Focal SM9 for home use

Τα παντα εκτος απο ηχο Σπυρο.. Ας παει να το ακούσει μαζι με αυτα τα ηχεία, ειναι στο ιδιο μαγαζί αν δεν κανω λαθος. Εγω δεν θα άκουγα ουτε στιγμή απο αυτο τον συνδυασμό. Αν του αρεσει εμενα μου περισσεύει.

Απάντηση: Re: Focal SM9 for home use

To θεμα ειναι (οπως παντα) οικονομικό. Ιδανικα θα επρεπε να υπαρχουν 2 ξεχωριστές συσκευές (ντακ, προ) που θα δινουν δυνατότητα σύνδεσης και του φωνο. Αλλα η αγορά προ και ντακ σε τιμη στο 1000ρικο σημαίνει σοβαρούς συμβιβασμούς στον ηχο, κατι που το ηχείο δεν θα συγχωρήσει.

Pre amp με balanced out σε αυτη την τιμη καινούργιος ειναι δύσκολο, o μονος που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο ενισχυτης ακουστικων της Bryston, εχει balanced out, και 2 εισοδους, μια XLR και μια RCA. Προφανως δεν ειναι στο επειπεδο ενος καθαρού προ αλλα αρκετα κοντα (και για balanced out πρεπει να πας νομιζω στο δευτερο μοντέλο της ιδιας, σαφώς πιο ακριβο). Αν ακους και με ακουστικα ειναι εξαιρετική αγορα, εχει σωστό ηχο και τα 20 χρονια εγγύηση ειναι κατι που δεν θα βρεις αλλου.

http://www.bryston.com/products/power_amps/BHA-1.html

Καταρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά κάπου μπερδεύτηκα.

1)Ο συνδυασμός του bha-1 bryston με τα focal, θα προσφέρει κάτι διαφορετικό στον ήχο
με δεδομένο ότι καναδοί θεωρείται οτί κλίνουν προς το ουδέτερο (όπως και τα ηχεία) ;;

ή εννοείτε το συνδυασμό του ενισχυτή ακουστικών της bryston με κάποιο από τα 2 προηγούμενα dac
(που λογω ουδετερότητας θα διατηρήσει τον χαρακτήρα του dac);;

2)καλοδεχούμενα είναι και τα 20 χρόνια εγγύηση και ο ενισχυτής ακουστικών, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως
αυτή τη στιγμή είναι να παρω έναν πιο "αναλογικό" (ή ξεκούραστο) ας πω ήχο.

Σχετικά με τους bryston, balanced out είναι οι

BP-17 (με προαιρετικό dac, γεγονός που με βολεύει) και τιμή 4K+ σκέτο
και BP-26 ( '' '' dac + phono, '' '' '' ) με τιμή 5K+ (με το τροφοδοτικό, χωρίς phono/dac)

Με αυτές τις τιμές.. αδύνατον. Και απ'ότι λέτε καλύτερα θα είναι να ξεχωριστά μηχανήματα ο προενισχυτής, το dac κτλ

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι φτάνουμε στα 2κ για αγορά καινουριου ή μεταχειρισμένου
προενισχυτή, προς τα πού θα έπρεπε να κοιτάξω, λάμπα ή τρανζίστορ; Εταιρία;

Το μοντελο που πρότεινα λιγο πιο πανω ειναι balanced και σαφώς πιο φτηνό. Το οτι ειναι κατα κυριο λογω ενισχυτης ακουστικων δεν σημαινει κατι, η τιμη του ειναι κατω απο το 1.5 (αν δεν κανω λαθος) και απ οτι θυμάμαι ο εδω αντιπρόσωπος μου ειχε πει οτι θα το φερει (για το φεστιβαλ ακουστικων, δεν ειχε προλαβει για λιγες μερες), λογικά πρεπει να ειναι τωρα εδώ Αθηνα.

Ουδετερο σαν ηχος, συμφωνώ, σιγουρα οχι κουραστικο. Θα το χαρακτήριζα ως σωστο, οπως και το ηχειο (το οποιο θα ελεγα οτι ειναι σωστό προς το αναλυτικο, αυτος ειναι και ο λογος που δεν θα παει καλα με το Mytek)

Γενικα, για σχεδιαστικους λογους, οι περισσότεροι ενισχυτες ακουστικων ειναι και προενισχυτες ταυτόχρονα, και μαλιστα αρκετά κάλοι (ταξη Α, χαμηλος θόρυβος, καλο ποτ κτλ).

Αν θα σου ηταν ευκολο κανε 2 πραγματα, μια προσπαθεια να ακουσεις τους διαφορους συνδυασμους (ολους, μην στηρίζεσαι στην γνωμη μου ή κάποιου αλλου αποκλειστικα) και αν θες γράφε στον ενικό, μια παρέα είμαστε.

Απάντηση: Re: Focal SM9 for home use

Παναγιώτη, το mytek πρέπει να έχει ότι ζητά ο φίλος ....

Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω αν ο αντιπρόσωπος δίνει συσκευές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μοντελο που πρότεινα λιγο πιο πανω ειναι balanced και σαφώς πιο φτηνό. Το οτι ειναι κατα κυριο λογω ενισχυτης ακουστικων δεν σημαινει κατι, η τιμη του ειναι κατω απο το 1.5 (αν δεν κανω λαθος) και απ οτι θυμάμαι ο εδω αντιπρόσωπος μου ειχε πει οτι θα το φερει (για το φεστιβαλ ακουστικων, δεν ειχε προλαβει για λιγες μερες), λογικά πρεπει να ειναι τωρα εδώ Αθηνα.

Ουδετερο σαν ηχος, συμφωνώ, σιγουρα οχι κουραστικο. Θα το χαρακτήριζα ως σωστο, οπως και το ηχειο (το οποιο θα ελεγα οτι ειναι σωστό προς το αναλυτικο, αυτος ειναι και ο λογος που δεν θα παει καλα με το Mytek)

Γενικα, για σχεδιαστικους λογους, οι περισσότεροι ενισχυτες ακουστικων ειναι και προενισχυτες ταυτόχρονα, και μαλιστα αρκετά κάλοι (ταξη Α, χαμηλος θόρυβος, καλο ποτ κτλ).

Αν θα σου ηταν ευκολο κανε 2 πραγματα, μια προσπαθεια να ακουσεις τους διαφορους συνδυασμους (ολους, μην στηρίζεσαι στην γνωμη μου ή κάποιου αλλου αποκλειστικα) και αν θες γράφε στον ενικό, μια παρέα είμαστε.

ok, θα προσπαθήσω.

Και κάτι τελευταίο. Με το ίδιο σκεπτικό (ότι οι προενισχυτές ακουστικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως προ ταυτόχρονα), θα μου κάνει κι αυτός;
http://www.m2tech.biz/it/marley.html

http://www.lake-people.de/produktdetails/product/HPA_V200.html

http://www.lake-people.de/produktdetails/product/hpa_v220.html

ή ο σκέτος pre;
http://www.lake-people.de/produktdetails/product/PRE_V630.html

λάθος έκανα για το marley, δεν κάνει.
Thanks again

To σκεπτικο ειναι αυτο, δλδ οταν ο κατασκευαστής εχει φτιαξει ενα κύκλωμα για ενισχυση ακουστικων με μικρές προσθήκες-τροποποιησεις μπορει να το κανει και προ-ενισχυτη.

Φυσικα ισχύει και το "οτι πληρώνεις παίρνεις".. μην περιμένεις ενα ενισχυτη ακουστικων των 700 ευρω να κανει οτι ενας προ που χωρις αλλη λειτουργιά κοστίζει 5Κ