Φορητές Πηγές

Κατασκευαστικά εγώ θα ήμουνα διατεθημένος να πληρώσω γα κάτι που δεν επεμβαίνει και είναι ουδέτερο και διάφανο, παρά για κάτι που επεμβαίνει και χρωματίζει...

Μα γι' αυτό λέω ότι συμφωνούμε διαφωνώντας.

Απλά λέω ότι ο κατασκευαστής εσκεμμένα έβγαλε αυτό τον ήχο από το HM-801, αποζητώντας ακριβώς αυτή τη "μουσικότητα". Δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε ότι είναι παρεξηγημένος ο όρος "μουσικότητα", αφού καταλαβαίνουμε και οι δύο τι εννοούμε. Νομίζω τα εισαγωγικά είναι αρκετά.

Το hype για το HM-801 δεν είναι λοιπόν χωρίς λόγο και το "προσοχή μην παρασύρεστε από το hype" που λες εσύ εγώ θα το αντέστρεφα: "προσοχή μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε (και) το HM-801". Το "(και)" για όλους εμάς τους τρελούς που θέλουμε και διαφορετικές πινελιές από διαφορετικούς ενισχυτές/ακουστικά. Για τους υπόλοιπους χωρίς "(και)".
Εκτός και αν συμβιβαζόμαστε με την αναλογική έξοδο του iPod...

Δυστυχώς εδώ διαφωνούμε... ο σχεδιαστής ισχυρίστηκε ότι το προϊόν του είναι τέλειο συγκρίνοντας το με ένα Wadia... αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι...

Δεν ξέρω που το πας... η αναλογική έξοδος του Sansa Clip+ είναι ανώτερη από του HM-801... υπάρχουν τα γραφήματα στο διαδύκτιο... ψάξε και διάβασε τα...δεν είπα ότι το ipod είναι καλύτερο, δεν είναι χαζοί τόσες χιλιάδες χρήστες, ούτε κουφοί... ούτε (και στην προκείμενη περίπτωση...) είναι θέμα χρημάτων και μόνο.

Είπαμε δεν θα πάρω... αφού σου αρέσει εσένα όλα καλά...

Μιλάς σε έναν άνθρωπο που έχει και εμπειρία και στο παρελθόν είχα την ευκαιρία να ακούσω και να έχω σπίτι πάρα πολλά πράγματα (και με την πολυτέλεια να μην τα αγοράζω)...και επέτρεψε μου να έχω γνώμη για τον εαυτό μου.

Δεν θα συνεχίσω άλλο περί HM-801...

Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

Εγώ λοιπόν βρήκα πως ανοίγει χωρίς ζημιά, το άνοιξα και παράγγειλα καινούργιο δίσκο... τιμή αυτού 50 ευρώ περίπου... Infograph... δεν σας έχω ανάγκη!!!-bye-

Μπράβο ‛γενναίε’ μου! Κρίμα θα ήταν να πήγαινε απλά στο καλάθι των αχρήστων.

Δεν εξέφρασα άποψη για το Sansa Clilp+, από τη στιγμή που δεν το έχω ακούσει. Μακάρι να είναι καλύτερο. Εσύ μπορείς να θάβεις το HM-801 χωρίς να το έχεις ακούσει. Δεν "το πάω πουθενά". Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι. Εξάλλου έγραψα αφού αγόρασες. Συζητάμε, με όποιο όφελος για όσους μας διαβάζουν.

Η εμπειρία σου είναι αντιληπτή, δεν την αμφισβήτησε κανείς, όπως και τη γνώμη σου. Μακάρι όμως να άκουγες κάποια στιγμή το HM-801 ώστε να είναι η γνώμη σου και πιο βάσιμη. Συμφωνώ πάντως με όσα φαντάστηκες για τον ήχο του από αυτά που έχεις διαβάσει.

γι αυτό το πράμα μιλάτε ?
imgres

http://www.google.gr/imgres?q=hm801...6&tbnw=208&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:7,s:0

Προφανώς σε αυτές τις φωτό με το κακό soldering και στο γράφημα για το roll-off στα υψηλά θα βασίζει o Chris1967 την αρνητική του άποψη για το HM-801.

Χαριτωμένη η απάντηση ενός άλλου:

"Thanks for the pictures! It's nice looking at the components responsible for such amazing sound quality. :-) "

Προφανώς σε αυτές τις φωτό με το κακό soldering και στο γράφημα για το roll-off στα υψηλά θα βασίζει o Chris1967 την αρνητική του άποψη για το HM-801.

Χαριτωμένη η απάντηση ενός άλλου:

"Thanks for the pictures! It's nice looking at the components responsible for such amazing sound quality. :-) "

Το διάβασα.
Αλλά, επέτρεψέ μου, δεν είναι μόνο το soldering.
Είναι η όλη εικόνα, υλικά, στήσιμο εμφάνιση μηχανήματος.
Εγώ από την εικόνα αυτή ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση για 800 δολ, δεν πα να τραγουδάει ο Απόλλωνας από μέσα.

btw
όπως έλεγα σε φίλους προχτες, το ipod (video 30άρι) μου, οδηγάει πανανετότατα (δεν έχει περιορισμό έντασης) τα βαρειά Κ340 και Κ270studio και το περασμένο ΣΚ απόλαυσα μουσική μέσα στο σπίτι με αυτό στην τσέπη.

Αυτός δεν είναι ο απατεώνας που υποστηρίζει ότι όλα τα προϊόντα του, είναι αποτέλεσμα βαθιάς μελέτης των κραδασμών των υλικών, και έχοντας επιλέξει αντικραδασμικά υλικά και κόλες/βερνίκια φτάνει σε άφταστο ηχητικό αποτέλεσμα...?

εγώ ούτε 20 ευρώ δεν θα έδινα γι αυτή την μ.λ.κία...

σημειώστε ότι το απάβγασμα της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας επαληθεύεται με ... Koss Portapro...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

Δυστυχώς ο ανταγωνισμός του ΗΜ-801 είναι μικρός.

Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι το ιδιόρυθμης εμφάνισης Colorfly C4. Και τα σωθικά του είναι πιο συμμαζεμένα από αυτά του HM-801.

Στα 600 ευρώ αυτό.

colorflyc4-7.jpg

colorflyc4-9.jpg

Last edited:
Το δίλημμα για όποιον αναζητά hi-end dap είναι αν πάρει dap ή το fostex hp-p1, που κάνει εξαγωγή του ψηφιακού σήματος από το iPod/iPhone.

600 ευρώ αυτό.

couple.jpg

Το θέμα είναι ότι για να ακούς μουσική κουβαλάς δυο συσκευές:

in_case.jpg

http://www.techpowerup.com/reviews/Fostex/HP-P1/1.html

Last edited:

Δυστυχώς ο ανταγωνισμός του ΗΜ-801 είναι μικρός.

Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι το ιδιόρυθμης εμφάνισης Colorfly C4. Και τα σωθικά του είναι πιο συμμαζεμένα από αυτά του HM-801.

Στα 600 ευρώ αυτό.

colorflyc4-9.jpg

you gotta be kidding.....
μόνο που βλέπεις αυτό το συρόμενο ποτ, είναι να παίρνεις φόρα και να τρέχεις...
ομοίως φυσικά για το ποτ κοστους 1 λεπτού (και πολύ είπα) του hm801....
πού πας και τα βρίσκεις αυτά τα διαμάντια, απορώ...

Όταν οι αξιολογήσεις των προϊόντων γίνονται από πιτσιρικάδες που ακούνε μικρό εύρος μουσικών ειδών, όταν το μεγαλύτερο φόρουμ για ακουστικά έχει άμεσα συμφέροντα από κάποιους κατασκευαστές, όταν κάποιοι θέλουν ενσυνείδητα να ξοδεύουν μεγάλα ποσά πιστεύοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα, αλλά και την αίσθηση της μοναδικότητας... (επειδή όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν τα ποταπά ipod ή τα sansa...)...όταν, όταν, όταν...

Θα υπάρχουν προϊόντα που θα κοστίζουν ακριβά και θα παρέχουν μεγάλα κέρδη στους κατασκευαστές τους, χωρίς ουσιαστικά να αποτελούν καθόλου καλή σχέση τιμής προς απόδοση...

Το Fostex αποδεικνύεται οξύ και ψυχρό όπως όλα τα προϊόντα που έχουν στουντιακές καταβολές...(και μόνο για χρήση από ipod...δεν φάνηκε σε κανέναν περίεργο αυτό???), το Colorfly τίποτε ιδιαίτερο, αλλά με ένα παραπάνω πλεονέκτημα ότι επειδή είναι βαρύ σαν τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτοάμυνα...για το ibasso δεν έχω διαβάσει τίποτε, και παρότι φαίνεται το πιο ποιοτικό απ όλα,... φοβάμαι ότι μπορεί να είναι στην ίδια λούμπα με τα άλλα...(και η τιμή τσούζει...).

Μου την δίνει αυτή η μπακάλικη νοοτροπία 3 το λάδι, 3 το ξύδι και 6 το λαδόξιδο... πόσο έχει ένα ipod, ένας ενισχυτής και ένα DAC πρόσθεσε τα και δώσε τιμή...

Στα σοβαρά φόρα που υπάρχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και με εμπειρία στα ηλεκτρονικά, και με μεγάλο εύρος ακουσμάτων αυτά τα προϊόντα δεν προτείνονται...

Δεν λέω ότι δεν ακούγονται καλά... πως αλλιώς θα τα πούλαγαν αν δεν ακούγονταν υποτυπωδώς καλά...

Ευτυχώς έχουμε και την Fiio που είναι πιο λογική σε τιμές, αλλά όταν κάνει την κίνηση (και βγάλει DAP αν βγάλει) μάλλον θα κάνει το ίδιο με τους υπολοίπους... δεν νομίζω να χαλάσει την πιάτσα...

Προσωπικές απόψεις πάντα εκφράζω... μπορεί να διαφωνήσει όποιος θέλει...

πού πας και τα βρίσκεις αυτά τα διαμάντια, απορώ...

Θεωρούνται (δυστυχώς) τα hiend dap της αγοράς.

Ηχητικά και λειτουργικά το HM-801 με ικανοποίησε ιδιαίτερα τους μήνες που το είχα στα χέρια μου. Δυσκολεύομαι να βρω αντικαταστάτη, που να υποστηρίζει flac 24/96, να προσφέρει ικανή οδήγηση και να έχει ζεστό ήχο.

Θεωρούνται (δυστυχώς) τα hiend dap της αγοράς.

Ηχητικά και λειτουργικά το HM-801 με ικανοποίησε ιδιαίτερα τους μήνες που το είχα στα χέρια μου. Δυσκολεύομαι να βρω αντικαταστάτη, που να υποστηρίζει flac 24/96, να προσφέρει ικανή οδήγηση και να έχει ζεστό ήχο.

κοίτα να δεις...
είναι προφανέστατο ότι διαφωνούμε.
Στο τί πιστεύουμε.
Θεωρώ ότι είσαι ψαγμένος όσο λίγοι εδώ μέσα και γουστάρεις και όλα αυτά.
Επίσης στα θετικά είναι το ότι τολμάς (και έχεις και δυνατότητα) να κάνεις add to cart, όπου άλλοι διστάζουν (δεν εξετάζουμε τους λόγους).
Αλλά...
τώρα να μου θες φλακ 24/96 για το περπάτημα....είναι πολύ. Εγώ δεν τα θέλω πλέον κάν ούτε για καθιστός.

Και φυσικά συμφωνώ με τον Χρήστο μέχρι δεκάρας (τουλάχιστον σε όσα έγραψε μόλις, σε άλλα διαφωνώ) η ποιότητα όλων αυτών που είδαμε στην τελευταία σελίδα μαρτυράει μια προχειρότητα τέτοια που απωθεί (εμένα τουλάχιστον) από αγορά και με οδηγεί να αμφισβητώ το τί άκουσες με το 801.