ή ενδεχομένως θα έδιναν ένα εύηχο αποτέλεσμα;

Ευχαριστώ

M2Tech Young 2 (ντακ, προ)
Quad PA one (ενισχυτής ακουστικων, ντακ, προ)

Και οπωσδήποτε ακρόαση με τα συγκεκριμένα ηχεία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Focal SM9 for home use

Ευχαριστώ, μια ακρόαση με τα προτεινόμενα θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον (το λιγότερο) και θα βοηθούσε πολύ.

Μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον το young παλιότερα -στην προσπάθεια να αλλάξω τον ακριβές, αλλά λίγο αδιάφορο ήχο, και όχι κατ'ανάγκη κουραστικό,του μικρότερου solo6be -
Το quad θα ήταν η τέλεια για μένα επιλογή δυστυχώς όμως έχει μόνο single ended pre outs, ενω η συγκεκριμένη σειρά της focal είναι με balanced inputs.

Μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα (μαγειρέματος ας πούμε του ήχου, όπως και στην περίπτωση με τα dac) με έναν κατάλληλα επιλεγμένο προενισχυτή?
Ο προενισχυτής στην περίπτωση μου μάλλον είναι αναγκαίος, γιατι υπάρχει και πικάπ του οποίου το phono θα πρέπει να συνδεθεί.

Ο μεν quad διαθέτει rca inputs για τη σύνδεση του (όποιου) phono, όχι όμως xlr outputs για τη συνδεση με τα ηχεία,
ο δε young έχει xlr outputs, όχι όμως εισοδους (xlr ή rca)!!

Μπέρδεμα το λιγότερο..:D

Σκέφτομαι σωστά για τις ανάγκες μου (συνδεση συσκευών και αλλαγή του ήχου) ψάχνοντας προενισχτή και αν ναι θα μπορούσατε να μου κάνετε 2 προτάσεις
ώστε αργότερα να τους ακούσω με τα ηχεία μου?

Θα κερδίσω κάτι άλλο αν χρησιμοποιήσω προενισχυτή ξεχωριστά αντι αυτόν του dac?
Μου αρέσουν οι δίσκοι μου και δεν θέλω να εγκαταλείψω το πικάπ

To θεμα ειναι (οπως παντα) οικονομικό. Ιδανικα θα επρεπε να υπαρχουν 2 ξεχωριστές συσκευές (ντακ, προ) που θα δινουν δυνατότητα σύνδεσης και του φωνο. Αλλα η αγορά προ και ντακ σε τιμη στο 1000ρικο σημαίνει σοβαρούς συμβιβασμούς στον ηχο, κατι που το ηχείο δεν θα συγχωρήσει.

Pre amp με balanced out σε αυτη την τιμη καινούργιος ειναι δύσκολο, o μονος που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο ενισχυτης ακουστικων της Bryston, εχει balanced out, και 2 εισοδους, μια XLR και μια RCA. Προφανως δεν ειναι στο επειπεδο ενος καθαρού προ αλλα αρκετα κοντα (και για balanced out πρεπει να πας νομιζω στο δευτερο μοντέλο της ιδιας, σαφώς πιο ακριβο). Αν ακους και με ακουστικα ειναι εξαιρετική αγορα, εχει σωστό ηχο και τα 20 χρονια εγγύηση ειναι κατι που δεν θα βρεις αλλου.

http://www.bryston.com/products/power_amps/BHA-1.html