Έχω ήδη διατυπώσει την άποψή μου για το θέμα της επιβολής φόρου από το κράτος και είσπραξής του από τρίτους ως εισπράκτορες, όπως στην περίπτωση των έμμεσων φόρων στη συνδρομητική. στην τηλεφωνία, στα καύσιμα, στη μπύρα, στον καπνό και ένα σωρό άλλα αγαθά και υπηρεσίες και θα την επαναλάβω.
Κάθε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, όπως η Nova, ο ΟΤΕ και άλλοι υποχρεούνται από το νόμο να εισπράξουν τον έμμεσο φόρο που επιβάλει το κράτος και να τον αποδώσουν σ' αυτό. Το συμβόλαιο που υπογράφουμε έχει όρους και μέσα σ' αυτούς είναι και το "για πάντα" αλλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία και όχι για τους έμμεσους φόρους που θα σκεφτεί κάποτε το κράτος να επιβάλει.
Δεν αρέσει και σ´εμένα να πληρώνω άμεσους και έμμεσους φόρους, και μάλιστα όταν ξέρω, εκ των προτέρων, ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν στο σκοπό για τον οποίο επιβάλλονται, αλλά να είμαστε σωστοί και λογικοί και να μην απαιτούμε από μια επιχείρηση, που κάνει τον εισπράκτορα σε έμμεσους φόρους, να τον απορροφήσει, όσος και αν είναι, με το σκεπτικό ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο "για πάντα". Δεν έχει καμία σχέση η τιμολόγηση των υπηρεσιών "για πάντα" της επιχείρησης με τον έμμεσο φόρο που επιβάλλει το κράτος. Και, βέβαια, η επιβολή έμμεσου φόρου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί λόγο ακύρωσης του συμβολαίου αφού δεν αλλάζουν οι όροι του, δηλαδή οι όροι παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών.