Φόρος εισοδήματος.....

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Ποια παταξη της φοροδιαφυγης συζηταμε? οταν ο γιος προισταμενου ΔΟΥ[και πρωην στελεχος του ΣΔΟΕ] εχει λογιστικο γραφειο και κουκουλονονται με την ανοχη των υπολοιπων τερατα και σημεια ,συζητουμε για παταξη φοροδιαφυγης? Σε μιση ωρα ελεγχο[σε Α.Ε της Θεσ/νικης] μπορει να γινει πρωτοσελιδο,αλλα λογω συγγενειας περναει τοσα χρονια στη λουφα.
Μηπως αν γινει ελεγχος στα κοσμηματοπωλεια εχετε την εντυπωση οτι θα βρεθει πανω απο 20-30% των εμπορευματων με τιμολογιο?

Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Ποια παταξη της φοροδιαφυγης συζηταμε? οταν ο γιος προισταμενου ΔΟΥ[και πρωην στελεχος του ΣΔΟΕ] εχει λογιστικο γραφειο και κουκουλονονται με την ανοχη των υπολοιπων τερατα και σημεια ,συζητουμε για παταξη φοροδιαφυγης? Σε μιση ωρα ελεγχο[σε Α.Ε της Θεσ/νικης] μπορει να γινει πρωτοσελιδο,αλλα λογω συγγενειας περναει τοσα χρονια στη λουφα.
Μηπως αν γινει ελεγχος στα κοσμηματοπωλεια εχετε την εντυπωση οτι θα βρεθει πανω απο 20-30% των εμπορευματων με τιμολογιο?

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

Ακριβώς. Με άλλα λόγια ζήτω τα (μόνιμα) κορόϊδα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ.
Διότι μην μου πείτε ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία των ελαιοχρωματιστοϋδραυλικοηλεκτρολογων....... κλπ lobby.

Mαλλον εχει χειροτερεψει να λες....

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

Mαλλον εχει χειροτερεψει να λες....

Λογικό δεν είναι?
Ποιος θα ζητήσει απόδειξη σε τέτοιους καιρούς.

Λογικό δεν είναι?
Ποιος θα ζητήσει απόδειξη σε τέτοιους καιρούς.

Πλεον ναι λογικο ειναι .

Αλλα με την συνεχιση αυτης της νοοτροπιας δηλαδη της φοροδιαφυγης-φοροαποφυγης ο φαυλος κυκλος αντι να σπασει θα παγιωνεται.

Εγω μην σου πω οτι περισσοτερο τωρα ζητω αποδειξη παρα πριν που υπηρχε και φορολογικο μπονους.

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

στο θέμα των αποδείξεων έχουν βρεθει μόντες που βολεύουν όλους. απότι ακούω από φίλους και γνωστούς που έχουν εξορμίσει στα παράλια της αττικής το ΣΚ οι ταβέρνες αμα παραγγείλες πχ 30 ευρώ σου φέρνουν απόδειξη για 50 αλλά 2 μηνών πίσω. την βλέπει ο πελάτης σου λέει μεγάλη απόδειξη για το αφορολόγητο και κάνει κοκοκό.

πάντως για να μην τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι στο εξοχικό όσες φορές έκατσα φέτος το χειμώνα να φάω (και είμαι και γνωστός) μου έκοψαν απόδειξη σε αυτά που παρήγγειλα και στο μαγαζί ήμουνα μόνος μου και έξω δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

και οι λαλάκες (μη πω το άλλο) πληρώνουν φόρους (μαζί και εγώ)

Ε ρε ξύλο που θέλετε ! Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα μπροστά στο ξύλο που θα σας ρίξουμε!!!

http://news247.gr/eidiseis/politiki/athanato_ellhniko_dhmosio_h_perifereia_dytikhs_elladas_ksodepse_15_000_eyrw_otan_enas_poliths_tha_ksodeye_mhden.1859896.html

Εισαγγελέας υπάρχει σε αυτή τη Χώρα;
Να τα πληρώσει από τη τσέπη του, αυτός που υπόγραψε τις δαπάνες !!!

«ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτεται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1. Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγμή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2. Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολόκληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος επιβίωσής μου!!!

3. Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρηση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

και να πληρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμήσω να γίνω φονέας σας.

γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

Ν. Αρετούλης»

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=68943

Last edited:
Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Ωραίος αλλά τον βλέπω να βγαίνει στα κανάλια όταν θα του ρθουν τα κατασχετήρια με τα υπέρογκα ποσά λόγω των υπέρογκων επιτοκίων από καθυστερήσεις.

Μπορεί να έχει δίκιο αλλά δυστυχώς ΔΕΝ θα το βρει δεν πα να στείλει μια εγκυκλοπαίδια επιστολές.

Χθες συναντησα τον πρωτο με επιστροφη φορου,επαγγελμα -πολιτικος μηχανικος

2.400 επιστροφή το 2011,
2.490 πληρωμή φέτος...

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

2.400 επιστροφή το 2011,
2.490 πληρωμή φέτος...

Εκει κοντα,λίγο πιο κάτω είμαι κι εγώ.
Σαν να μας παιρνουν πίσω αυτα που πήραμε πέρυσι κατι...

1000 πήρα περυσι 1000 δίνω φέτος,είμαστε πάτσι.....Όλα κι όλα,το φορολογικό σύστημα είναι δίκαιο...τέλος!

Και εγω, πηρα περισυ ~500 και εφετος δινω ~450...

Εχω βεβαια και την περισυνη εκτακτη εισφορα που μαλλον θα παει στις καλενδες... :flipout:

Εχω βεβαια και την περισυνη εκτακτη εισφορα που μαλλον θα παει στις καλενδες... :flipout:
Παει να κανει παρεα με τη δικη μου!

Γνωριζετε οτι η πληρωμη ΔΕΝ μπορει να γινει με μετρητα,αλλα μονο μεσω τραπεζικου λογαριασμου,τουλαχιστον στην Πειραιως αυτο συμβαινει.
Το ερωτημα ειναι αν καποιος δεν θελει να εχει τραπεζικο λογ/μο ,πως θα πληρωσει?

τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου, διότι μας έχουν επιβάλει από φέτος να έχουμε όλοι από έναν.

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου, διότι μας έχουν επιβάλει από φέτος να έχουμε όλοι από έναν.

Σε περιπτωση που εισαι μισθωτος ναι,ενας αγροτης π.χ γιατι θα πρεπει να εχει λογ/μο στη τραπεζα?.Δηλαδη ολοι οι Ελληνες που εχουν να πληρωσουν φορο εισοδηματος πρεπει ειτε θελουν ,ειτε οχι να αποκτησουν τραπεζικο λογαριασμο?.Αυτο μαλλον θεωρω οτι φθανει στα ορια της αντισυγματικοτητας