Φόρος εισοδήματος.....

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

Καλα θαναι η πρωτη φορα που θα πιστωθουν και δεν θα πληρωσουν οι μισοι φορολογουμενοι....

Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Πάντως κάνοντας σήμερα την δήλωση της μάνας μου, συνταξιούχου δασκάλα του δημοσίου, είδα μόνο..........60% αύξηση φόρου, για ελαφρώς μειωμένα εισοδήματα,συγκρίνοντας ακριβώς τα ίδα πράγματα (π.χ υπολογιζοντας και στις δυο περιπτώσεις την έκτατη εισφορά). :slapface:

Εμένα μου ήρθε +200% παραπάνω από πέρσι.......

Βρε σεις, τα υπολογίσατε σωστά;

Τώρα που τελείωσα την δική μου και της μητέρας μου βλέπω πως:

1. Η μητέρα μου συνταξιούχος άνω των 65 ετών με πανομοιότυπα εισοδήματα (περίπου 500 ευρώ λιγότερα το 2011 σε σχέση με το 2010) με υπολογισμένη την έκτακτη εισφορά έχει αύξηση φόρου 15% περίπου.

2. Εγώ με 15% μείωση στα εισοδήματά μου σε σχέση με το 2010, πληρώνω 20% λιγότερο φόρο (ομοίως με υπολογισμένη την έκτακτη εισφορά).

Φραγκούλη μάναμ' έβγαλες πολλά φαίνεται το 2011..... :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Μια χαρα τα υπολογισα,εδω σε γνωστο,ανεργο πλεον, που ο λογιστης του, τον εβγαλε να πληρωσει φορο, ΛΟΓΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ,εγω τον εβγαλα μηδενικο, βαζοντας τον σαν φιλοξενουμενο στο πατρικο του (που ηταν και η πραγματικοτητα) και βαζοντας ενα μικρο ποσο σαν "αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων" και φυσικα αποδειξεις.

Υ.Γ Η μητερα μου δεν ανηκει, στους χαμηλοσυνταξιουχους (εισοδηματα 25000)

Last edited:
Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι..)

Το να τον δηλώσεις φιλοξενούμενο στο πατρικό του συνεπάγεται πως δεν έχει οικία (πλήρη κυριότητα ή επικαρπία) στο όνομά του. Συνεπώς δεν υπάρχει τεκμήριο. Ο λογιστής του τι έκανε, την δήλωσε "δωρεάν παραχωρούμενη"?

Υ.Γ Η μητερα μου δεν ανηκει, στους χαμηλοσυνταξιουχους (εισοδηματα 25000)

Το ίδιο και η δική μου. Στην κλίμακα άνω των 20 χιλιάδων είναι..... :chinscratch:

Last edited:

Προσωπικα ενω περισυ ειχε επιστροφη 300 , φετος με 750 μισθο και με ενοικιο στο ονομα μου, μου ηρθε 610 να πληρωσω... Τωρα που θα τα βρω ενας θεος ξερει.
Μαλλον η επιστροφη των 300 Ε ,θα ηταν λογω της γνωστης ιστοριας με τις αποδειξεις .........

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

13.500 ..

ο περίπτερος στην πλατεία ...

πάρε μου λέει κανα 2 κούτες τσιγάρα .. δεν ξαναφέρνω τίποτα ,,, ότι πουλήσω ότι τους δόσω ,,,,

γεια σας κλέινω ..

Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Βρε σεις, τα υπολογίσατε σωστά;

Τώρα που τελείωσα την δική μου και της μητέρας μου βλέπω πως:

1. Η μητέρα μου συνταξιούχος άνω των 65 ετών με πανομοιότυπα εισοδήματα (περίπου 500 ευρώ λιγότερα το 2011 σε σχέση με το 2010) με υπολογισμένη την έκτακτη εισφορά έχει αύξηση φόρου 15% περίπου.

2. Εγώ με 15% μείωση στα εισοδήματά μου σε σχέση με το 2010, πληρώνω 20% λιγότερο φόρο (ομοίως με υπολογισμένη την έκτακτη εισφορά).

Φραγκούλη μάναμ' έβγαλες πολλά φαίνεται το 2011..... :flipout:

:flipout:

Μια χαρά τα υπολόγισα. Με την μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή στις φοροαπαλλαγές κλπ κλπ πέρσι είχα επιστροφή 600Ε ενώ φέτος θα πληρώσω 780Ε. Κάνε τις πράξεις να δείς....

:flipout:

Μια χαρά τα υπολόγισα. Με την μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή στις φοροαπαλλαγές κλπ κλπ πέρσι είχα επιστροφή 600Ε ενώ φέτος θα πληρώσω 780Ε. Κάνε τις πράξεις να δείς....

Παλληκάρι μου έτσι υπολογίζεις το φόρο που πλήρωσες; :flipout:

O συνολικός φόρος ισούται με το ποσό του φόρου που σου αναλογεί βάσει του μισθού σου (και που το έχει αποδόσει ο εργοδότης σου στο κράτος κατά τη διάρκεια του έτους) + το ποσό που προκύπτει απ' το εκκαθαριστικό (αν είναι επιστροφή αφαιρείται) το οποίο φέτος περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά του 2011.

Εκεί κάνε τις πράξεις και δες τι διαφορά έχεις από πέρυσι. Πρόσεξε μόνο στον φόρο του 2010 να προσθέσεις και την έκτακτη εισφορά που πληρώθηκε αργότερα.

Τα παραπάνω εννοείται πως ισχύουν για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες....

Παλληκάρι μου έτσι υπολογίζεις το φόρο που πλήρωσες; :flipout:

O συνολικός φόρος ισούται με το ποσό του φόρου που σου αναλογεί βάσει του μισθού σου (και που το έχει αποδόσει ο εργοδότης σου στο κράτος κατά τη διάρκεια του έτους) + το ποσό που προκύπτει απ' το εκκαθαριστικό (αν είναι επιστροφή αφαιρείται) το οποίο φέτος περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά του 2011.

Εκεί κάνε τις πράξεις και δες τι διαφορά έχεις από πέρυσι. Πρόσεξε μόνο στον φόρο του 2010 να προσθέσεις και την έκτακτη εισφορά που πληρώθηκε αργότερα.

Τα παραπάνω εννοείται πως ισχύουν για εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες....

Εγώ ξέρω τί βγαίνει και τί μπαίνει στην τσέπη μου. Οι άλλοι υπολογισμοί γίνονται από φωστήρες που δεν ξέρουν τί τους γίνεται εκεί στην Εφορία/Υπουργείο. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Πέρσι πήρα 600Ε. με 100% αύξηση φόρου θα μου έπαιρναν 600Ε. Αρα φέτος θα είχα μηδενική δηλωση. Ομως μου ήρθε να πληρώσω 780Ε. Αρα συνολικά αύξηση φόρου από πέρσι +200%.... Τα άλλα είναι για να λέμε...

Σε αυτά που θα πληρώσεις φέτος πρόσθεσε και το ποσό που φαίνεται στην βεβαίωση που σου δίνει ο εργοδότης σου και αναγράφει: "Φόρος που αναλογεί" (Κωδ. 313 του εντύπου Ε1), δηλ. Χ+780=Α

Το ίδιο κάνε και για το περυσινό: "Φόρος που αναλογεί" (Κωδ. 313 Ε1) - ποσό επιστροφής (αφού πήρες επιστροφή) + έκτακτη εισφορά 2010. Δηλ. Ψ-600+Ζ=Β

Εν συνεχεία σύγκρινε τα δύο ποσά Α και Β και βρες την διαφορά %.

Αυτά που υπολογίζεις παραπάνω από ποια μαθηματικά είναι; :flipout:

Last edited:

Πέρσι πήρα 600Ε....

Και υπόψην, ούτε πέρυσι πήρες επιστροφή. Μετά την εκκαθάριση πλήρωσες την έκακτη εισφορά για το 2010, που σημαίνει ότι και αυτά που σου επέστρεψαν μάλλον τους τα έδωσες ξανά...... :p

Σε αυτά που θα πληρώσεις φέτος πρόσθεσε και το ποσό που φαίνεται στην βεβαίωση που σου δίνει ο εργοδότης σου και αναγράφει: "Φόρος που αναλογεί" (Κωδ. 313 του εντύπου Ε1), δηλ. Χ+780=Α

Το ίδιο κάνε και για το περυσινό: "Φόρος που αναλογεί" (Κωδ. 313 Ε1) - ποσό επιστροφής (αφού πήρες επιστροφή) + έκτακτη εισφορά 2010. Δηλ. Ψ-600+Ζ=Β

Εν συνεχεία σύγκρινε τα δύο ποσά Α και Β και βρες την διαφορά %.

Αυτά που υπολογίζεις παραπάνω από ποια μαθηματικά είναι; :flipout:

Και υπόψην, ούτε πέρυσι πήρες επιστροφή. Μετά την εκκαθάριση πλήρωσες την έκακτη εισφορά για το 2010, που σημαίνει ότι και αυτά που σου επέστρεψαν μάλλον τους τα έδωσες ξανά...... :p

:argue:

Τί δεν καταλαβαίνεις...πές μου τί δεν καταλαβαίνεις.

Πέρσι πήρα στην τσέπη 600Ε. Που σημαίνει ότι κάνεις όλες τις προσθαφαιρέσεις και σου έμειναν 600Ε. Καθαρά. Στην τσέπη. Φέτος κάνεις το ίδιο πράγμα χωρίς να πάρεις αύξησημ χωρίς να αλλάξεις ούτε ένα νούμερο συγκριτικά με πέρσι και πληρώνεις 780Ε.

Αρα έχουμε : -600Ε+Χ=780Ε=>Χ=780-(-600)=1380Ε αύξηση φόρου.

:antlers:

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Το ίδιο και η δική μου. Στην κλίμακα άνω των 20 χιλιάδων είναι..... :chinscratch:
+ 700 ευρω απο την μειωση αφορολογητου + 350 ευρω αυξηση, για το υπολοιπο ποσο πανω απο τα 12000 = 1050 αυξηση απο περσι ,αυτα τα περιμενα......ΑΛΛΑ η μπαρμπα-εκπληξη, ηταν οτι την καναμε τις μισες σχεδον κρατησεις απο περσι (αρα στην ουσια παραπανω μειωση πραγματικου εισοδηματος) οποτε βγηκε και ενα 600αρι απο εκει,δηλαδη 1650 ευρω παραπανω απο περσι. Κοινως λιγο ακομα και θα πληρωνε μια μουτζα χιλιαρικα.....

:argue:

Τί δεν καταλαβαίνεις...πές μου τί δεν καταλαβαίνεις.

Πέρσι πήρα στην τσέπη 600Ε. Που σημαίνει ότι κάνεις όλες τις προσθαφαιρέσεις και σου έμειναν 600Ε. Καθαρά. Στην τσέπη. Φέτος κάνεις το ίδιο πράγμα χωρίς να πάρεις αύξησημ χωρίς να αλλάξεις ούτε ένα νούμερο συγκριτικά με πέρσι και πληρώνεις 780Ε.

Αρα έχουμε : -600Ε+Χ=780Ε=>Χ=780-(-600)=1380Ε αύξηση φόρου.

:antlers:

I give up!!! :flipout:

Πως γίνεται μάναμ' να κάνεις τις προσθαφαιρέσεις και να βγαίνεις απ' την εφορία με λεφτά στην τσέπη; Η μηδενικός θα βγεις (αν είσαι στο αφορολόγητο) ή θα πληρώσεις φόρο. Να σου πληρώνει η εφορία αποκλείεται.... :flipout:

Τα λεφτά που τυχόν σου επιστρέφονται με την εκκαθάριση είναι από φορολογικές απαλλαγές, που σημαίνει ότι έπρεπε να πληρώσεις λιγότερο φόρο απ' αυτόν που σου έχει ήδη παρακρατηθεί, γι αυτό σου επιστρέφεται η διαφορά.

Ξανακάνε τις πράξεις....

Αν πέρυσι ας πούμε πλήρωσες φόρο 3000 ευρώ, με 200% αύξηση που λες θα έπρεπε φέτος να πληρώσεις 9.000 ευρώ!!! Με τα ίδια εισοδήματα που λες πως έχεις είναι αδύνατο.....

Re: Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά"

+ 700 ευρω απο την μειωση αφορολογητου + 350 ευρω αυξηση, για το υπολοιπο ποσο πανω απο τα 12000 = 1050 αυξηση απο περσι ,αυτα τα περιμενα......ΑΛΛΑ η μπαρμπα-εκπληξη, ηταν οτι την καναμε τις μισες σχεδον κρατησεις απο περσι (αρα στην ουσια παραπανω μειωση πραγματικου εισοδηματος) οποτε βγηκε και ενα 600αρι απο εκει,δηλαδη 1650 ευρω παραπανω απο περσι. Κοινως λιγο ακομα και θα πληρωνε μια μουτζα χιλιαρικα.....

Εννοείς πως έγιναν λιγότερες κρατήσεις στην σύνταξή της; Αυτό ίσως δικαιολογείται απ' το ότι το αφορολόγητο κατέβηκε στις 5.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο, που σημαίνει ότι μέχρι τότε οι κρατήσεις ήταν λιγότερες αφού γίνονταν με το αφορολόγητο στις 8.000 ή στις 12.000 ευρώ.

Υπόθεση κάνω, αν δεν δω δεν ξέρω να σου πω στα σίγουρα....

Re: Που πάει η χώρα;

Έξτρα φόροι για 7 στους 10 φορολογούμενους

Στα 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο ανέρχεται ο έξτρα φόρος που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, που άρχισαν ήδη να λαμβάνουν χρεωστικό σημείωμα. Όπως δείχνει η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων, επτά στους δέκα φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2011, όταν πέρυσι οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων ήταν μόλις δύο στους δέκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», είναι ενδεικτικό πως από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει 1,33 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τα 1,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων.

Από τα 1.403.446 εκκαθαριστικά:

• 935.844 εκκαθαριστικά, που αντιστοιχούν στο 66,68% του συνόλου, είναι χρεωστικά με πληρωμή φόρου συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ (1,07 δισ. ευρώ φόρος εισοδήματος, 283,08 εκατ. ευρώ εισφορά αλληλεγγύης και 42,67 εκατ. ευρώ τέλος επιτηδεύματος. Σε κάθε παραλήπτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο επιπλέον φόρος προς πληρωμή ύψους 1.500 ευρώ.
  • 123.67 εκκαθαριστικά, που αντιπροσωπεύουν μόλις το 8,81% του συνόλου είναι πιστωτικά, τα οποία αναγράφουν ποσά φόρου προς επιστροφή συνολικού ύψους 68,11 εκατ. ευρώ ή 551 ευρώ κατά μέσο όρο.
  • Για 343.926 φορολογούμενους ή το 24,51% το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν μηδενικό.

Το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανέρχεται σε 16.668 ευρώ και είναι μειωμένο περίπου κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

http://tvxs.gr/news/ellada/ekstra-f...=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Last edited:

Οι ξενοι μιλάνε για φοροδιαφυγή... η πραγματικότητα είναι η φοροαδυναμία!!!

Τι να πρωτοπληρώσεις και τι να αφήσεις...

Πλεον οι περισότεροι που δεν είναι συνεπείς είναι γιατί δε μπορούν... Αδυνατούν

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι....

... να δώ τι θα του πούνε μετά του κόσμου που θα δαγκώνει λαμαρίνες από την αγανάκτηση του. οτι είναι συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη??????
Ποιές λαμαρίνες; Το σεντόνι θα δαγκώσει, για πολλόστή φορά.
Θα υπάρξει, δε λέω, ένας πονάκος στην αρχή αλλά μετά... η ηδονή της ευρωσυνεύρεσης.
Κι όταν έρθει ξανά η ώρα της κάλπης, δεν θα υπάρχει παρά μια απέραντη γλύκα...

15% πανω απο περυσι...

Εγώ είχα μεγαλύτερη επιστροφή από πέρισυ, αφού πλέον σταμάτησα να δηλώνω εισόδημα από κατάστημα που έχω στην κατοχή μου. Εδώ και καιρό δεν εισέπρατα ενοίκιο αλλά το δήλωνα σα βλάκας. Τώρα ο ενοικιαστής το έκλεισε και ησυχάσαμε και αυτός και εγώ. Να ξανανοικιαστεί φυσικά δεν παίζει. Εν πάσει περιπτώσει και λόγω ιδιότητας (μηχανικός) οι παρακρατήσεις φόρου που είχα κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν της τάξεως του 20%. Ως αποτέλεσμα προσδοκώ μια επιστροφή φόρου περίπου 2000 ευρώ πλην 500 το "μπλοκάκι" = 1500. Θα τα πάρω ποτέ οέο? Ή θα έχω τουλάχιστον τη δυνατότητα συμψηφισμού με το ΕΤΑΚ των τριών ετών που αναμαίνεται?