Φόρος εισοδήματος.....

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

Πέρυσι πήρα επιστροφή 2000 και πλήρωσα αλληλεγγύης 1100,φέτος θα πληρώσω συνολικά 3100 για να μάθω να κάνω παιδιά,

πως το είπαμε αυτό που τους γλύστραγε ? :slapface:

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

Όσο ήμουν ευσυνείδητος εργαζόμενος, δεν πλήρωσα ποτέ φόρο για τα λίγα που έπαιρνα. Πάντα ήμουν στο αφορολόγητο.

Τώρα, μετά απο 1,5 χρόνο ανεργίας και με μηδενικό εισόδημα το 2011, μου ζητούν φόρο 550+ 300 προκαταβολή. Φαίνεται το Getz και το παλιό σπίτι που νοικιάζω θεωρούνται είδη πολυτελείας...

Μήπως τελικά συμφέρει να το αγοράσω το διαμέρισμα αντί να πληρώνω και νοίκια και εφορία; :p

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

εν τω μεταξύ έσκασε και κάτι άλλο. όσοι δηλώνουν εισόδημα από κατάστημα ή και επαγγελματική στέγη εκτός από την δήλωση του ενοικίου στον αντίστοιχο κωδικό πρέπει να το δηλώσουν λέει και καλά και στους κωδικούς 175 - 176 αν δεν κάνω λάθος (υπόχρεου - συζύγου) γιατί αλλιώς λέει δεν την δέχεται το σύστημα. ο λόγος ότι αυτό ειδικά το εισόδημα έχει φόρο 3%. !!!!!!

Kαλα εχει και αλλα "λαθη" η online δηλωση ,σε συνταξιουχους με εισοδηματα ανω των 9000 ευρω ,αν πας να τσεκαρεις την επιλογη "γεννηση πριν το 1946", δεν το δεχεται, γιατι ετσι θα υπολογιζε το αφορολογητο 9000,ενω οπως ειναι γνωστο οσοι συνταξιουχοι εχουν εισοδηματα παραπανω απο 9000 ευρω πανε με 5000 αφορολογητο ,δηλαδη "τιμωρουνται".
Ακομα δεν θα ξεχασω παλιοτερα, οταν μια χρονια ειχα βαλει στην μανα μου, μεγαλο ποσο απο γιατρους στο τελος το ποσο που πληρωσε, δεν ηταν τοσο χαμηλο οσο περιμενα γιατι ο προκαταβολητεος φορος (που δεν ηταν στανταρ, αλλα "διαλεγε" το συστημα βαση, τις προηγουμενες δηλωσεις) ηταν πολυ υψηλος γιατι απλα "τοσα χρονια πελατης μας εδινες τοσα,δεν καταλαβες που τωρα θελεις να πληρωσεις λιγοτερα,παρε στο κεφαλι να δεις".....

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

Kαλα εχει και αλλα "λαθη" η online δηλωση ,σε συνταξιουχους με εισοδηματα ανω των 9000 ευρω ,αν πας να τσεκαρεις την επιλογη "γεννηση πριν το 1946", δεν το δεχεται, γιατι ετσι θα υπολογιζε το αφορολογητο 9000,ενω οπως ειναι γνωστο οσοι συνταξιουχοι εχουν εισοδηματα παραπανω απο 9000 ευρω πανε με 5000 αφορολογητο ,δηλαδη "τιμωρουνται"......

Πως δεν το δέχεται; Κανονικά, το τσεκάρεις και το παίρνει το σύστημα.....

e1.jpg

Παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου...
http://www.gsis.gr/cmdocs/8740.pdf

+6000 παραπάνω από πέρυσι...Mε τις υγείες μας.....

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

Μια χαρούλα σε βρίσκω!!! -bye-

Μάλλον καταλάβανε πως έχουμε μηχανή που τυπώνει κατοστάρικα, και σου λέει δεν δίνεις
και στο κράτος μια 60άδα?.....

:furious3::furious3::furious3::furious3:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "

Μάλλον καταλάβανε πως έχουμε μηχανή που τυπώνει κατοστάρικα, και σου λέει δεν δίνεις

Πέστο ψέματα.......
Και να δούμε τι άλλο έρχετε...............

Αν τύπωνες όμως 500, με μια ντουζίνα θα είχες καθαρίσει. Άσε που θα έκανες και καλό στο περιβάλλον. :flipout:
Πάντως, τα 2.300 που μου αντιστοιχούν, με σόκαραν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "

Πως δεν το δέχεται; Κανονικά, το τσεκάρεις και το παίρνει το σύστημα.....

View attachment 81344
Πριν 1,5 μηνα δεν το δεχονταν και εβγαζε κοκκινη ειδοποιηση για μη συμφωνια με το μητρωο ! Με googlαρισμα βρηκα link για φορουμ λογιστων που καποιοι ειχαν το ιδιο προβλημα και δωσανε την εξηγηση που εγραψα.Προφανως αργοτερα διορθωσαν καποια "γραμμη" στις εντολες του κωδικα, της εφαρμογης.

Εμένα μου ήρθε υπερδιπλάσιο...

Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Είμαι Ιδ. Υπάλληλος, δηλαδή μισθωτός.
Πέρυσι επιστροφή φόρου 1.700
Φέτος να καταβάλω 1.150
Διαφορά 2.850
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις δύο δηλώσεις πέρυσι & φέτος.
Ωραία πράγματα !

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Mου ηρθε και μενα πριν λιγη ωρα ,ενα μηνιατικο χαμενο ο φορος + τις κρατησεις που ηδη πληρωσα ολη την χρονιά

ισχύει ότι μέσα στο εκκαθαριστικό συμπεριλαμβάνεται και η αλληλεγγύη + η έκτακτη εισφορά επειτηδεύματος ?

Στους μισθωτούς η εισφορά αλληλεγγύης έχει πέσει στο μισθό εδώ και καιρό.
Στο εκκαθαριστικό είναι μέσα και η έκτακτη εισφορά.
Σε λίγο θα έρθει και το χαράτσι με τη ΔΕΗ, άλλαξαν πέρυσι και τις κλίμακες για το ΦΜΥ.
Εντάξει, του χρόνου λέω να κάνω πάγια εντολή τη μισθοδοσία στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αλλά μόνο για ένα μήνα θα πάρει χρήματα, τον 2ο θα έχω φύγει...

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

ισχύει ότι μέσα στο εκκαθαριστικό συμπεριλαμβάνεται και η αλληλεγγύη + η έκτακτη εισφορά επειτηδεύματος ?

Nαι η αλληλεγγυη του 2011 για τους μισθωτους,η αλληλεγγυη του 2012 αφαιρειται ηδη απο μισθο

για του 2012 για τους ελεύθερους λέω + κάτι φόρους πολυτελείας + το επιτήδευμα λέω.

ΝΑΙ